Keresés

Részletes keresés

skeeter Creative Commons License 2004.07.13 0 0 65

Szerintem 2,70 szokott lenni a belmagassag, bar ez csak tipp. Semmikeppen nem a berhazak ormotlan magassagaira kell szamitani - szerencsere [en speciel utalom :)].

Tegnap voltunk kint a parommal az epitkezesen, mi teljesen meglepodtunk, mennyire belehuztak. Azt hittuk, latunk valami kis betonozast, de ehelyett 3 bazi nagy daru dolgozott meg este 7 utan, a garazsszintbe is igencsak belefogtak. Jo ezt latni. :-)

Előzmény: dohosa (63)
SHReK Creative Commons License 2004.07.13 0 0 64
hm, igazad van, ezt meg sem kérdeztük :( az ember pont ilyen evidensnek tűnő dolgokat felejt el megnézni/kérdezni, mint pl. a kaják szavatossági dátuma... sajnos nekünk asszem mindegy lesz ez, mer még nem szóltak, hogy gyertek, szerződjünk, módosítjuk a szerződést :((
:)
Előzmény: dohosa (63)
dohosa Creative Commons License 2004.07.13 0 0 63
Megkérdezte valamelyikötök, hogy mekkora a lakások belmagassága? A tervrajzon van egy csomo méret, de erről nem találtam adatot. Nehogy megszivjuk vmi 250 cm-essel. :)))
Előzmény: skeeter (62)
skeeter Creative Commons License 2004.07.12 0 0 62

dohosa,

Ez az eloszerzodes az AF-nel csak az Ikon- es Horizont-hazaknal elo sajatossag. Kvazi szandeknyilatkozat (es 10% becsengetese), hogy meg akarod vasarolni a kiszemelt lakast. Vegleges adasvetelit addig nem lehet kotni, amig a telken nincs az Eladonak a nevere szolo tulajdonjoga (foldhivatali erkeztetesre varnak, amugy mar az ovek tudtommal).  

Horizont vs. Center. Neked kell eldonteni, mik a prioritasok, es tenyleg nagyon gyorsan, mert nem lesz min gondolkodni. :-)

Nekunk az ar es az ugylet kenyelmes megvalosithatosaga volt az elso szamu szempont, ezert lett belole Horizont. Olcsobban nagyobbat kaptunk a penzunkert, s szerintem nagyot nem bukhatunk vele (ennyiert barmikor eladom), ezert esett erre a dontes.

IV. ker Onkormanyzatot nem kerdeztuk, de mivel nem vagyunk hazasok, kicsi az esely barmilyen tamogatasra. :(

Előzmény: dohosa (59)
Silhouette Creative Commons License 2004.07.12 0 0 61

dohosa,

Irok egy levelet, akkor meg lesz a cimem. :)

Előzmény: dohosa (60)
dohosa Creative Commons License 2004.07.12 0 0 60
Silhouette (hátha jársz erre) Elvesztettem az emil cimed. :( Hogy állsz a lakásvásárlás kérdéssel?
dohosa Creative Commons License 2004.07.12 0 0 59
Mi az , hogy előszerződés? Az épitési engedély beszerzése miatt van? Nekem a Centerháznál nem is volt szó előszerződésrő, hanem egyből rendes szerződés. Mikor adjátok be a hiteligénylést? És sem szerződtem még senkivel, de most a Horizontban is kinéztem egy jó kis lakást. Ua. a mérete mint a Centerházban, csak 1 milkával olcsóbb. Utálom, hogy ilyen döntésképtelen vagyok. Pedig ez egy fontos lépés lenne az életünkben. A párom meg nem hajlandó belemélyedni a problémába Ő a kész megoldást tőlem várja. Összeszedtem 4-5 lakást aminek az ára és az alaprajza is megfelelne. Mindegyiknél van pro és kontra érv is. Az egyik a Centerházban lenne, ami szerintem befektetés szemponjából jobb helynek számit. Az árversenyt viszonyt a Horizont nyeri. Mit tegyek??? Ti megkérdeztétek, hogy a IV. ker Önkormányzattól lehet igényelni lakásvásárlási támogatást és/vagy kamatmentes kölcsönt? A XIII. kerület uj lakásvásárlás esetén ad annak is aki eddig másik kerületben lakott, de most ideköltözik.
Előzmény: skeeter (58)
skeeter Creative Commons License 2004.07.11 0 0 58

Holnap (hetfon) egyeztetunk idopontot, hogy mikor irjuk ala az eloszerzodest. Szerintem a jovo het soran erre sor kerul, nekem nem surgos. :)))

Az ertekesito holgy elmondasa szerint a vegleges szerzodeseket augusztus masodik feletol kezdik alairni, de mivel sok az ujraszerzodo, igy ez 2-3 hetig biztosan eltart.

Szinten nem surgos. :)))

dohosa,

Koszi a helyzetjelentest, nem is gondoltuk volna, hogy egyaltalan belekezdtek a Horizontba. Impozans kezdet. :)))

Előzmény: SHReK (57)
SHReK Creative Commons License 2004.07.11 0 0 57
aláírtatok már szerződést? :)
Előzmény: skeeter (55)
dohosa Creative Commons License 2004.07.11 0 0 56
Ma megnéztem, hogy hogy áll a Horizont ,Origo és Centerház. A Horizontnál a FSZ-en már állnak a fő monolit beton oszlopok és az első emeletre fut fel egy- két tartóelem. Centerház sehogy sem áll, pedig egyszerre kéne kész lenniük. Oriogházban már áll a ház és a falak és a 4. emeletnél tart az ablakozás.
skeeter Creative Commons License 2004.07.09 0 0 55
Tovabbra is csak mi koltozunk a Horizont-hazba? :))
skeeter Creative Commons License 2004.07.07 0 0 54

A Csata utca valamivel csendesebb, csakhat valami lepusztult putrira nez. Meg nekem picit sotet a kornyek, hiaba az "osfak" nagyon arnyekolnak. :)

Az 1M az 12%-os ardiffit jelentett, ami azert eleg sok, s az ertekesito holgy sem tul meggyozoen mondta, milyen klassz kis konyhabutort kapok en ezert a diffiert. :)

Az AF-ben meg sokkalta jobban megbizok, oket abszolut nem ismerem.

Előzmény: SHReK (53)
SHReK Creative Commons License 2004.07.07 0 0 53
igen, a RK udvar :)

az az 1M árdiffi nem elhanyagolandó :))
Mi is azért mondtunk le róla, mert csupa zaj. Bár a másfélszobások a Csata utcára néznek, de sztem nem lehet azt mondani rá, hogy csendesebb. A másfelesek pedig szinte ugyanannyiba kerülnek, mint a Horizontban.
Az építtetővel nem lett volna bajom. Anno a Madarász házakban is nézegettük az alaprajzokat, de akkor még nem volt reális a vásárlás... Most meg már nincs mit megvenni :)
Előzmény: skeeter (52)
skeeter Creative Commons License 2004.07.07 0 0 52

Csata utca volt nekunk is a masik jelolt (gondolom, az RK udvarrol beszelunk), de eleg forgalmas a kornyek, raadasul az altalunk kiszemelt lakasok a leheto legzajosabb helyre esnek, na es az epittetorol sem tudok sok mindent (Madarasz hazak, Hermina Towers?).

A vegso es legnagyobb erv az 1M-es ardifferencia volt a Horizont javara. :)

Előzmény: SHReK (50)
SHReK Creative Commons License 2004.07.07 0 0 51
nekünk aszonták, hogy előfordulhat, hogy nem is kell előszerződét kötni, mert két hét múlva kb. mehet a rendes szerződés. Lehet, hogy ezért nem kapkodják el :) Ki tudja...
Előzmény: skeeter (47)
SHReK Creative Commons License 2004.07.06 0 0 50
á, semmi :( a barátaink is ebben a cipőben járnak, találtak még 5 ilyen low-cost megoldást, valamelyik nap összeülünk és megnézzük. Mert amiket jelenelg tudok, egyik sem a tuti.
Pl. Csata utca: bűz és zaj, amúgy egész klassz
Olajbogyó utca Kelenföldön: nagyon kiesik, rossz közlekedés és ott megy a vonat állandóan
Napliget - Külső Váci, majdnem Dunakeszi: nagyon szimpi, de egy millával drágább és 150 méterre nagyfesz-vezeték
XVII ker. Kucorgó: rossz közlekedés, de amúgy nem is néztük tovább
nem eccerű :(((
Előzmény: skeeter (49)
skeeter Creative Commons License 2004.07.06 0 0 49

Es van mar kiszemelt epitkezes a Horizont helyett?

SHReK Creative Commons License 2004.07.06 0 0 48
visszamondtuk a foglalást :(((( két és fél milla nagy kockázat :((((
Előzmény: skeeter (47)
skeeter Creative Commons License 2004.07.06 0 0 47

Sziasztok!

Na mi ujsag a horizonton?

Mi mar mult heten leadtuk az adatlapot, mondta az ertekesito holgy, hogy visszakuldenek egy kitoltott szerzodest hogy leellenorizzem az adatokat.

Eleg sok dolguk lehet, mert meg semmi visszajelzes. Mondjuk nekem abszolut nem surgos, minel kesobb fizetek, annal jobb. :-)

skeeter

SHReK Creative Commons License 2004.07.02 0 0 46
Biztos, hogy értékbecsül az OTP, mert nem ő a finanszírozó. Az Erste ezt megtette, mert ő az. Gondolom, hogy ilyenkor a tervek alapján becsülnek :)
Szerintem a csajszi szedi be a papírokat, akármelyik bankról legyen szó, de csak szerintem, ezt nem is kérdeztük, hogy esetleg hová kéne menni intézni. De úgy értettem, mintha ott lehetne...

Nekünk is meséltek arról, hogy még sose maradt náluk kötbér... De ezt persze nem hajlandók a szerződésbe beleírni. Mer ugye, akkor meg minek van benne a szerződésben, ha amúgy nincs rá szükség... :(
Előzmény: skeeter (45)
skeeter Creative Commons License 2004.07.02 0 0 45

Szia!

Koszi a friss infokat! :)

Az Erstevel nekem az a bajom, hogy keves hitelt adnak (HB 60% a honlapjuk szerint nem hazasoknak), meg tudtommal nincs ugyintezojuk az AF-ben -> intezhetne mindent maganak az ember. :(

Az OTP biztos, hogy ker ertekbecslesert penzt az AF eseteben? Mit becsulnek amugy, ugyis csak jovore lesz kesz. :0)

Azt sajnalom, hogy Nektek sem sikerult a 20%-rol meggyozni oket. :(

Azert majd ird meg, hogyan dontottetek!

skeeter

Előzmény: SHReK (44)
SHReK Creative Commons License 2004.07.02 0 0 44
üdv :)

horizontos infóim vannak:
- sajna nem lehet szerződést módosítani a 20%-os nemteljesítési kötbér ügyében :(((
- csak két bejárás lesz, az egyik akkor, amikor állnak a falak, a másik a végső műszaki átadáskor. Ami azt jelenti, hogy pl. nem lehet ellenőrizni, hogy szépen burkoltak-e meg ilyenek...
- OTP-nél a garanciabiztosítás kb. 25%-kal növeli meg a törlesztőrészletet
- mostmár lehet az Erstével (projektfinanszírozó), az OTP-vel és az MKB-val is hiteleztetni, azonban csak az Ersténél nem kell fizetni a műszaki szemlékért és nagy valószínűséggel az értékbecslésért sem (a többinél igen, összesen hat szemléért)
- az alapító okirat be van nyújtva a földhivatalhoz

...

erősen elgondolkozunk, hogy ilyen feltételekkel bele merjünk-e vágni :(((
skeeter Creative Commons License 2004.07.02 0 0 43

Az MKB-t talomban tartom, ha barmi ok folytan az OTP visszautasitana.

A fizetesunkkel nem lehet sok gond, ha tenyleg a 250e-nek kell megfelelni. (Bar mintha az oldalukon en ilyen szigoru felteteleket nem lattam volna. A lapjuk szerint a fizetes csak a torlesztoreszlet nagysagat befolyasolja, pl. 300e folott a fizu 40%-a sarcolhato meg).

De azert remelem, az OTP hitelbiralatanak meg fogunk felelni, s nem kell ilyenen agyalnom.

Előzmény: dohosa (42)
dohosa Creative Commons License 2004.07.02 0 0 42
Szerintem mindenkinek megadja "akár a 80%"-ot is (igy hirdetik). Persze függ, hogy szerintük mennyi a hitelbiztositéki érték és erős fizetésvizsgálatot is végeznek.
Előzmény: skeeter (41)
skeeter Creative Commons License 2004.07.02 0 0 41

dohosa,

Az MKB csak a hazasoknak ad 80%-nyi hitelt vagy nem hazasoknak is?

Előzmény: dohosa (39)
SHReK Creative Commons License 2004.07.01 0 0 40
őrület ez a magyar banki túlbiztosítás...mintha nem lenne elég, hogy elveszik az ember házát, ha nem fizet :(
Megaztán egyébként sem fér a fejembe, hogy mi a biztosíték arra, ha van mondjuk egy fél évig (egy évig, akármeddig) 250ezres állásod, akkor lesz-e jövőre is. Nem leszel-e esetleg munkanélküli, netán csak a feléért tudsz elmenni dolgozni. És vajon ha most nincs állásod, nem lesz-e jövőre 250ezres...
Rémes.
Előzmény: dohosa (39)
dohosa Creative Commons License 2004.07.01 0 0 39
Az AF hitelügyintéző ex-OTP-s ugyan, de most készülnek finansziroztatni az MKB-val is. Most becsültették fel a lakásokat az MKB-sok. Ök a vételár 85%-a küröl állapitották meg a hitelbiztositéki értéket, viszont annak 80%-ig is finansziroznak. Ez ugyan jó, de 1%-al magasabb kamatot alkalmaznak. :( Pozitivum az MKB javára, hogy a folyositási jutalék csak 1%, az OTP 1,5%-hoz képest és a szoc.pol-ra nem számitanak fel jutalékon. Az OTP még a szocpolból is levon 1,5%-ot. Az MKB a lakás jelzálogon kivül elég huzos keresetvizsgálatot is végez. Nekik min. 200-250ezer Ft-os fizetés kell. Azért én mégis inkább az OTP-set választanám, ha tartanák a 63%-os hitelrészt a vételárból , ahogy a prospektusukban igérték.
Előzmény: SHReK (38)
SHReK Creative Commons License 2004.07.01 0 0 38
nem kifejezetten neked szólt csak, dohosának is, mert ő is az OTP-t nézi, meg az MKB-t :)
azért kérdeztem az Erstét, mert a Horizontot az finanszírozza.
majd meglátjuk, hogy fogalkoznak-e erstés ügyintézéssel, és ha igen, mik a feltételek. Maj leírom a fejleményeket :)
Előzmény: skeeter (37)
skeeter Creative Commons License 2004.07.01 0 0 37

Szia SHReK!

Gondolom, nekem szolt a kerdes. :)

Nekem tobb ervem is van az OTP mellett:

-Mivel nem vagyunk hazaspar, ezert nem vehetunk fel kiegeszito kamattamogatasos hitelt. A jelzalog kamattamogatasu hiteleknel viszont az Erste a HB ertek 60%-at adja hitelkent, mig az OTP nem tesz kulonbseget hazas es nem hazas kozott, ok uj epitesu lakasnal egysegesen mindenkinek a HB ertek 70%-at adja.

-Senki nem tudja, az Erste hogyan hatarozza meg a HB erteket. Szerintem semmi garancia ra, hogy ok 90%-ra veszik. Lehet az is, hogy ok 80%-ra...

- Az AF irodajaban tudtommal csak OTP-s ugyintezes folyik. Nincs kedvem/idom/energiam kulon szaladgalni az Erstebe.

- Az OTP-nel mar tudom, hogy nem vagyok adoslistan. :)

Udv,
skeeter

Előzmény: SHReK (36)
SHReK Creative Commons License 2004.07.01 0 0 36
... Erstéről...
Előzmény: SHReK (35)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!