A töltöttkáposzta tipikusan fagyasztható kaja. Lefőzöd itthon, jól záródó műanyag dobozban lefagyasztod, jól becsomagolod valami zacskóba és mehet bele a bőröndbe. A tejföl kicsit macerásabb, de az is szállítható, átrakod megfelelő müa üvegbe, flakonba. A bőröndöt meg lefóliázod vagy fóliáztatod, így nagyobb az esélyed, hogy nem "vámolják" meg.
Egyébként a töltött káposztához szükséges savanyúkáposzta - főleg az egész levelek - beszerzése tényleg eléggé necces egyes országokban.
Másik ilyen nehezen beszerezhető pl a fehérrépa, a mákról nem is beszélve. (azért már helyenként börtön jár)
Egyébként én többször is vittem gyorsfagyasztott gesztenyepürét repülőn, feladott hűtőtáskában. Ezt esetleg a töltött káposztával is meg lehet próbálni.
De hallottam már főzésről, már ha ki akarsz oktatni. Te olyanról már hallottál, hogy ahol van a gyerek, ott nincs lehetőség főzni és a szállodában, ahol én megszállok, ott sincs ilyen lehetőség. És olyanról hallottál már, hogyha lenne is lehetőség főzni, az adott orzágban nem lehet kapni a hozzávalókat?
Nem biztos, hogy azért szeretne vinni, mert a fapadoson nincs kaja.
A gyerekem hónapok óta külföldön van, mondta nemrég, hogy mennyire enne már egy jó kis töltött káposztát. Pont tegnap gondoltam rá, ha megyünk látogatóba, hogyan tudnék vinni neki itthonról, egyszerűen berakva a kézipoggyászba, vagy pedig feladva a böröndbe. Mert, hogy viszek neki, az biztos, a gyerekért mindent. :)))
Az orvosi kérdésben NE HALLGASSATOK A..... nevű idegenvezetőre! Én ha találkoznék vele,kitekerném a nyakát! Ugyanis az 5.-dik napon elkezdett tekerni a hasam,de nem volt vészes,ezért szerettem volna antinált a szálloda orvosától! 5. utam lévén Egyiptomban tudom,hogy ez semmi nem volt! De ő el kezdett hisztizni,hogy a szállodai orvosnál nem vállalja a felelőséget,csak ha be megyünk a kórházba! Fél óra az út,a biztosító állja,bedöf egy szurit és jöhetünk vissza!Max 1óra! Ok! Belementünk! 3/4 8-ra jött értünk a taxi és haza is értünk 1/4 1-re! Cirka négy és fél óra lett a történet, ami 3 óra felesleges infúziót tartalmazott! Erősködött az orvos,hogy kell,mert ki vagyok száradva,lázas vagyok le vagyok gyengülve és amúgyis! Esküszöm nektek semmi bajom nem volt! Még indulás előtt kb. egy órával benyomtam egy pizzát és egész nap megittam vagy 10 vodka-sprite kombót! Rohadtul nem voltam kiszáradva!!! :) Hőemelkedésem volt! Na ná egész nap a 100fokos napon dunsztolódtam! Hogy ne lenne melegebb a testem a megszokottól??!!
Sok aranyos dolgot olvastam, ezért írok egyet én is.
Szardinia topicból:
" meg tudnátok mondani, hogy mennyi ideig tart az út Szardiniára?":))
Még csak utalás sem volt arra, hogy az illertő mivel óhajt Szardiniára menni. Azt már meg sem mertem kérdezni, hogy hová is menne ott, hiszen ez egy hatalmas sziget. Északról délre plusz 5 óra autóval.
"A hotelben mindjárt első nap, szinte idegesítő csörgésre (mint utóbb kiderül ciripelésre) lettünk figyelmesek. Aztán az is kiderült, hogy a kabóca nevű rovar mindennek az okozója, és én erről sehol sem olvastam… Igaz, hogy a keresőbe nem írtam be, hogy kabóca, mert azt se tudtam, hogy ott van stb. Kb 2 napig bántotta a fülünket a neszezésük, aztán már észre sem vettük."
Az utolsó mondatod szerint járok el én is. Nem szabad ügyet csinálni dolgokból, nem érdemes. Tanulni kell azt amit érdemes a sok infoból ami a fórumokon felhalmozódik. Segíteni másokat ha van rá mód.
olvasgattam mindig, csak beleuntam abba, hogy sokan semmire nem veszik a fáradságot és harmincszor irtam le ugyanazt. Most ha nem tetszik, továbblépek és kész :-))