A "hajós" macskának szerintem a hajó az otthona, oda megy haza. A mi macskáinknak a házunk az otthon, ha elvinném őket valahová, nem a lakókocsihoz szaladnának hanem úgy nagyjából világgá.
Ha költözik az ember, akkor is sanszos, hogy ha szabadulnak a macskái akkor megpróbálnak "hazamenni"...aztán vagy sikerül, vagy nem...
Mint a viccben, "Drágám, otthon van a macska? Igen! Akkor add át neki a telefont mert nem találok haza...) :-)
A dunán különféle hajokon több macskát is láttam ,ha megálltak a macsek rögtön szétnézett. De ismerték a hajókürt hangját , s hanyatt homlok rohantak a hajóhoz. --Mert azért az al inclusiv ellátás kényelmét ők is szeretik.
Persze ez lehet macskafüggő is.
Legutóbb egy Cseh párt láttam " csónnakozni-tutajozni "Szentendrénél ,szintén macskával.
A macska nyávogva futott a parton , kijöttek érte.
Van egy macskám (több is, de a történet szempontjából ez az érdekes). A munkahelyemen szedtük össze, apró kölyök volt, valaki kidobta. Ott cseperedett, az egyik helyiségben kiiktattuk a mozgásérzékelőt így esténként be lehetett riasztani az irodaházat. Aztán jött a karácsony, nem lett volna aki bejár etetni, hazavittem. Persze a lányaim azonnal megszerették de a munkahelyemen is hiányolták így az lett a vége, hogy hétvégékre hazavittem. Egy darabig. Egyre nehezebb lett megfogni, mindent elkövetett, hogy ne tudjam nyakoncsípni. Pedig amúgy az utazással nem volt gondja, a dobozt mondjuk nem szerette de ha szabadon volt, elvolt az ölemben(negyven perces utak voltak). Aztán az lett a vége, hogy itthon maradt a macsek mert egyszerűen nem lehetett megfogni.
Namost ezt több macskával, esetleg szabadban... Nem jó ötlet. Még ha eltervezi, hogy nem engedi ki őket a buszból, akkor is kiszökhetnek aztán ha megijednek, kimennek a világból.
Kutyát sokan hordanak kempingezni de macskát még nem láttam.
Egysze volt a mellettünk levő parcellán egy olasz lakóautó, bezártak belé egy kiskutyát, és elmentek valahová nem túl hosszú időre. A kutya elkezdett benn őrjöngeni, letépte az összes függönyt, szúnyoghálót, sötétítőt. Mi csak ennyit lttunk, de hogy még milyen károkat okozott benn, azt nem tudom. Bérelt kocsi volt, biztos a gatyájukat kifizették otthon.
Üdv ! Kisállat szállítóban mindenképpen viheted, de legyen érvényes egészségügyi könyvük mert azt kérhetik. Aztán ha megérkeztek valahová, lazán ki kell engedni őket, és mire sikerül összefogdosni vége is a napnak. Ha a szomszédnak kutyája van az főnyeremény !
A lakóbusszal bárhol lehet közlekedni, nevezetességekhez közel lehet vele menni?
Ez a méretétől függ. A legtöbb esetben 3.5t alatti a lakóautó, akkor sima személyautónak minősül, tehát kevés korlátozás vonatkozik rá (kivéve mondjuk a fizikai korlátokat, magasság például). Ha 3.5t felett van, akkor már sok helyről ki van tiltva. A macskás kérdésedet meg majd valaki más megválaszolja :)
Régen sok kép volt, csak úgy vagy éppen mert tanácsot kért valaki. Aztan átalakult a fórum és kevés kép mellett több lett a személyes ellentét. Na jó az régen is volt, de ma már nincsenek képek. Úgyhogy nyugodtan nyomd a fotót, biztosan lesz segítség.
De van mas ötlet is. Fészbukon sok lakós csoport van. Ott nyomjak a képeket és a kérdéseket is. Elég beírni, hogy lakókocsi vagy lakóautó és válogathatsz.
Sziasztok! Köszönöm a felajánlott segítséget. Igazából nulláról indulok lakókocsi terén. Huszonpár éves sátrazást szeretném kiváltani, és folyamatosan fejleszteni a lakókocsit. A személyes találkozót azért részesíteném előnyben, mert nem gondolom, h egy ilyen fórumban van helye annak, h képek alapján kérdezgetek, h ez a gomb mire való. Ezt, hogy lehet megoldani, kiváltani. Ebből az elgondolásból kifolyólag jött az ötlet.
Kérdezz nyugodtan itt. Több fül többet tud. Nekem valamikor régen volt 92-tes Hobby Preztizsem. Talán en is tudok segíteni. Még emlékszem rá. Szerettem! :-)
Kecskemét környékén, idősebb lakókocsival rendelkező fórumtaggal szeretnék pár mondatot váltani, technikai tanácsot kérni , személyesen. Egy Hobby 455 1985 vettem, szívesen elhúzom vagy örömmel fogadom otthon. Köszönöm!