Na, kész vagyok a következő fejezet fordításával, csak még be kell gépelnem. Nem tudom ma leellenőriztetni, de ha úgyis jó, hogy hiányzik belőle 1-2 lényegtelenebb, hangulatfestő mondat, akkor lehet, hogy ma is el tudom küldeni. Vagy ha megbíztok bennem, és akkor beleírom ezeknek a hiányzó szavaknak az általam gondolt jelentését... (nincsenek benne a szótárban) Hehe... :))
nekünk is van szkennerünk, majd ma megnézem, hogy angol könyvet hogy szkennel be. télleg meg lehetne oldani ezt a dolgot, de én azt nem vállalnám, hogy valaki kölcsönadja nekem a könyvet, mert úgy járnánk, mint az előzővel, és 100 évig nálam ragadna. max, hogy valkivel együtt megpróbáljuk nálam.
Hát szerintem ezt már össze lehet hozni, mert ha valaki, akinek van könyve hajlandó elmenni veled hozzátok, vagy kölcsön adja a könyvét egy napra, akkor beszkennelitek (ha jó a géped, nem tart túl sokáig), és már meg is van a dolog. Nem képi formában kell az ilyesmit, hanem van egy olyan program, hogy adobe acrobat writer, vagy pro, nekem megvan, de le is lehet tölteni. Ez a progi képes arra, hogy *.pdf formátumba lementse a könyvet, onnan meg át lehet alakítani word dokumentumba, vagy bármi másba, ha kell. Csak egy ötlet volt, de szerintem össze lehetne hozni, talán gyorsabb lenne, mint a gépelés, és aztán csak a fordításra kéne koncentrálni.
Ps: A 12.et már megrendeltem egy könyvesboltban, ha meglesz, és vállalnád, azt mindenképpen jó lenne beszkennelni, és akkor egy csomóan el tudnák olvasni.
Nekünk van szkennerünk, csak pár probléma van vele:
1. NINCS KÖNYVEM
2. Ha szkennelt kép formátumba küldenénk a fejezeteket, az jóval több helyet igényelne. Bár van valamilyen szövegfelismerő programunk, de elég sok félreírást tesz bele... Angol szövegre egész jó, de magyarra szörnyűségeket hozott ki belőle, mikor egyszer használtam:P
Pfúú... nekünk a számtech. tanár mindig mondogatja, hogy pár percenként mentsünk. Amióta az iskolában olyan sz*rok a gépek hozzá is szoktam, hogy mentegetni kell, mert az itthonival nincsen baj, de az ottani attól is lefagy, ha megnyitom a Windows Intézőt. :) Egyébként, igen, top secret... mondjuk így. Általában én vagyok az ismerettségi köröm szemetes ládája, és tegnap olyanokat mondtak el, amikre nem mondhatám, hogy számítottam... úgyhogy padlót fogtam rögtön. Nah, nekem is menni kell... Babits verset tanulni. :( Miért nem inkább a Darren Shanből kell vmit tanulni?! :D
Miért,mi történt Phoenixe(ha rosszul írtam a nved,akkor bocs:) )?Vagy ez amolyan top secret-dolog?:)Gépelnék én,de ált.ban lefagy a gép mielőtt le tudnám akár gépelni és közben elmentegetni meg nem szoktam...vagyis tudom,hogy kéne,de mindig elfelejtem:)
Nekem van scannerem,de iszonyú sz*r,úgyhogy abból asszem nem 5perc,hanem sok-sok óra lenne:) ,ráadásul a gép is rossz,bár ugye jöv.héten elvileg megjavítják....gyakorlatilag meg lehet,hogy még jobban elcseszik:S
Na jó,mára asszm ennyi ,mertmár elegem van a levelekből....tegnap 4et írtam(!!!:S...) meg egy csomó maillel próbálkoztam...bár igaz,hogy azoknak a felét sem sikerült elküldene...sebaj>(,ma meg egy levelet fogok,de angolul(vajon kinek?:) ),szval viszlát,asszem már csak holnap jövök:)
Nincs itt senkinek szkennere? Szépen be lehetne húzni az egész könyvet 5 perc alatt, és megoldódna a gépelés dolog. Én azt hittem, szkennelve vannak a fejezetek.
Most olvastam valamit egy fórumon, az egyik szereplővel kapcsolatban, akit én speciel eléggé kedveltem:) Azt írják, ő is meghal. Darren Shan szépen írtja a népet, a végén már nem marad senki és semmi, csak egy cédula és Steve, hogy ezzel befejezem a naplóm, mire ezeket a sorokat olvasod, én már halott vagyok: Darren Shan:)
Hihi, Iriszke... Ne tépkedd az idegeinket, hanem gépeld a fejezeteket! :) Nem kell suliba se járni, leckét írni, tanulni, csak Darren Shant gépelni! Ez legyen a filozófiád! Yeah... X) DS rulz... jaj, ma megfordult körülöttem a világ... ne várjátok, hogy bármi értelmeset hozzá tudok fűzni a dolgokhoz... nem mintha eddig vártátok volna. :D Okés, abbahagytam. Jó éjfélt, vértesók! :)=
basszus, basszus, tudom hogy már sokan irták, de kinzás itt abnbahagyni. Doorika kérlek ne hagy vámpirtársad(id) szenvedni, és minél hamarabb küld a folytatást. alig várom. áhh. ezt nem hiszem el.... mondjuk tudtam, hogy összefut régi ismerőseivel, de akkor is...
Én már a 11. fejezetig elolvastam, de ugyanolyan rossz volt abbahagyni, és várni a folytatást. Szerintem ez eddig a legjobban sikerült könyv, sokkal fordulatosabb és cselekményesebb, mint a többi.
Na mégis csak fel tudtam jutni a netre vasárnap előtt, és így el is tudtam olvasni a hetediket. Hát ez télleg rosszabb hogy itt van abbahagyva. Az a jó a könyvben hogy nem kell abbahagyni az olvasást az izgis részeknél amert az egész könyvet ki tudod olvasni egyszerre. De azért így jobb hogy fordítgatjuk, mert nem bírnám ki amíg a magyar megjelenik.
akkor most létszi valai küldje el az 5-6-7. fejezetet, és az első fejezet magyarul is hiányzik, asszem kitöröltem, létszi azt is küldje el valaki. előre is köszi :)
ohhh ne. ha törlök párat, akkor automatikusan megkapom, vagy ujra el kell küldened? na biztos- ami biztos, én most akkor nekikezdek a levéltörléseknek.:(
Bár sztem ez még kínzóbb, hogy itt lett vége, mint a 6. fejezetnek!!
Camats, kaptam egy visszajelzést a freemail-től, hogy neked nem tudta kézbesíteni, mert tele van a postafiókod. Sztem ezért nem kaptad meg az előző kettőt sem...
Én megkaptam a fordítást, köszi! Na, csak visszajelzésként írtam ide. :) Még nem volt időm rá, hogy megnézzem ill. elolvassam, úgyhogy nem tudom, hogy tényleg lemaradt-e betű a párbeszédeknél.
Na most olvastuk el. A fordítás tök jó szerintem. Csak a gond hogy jó résznél lett vége a 6. fejezetnek. A hetedik fordításásba meg csak vasárnap tudok belekezdeni. Addig nem nagyon tudok gép elé ülni. Most meg meg semmi kedvem azzal szerencsétlenkedni, mert amit én végzek fordítás címen az szerencsétlenkedés, nem más:-D Az a baj azzal ha apummal fordítgatok hogy ő neki nem nagyon teccik vagyis nem köti le a történet és egy fél oldal után mindig megunja:( De vasárnap azért is leültetem fordítani:-))
Sziasztok! Köszike Doorika én is megkaptam az 5. és a 6. fejezet fordítását. Még nem olvastam el úgyhogy még véleményt sem tudok mondani. Megbeszéltük tesómmal hogy mindig egyszerre olvassuk el, hogy mindig mind a ketten ugyanott tartsunk. De most pont jó mert most ért haza, na akkor szerintem lehet nekiesünk aztán majd írok róla.
Sztem én tuti megkaptam,de ha nem haragszol,akkor ezt jöv.hétig nem nézem meg,mert ha megnézem a yahoo-t,utána eluralkodik a káosz és én azt nem nagyon szeretném:)
Áh,azok után,amit Steve csinált sztem Darren simán kinyírná....ha van valami,ami visszatartja ettől az más jellegű,de már ebben sem vagyok biztos,hogy elég visszatartó erő:S
Nem emléxem fejezetek szerint,hogy mi van benne....de abban spec. sztem nagyon nincs semmi,inkább utána lesz izgalmasabb.....de egyszer úgyis sorra kerül,nekem meg mind1,hogy mikor.....a gépnek nem biztos,de most vegyük úgy,hogy a géppel nem lesz semmi gáz:)):S....szval csak rajtatok múlik!
Na, mostanában eléggé keveset irogattam ide (na jó, szinte egyáltalán nem írtam semmit...), de MOST!!!
1. Elvileg mindenkinek elküldtem a 5-6. fejezet fordításait!!! Légyszi jelezzetek vissza, hogy megkaptátok-e. Most vettem észre, hogy a párbeszédes részeknél lehet, hogy lemaradt a mondat első betűje (szarakodott a freemail...) sval azért sorry... Kérdezzetek, ha vmit nem lehet érteni kezdőbetű nélkül! :))
2. Hát ez egyre érdekesebb!! Most hány gyerek van?! Már teljesen össze vagyok zavarodva... :S Én is elképzelhetőnek tartom, hogy esetleg Darius miatt nem fogja megölni Darren Steve-t. Mindig "jótékonykodik", aztán ebből lesz a baj...
3. Én a Shanville Monthly-ban azt a részt automatikusan át szoktam ugrani, ahol az utazásának az állomásait írja, mert azt hittem, hogy ide tuti nem jön... DE!!! Szerencsére tévedtem!!! :))))))
4. Nekem mindegy, hogy lánc, vagy várunk még. Íriszke, történik vmi izgi a köv. fejezetben? Met ha igen, akkor egyértelműen: LÁNC!!
5. - Saowe, neked elküldtem a 3-tól
- Walid, neked az angolt (thanks to Íriszke :)
- Glorious Rev., neked előlről
Huhhh... Mára ennyit.
Írjatok kritikát az 5-6. fejezetről. Ne kíméljetek!! Hehe :)))
Sztem is csak el szokott lógni otthonról Darius. Elvégre mit mondana az anyjának? "Szia, anyu! Elmentem nyílpuskával lövöldözni a rég halottnak hitt bátyádra! Későn jövök, ne várj meg a vacsival." :)
Szvsz ugye eleinte jóba voltak, nagyon is, aztán csak rá jött ő is milyen genyó ez a Steve, így szégyelli, hogy gyereke van tőle (bár ha nekem 16 évesen gyerekem lenne, az mindenképp szégyellném, bárki is az apja...) Nem hiszem, hogy tudja, hogy a gyerek Steve-vel, van, talán csak meglógott. (hiába, Darren és steve vére is benne van:P)
Na,most már kicsit ideges vagyok,mivel a gépem olyan sz-r,hogy csupán haramdszorra kezdem újra a gépelést.De azért semmi gond>(Éppen emiatt ajó kis helyzet miatt nem tudok most küldeni,mert lefagy a gép vagy nem jeleníti meg az oldalt stb.....talán esetleg egyet elküld és akkor láncot csinálhatnánk,de abban sem vagyok biztos...ha tudtok várni,akkor jöv.héten elvileg már ok lesz a gép....elvileg...végül is elvileg már 3an is 'megszerelték'...aham>(>(Na de mind1....:)
Tmához: ha nem emléxel,akkor qqcskáld meg a 8.ban.......hát jól meg vígasztalta,az biztos:)))))))))))))))));).....Én már csak azt nem értem-vagyis sok mindent nem értek,de jelen pillanatban ez érdekel:)-,hogy Annie miért nem nagyon mondja meg senkinek,hogy ki Darius apja.Eleinte arra gondoltam,hogy pl. mert összevesztekm,de akkor nem hinném,hogy elengedné Steve-vel Dariust(bár ha lenne egy csöpp esze,akkor még akkor sem engedné el,ha esetlegesen tök jóban volnának.....:S)
Mondjuk én nem tudom, vagyis már nem emlékszem, Steve hogy néz ki. Ha meg Annie nem ismeri az igazi arcát, (lehet, hogy Steve megjátszotta magát elötte, hogy ezzel is kinozza Darrent) Annie jófejnek tartja. Meg ugye a meghalt bátyja barátja, biztos délitánonként átjárt hozzá "vigasztalni"
hmmm...elgondolkoztam és végül is semmi sem bizonyítja,hogy az a szőke kiscsávó a kertben Darius volt.....de sztem ez logikus,csak Darren volt hülye,hogy észrevegye....:))
Az viszont biztos,hogy Annie az anya.......wazz,hogy tudott összefeküdni Steve-vel?:S-....ha ő lenne az utcsó pasi a Földön akkor se....és mivel (milyen meglepő) nem is az..Sok pénze van v mi?:)))A másik meg az,hogy nem tudom,hogy hogyan engedheti el a kölykét ilyenekre?...jó,lehet,hogy nem tudja-bár sztem egy kisgyerek nehezen tart titokban bármit is,na mind1-hogy mit szokott a fiacskája apucival csinálni,akkor csak az időpont....ehhh....:)))))))[huh,most olyan voltam ,mint a saját öreganyám:P ]
Hát még nem 100%,hogy jön....tervezi......meg mindig mindent mond,aztán egy csomó nem szokott összejönni....na jó,ált.ban összejön,amit mond,de...:))....Mind1.
Még tényleg messze van április,úgyhogy ezen ráérünk agyalni:)