Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

Plesovszki Tamás Creative Commons License 2018.01.25 0 0 31142

Szia!

Nem folyamatosan világít, de ha világít akkor elvesz a teljesítményből, eleinte még nem volt teljesítménycsökkenés.

Meleg motor esetén tartósan alapjáraton és 1500rpm alatt általában világít, mindaddig míg 1500rpm fölé nem megy a fordulat, ha ezután megint 1500rpm alá ejtem a fordulatot tartósan, idő kell mire megint világítani kezd a check engine lámpa, ilyenkor megint csökkent teljesítménnyel működik.

A hónap elején ezek a hibák lettek kiolvasva:

Az izzító relé hiba már javítva.

Az olaj hőfok ha minden jól megy hétvégén.

A kipufogógáz visszavezetés, még megoldatlan.

Előzmény: ovoo (31141)
AAAAAAAAAAAAAAA
ovoo Creative Commons License 2018.01.25 0 0 31141

Szia A chek engin felvilan és elmegy az erö? VAgy folyamatos a chek lamp? amenyiben igen akkor az lesz ami nekem légtömegmérö csere. ha van rá mod utángyártottat ne. - csak Bosch-t! ugy probáld megoldani hogy mielöt megveszed kiprobálod ne legyen felesleges a pénzkidobás. Proba más vecrábol vagy bontosal beszélni kiprobálni. Am a vákum miat is lehet gon de azt csak ugy tudod hogy beméreted van e megfelelö vákumod. Nekem az is csak 0,7 volt fordulaton. ami alapjáraton 1,5 vagy 2 bar közt illik leni.igy nekem az is cserés volt.

Előzmény: Plesovszki Tamás (31138)
ovoo Creative Commons License 2018.01.25 0 1 31140

Sziasztok

B vectra 2000dti Az a problémám hogy a hütöventilátor nem kapcsol le.A belső ami a vizet hűti .A motoron ahol a termosztát is van ott van egy saru egy vezetékel az a vizhöfok visszajelzö aszem. Ami az felett van bimetál(Érzékelö arra 2 szál vezeték megy rá. van egy a vizhütö teteén is arra több szál fut be. akár meiket lehúzom vagy az összes csatlakozót akkor is pörög a hütöventilátor.VAn valahol mégegy bimetál?(Hökapcsolo)? Hirtelen nem maradt más megoldás mint a nagy 30Abiztije a kesztyütartoban van.   Ne verje le az akum.

Peru007 Creative Commons License 2018.01.25 0 0 31139

Kösz szépen, a fűtőmotor előtét ellenállása  a szélvédő alatti részen van?

Előzmény: MBman (31131)
Plesovszki Tamás Creative Commons License 2018.01.25 0 0 31138

Szia!

Sajnos még nem találtam megoldást, de már kezd idegesíteni, főleg hogy mindig elveszi a teljesítményt.

Amit már ellenőriztem, tisztítottam: EGR, szívósor kipucolva, vákuumszelepek, csövek ellenőrizve.

Amire még gondolok és a hétvégén ki lesz cserélve, az a kipufogó, már amúgy is viseltes ráfér a csere és a középtől hátra ki lesz cserélve újra.

Ha ezután sincs változás akkor már tanácstalan vagyok, és akkor valószínűleg el fogok menni egy szakműhelybe és kikapcsoltatom az EGR-t az ECU-ból.

Nem lesz környezet barát, de egy idegesítő problémától megszabadulok.

Már csak azt nem tudom, hogy mi alapján ítéli meg az ECU, a "kipufogógáz visszavezetés hibás működése" hibát.

Előzmény: breki71 (31129)
Zenesz88 Creative Commons License 2018.01.24 0 0 31137

Sziasztok. Esetleg nincs valakinek eladó Abs vezérlője?

99-es Vectra B- hez  1.6  x16xel

EBC 430-as abs

Zenesz88 Creative Commons License 2018.01.24 0 0 31136

Akkor  gondolom lassan cserés lesz.   

Előzmény: Törölt nick (31127)
Törölt nick Creative Commons License 2018.01.24 0 0 31135

Köszönöm válaszod!

Jelentkeztem a csoportba. Tagja is lettem.

Egyelőre az a fontos, hogy lássam: mik lehetnek a működését befolyásoló tényezők?

Valaki aki esetleg Székesfehérvári, és az átnézésben tudna segíteni?

Nem csodát várok. Csupán volt egy keret, ami nagyon kevés volt, illetve egy meghatározott idő, ami sajnos még kevesebb volt.

Eladó járműből sem lehetett Dunát rekeszteni.

Messzire nem utazhattam (nem volt mivel). Így jött ez képbe.

Az hogy majd megéri-e majd rendbe tenni? Valószínűleg nem.

Arról nem is beszélve, hogy drágábban is lehet sz@rt venni. Így nyugtat az a tudat, hogy nem sokat adtam érte.

Előzmény: MBman (31134)
MBman Creative Commons License 2018.01.24 0 0 31134

Ebben a helyzetben nehéz tanácsot adni, de valószínűleg azokkal a hibákkal kellene kezdeni, amik az üzembiztonságot befolyásolják. A motor hibakódok okait. Összességében simán rá lehetne költeni az autó árának 1,5-2 szeresét, hogy minden rendbe legyen hozva rajta. A sok apróságot bontogató topiktársaktól tudnád a leggazdaságosabban pótolni. Csatlakozz az OVBH facebook klubhoz, dunát lehet rekeszteni alkatrészekből. Azt is döntsd el magadan, hogy mennyit akarsz, tudsz költeni rá. Mert annak sok értelme nincs, hogy megvetted ezt 200-ért, aztán bele borítasz annyi pénzt, amennyivel többe egy rendes darab került volna.

Előzmény: Törölt nick (31133)
Törölt nick Creative Commons License 2018.01.24 0 0 31133

Sziasztok!

Hétfőn hozzám került egy B Caravan (1.6 elméletileg...).

'kici pénz sz@r koci'

Nem részletezném, de életem legnehezebb helyzetébe kerültem, ezért eladtam a sajátom, de mivel muszáj mobilnak maradnom, kellett valami.

Pénzem kevés volt, 200e-t tudtam rászánni.

Lenne pár kérdésem Hozzátok, ha nem bánjátok. Ha igen, akkor is, max nem kapok rá választ :)

Régen volt nekem egy szedán B Vectram (GT), azzal elégedett voltam.

Olyan a kocsi, mintha rá dőlt volna a tetejére egy fa, vagy valami ráesett volna. Van elöl egy horpadása, és a tetőkárpit is úgy van szegecsekkel felfogatva...

Ez a legkevesebb, ez csak amolyan ízfokozónak írtam le.

A belsőtér világítása nem működik. Gondoltam megnézem, mi a gond. Háááát, nincs se foglalat, se semmi, csak a 2 kábel meg a külső búra. A többi résznek a darabjai a kárpit mögött található.

A kocsi kijelzője nem működik. Szerintem cserélték az óracsoportot. Közel 520e km-t mutat. Ennek ellenére engem meglepett, mennyire megy. Nem ez az első kocsim...

Indításkor a motor visszajelző nem jelenik meg. OP-COM sem tud kommunikálni a motorvezérlővel (lehet motorcsere is volt?).

Most vagy valamit nem kötöttek be, vagy valamit lekötöttek. Mondjuk, hogy ne látszódjon az egyértelmű hiba...valahog yki kellene derítenem, mert nagyon zavar.

Wifis OBD kommunikál vele. 

Hibák, amiket kiírt: P0335 - főtengely helyzetérzékelő A - áramkör meghibásodása.

P1640 - ???

P0170 - üzemanyag optimalizálás működési zavar (1.bank)

P1405 - Opel - Exhaust gas recirculation (EGR) system - malfunction

a P1640 elvileg - ahogy olvasgatom - a kopogásszenzor egység hibáját jelzi, vagy az ECU-ban a végfokok (Quad Driver Module) bekakilását.

P0335 - Főtengelyhelyzet-jeladó funkció-rendellenesség

a P0170 lehet az előző dolgok következménye.

Középkonzolon sem világítanak a manuális klíma kezelőszervei (ehhez is szeretnék segítséget).

Kulcsot csak egyet kaptam. A távirányító nem működik (elem sincs benne). Ezt is jó lenne orvosolnom.

Mindkét napellenző 1-1 füle le van törve (a borulás vagy ráesés miatt).

A tükrök nagyon rosszak (manuálisak). Nem maradnak a helyükön...pici elmozdulás is annyit tesz, hogy nem lehet benne rendesen látni.

Ahogy elnéztem: a gyújtáskapcsoló is volt már mókolva.

Mi van még...

Rozsdák kezdenek megjelenni. Arról nem is beszélve, hogy a 2 hátsó íven szélesítés van (alatta rohad...). Valahogy megoldom ezeket.

Váltó: nagyon nagy a holtjátéka.

Futómű: kopog.

Friss műszakis...gondolom tudjuk, hogy lehet.

Kézifék nem működik. Méghozzá úgy nem, hogy nem tudom felhúzni. Lebontottam a burkolatot, és mellette van egy kábel is, ami semmire nem csatlakozik.

Kézifékkötelet láttam, valószínűleg nem szakadt, de miért nem tudom felhúzni a kart? 

Szóval: csak remélni tudom, hogy nem hagy cserben, mert nem fogom tudni megcsináltatni.

Édesanyám utolsó stádiumban van, maximum pár het van csak hátra, így kilapátoltam magam alól, de sajnos nem tudtam rajta segíteni.

A helyzetemről ennyit (de nem csak ennyiből áll).

Most leszedtem a kezelési könyvet, tehát nem várom a sült galambot, ellenben minden segítségért hálás lennék Nektek.

Hógolyó 1 Creative Commons License 2018.01.24 0 0 31132

Üdv mindenkinek!!!

Tegnap elfelejtettem a motor típust odaírni, 1.8 benzines ferde hátú x 18 x E a motorkódja.

Ma kicseréltük a benzin szűrőt, hát elég koszos volt,de még olyan hosszan nem teszteltük.

Lehet hogy a hiba megoldódott???

Aki valamilyen jó tippel rendelkezik szívesen veszem a jó indulatát!!!

Üdv mindenkinek!!!

Várom a válaszokat!!!!

AAAAAAAAAAAAAAA
MBman Creative Commons License 2018.01.24 0 0 31131

Előtét ellenállás, annak csatlakozója, motor csatlakozó, vagy a klímapanel csatlakozója,

Előzmény: Peru007 (31130)
Peru007 Creative Commons License 2018.01.24 0 0 31130

Üdvözletem !

Van egy Vectra B 1,7 Td Isuzu autóm, (1996) klíma nincs benne . A napokban elszállt a fűtésem, alapból  a  ventilátor fokozatok nem működnek, de menet közben valószínűleg valamilyen rázkódás vagy kátyú hatására olykor bekapcsol és ismét rendesen működik. Tapasztaltatok már ehhez hasonlót, esetleg tudnátok segíteni mi lehet a probléma? Előre is köszönöm a segítséget!

breki71 Creative Commons License 2018.01.24 0 0 31129

Szia.

Erre a problémára milyen megoldást sikerült találnod ??

Előzmény: Plesovszki Tamás (31058)
Zenesz88 Creative Commons License 2018.01.23 0 0 31128

Üdv.  Nekem egr produkált hasonlót.  Pucold ki,  lehet megjavul. 

Előzmény: Hógolyó 1 (31126)
Törölt nick Creative Commons License 2018.01.23 0 0 31127

Az indítómotor szabadonfutója kezdi felmondani a szolgálatot.

Üdv!  Víziló

Előzmény: Zenesz88 (31124)
Hógolyó 1 Creative Commons License 2018.01.23 0 0 31126

Üdv mindenkinek!!!

A laptopon is kiírta a légtömeg mérőt, de kivan cserélve!!!

Az előbb a légtömeg mérőt akartam írni, nem olvastam vissza amit írtam és így lett a hülyeség!!!

Én még elmegyek vele de az asszonynak nagyon nehéz korrigálni, és csak alapjáraton csinálja, a fojtószelep is kivan takarítva, ma vettem egy benzin szűrőt az még nincs kicserélve,  lehet hogy jó lesz????

Várom a választ!!!!
üdv mindenkinek!!!

Hógolyó 1 Creative Commons License 2018.01.23 0 0 31125

Üdv mindenkinek!!! 

Van egy b Vectrám és alapjáraton sokszor le áll , már kicseréltem a megméretlent, a csöveket, a gyertyát és még mindig csinálja!!!

Van hogy elmegy két három hétig és kezdi elölről, és egy darabig megint csinálja.

Mi lehet az oka??

Vám a segítségeket előre is köszönöm!!!!

Üdv mindenkinek!!!

Zenesz88 Creative Commons License 2018.01.23 0 0 31124

Sziasztok, Hidegen beindítás után fura hangot ad az autó,  Mintha az önindító nem lassan húzna vissza. 
esetleg valakinek tipp?

Opel vectra b 1,6  x16xel  1999.

https://www.youtube.com/watch?v=CviyxETbnTg

Antal Gábor F Creative Commons License 2018.01.22 0 0 31123

Szia  30/ 7155586   Őt keresedd  nem rég vettem nála  alkatrészt  x20xevhez 

Előzmény: szabobusz (31122)
szabobusz Creative Commons License 2018.01.22 0 0 31122

Sziasztok! Nincs valakinek X20XEV -hez szervócsöve? 

AAAAAAAAAAAAAAA
Plesovszki Tamás Creative Commons License 2018.01.21 0 0 31121

Köszönöm!

Előzmény: dieselzoli (31120)
dieselzoli Creative Commons License 2018.01.21 0 0 31120

Szia!

Itt található a motorszám:

Előzmény: Plesovszki Tamás (31116)
MBman Creative Commons License 2018.01.21 0 0 31119

Motorblokkba bele van ütve. Az opel motorokon a hengerfej ahova rá van ültetve, oda szokták beleütni, a váltó felőli oldalon.

Előzmény: Plesovszki Tamás (31118)
Plesovszki Tamás Creative Commons License 2018.01.21 0 0 31118

Ezt számot a motoron hol találom? vagy csak azon a kis fém lemezen van felírva?

Előzmény: MBman (31117)
MBman Creative Commons License 2018.01.21 0 0 31117

Attól még, hogy nem említette az előző eladó, még lehetett motor csere :) 

A motorszám is ott van az adatlapon, össze tudod hasonlítani a jelenlegivel.

Előzmény: Plesovszki Tamás (31116)
Plesovszki Tamás Creative Commons License 2018.01.21 0 0 31116

Köszönöm szépen! Így már megnyugodtam, motorcsere nem hiszem hogy volt nem említette az eladó akitől vettem.

visszaolvasgatva itt, találtam választ mik a szemmel látható különbségek a b1 és b2 között, az enyém b2-s.

Előzmény: MBman (31114)
MBman Creative Commons License 2018.01.21 0 0 31115

Az autód egyébkénz Ausztria részére készült, gondolom onnan hoztátok be. Lutonban gyártották az Egyesült Királyságban. 

2000-es modellév, de 1999.10.14-én gyártották.

Előzmény: Plesovszki Tamás (31112)
MBman Creative Commons License 2018.01.21 0 0 31114

Megnéztem EPC-ben az alvázszámodat. 1999-ben gyártották azt az autót, és X20DTH motorral szerelték gyárilag. 

Azt, hogy most milyen motor van benne, OP commal meg lehetne nézni, a motorvezérlő tudni fogja.

Y20DTH motor egyébként ritka a B vectrákban, a széria végi példányokban fordul elő.

Előzmény: Plesovszki Tamás (31102)
MBman Creative Commons License 2018.01.21 0 0 31113

B1-nek a facelift előtti, B2-nek a facelift utánliakat nevezik. Nem hivatalos elnevezés, a GM nem is használta. Érdekes módon a C Vectránál nem használták ezt a megkülönböztetést, csak simán facelift előtti, vagy utáninak nevezték. 

Előzmény: Plesovszki Tamás (31112)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!