ON
Csinálhatnának valamit már ezzel a sz@r fórummal, egyszerűen be se jön, vagy csak kinkeserv által.
A faxom tele van, hogy egy beirást sem lehet normálisan elküldeni!! És csak egyre sz@r@bb lesz hétről hétre.
OFF
Naszóval:
Az azért felmerül (ismervén azért úgynevezett multinacionalizmust, meg a vállalati összefonódást), hogy az amerikai Warnernek vajh mi köze lehet egy majdnem 30 éves angol tv-sorozathoz???????
Igazad van, de tudtommal csak részben.
Ugyanis az Mule (az eDonkey is) alapból a Temp-et meg az Incoming-ot osztja meg. Ha ezt letiltod, nem lesz megosztásod, viszont lefelé sem jön, vagy csak baromi lassan.
Jók ezek az e2dk megosztáson leszedhetö filmek, épp csak most szólt rám a szolgáltatóm, hogy leszek szíves befejezni a space_1999... filmek megosztását a hálózaton, mert erre kérte meg ötet a Warner Bros. Ami a poén, hogy olyanért szólt, aminek még csak a fele jött át és amit emiatt nem lehet nem megosztani :(.
A sorozat eredeti cime Space 1999 volt.
Nálunk Alfa Holdbázis néven futott, ha jól rémlik összesen 18 rész (6+12).
Az Eagle, amely a magyar keresztségben (szinkron) a Sas nevet kapta (logikusan), űrhajó volt. Nem hosszútávú használatra tervezett, mint mondjuk (egy más sorozatból példát hozva) az Enterprise, hanem csak a Hold körül használható, elvégre a Hold azért nem olyan kicsi, valahogy közlekedni is kellett ott.
most lehet, hogy gyengeelméjű vagyok, de nekem nem világos továbbra sem, hogy mi az a sas. eagle volt a sorozat címe angolul, vagy mi? nem emléxem sasokra a filmben...
Röhögni fogsz. Mikor anno megláttam a cimét a moziműsorban, a cime alapján először azt hittem, valami vonaton játszódó krimi.
:O))))))))))))))))))))))))))
Chariot:
Sajna nem. Még angolt sem találtam eddig, pedig azt legalább fel lehetne tenni oda és talán valaki bevállalja.
Másrészt küszöbön az "ejrópjúnió", meg kell tanulni angolul.
:O))))
De komolyra forditva: tényleg. Nem árt. Állitom, ha jó helyen tanulsz, azaz "életszerűen" oktatnak, fél-egy év és egy ilyen film nagyját megérted majd. Kivéve az úgynevezett "technoblablát" (ahogy az ST TNG 'hogy készült'-jében hivták az ilyet).
Egyszer olvastam valahol, hogy van valami izé, ami alapján a magyar címnek utalni kell a filmre. Bár az alien ettől még lehetne valami buszos film is :)
Ki lehetett az a kisteljesitményű, aki ezt kiötölte? :O))
Akkoriban mindenben "halál", "gyilkosság" (pl.: Silver streak - Száguldás gyilkosságokkal), stb. kellett, hogy szerepeljen a cimben.
Igen, az első három rész lent van.
Hogy hogy engeded ki a tűzfalon, azt Te állitod be: érdemes elovasni az eDonkey (vagy eMule, használattól függően) faq-ját. Meg a tűzfalét gondolom. Amúgy passz.
Én az eMule keresőjét használtam és ott talált linkekről szedtem le (egyelőre csak) az első hármat. Célszerű olyat keresni, ami 25 fps-es, mert ami 29 fps-sel volt kódolva, abba ha beletekertem, elment a hang vagy fél percre. A 25 fps-es korrekt.
:O))
Amúgy a példa kissé rossz: K9 vs. Kutyám, Jerry Lee.
Ugyanis a "K9" itthon semmit nem mondott volna a mozibajáróknak (pontosabban a nagy többségnek, akik nincsenek tisztában az amcsi fogalmakkal, röviditésekkel, stb.), ezért adtak neki (egy meglehetősen tucatszagú) cimet, ami viszont felkelti az érdeklődést annyira, hogy legalább utánanéznek, miről szól (cimben a kutya szó mindig bejön. :O) ).
Igy szokott lenni. :O))
Eagle volt a sas? Báz. :) Aszittem sokkal kreativabbak vagyunk :) Elvégre csináltunk már mi a K9 ből Kutyám Jerry Leet is :) Egyébként kösz. Tényleg jól néz ki :)
Na, mi van öregek otthona? :) Visszaemlészünk a múltra?:) Én emlékszem még arra is amikor az egyik sas kiment felderiteni vagy mi (sas rulez:) oszt nem sokára egy meteor ugrott be valamelyik épületbe, bevitték valami asztalra és elemezgették. Ennyi fém ennyi műanyag, meg egy kis rész szerves anyag :) Oszt rájöttek hogy valaki galacsint csinált a sasból és visszapasszolta :) Amikor meg baltával kinyiffantották azt az izét, amikor belevágott a "fénylő szembe", kihunyt a fény, de lehetett látni a huzalozását :) De az a epizód naggyon kemény vót :)
Azért ne írjuk le ezeket a filmeket.
Az Orion is jó volt a maga idejében.
Persze az alfa az későb készült, jobb is lett.
Ezekben a filmekben azt bírtam, hogy mivl a filmtrükk technikák még gyerekcipőben jártak a maihoz képest, ezért muszáj volt kimunkálni a történetet és azzal kelteni az izgalmakat.
Meg a műszaki megoldások is érdekesek voltak.
Az Orionban pl. az egyik részben ahol valami vihar dobálta az űrhajót, a szereplők hánykolódását a hajóban úgy próbálták érzékeltetni, hogy mindenki egy irányba szaladt, megállt valamilyen kitekert pózban, majd a másik irányba szaladt.
a minap olyan lyót röhögtem ezen a megoldáson. :)
Az Orion már megvan, most az alfát is szivesen megnézném.
én 76-os :) emléxem, egyszer a fürdőkádban ülve halálordítást hallattam, és amikor anyám rémülten berohant, kétségbeesve közöltem vele, hogy már elkezdődött az alfa holdbázis, ki akarok szállni! :) (szerintem kb 8 éves lehetettem...)
Valami nagyon régről bevillant.70-es évek vége,80-as évek eleje?Pontosan nem tudom.Azt viszont igen,hogy mindig nagyon vártam.Emlékszem még a fekete-fehér tévénkre,hétfői adásszünetekre.Múlik az ídő.Ha pedig ezekre emlékszem,akkor én már nagyon öreg vagyok.
Én is csak erre az részre emléxem. A "dögöt" biza tényleg egy fejszével nyírják ki a végén, pont a villodzó biz-basz vonzalomba dobva. Napokig nem aludtam utána.
Tényleg, melyik korosztályból vagyunk itt? Én '75-ös vagyok...