A ... is kivan már ezzel a csatornafelújítással. Elhiszem én, hogy egyszer meg kell csinálni, de egyszerre az egész városban? A sokat akar a szarka tipikus esete. Mifelénk is volt olyan, hogy egyik nap még semmi, másnap meg már fel van túrva a parkoló a kocsi mögött. Miért nem tudnak szólni, hogy emberek, a jövő héten ezt a szakaszt csináljuk, tessenek elállni az ótókkal. Nameg az egész környék sártenger ha esik. Vagy porvihar ha nem. És miért kellett ehhez a munkához nyíregyházi céget felkérni, Debrecenben nincsenek csatornamunkásemberek?
Pesten nyilván egy nap is elég a tévelygésekből egy vidéki személynek pláne. De Debrecen 3 napi és 3 éjjeli bolyongása azér hangsúlyos, mert nincs utca, ahol ugyanarról lehet behajtani, vagy egyáltalán be lehet-e hajtani. Csomó utcába most egyszerűen nem tudnak bemenni az ott lakók. Ami út eddig 40 perc volt, az most majd duplája. Egy ideje minden utcát roppant sürgős lett feltúrni. Mintha mindenhun az inkák kincsét keresgélnék a személyek. Ahol bent állt pl. az udvaron a személygépkocsiótó a túrás előtt, az bent is maradt ótán osztán, hetekre. Hát ilyen káoszos izé uralkodik itten most.
Hát, mióta kétágú vagyok, én sem láttam hasonló töménytelen mennyiségű útfeltúrást, ásást, fúrást, faragást, mint ami most van. Alig van utca, ahol nincs. Vagyis fehér holló.
406 méter mélyen van Attila sírja?? Hát akkor... nem csodálom ha nem találják, immáron uckve 1500 éve. Odáig még a gázcsöveket sem fektetik le Debrecen alatt. Onnantól már szerintem magától jön föl a földgáz.
Id.: "Aki nem hiszi el, autózzon Debrecenben 3 nap és 3 éjjel." Szerintem meg... próbáljon meg egy debreceni személy 3 nap és 3 éjjel autózni Pesten. Majd megtudja. Pedig tutira nem itt van Attila sírja. Kellemes Pünkösdöt mindenkinek!
Ildikó 406 méter mélyre leásott az akkori felszereléssel? Ez ám az asszony. Vagy lehet, hogy a csodakarddal ásott. Hmm. Nyilván bányászmentésre is alkalmas volt.
BLOGGNAPLÓ A CÍVISHIREN. Bélavárosban van Attila a híres hun kardja.
Debrecen legendája
Gyerekkoromban azt mesélték, hogy a szomszéd falú határban a káposztaföldön fél napig a Kossuth rádió szólt a káposztákból. Egy embernek meg a saját tömött fogából hangzott fel a Játék és muzsika szignálja.
Amikor nem ment jól a matek (vagyis szinte mindig), azzal vigasztaltam magam, hogy Einstein is megbukott matekból. Nyilvánvaló, hogy nem bukott meg, de még ma is előszeretettel hozzák fel ezt a példát. Akkoriban szájról szájra mentek a legendák most meg az interneten hülyítik az embereket.
Minap azt olvastam egy netes körlevélben, miszerint Szibériában a tudósok több ezer méter mélyre lefúrtak. De olyan mélyre, hogy elérték a poklot. A területet azóta körbekerítette a hadsereg. Kvázi lezárták a pokolhoz vezető utat.
A legnagyobb probléma, hogy ezeket rengetegen elhiszik.
Épp ezért, mert van rá felvevőpiac egyre több legenda kering a világban. Legnagyobb részüket mostanság gyártottak. Nagy vihart kavart fel két-három éve a Rolling Stones elnevezésű beatzenekar gitárosának Kéth Ricsárdnak a kijelentése miszerint a saját apja hamvait összedarálta némi kokainnal majd felszippantotta. Elhitték sokan ezt is.
Összehasonlításképpen leírok egy igaz legendát, hogy lássák milyen nagy a különbség a kitaláció és igazság között. Attila a világhírű hun uralkodó kardját a legenda szerint felsége Ildikó elhozta a mostani Debrecen területére és itt jó mélyen elásta. Meg sem állt amíg 406 méter mélységet el nem érték az ásást végző korabeli szakemberek. Milyen véletlen egybeesés, hogy Attila is 406-ban született! Hoppá. A legendát megvizsgálták svéd és holland tudósok is, és kiderítették Debrecenben nem véletlenül van Attila tér!
Innen már az olvasó számára is ismerős a történet, hiszen mióta e titok napvilágot látott azóta folyamatosan bontják fel az utakat, bontanak, aszfaltoznak és átvizsgálják a föld alatti csöveket is.
Aki nem hiszi el, autózzon Debrecenben 3 nap és 3 éjjel.
Jubilium szituáció is van, ugyanis 30 éves az óravariállás Magyarországon. A híradó mondta. Meg azt is, hogy mennyi villanyt lehet vele spóroni. Érdekes; vagy 2 évvel ezelőtt azt mondták, hogy ez már egy nagy nemigaz, nincs szükség óraállításra. Vagy mégiscsak? Döntsék már el a tudósok, hogy mi van. Ha lehet, én a nyári verzióra szavazolok. Ugyanis nem szeretem a korai sötétedést télen.
már akartam is érdeklődni a variállás miatt, de a Mester megelőzött. javasolom az esti átállítást, mert nem túl kellemes hajnali háromkor felkellni emiatt asztán az eredmény ugyanaz holnap. külömben ugy nem szeretem eszt a variállást nem lehetne ezellen eggy tlilatkozást indittani.? mongyuk hogy nem állítjuk az órákat sehová se asztán elkésünk mindig eggy órát mindenhonnan, vagy forditva előbb elmegyünk haza a mnukahelyről eggy órával.
2010. 10. 30. szombat, 10:52:27 óra Kedves Naplóm!
Ezúton szeretném felhínvni az olvasók figyelmét, hogy ma illetve holnap hajnalba állítsák be úgy az órát, hogy stimmeljen. Elkezdődik a téli időszámítás. Ha az óra a mobiltelefonba van beszerelve azt is variálják meg. Amennyiben modern kompjutere van valakinek, azt az internet mindenkinek ingyen és prezizen beállítja. Az jómagamét is. Úgyhogy azzel ne bajlódjanak. Egy a lényeg. vasárnap egy órával többet aludhatunk . Vagyis ha valaki felébred 11-kor akkor még csak 10 óra lesz. Mondjuk az már azért elég későn lesz.