Szánalmasnak lehet hogy szánalmas... de így igaz! Nem tudom miért szóltál bele egy másik kérdésbe... Esetleg megfogalmazhatnád a problémád - valódi - mibenlétét... ha meglesz minden könyvem elmondom, most nem vagyok hajlandó, bár a helyet ahol megvettem éppen te mondtad nekem... Hogy nem voltál itt napokig, vagy legalábbis nem írtál, mert olvasni olvastad, és most az első hozzászólásod engem szán...
Akkor így jártam :) Te sem mondtad el minden ötletedet mielőtt könyvet vettél volna, csak azokat mondtad el, ahol olyan könyvek vannak amik neked már régesrég megvannak... pl. ABC gyilkosságok, éppen az előttem lévő napon vetted meg a sráctól az Ackroydot... tudtad hogy előbb utóbb kirakja ezt a két regényt a vaterára, mert már korábban vásároltál tőle... vagy hasonlók... nem hiszem hogy az Eiffel antikváriumba minden nap betévedve sikerült 4 hónap alatt 20 ritka könyvet megvenned... vannak még ott fortélyok, amik nem publikusak... de mondom, belefér, így jártam :)
Ha ez az egyetlen ugródeszkád, akkor sok sikert a keresgéléshez, a továbbiakban természetesen egyedül!
Mit gondolsz én mit osztottam meg veled?
Legalább 20 helyet, ahol lehet kapni ezeket a könyveket.
Nekem azok, amiket megvettél, már régesrégen megvannak, és nem kívánom újra megvenni, csak kiváncsi voltam rá, hogy sikerült.
De ha te ilyen mohó vagy, hogy neked mindenki segítsen, és te másokkal meg ilyen smucig vagy, akkor ne várj további segítséget, és nem csak tőlem ne, hanem mástól se...
Nem hinném hogy nem tudod honnan vannak a könyveim:) Szerintem pontosan tudod... nekem ez az egyetlen ugródeszkám a poirot karácsonyához, és a másik két kötethez!
Hello! Ma sikerült megszereznem a Kristálytükröt, a Tíz kicsi négert, a Nemezist, a Cipruskoporsót, a Macska a galambok közöttet, az Öt kismalacot és az Ackroydot is, úgyhogy köszi a felajánlást, de már nem áll a stipi-stopi a két könyvre :) Tehát gyakorlatilag már csak a Poirot karácsonyát keressük közösen:) Így már csak a következő könyveket keresném:
[1998/2000/2004] [MKK] A titokzatos kék vonat [1999/2002] [MKK] Poirot karácsonya [1999] [Európa] Temetni veszélyes
Amúgy még azt akarom kérdezni, hogy hondas te befejezted a gyűjtést? :) Csak kíváncsi vagyok :)
Rabótnyik:Ha valaha meg akarnál válni az ABC-től én vevő vagyok rá,stipi-stopi!Amúgy mikre szeretnél cserélni,hátha van olyan amivel tudok szolgálni.:)
Rendben! Nem akarok tolakodni, köszi az eddigi segítségeidet is, tudod mik hiányoznak, ha bármi van ami felesleges, én örömmel megszabadítalak a terheidtől:)
Az igaz, hogy az Ackroyd megvan a régebbiben is, de egyelőre nem akarok tőle megválni, hátha el tudom cserélni esetleg. ( bár ki tudja, elcseréli-e velem valaki is a P. k.-ra) Ha eladnám, te viheted. Egyébként csak három könyv van, amit mind a két kiadásban beszereztem: az A-gy. Öt kismalac, ABC. Most még azon gondolkodom, a Halál a Níluson nem job-e újonnan. A borító a régebbin tetszik jobban, de a fejezetek beosztása az újban olyan, mint az angol kiadásban.
Szerintem az új Európás kötetek között van néhány, ami sokkal jobb, mint a korábbi. ( pl. Nyaraló gyilkosok, Rejtély az Antillákon, Ackroyd-gyilkosság) Én is szeretem a Könyvklub-féle borítót, de ahol jobbnak találom az újat, inkább azt szerzem be a régi helyett. Arról nem is beszélve, hogy a régebbiekben több hiba van, amit az újban már javítottak. Ismételten utalok itt a "Rejtély az Antillákon"-ra, amelynek a Könyklubos formájú kiadásából hiányzik az utolsó három sor.
Azért mert attól az idióta jeszentől vettem és csupa kosz volt... akkor nem néztem meg rendesen... megvettem öt könyvet a tízből, abból három jó volt, kettő nagyon de nagyon nem... ezért adtam el...
Azt azért nem mondanám, hogy hibátlanok. Nézd meg pl. a Nyaraló gyilkosok c. regényt. Egyébként meg, az új kiadásokban a régi fordítást jelentetik meg. Sőt néha stilisztikai javítás is felfedezhető: a Temetni veszélyes egyik szereplője még azt mondja a 70-es évekbeli kötetben, hogy Ciprusban lakik.
Hát igen az Aquila nem igazán törődik azzal,hogy helyesen legyen megszerkeztve a könyv ,amit kiadnak.Sajnos.A borító szerintem nem olyan nagyon rossz,bár az Európáé ezerszer jobban tetszik!