Pedrus, dokinál még nem is voltál??? Mázlista, én a kilencedik héten már javában kergettem a rókákat, szinte nem is csináltam mást. :-)) (hejj, de szép is volt!)
Beszéltem dokinövel, nem kellett elvinni, elmondta mit csináljak vele, aztán kész. Mondjuk anyai ösztöneimre hallgatván pont azt csináltam eddig is, amit mondott. :-) (Azaz: lementem agyoncsapni a taknyos török kiscsaj anyukáját! :-)))))))))))) Izé agyon????? )
Örülök HAlci, hogy a Kisasszony újra szemtelen! :-))
Én is kissé rágogattam a szájam szélit Ember szerint iszony sebességgel... Már sokkal jobban van, asszem várok holnapig a dokival. Nem bírom felhívni, állandóan az van, hogy most nem ér rá, mert olt...
Biza, ettől erősödik az immunrendszere. Ez van, ne is tarts búra alatt. Amikor a kisasszon elösször volt lázas, a zasszon szerint az életben nem látott még ilyen idegesnek. Azóta kicsit megszoktuk.
De ma már jól van a csajszi, szemtelen mint régen. Már én is eljöttem godozni-
Képzeljétek, szegény Kacatom tök náthás, tegnap köhögött is (ma már nem) és délután sugárban kijött belöle a reszelt alma evés közben. Olyan ilyesztö volt! Este kis höemelkedés, kapott kúpot, volt egy éber éjszakánk, de most nem látszik rajta semmi. Nem tudom elrobogjak-e vele a dokihoz délután vagy ne is vigyem ki ebben a pocsék hidegben. Mindenesetre felhívom majd a dokinöt. Ahhh, nem hiányzott!
Pénteken a boltban egy kis török kislány simogatta meg az arcát, ö volt náthás, még gondoltam is, hogy a fenébe!! De hát nem tarthatom búra alatt!
Halcika, szegény kicsi lány! Öleld, szeresd, vigasztald! tereld el a figyelmét! Kitartást nektek!
Most jöttem meg barátnözésböl... Kacatka minden "bünét" jóvátette, attól retykettem, majd az autópályán fog nekem rázendíteni, de hálistennek nem tette.
Eccsi, igazad van, majd ezeket megkérdezem.
Bobuska, igen, ez ovi, nem bölcsi, csak itt általában minden ovinak vannak ilyen minicsoportjai, igazából 1 éves kortól lehet vinni a mütyürkéket. Viszont 3 éves kortól tényleg olcsóbb, de csak valami 20 euróval, szal nem jelentös. Ez még viszonylag olcsó ovi, vannak privátok meg különlegesek, azok sokkal többe kerülnek. Ha csak fél napra iratod be, az heti 20 óra, kajával 25 óra, és minden megkezdett túlóráért 5 eurót számolnak fel. Nem éri meg félnaposra iratni. Elöbb meg ugye bármikor elhozhatod. Ebben benne van a kaja, italok, krémek de nincs benne a pelenka meg az összes egyéb, pl. kirándulás, uszoda, korcsolya, stb...
Ha meggondolom magam és nem ide akarom járatni mégsem, akkor valahogy vissza lehet szerezni az elsö havi díjat, de a bejelentkezési díjat (25 eur) azt nem. Szép mi?
Zsizzsik, mingyá megyek, csak megalmáztatom a Kicsikét! :-)))
nagyon durva, hogy ilyen korán be kell iratkozni! és ha közben elköltöztök? vagy meggondolod magad, mert nyílik egy még szebb, még jobb ovi a közelben? visszakapod a 300 ojrót???
Halci, orulok, hogy jol sikerult a mutet!!:-))) Neha meg lehet, hogy rossz alomkent visszater, de tapasztalatom szerint eleg gyorsan elfelejtik az egeszet (hogy aztan tudatalatt mi marad meg belole, azt nem tudom....).
Mielobbi teljes gyogyulast a leanyzonak!:-)))
Boha, ez ovi es nem bolcsi???? Mar csak az ara miatt...Fo-ban minden (bolcsi, dada, stb.) hihetetlen draga a gyerek 3. eleteve elott, de az ovi mar ingyenes, gyakorlatilag csak az ebedert kell fizetni, az meg szinte semmi....persze fizetos az ottani ovi szunetes szerda vagy szerda delutani megorzo, na az megint nagyon draga, de sokan inkabb kiveszik azt a fel napot szabinak...vagy csusztatjak a munkaorakat (azt hiszem igy hivjak amit csinalnak): Na persze az allami ovi, nem maganovirol beszeltem...
Most borult ki a bili, szegénykém rosszat álmodott, és felsírt. És hányt, meg alig tudtuk lenyugtatni, hogy mostmár nemsokára meggyógyul, meg már senki sem fogja bántani, meg ilyenek. Most tetőztek a rossz élmények :-(
Bóhácska, azt is kérdezd meg hogy ha valami gond van, kinél, mikor hol lehet reklamálni, kik azok akik ott bánhatnak a porontyokkal, stb... most ennyi jutott eszembe.
300 euró, tejóég!!!
és 7 hónaposan majdnem késő, azt hittem ez csak a dilis amcsiknál van, hogy már a szülőszobáról az egyetemi előkészítőt intézik, de minimum az ovit....
Hehh, most mentek el az anyukámék, és most röhögtem szét magam, hogy milyen hülyeségeket írtam össze, elcsúszott az egyik sor...
Na szóval, ovi. Az a nagy helyzet, hogy közvetlenül mellettünk van egy jól kinézö kis aranyos óvóda. Azt tudtam, hogy elég idöben be kell iratni a kölkeket, mert nagyon kevés a hely, ezért megkérdeztem egyszer az egyik óvónöcit (mikor sétáltunk), hogy mikor is jelentsem be a kisasszonykát. Aszonta mér, még nem jelentettem be??? Hát mondom, hiszen még csak hét hónapos. Aszongya, akkor már lehet, hogy késö! Azannya, másnap online bejelent, megkaptam a papírokat, kitölt, visszaküld, elsö havi díjat (ami 300 euró!!!!) átutal, majd besétál oviba, hogy idöpontot egyeztessünk, mikor is óhajtok gyerekkel együtt bevonulni, ovit megtekinteni, kérdéseket feltenni. NA, ezért voltunk ott. 19-én fogok bemenni, addig kell a listának elkészülnie (a kérdésekkel). Istenkém, hát mijajóanyámat kérdezzek annyit???? Tudom, hogy mennyibe kerül, ezért mit adak, milyen módszereket szeretnek, stb... Szerintetek mit kell még tudni?
Hazajöttünk, csajszi tök jól van, rohangálna, meg ugrálna, meg minden ilyen. De most kicsit lenyomtam, hogy pihizzen. Olyan tök jó, hogy ennyire értelmes, meg okos. Meg lehet vele beszélni már annyi mindent, mégha fáj is neki. Most fexik, és nézi a futrinka cucca című mesét.
Olyan kis drága.....
Cicajam főz, mos takarít :-))) De pedruska olyan élénk a fantáziád :-))))
De azt egy szóval sem mondtam, hogy összeköltöztünk :-))))
Halci, nagyon okos, ügyes, bátor kislányotok van! Istenkém, az én szívem is megszakadt volna asszem... Most akkor gyorsan gyorsan gyógyulni tessék, hogy Halapa szíve ne rongyolódjon tovább icaleki ott van a közelbena kelleténél! :-))
Még szerencse, hogy Cicaleki ott van a közelben! :-))) (Különben nosztalgiáztok?? Emlékszem, régen is együtt feküdtetek minden este!)
Túlvagyunk a műtéten.
Reggel berongyoltunk a madarászba, ahol is mindenféle papírok után kaptunk egy szobát. Ami érdekes. Van benne négy ágy, két felnőtt, és két gyerek. Eddig semmi gond. A baj onnan indul, hogy erre beraknak 3 gyereket, és hozzá 3 felnőttet. De mi reggel ugye 3-an voltunk, így 7-en tartózkodtunk egy nem túl nagy szobában.
Jött a doki, mondta, hogy fél tíz felé megoperálja, kb 40 perc az egész, és mi vagyunk az elsők.
11-kor már (mi szülők) kissé idegesek voltunk, az óra nagyon lassan ketyegett, de szerencsére nekünk más volt az aneszteziológus, mint a többieknél, ezért a csajszi nem kapott kanalas gyógyszert, amitöl a szomszéd ágyon fekvő gyerekek elösször elhüjültek, szédültek, majd mikor már nem hatott a szer, akkor szép lassan felélénkültek (merthogy megkapták fél kilenc körül). Szóval a kisasszon elvolt, mint a befőtt, játszott, bulizott. De 11-kor jött érte a műtősfiú, és szépen kézenfogva bevitte a műtőbe. Na itt szakadt meg a szivem. Elsétáltunk a zasszonnal a duna plázába, ettünk valamit, aztán robogtunk vissza, és összefutottunk a dokival, aki csinálta, mondta hogy minden rendben, meg hogy marha nagy orrmandulája volt a csajszinak.
Aztán pár perc múlva hozták is, picit kisírt szemekkel, gyorsan lefektették.
Elmesélte, hogy maszkot tettek az orrára, és büdös volt, és jött vele álommanó is.
Utána szurták bele az infuziót, és szerencsére erre nem emléxik. De este 9-kor még mindig csöpögött, 3 litert kapott.
Olyan kis elesett volt egész nap szegénykém, néha pityergett 1 egész picit, és nagyon utálta az infuziót. De olyan nagyon okos nagyjány, el lehet már neki magyarázni, hogy ne sírjon, és akkor nem is sírt. Én meg egész nap ott ültem melette, és fogtam a kezét, és néztem. De már délután kapott az orrán át rendesen levegőt!!! És ez tök jó.
Utána hazajöttem, balázst cseréltünk a kórházban, én hazajöttem a kisöreggel, átjött cicajam, kicsit ápolni a lelkem (nagyon rendes volt velem, és tök megértő!).
Holnap reggel megyek értük, pár nap pihi, utána már lassan kimehet utcára is, aztán meg kb 10 nap múlva már mehet is oviba.
Köszönöm mindenkinek az aggódást, a szeretgetést, meg a megértést.
Hú, szegényke! Nagyon szorítok Nektek!! Szörnyü, amikor az ember gyerekét piszkálják!
Enyém gyereket ma bevittem a melletünk lévö oviba bejelenteni. Rezzenéstelenül viselte. :-)
Viszont délelött, amikor egy volt tanítványnak mutattam meg, annyira ordított, hogy csak na, az a szerencsétlen meg elökapott neki egy hatalmas plüssnyulat, na attól aztán végképp kiborult, remegett, ki kellett vennem a kocsiból. Most elkezdte, hogy félünk az idegenektöl.
Egy hete kb. horrorisztikusak az iccakák, négyszer van zenés ébresztö, mi a fene lehet a baja, nem tudom. Kicsit ringatom, alszik tovább. Talán tényleg a foga jön, bár nem látszik még nagyon semmi. Kiütések vannak a hasán, nem vészes, alig látszik, piros a kis poppantója is, nálunk perpill ezek az idegesítö körülmények. Na most elhúzok, talán hagy aludni egy kicsikét.
Na holnap operálják a kiscsajt. A gyomrom egyre kisebb. Már tiszta idegbaj vagyok. Áhhhhh, ezt a pár napot kihúzhatnák az életemből. Ma még az apeh is megjelent, de teljesen rezdüléstelenül viseltem őket....
Pedrus örömére azt álmodtam, hogy megint szülök, a kicsike pont olyan volt, mint Lara, rögtön tudott szopizni csöcsike nélkül és egyáltalán nem bögött, csak aludt szépen. (Kacatka még mindig csöcsikével szopik.) Erre én is azt mondtam, hogy igazából a 2. gyerekkel kellene kezdeni. :-))
Döby, remélem a vájruszok elmennek keletre vagy mégjobb, ha totál vízumkényszert kapnak!
Megyek, fözök ebédet, Kicsike már kajált, 300-350 grammokat betermel, közben olyan álmos, hogy végig bög, de azért tátja a száját, mint egy kis veréb. :-)) És még szopizik is vígan utána.
Apa-verebet is meg kell etetni, meg holnapra is fözök elöre, mert anyóspajtásék érkeznek éjjel Töröko-ból, aztán el vannak kényeztetve, jobb, ha összekapom magam!