Szeretnek egy kapros-turosat krealni, teljes orlesu lisztbol. Van esetleg valakinek otlete az aranyokkal kapcsolatban? Vagy hogy muszaly-e bele tojast tenni?
Zitka!Köszi a figyelmeztetést! Akkor inkább én is maradok a régi jó módszernél, mostanában sikerült a barátommal kompromiiszumot kötni, hogy mivel úgyis neki sütöm, így ő végzi a kenegetést...:)
Ennyi pénzt mindenképpen megér, a városban 2400 - 39000 ft között adják. markusjudnak és nekem elég vegyesek a tapasztalataink ezzel. Egy idő után megszűnt a tapadásgátlás, bár szemmel láthatólag nem sérült a bevonata. Mindegy, a Sparban kapható csíkos kapszlival kiválóan működik továbbra is. :-) Egy muffin - egy falat. :-) Nagyon gyakran sütök benne. Az alap adag (normál 12-eshez való) pont jó a mini 24-hez.
Nem szoktam teletölteni, és időnként elmosogatom. :-) Átpumpálok rajta egy kevés mosogatószeres vizet, utána meg jó sok tisztavizet. Aztán mikor már előjön ettől az ínhüvelygyulladásom, akkor odaparancsolom az egyil lányomat folytatni a pumpálást. :-)
a nagy spriccelőkörön túl nincs az a "veszélye", hogy a fúvókánál beavasodna az olaj?? mert többször gondolkodtam már rajta pont a saláták miatt, de a fent említett félelmeim visszatartottak...
Csilla, én aztán abszolút nem vagyok paranoiás, de végigolvastam, mi van egy ilyen sütősprayben. Hááááát... Kész vegyianyagraktár. :-))))) Egyszer régen vettem, de nagyon nem tetszett a szaga+íze. A spricnis olajosüveget elég sokhelyen lehet kapni, általában Fackelmannt árulnak. Nekem is van, de alig használom. Palacsintasütéshez egész jó, de a szórófej viszonylag nagy sugárban spriccel, tehát a muffintepsinek nemcsak a mélyedéseibe szór, hanem köré is. :-( Szóval én maradtam az ecsetezésnél.
10 dkg fekockázott feta (füstölt sajttal is isteni!)
10 dkg gépsonka felkockázva
5 dkg olvasztott vaj
2 tojás
A nedves részeket szokásosan összekeverni, hozzáadni a sütőporos lisztet, én a végén keverem bele a sonkát-sajtot, így nem törik össze a feta. Nagyon puha, omlós, "könnyű" szerkezetű muflik lesznek! És naggyon finomak! :))) Sajnálom, h nem sikerül feltenni a képet, mert szépek is lettek!
Ja, így hogy ALBA már rögtön beugrott. :-) Szerintem is jó ár. Időnként a teszkógazdaságost adják 49-ért, de azzal nem mertem kísérletezni. 50-60 között van néha akciósan a Ferencvárosi, de azzal meg nem voltak jó tapasztalataim. Van vmi bácskai (?) az egész jó, meg a gyermelyit szeretem. És néha elcsábulok ezekre a cerbona szalagosakra.
Nálunk lehet kapni mindenféle sütő-sprayt. Mindig ilyet használok muffinsütésnél.
Háziag is lehetne késziteni.
Egy szórófejes plasztik üvegbe olajat és keves lisztet kell önteni. Hütőben tárolható , és amikor szükség van egy tepsi ragadásmentesitésére, csak fel kell rázni az üveget és a függőleges tartott sütőedényt enyhén befujni.
Szerintem müködne, ha kevés a liszt, hogy ne duguljon el a szórófej.
A zöld a sima finomlisztjük, a kék a rétes, fehér alapon világoszöld, ill. égszínkék logo. Asszem Alba a fantázianeve, cerbona alba. Kenyeret fehéret nem eszünk, úgyhogy a tk liszteket rétessel keverem, de minden mást meg tudok sütni a finomból. Péksüteményhez (zsemle, virslis buci) szoktam keverni rétest, meg nagy ritkán kalácshoz, csak amolyan biztonsági alapon. Keverékeket nem használok.
Sparban, Intersparban mindig van, de én a Metróban szerzem be. Épp most hoztam mindkettőből egy-egy fóliával (10 kg). BL 55 finom 62 Ft/kg, BFF 55 rétes 73 Ft/kg mindenféle akció nélkül. Igaziból nem tudom, hogy ez jó ár-e, mint említém, ebben márkafüggő lettem, aminek vagy van alapja, vagy nincs, de úgy tippelem, se nem olcsó, se nem drága.
Teljesen igazad van, csak én egy egyetemista vagyok, és több időm van, mint pénzem, és ráérek kenegetni!:) Viszont minőségi fémtepsim van, de ha csak simán kivajazom, akkor leragad. Liszttel együtt nem. Tudom, h ez nem új megoldás, de még sehol nem olvastam.
milyen az a kék meg zöld cerbona liszt? Én csak ezeket a "szalagos" csomagolásokat ismerem. :-O Jókat hallottam még a gyermelyi lisztről is, az tényleg zöldfeliratos.
Pont ezt akartam én is írni! :-) Arról nem is szólva, hogy manapság már a viszonylag könnyedén kivajazható-lisztezhető tepsikbe is sütőpapírt teszünk... Igen, a kikenés nálam tuti 100%-kal megnövelné az elkészítés idejét. Na jó, nem lehet belehalni, hogy 3p helyett 6 p, de akkor is... :-)))
Köszi az e-mailírási felhívást, tényleg megkérdezem cerbonáéktól. :-)
A standard formaleválasztó eljárás ez minden sütésnél, szóval nem csoda, hogy működik. Csakhogy a tapadásgátló bevonattal ellátott formákat pont azért csinálják, hogy ne kelljen zsiradékkal-liszttel vacakolni! És pont ezért a tulajdonságáért adunk több pénzt, tehát pont elvárjuk, hogy működjön is. A muffinnál meg pont az a favorizált jellemző, hogy nagyon gyorsan el lehet készíteni, amiben persze az is benne van, hogy nem kell kenegetni a formát. :) ribizli
Próbáljátok ki, hogy a muffintepsit az ujjatokkal kikenitek margarinnal, majd leheletvékonyan meghintitek liszttel, hogy mindenhol befedje! És erre jöjjön a tészta! Amióta kipróbáltam ezt a módszert, még 1 muflim se ragadt le! :)
á, minek? még a végén kiderülne, hogy ami a műszak végén megmarad a rétes meg a sima gyártósoron, gyorsan összeöntik és random zacskózzák :-) Egyébként én kevés dologban vagyok márkafüggő, de már évek óta csak a cerbona zöld és kék lisztjével sütök (valamiért nem mindig van a Metróban, szóval figyelni kell), és elégedett vagyok - nagymamim sokszor panaszkodik, hogy nem lesz jó a kalácsa meg a gombóca, nem kel meg vagy szétfolyik, pedig ezer éve ugyanúgy csinálja ("sarki közértből a legolcsóbbat"). S bár fehér kenyeret nem eszünk, füstölt sajtos zsemlét meg kenyeret pl. simán a finomlisztjükből is lehet sütni, ami ritkaság.