Keresés

Részletes keresés

titamita Creative Commons License 2006.03.23 0 0 3164

Sziasztok!

 

Megvettem elettem elso muffintepsijet tegnap.

Szeretnek egy kapros-turosat krealni, teljes orlesu lisztbol. Van esetleg valakinek otlete az aranyokkal kapcsolatban? Vagy hogy muszaly-e bele tojast tenni?

stefiadri Creative Commons License 2006.03.23 0 0 3163
Hű de nagyon szeretnék egy ilyet! De sajnos nekem nincs Metró elérhető távolságban :-(((((((((((((((((
Előzmény: ametiszt (3155)
csilla597 Creative Commons License 2006.03.22 0 0 3162

Érdekes módon szó nélkül elvégzi. :) Ezek szerint fincsi muflikat sütök. Hehe :))))

Előzmény: Zitka (3161)
Zitka Creative Commons License 2006.03.21 0 0 3161
:-))  akkor még csak nem is panaszkodhat, hogy rabszolgamunkát végez. :-)
Előzmény: csilla597 (3160)
csilla597 Creative Commons License 2006.03.21 0 0 3160
Zitka!Köszi a figyelmeztetést! Akkor inkább én is maradok a régi jó módszernél, mostanában sikerült a barátommal kompromiiszumot kötni, hogy mivel úgyis neki sütöm, így ő végzi a kenegetést...:)
Előzmény: Zitka (3150)
ametiszt Creative Commons License 2006.03.21 0 0 3159
Jaja, a Kikában és a Skálában láttam korábban, bőven 3000 felett volt az ára, azért is írtam be, mert ez elég kedvező ajánlat.
Előzmény: Zitka (3158)
Zitka Creative Commons License 2006.03.21 0 0 3158
Ennyi pénzt mindenképpen megér, a városban 2400 - 39000 ft között adják. markusjudnak és nekem elég vegyesek a tapasztalataink ezzel. Egy idő után megszűnt a tapadásgátlás, bár szemmel láthatólag nem sérült a bevonata.  Mindegy, a Sparban kapható csíkos kapszlival kiválóan működik továbbra is. :-) Egy muffin - egy falat. :-)  Nagyon gyakran sütök benne. Az alap adag (normál 12-eshez való) pont jó a mini 24-hez.
Előzmény: ametiszt (3155)
ametiszt Creative Commons License 2006.03.21 0 0 3157
Feleakkorák, mint a "rendes" méretű. A tálca maga kb. akkora, mint a Fackelmann 12-es.
Előzmény: kyra42 (3156)
kyra42 Creative Commons License 2006.03.21 0 0 3156
Ebben mekkora muffinok sulnek, kicsik vagy normal meretuek?
Előzmény: ametiszt (3155)
ametiszt Creative Commons License 2006.03.21 0 0 3155

Szolg. közl.

 

 

Márc. 23-tól lesz a Metró áruházakban Dr. Oetker 24-es sütőforma, br. 1439 Ft-ért.

 

 

Ez Ő
Zitka Creative Commons License 2006.03.21 0 0 3154
Azért messze nem minden egyes használat után csinálom meg ezt. :-) 2-3 hónap alatt még 1x sem avasodott bele az olaj.
Előzmény: Törölt nick (3153)
Törölt nick Creative Commons License 2006.03.21 0 0 3153

hjaaaaaaa, így könnyű! :-DD

gondoltam, hogy esetleg megspórolható ezen munkafolyamat ;-)

Előzmény: Zitka (3152)
Zitka Creative Commons License 2006.03.21 0 0 3152
Nem szoktam teletölteni, és időnként elmosogatom. :-) Átpumpálok rajta egy kevés mosogatószeres vizet, utána meg jó sok tisztavizet. Aztán mikor már előjön ettől az ínhüvelygyulladásom, akkor odaparancsolom az egyil lányomat folytatni a pumpálást. :-)
Előzmény: Törölt nick (3151)
Törölt nick Creative Commons License 2006.03.21 0 0 3151
a nagy spriccelőkörön túl nincs az a "veszélye", hogy a fúvókánál beavasodna az olaj?? mert többször gondolkodtam már rajta pont a saláták miatt, de a fent említett félelmeim visszatartottak...
Előzmény: Zitka (3150)
Zitka Creative Commons License 2006.03.21 0 0 3150

Itt van egy kép róla. Én is erre a célra használom a leggyakrabban, salátákhoz.

http://www.fackelmann.hu/webset32.cgi?Fackelmann@@HU@@94@@174206410

 

Előzmény: Zitka (3149)
Zitka Creative Commons License 2006.03.21 0 0 3149
Csilla, én aztán abszolút nem vagyok paranoiás, de végigolvastam, mi van egy ilyen sütősprayben. Hááááát... Kész vegyianyagraktár. :-))))) Egyszer régen vettem, de nagyon nem tetszett a szaga+íze.   A spricnis olajosüveget elég sokhelyen lehet kapni, általában Fackelmannt árulnak. Nekem is van, de alig használom. Palacsintasütéshez egész jó, de a szórófej viszonylag nagy sugárban spriccel, tehát a muffintepsinek nemcsak a mélyedéseibe szór, hanem köré is. :-( Szóval én maradtam az ecsetezésnél.
Előzmény: csilla597 (3148)
csilla597 Creative Commons License 2006.03.21 0 0 3148
Hol lehet ilyen sütőspray-t kapni? És mennyibe kerül?
Előzmény: Törölt nick (3145)
csilla597 Creative Commons License 2006.03.21 0 0 3147

 

Fetás-sonkás muffin (12 db)

 

4 dl rétesliszt

1 mokkáskanál só

1 pohár joghurt

1-2 nagy evőkanál tejföl

1 sütőpor

10 dkg fekockázott feta (füstölt sajttal is isteni!)

10 dkg gépsonka felkockázva

5 dkg olvasztott vaj

2 tojás

 

A nedves részeket szokásosan összekeverni, hozzáadni a sütőporos lisztet, én a végén keverem bele a sonkát-sajtot, így nem törik össze a feta. Nagyon puha, omlós, "könnyű" szerkezetű muflik lesznek! És naggyon finomak! :))) Sajnálom, h nem sikerül feltenni a képet, mert szépek is lettek!

 

Zitka Creative Commons License 2006.03.20 0 0 3146
Ja, így hogy ALBA már rögtön beugrott. :-) Szerintem is jó ár. Időnként a teszkógazdaságost adják 49-ért, de azzal nem mertem kísérletezni. 50-60 között van néha akciósan a Ferencvárosi, de azzal meg nem voltak jó tapasztalataim.  Van vmi bácskai (?) az egész jó, meg a gyermelyit szeretem. És néha elcsábulok ezekre a cerbona szalagosakra.
Előzmény: t3v3d3s (3144)
Törölt nick Creative Commons License 2006.03.20 0 0 3145

Nálunk lehet kapni mindenféle sütő-sprayt. Mindig ilyet használok muffinsütésnél.

Háziag is lehetne késziteni.

Egy szórófejes plasztik üvegbe olajat és keves lisztet kell önteni. Hütőben tárolható , és amikor szükség van egy tepsi ragadásmentesitésére, csak fel kell rázni az üveget és a függőleges tartott sütőedényt enyhén befujni.

Szerintem müködne, ha kevés a liszt, hogy ne duguljon el a szórófej.

Előzmény: csilla597 (3136)
t3v3d3s Creative Commons License 2006.03.20 0 0 3144
A zöld a sima finomlisztjük, a kék a rétes, fehér alapon világoszöld, ill. égszínkék logo. Asszem Alba a fantázianeve, cerbona alba. Kenyeret fehéret nem eszünk, úgyhogy a tk liszteket rétessel keverem, de minden mást meg tudok sütni a finomból. Péksüteményhez (zsemle, virslis buci) szoktam keverni rétest, meg nagy ritkán kalácshoz, csak amolyan biztonsági alapon. Keverékeket nem használok.

Sparban, Intersparban mindig van, de én a Metróban szerzem be. Épp most hoztam mindkettőből egy-egy fóliával (10 kg). BL 55 finom 62 Ft/kg, BFF 55 rétes 73 Ft/kg mindenféle akció nélkül. Igaziból nem tudom, hogy ez jó ár-e, mint említém, ebben márkafüggő lettem, aminek vagy van alapja, vagy nincs, de úgy tippelem, se nem olcsó, se nem drága.
Előzmény: Zitka (3139)
nemisbéka Creative Commons License 2006.03.20 0 0 3143
Lehetne részletezni esetleg a receptet? :)
Előzmény: csilla597 (3142)
csilla597 Creative Commons License 2006.03.20 0 0 3142
bocs, valamiért nem tudom feltölteni. Fetás-sonkás lett volna...
csilla597 Creative Commons License 2006.03.20 0 0 3141
Ezt sütöttem!
csilla597 Creative Commons License 2006.03.20 0 0 3140

Teljesen igazad van, csak én egy egyetemista vagyok, és több időm van, mint pénzem, és ráérek kenegetni!:) Viszont minőségi fémtepsim van, de ha csak simán kivajazom, akkor leragad. Liszttel együtt nem. Tudom, h ez nem új megoldás, de még sehol nem olvastam.

Jó sütögetést mindenkinek!

Előzmény: ribizli (3137)
Zitka Creative Commons License 2006.03.20 0 0 3139
milyen az a kék meg zöld cerbona liszt? Én csak ezeket a "szalagos" csomagolásokat ismerem. :-O  Jókat hallottam még a gyermelyi lisztről is, az tényleg zöldfeliratos.
Előzmény: t3v3d3s (3135)
Zitka Creative Commons License 2006.03.20 0 0 3138

Pont ezt akartam én is írni! :-)   Arról nem is szólva, hogy manapság már a viszonylag könnyedén kivajazható-lisztezhető tepsikbe is sütőpapírt teszünk...  Igen, a kikenés nálam tuti 100%-kal megnövelné az elkészítés idejét. Na jó, nem lehet belehalni, hogy 3p helyett 6 p, de akkor is... :-)))

Köszi az e-mailírási felhívást, tényleg megkérdezem cerbonáéktól. :-)

Előzmény: ribizli (3137)
ribizli Creative Commons License 2006.03.20 0 0 3137
A standard formaleválasztó eljárás ez minden sütésnél, szóval nem csoda, hogy működik. Csakhogy a tapadásgátló bevonattal ellátott formákat pont azért csinálják, hogy ne kelljen zsiradékkal-liszttel vacakolni! És pont ezért a tulajdonságáért adunk több pénzt, tehát pont elvárjuk, hogy működjön is.
A muffinnál meg pont az a favorizált jellemző, hogy nagyon gyorsan el lehet készíteni, amiben persze az is benne van, hogy nem kell kenegetni a formát. :)
ribizli
Előzmény: csilla597 (3136)
csilla597 Creative Commons License 2006.03.19 0 0 3136

 

 

Leregadással küszködőknek!!!

 

Próbáljátok ki, hogy a muffintepsit az ujjatokkal kikenitek margarinnal, majd leheletvékonyan meghintitek liszttel, hogy mindenhol befedje! És erre jöjjön a tészta!  Amióta kipróbáltam ezt a módszert, még 1 muflim se ragadt le! :)

 

 

 

 

t3v3d3s Creative Commons License 2006.03.19 0 0 3135
á, minek? még a végén kiderülne, hogy ami a műszak végén megmarad a rétes meg a sima gyártósoron, gyorsan összeöntik és random zacskózzák :-) Egyébként én kevés dologban vagyok márkafüggő, de már évek óta csak a cerbona zöld és kék lisztjével sütök (valamiért nem mindig van a Metróban, szóval figyelni kell), és elégedett vagyok - nagymamim sokszor panaszkodik, hogy nem lesz jó a kalácsa meg a gombóca, nem kel meg vagy szétfolyik, pedig ezer éve ugyanúgy csinálja ("sarki közértből a legolcsóbbat"). S bár fehér kenyeret nem eszünk, füstölt sajtos zsemlét meg kenyeret pl. simán a finomlisztjükből is lehet sütni, ami ritkaság.

t3v, elégedett cerbi kuncsaft
Előzmény: ribizli (3134)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!