Keresés

Részletes keresés

sz Creative Commons License 2006.05.29 0 0 106
legegyszerűbb az volna, ha megkérdeznétek a közjegyzőt - de gondolom valami miatt ez nem lehetséges, különben megpróbáltátok volna :)

minden szerepel a levélben, amit itt leírnak? http://www.cic.gc.ca/english/visit/letter.html

végső esetben javaslom elküldeni a levelet közjegyzői hitelesítés nélkül - nekem elfogadták.
Előzmény: Majdra (105)
Majdra Creative Commons License 2006.05.29 0 0 105

Sziasztok!

Segítsetek légyszi! Szerintetek mi lehet a gond egy meghívólevéllel, ami Kanadában készül. Vajon miért nem fogadja el az ottani közjegyző? Egy 13 éves kisfiú szeretne kimenni a nagynénjéhez. Mi lehet az oka, hogy nem sikerül a nagynéninek úgy elkészíttetni a meghívólevelet, hogy azt elfogadják?

Köszi:

Majdra

moncsi0508 Creative Commons License 2006.05.26 0 0 104

Sziasztok!

Köszönöm szépen a segítséget, és remélem sikerrel fogunk járni. Mindenkinek jó utazást Kanadába!!!!

sz Creative Commons License 2006.05.25 0 0 103
én majd berakom ide vagy a Mi neked Kanada? topikba - ott Bolond úgyis szuper képeket szokott mutogatni :)
Előzmény: csifeci (98)
sz Creative Commons License 2006.05.25 0 0 102
még ezek jutottak eszembe:
- a meghívólevelet közjegyzővel kellene hitelesíttetni a követségi honlap szerint. az én rendes, hagyományos levelemet is elfogadták, persze vittem a borítékot is :)

- útiterv: én leírtam úgy, ahogy pár hozzászólással lejjebb megtalálod. csak úgy "kábéra".

- ha fiatalok vagytok, akkor nem gáz, ha nincs a neveteken semmi. az enyémen sem volt se autó, se ingatlan.

- szokták írni, hogy kell repülőjegyfoglalás. bármelyik utazási irodában megcsinálják ingyen, de ezt tudják a követségen. nekem nem volt foglalásom, így az utazási dátumra is annyit írtam, hogy "június közepe-vége -- július közepe-vége".

nekem egyáltalán nem volt szimpi a kérdező személy, persze nem mutattam ki. mosolyogj, lényegre törően, gyorsan válaszolj. megkérdezte, hogy miért az utazás előtt 6 hónappal kérem a vízumot (most van rá időm; sok olyan repjegy akció van, hogy ha 3 napon belül fizeted, olcsóbb - ha nincs vízum, nem kockáztathatok stb.), mivel foglalkoznak az ott élő rokonok, voltam-e már kanadában, illetve hol jártam eddig külföldön.
Előzmény: moncsi0508 (99)
sz Creative Commons License 2006.05.25 0 0 101
3-4 hónapja voltam, gondolom azóta nem változott semmi.

1. kitöltöd a vízumkérő lapokat:
http://www.cic.gc.ca/english/pdf/kits/forms/IMM5257B.PDF
http://www.dfait-maeci.gc.ca/canada-europa/hungary/docs/img000869_s__0.doc

2. bármelyik MKB fiókban (csak ott!) befiezeted a megfelelő összeget
MKB 10300002 - 50119930 - 71004033
1 belépésre 75 CAD, többre 150 CAD

3. összegyűjtesz minél több olyan papírt, ami azt próbálja igazolni, hogy kötődsz az országhoz és hazajössz. ha kis cégnél dolgozol, írjatok olyan munkáltatói igazolást, amin magas fizetés (de reális!) szerepel, ha nincs sok pénz a bankszámládon, kérj kölcsön valakitől, várj meg egy kivonatot.

4. a sok-sok papírral elballagsz a követségre az alábbi időpontokban:
hétfő-csütörtök: 08:30 - 10:30

5. itt elveszik a papírokat és azt mondják, gyere vissza délután (14:00-ra)

6. ha nem egyértelmű a helyzeted, akkor behívnak egy interjúra (magyarul). kérdezgetnek ezt-azt, nem vészes.

7. vársz további sok-sok percet, ha nincs szerencséd, majd szólítanak és vagy elmondják, hogy meddig érvényes a vízumod vagy visszaadják "szó nélkül" az útleveled.

további információk:
http://www.dfait-maeci.gc.ca/canada-europa/hungary/embassy/advice_about_visas_and_immigration-en.asp
csifeci Creative Commons License 2006.05.25 0 0 100
Szia

Ami biztosan kell a 2x2 oldal vízumigénylő lap (internetről letölthető) kitöltve pontosan ( Szerintem olyan húú de pontos utiterv dátumokkal nem feltétlen szükséges) Én pl csak azt írtam hogy miket szeretnék megnézni, de hogy mikor azt nem!
-meghívólevél
-munkáltatói ig. (én azt hallottam valahol hogy ha a nettó havi jövedelmed 100e alatt van, akkor a munkáltatói igazolásra inkább ne is írasd rá!)
-szabi engedély a fönöktől csak akkor kell ha már egy ideje ott dolgozól ahol, és hosszabb időre mész el ( szerintem 20napra nem kell ) én is csak azért csatoltam, mert épp ráértem csinálni egyet és aláírattam a fő főnökömmel!
-banki bizonylat (minél kövérebb annál jobb) amúgy elegendő annyi amivel elvagytok 20nap-ig Kanadában, és nem fogják mondani hogy ez kevés, Gondolom.
-ingatlan kilőve
-iskola látogatási ig.???
-repjegy foglalás
-útlevél
-a párod is vidd
azt nem tom hogy kell e kérni időpontot de gondolom igen!
szerintem ennyi
moncsi0508 Creative Commons License 2006.05.25 0 0 99

Szia! Ha neked már sikerült kérlek segíts. A párommal mennénk Kanadába szeptemberbe rokonokhoz 20 napra.

Mit vigyek magammal, meghívólevél pontos utitervel, minden napra, a rokonos státusza meg munkáltatói igazolás. A mi munkáltatói igazolásunk, meg szabadságengedély, banki bizonylat. Sajnos a nevünkön nincs semmi.

Szerinted ennyi papír elég?

Mi személyesen mennénk fel, abban nincs valakinek tapasztalata, hogy ott, hogy működik az egész ceremónia.

Segítségeteket előre is köszönöm.

Előzmény: csifeci (97)
csifeci Creative Commons License 2006.05.25 0 0 98
A CSA-val meg remélem a legjobbakat, bár nem tom mi kéne várnom, mert még nem utaztam repülővel, így nincs sok összehasonlítási alapom! Képeket majd küldök, igaz még kicsit odébb van a dolog, de ha odaérek akkor mennek is a képek!
Majd légyszi te is küldj képeket. Ha ide nem akarod akkor csife82@freemail.hu én is majd inkább az e-mailedre küldeném.
Előzmény: sz (93)
csifeci Creative Commons License 2006.05.25 0 0 97
Szia

Végülis egy utazási irodán keresztűl ment a vízumkérelem
A vízumkérelemhez csatoltam:
-meghívólevél
-munkáltatói igazolás
-szabadság engedély
-bankszámla kivonat
-ingatlanról igazolás
-2 db iskolalátogatási papír (mert munka mellett még csinálom a fősulit+ nyelvsuli)
Meg persze az útlevelet és postán feladtam az utazási irodának és 5000ft kezelési költség ellenében elintézték nekem.
Mindezt azért mert Szegedi vagyok és lusta voltam ezért felmenni!
Mikor megkaptam a vízumot, személyesen mentem el az útlevélért az utazási irodába, mert éppen dolgom volt pesten.
Előzmény: sz (92)
csifeci Creative Commons License 2006.05.24 0 0 96
Bocsi de az elöbbi nem lárok hanem látok!
Szia!
Előzmény: csifeci (94)
sz Creative Commons License 2006.05.24 0 0 95
ok, köszi, jóccakát :)
Előzmény: csifeci (94)
csifeci Creative Commons License 2006.05.24 0 0 94
Renden, majd holnap megírom hogy mi hogy ment a vízummal! De most megyek mert már alig lárok!
sz Creative Commons License 2006.05.24 0 0 93
akkor a CSA-val repülsz, ugye? majd írd meg, hogy mennyire voltál elégedett a fedélzeten (szórakoztatás, gép állapota, kaja, pia :))

és annak is örülnék, ha mutatnál majd néhány tillsonburgi fotót is, kíváncsi vagyok, milyen kisváros :)
Előzmény: csifeci (91)
sz Creative Commons License 2006.05.24 0 0 92
szia!
nyaralni megyünk, de rokonlátogatóba is - a nagybátyám és családja él ott. torontoban nincs rokon, de north bay-ben, sturgeon-ben és ottawában igen. én voltam már háromszor, most megyek negyedszerre, viszont a párom még sosem járt kanadában.

ez a postás dolog érdekelne, mert apukámnak így kényelmesebb lenne. beküldted az összes papírt (vízumkérő lap, útlevél, ilyen-olyan igazolások, meghívólevél stb.), aztán egyszer csak jött postán a vízumos útlevél?
Előzmény: csifeci (90)
csifeci Creative Commons License 2006.05.24 0 0 91
Ja és szerintem nem lesz olyan borzasztó az a repülés, én nagyon várom! Én egyébként Prágán keresztűl megyek!
csifeci Creative Commons License 2006.05.24 0 0 90
Szia!

Jó kis utitervetek van! Nyaralás céljából mentek ezek szerint!
Nekem nincs különösebb utitervem, 5 hétre megyek a rokonaimhoz, most életemben előszőr annak ellenére hogy a rokonaim szinte évről évre itt vannak Mo-n és mindígis tartottuk a kapcsolatot! Majdnem több rokonom van Kanadába mint itt mo-n, így nagyon jó lesz őket megismerni, mármint akiket még nem ismerek! Egyébként a vízummal kapcsolatban, én meglepően gyorsan és könnyen megkaptam, pedig postán küldtem a kérelmet! hali
Előzmény: sz (89)
sz Creative Commons License 2006.05.24 0 0 89
kb. így lesz:
június 24-29. toronto, niagara falls
június 29 - július 14. north bay, sturgeon falls, sudbury környéke
közben július 1-jén ottawa (canada day)
július 14-16. megint ottawa
július 17-18. toronto

megnéztem térképen Tillsonburgot, elég kicsi város - rokonlátogatás vagy egyéb? :)
a közvetlen malév járattal megyünk, párom kicsit fél a repüléstől (meg én is) :) elég sok az a 9 és fél óra egyhuzamban...
Előzmény: csifeci (88)
csifeci Creative Commons License 2006.05.24 0 0 88
Szia!

Én Július 07.én Torontóba, pontosabban Tillsonburgba! Ti merrefelé tartotok?
Előzmény: sz (87)
sz Creative Commons License 2006.05.24 0 0 87
mi június 24-én indulunk :)
Előzmény: csifeci (86)
csifeci Creative Commons License 2006.05.24 0 0 86
Hali!

Én megkaptam!!!
De miért van itt ilyen csend? Senki sem akar Kanadába menni?
kéedező Creative Commons License 2006.04.09 0 0 85
hello cilko!
Én ugyanebben a helyzetben voltam 2 éve, amerikából akartam átmenni kanadába és először az amerikaiaknál voltam és megkaptam a vízumot. A kanadai pedig szó nélkül rögtön megadta a vízumot. Szerintem tuti, hopgy megkapjátok, egy valamire ügyelj, minden papírt vigyél amt kell, az usa vízumod is. és légy olyan, mint az amerikaiaknál.
cilko Creative Commons License 2006.04.07 0 0 84
Sziasztok!

Nyáron utazunk az USÁ-ba, tegnap túlestünk az amerikai vízuminterjún is, megkaptuk. Viszont szeretnénk átmenni Kanadába is. Megnéztük, hogy milyen papírokra van szükség a kanadai vízumkérelemhez, és egy az egyben azok, amik az amerikaihoz.
Kérdés: ha már megvan az amerikai vízumunk, akkor is be kell adni azt a csomó papírt ide is, vagy elég, ha látják a friss USA vízumot? Repjegy foglalás helyett mutassuk meg az amerikai repjegyünket? És ha csak pár napot maradnánk, viszont nincs még konkrét útitervünk, akkor mit írjunk be? Főleg, mert ismerősünk (tehát meghívólevelünk) sincs, hiszen az amerikai barátunkkal mennénk át Kanadába.
Köszi előre is :-)
reka8268 Creative Commons License 2006.03.26 0 0 83

Sziasztok!

Mit érdemes először kérni egyszeri beutazásra szóló vízumot vagy többszörit? Tud ebben valaki segíteni? És még egy kérdés szerintetek mennyivel van több esélye egy embernek mint amerikai vízummal? Köszi: Réka

tothhm Creative Commons License 2006.03.04 0 0 82

Sziasztok!

Meg tudja mondani nekem valaki azt, hogy a munkáltató által kiadott papírba kell-e dátumot írni, hogy mennyi időre megyek? Vagy elég csak azt, hogy kapok szabadságot, és visszavárnak. 3 hónapra szerertnék kimenni,  de valószínű a főnököm így nem engedne el, neki azt mondanám, hogy csak nyaralni megyek ki 2 hétre és a vízumhoz kell az ő papírja. Aztán ha megkapom a vízumot megmondanám, hogy tovább maradok.

Köszi a segítséget.

tombrez Creative Commons License 2006.02.04 0 0 81
Sziasztok,elég szomorú,hogy így kell izgulni ahhoz hogy valaki elutazzon egy országba.Az én tanácsom az,hogy olyan helyre utazzon mindenki ahová nem kell vízum,mert nem ér annyit az idegeskedés!
doglegygeri Creative Commons License 2006.01.19 0 0 80
Felhívják a munkahelyet, de a pénzre nem kérdeznek rá!
Előzmény: sz (79)
sz Creative Commons License 2006.01.18 0 0 79
annyit tudnak tenni, hogy felhívják a munkahelyedet, de tudtommal nem szokás ez sem. ha meg igen, akkor a főnököd úgyis tudja, hogy mit írtatok a papírra.
Előzmény: moncsi0508 (78)
moncsi0508 Creative Commons License 2006.01.18 0 0 78
És nem tudnak utánna járni annak, hogy igaz-e a munkáltatói igazolás. Mert azt meg tudom beszélni, hogy írjanak rá többet.
Előzmény: sz (77)
sz Creative Commons License 2006.01.18 0 0 77
szerintem gáz a minimálbér, viszont nem ellenőrizhetik sehol, hogy mennyit írnak a papírra. próbáld megbeszélni a főnököddel, hogy írjatok többet. amit írtál, az bőven elég lesz (kapsz szabadságot és visszavárnak).

szerintem nem gond, hogy egyszerre kéritek, mi is így tettünk és megkaptuk. a párom azért később, mert aznap nem ért rá interjúzni.

az igénylőlapon tudtommal nincs olyan kérdés, hogy milyen országokban jártál, de mindkettőnktől megkérdezték. mindent mondjatok el. egyébként az, hogy volt kint 1 évet angliában, lehet jó is és rossz is - attól függ, milyen kedve van a tisztviselőnek.
jó: igen, ott dolgozott / tanult egy évig és hazajött - bizonyára most is hazajön.
rossz: hoppá, egy évig tudta nélkülözni a családját, lehet, hogy nem is annyira kötődik ide? van tapasztalata, hogy milyen is az élet külföldön, lehet, hogy ott akarnak most maradni?

ezért szar ez az egész vízumosdi :(
én még fiatal vagyok és kicsit naiv, ezért azt gondolom, megéri inkább igazat mondani.
Előzmény: moncsi0508 (76)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!