Keresés

Részletes keresés

matusek Creative Commons License 2002.03.19 0 0 81
Atvaltasz visszanezes modba, elohivod a menut, es ott kivalasztod a hangfelvetelt.
Most nincs nalam a gep, de ha jol emlekszem, akkor 30 mp-et adhatsz minden kephez

ibarom!
a kijelzo eleg szar szurkuletben, ugyanis ilyenkor a szobaban semmit nem latni. Kell neki valami feny. Tok sotetben a gyertya megvilagitas is csak a gyertya kozvetlen kozeleben elegendo.

Előzmény: ballor (80)
ballor Creative Commons License 2002.03.19 0 0 80
hogyan lehet a képekhez hangkommentárt fűzni?
Bau Creative Commons License 2002.03.19 0 0 79
Erre mégis milyen választ vársz? :) nemtudom hány lux -nál sötétedik el az EVF, mondjuk ha a szobábon ég már egy kb. 75W -os lámpa, akkor már látni vele. Álltalában akkor nem látni semmit, ha a szobában nem ég semmi, és csak kintről, másik szobából vagy az utcáról szűrődik be a fény. A szemnek ennyi még elég, de az EVF -nek ez már kevés.
Előzmény: ibarom (78)
ibarom Creative Commons License 2002.03.18 0 0 78
meddig lehet látni az lcd-n/evf-n? úgyértem milyen fényviszonyokig? úgyértem milyen sötétben nem látsz már semmit? úgyértem blabla :)
matusek Creative Commons License 2002.03.18 0 0 77
ballor!

Ha megnezed a vaksotet kepeket itt :http://www.megahardver.hu/egyeb/fuji2800
es letoltod oket a sajat gepedre, akkor peldaul Windows Commanderrel a fajlon egy F3-at nyomva belelatsz a fajl kodjaba. Az elso nehany sorban van benne minden fontos informacio, ott latszik, hogy a kepek milyen geppel keszultek. Ha a fajl akarmilyen programmal valo valtozason atmegy (akar csak egy Save As), akkor ez a nehany sor megvaltozik az eppen hasznalt program nevere, stb-stb.
Tehat nem lehet becsapni senkit, csak bele kell nezni a kodba, es lathatod, hogy bele lett-e nyulva a kepbe, vagy sem.

Előzmény: ballor (71)
Bau Creative Commons License 2002.03.18 0 0 76
Jobban bevált a 2800 -as, mint gondoltam volna. Én korábban manuális fényképezés párti voltam, de anyagi okokból a 2800 -as mellett döntöttem (G2 -re nem futotta) de őszintén szólva sokkal szebb képeket csinálok vele mint a hgyományos Minolta -val valaha. Egyszóval van ennél jobb digit gép is, de ár/érték arányban verhetetlen, nem tervezem a cseréjét.

128 megás kártyát vettem hozzá, memóriából sosem elég :)

Saját képeim, néhány eredeti méretben is:
bau.rulz.hu

Előzmény: ballor (75)
ballor Creative Commons License 2002.03.18 0 0 75
amúgy a 2600-os szép képeket csinált egy párat felraktam a netre, akit érdekel sasolhatja a kep.tar.hu/ballor címen!

És bevált a 2800 neked? Milyen kártyákat veéél hozzá?

Bau Creative Commons License 2002.03.18 0 0 74
ballor, ez egy automata gép, beállításokra nincsen szükség :) én még az EV -t sem állítottam

A 2800 -asnak erősebb a vakuja mint a 2600 -osnak, valamint az objektívje is alacsonyabb fényerejű, ezért valószinüleg alkalmasabb sötétben/félhomályban való fotózásra.

Makró módban a minimum tárgy távolság hivatalosan 10 cm, ilyen távolságról már szerintem nem lóg bele az objektív a vaku fényébe, nálam ilyen probléma nem jelentkezett.

Előzmény: ballor (73)
ballor Creative Commons License 2002.03.18 0 0 73
nemrég próbáltam (igaz nem sok ideig volt nálam) egy 2600-ast, gondolom ennél jobb a minősége, tudása a 2800nak. Milyen beállításokkal lehet vaksötétben jó képeket készíteni? Ezt nem próbáltam ki, mert nem volt rá lehetőségem!

Egy kicsit zavar, hogy a makrónál a vakut használva belóg a gép és sötét marad!

Bau Creative Commons License 2002.03.18 0 0 72
Én jól megvagyok képstabilizátor nélkül, még nem volt rá szükségem, igazából nincsen olyan hosszú záridő a gépen, hogy kelljen.

Nekem is van vaksötétben készült képem, nekem nem kellett semmit sem alakítanom rajtuk utólag. (max.vörösszem csökkentés)

Előzmény: ballor (71)
ballor Creative Commons License 2002.03.18 0 0 71
egyébként én is gondolkozom rajta, de lehet hogy mégis egy nagy gépet veszek! A 6x zoom nagyon megfogott! Jól működik úgy is, hogy nincs benne képstabilizátor?

Ezek a vaksötét képek mennyi átalakításon vannak túl? Volt PhotoShop vagy ilyesmi? Csak olyan kép érdekelne, amibe nem nyúlt bele senki!

ballor Creative Commons License 2002.03.18 0 0 70
164eFtért: a gép+ajándék 32Mb SM kártya+Fuji töltő+4 db akksi!
Ez nem rossz nem?
Bau Creative Commons License 2002.03.18 0 0 69
én is kérek 5 -öt 147 -ért :)

egyébként 166 kép fér egy 128 -as kártyára

Előzmény: Mogorva (68)
Mogorva Creative Commons License 2002.03.18 0 0 68
147e ÁFÁ-VAL???? Garanciával? Annyiért engem is érdekelne 5 db, de tartok tőle nem kóser valami, mivel a hivatalos nagyker ára 119e+ÁFA. 16MB-os kártyával...
Előzmény: bike (66)
attus Creative Commons License 2002.03.17 0 0 67
Mi az a 2880? Valami továbbfejlesztett változat, vagy csak elírás?
A képméret nyilván nem 770Byte, hanem 770kB.
Előzmény: bike (66)
bike Creative Commons License 2002.03.17 0 0 66
Sajna nem emlékszem hogy hol - de igyekszem megkeresni - láttam 2880-ast 147,000-ért Áfával, 128 MB-os kártyával. Ha 64 MB-a kéred, akkor 140,000 pénz. Nem rossz ár.

Mivel max felbontásban - legjobb minőségben - a képmérete átlagosan 770 Byte, durván 170 kép fér a 128-as kártyára. Asszem ennyi elég addig, mig az ember laptop-közelbe jut... Ha meg nem, akkor tessék venni mégegy kártyát :)

ibarom Creative Commons License 2002.03.16 0 0 65
nos! amire a gép kell, az egyrészt (anyámnak) épületek fotózása kívülről-belülről (tom, hogy nem nagy ász a 38mm nagylátószög, de ez nem nagyon érdekel...), másrészt (nekem) minden kirándulás, nyaralás, akármi, házibuli (nem vak sötét), füstös krimó (nem vaj sötét) stb stb. szóval asszem egész jó lehet a fuji. nem elsődleges nekem h sötétben kattinstak, de erre is jó legyen. nos igy asszem elé
matusek Creative Commons License 2002.03.16 0 0 64
Keszult negy "vaksotet" kep.
Egy benti (rohangalo gyerek nelkul)
harom pedig kint az udvaron.

http://www.megahardver.hu/egyeb/fuji2800/

Mogorva Creative Commons License 2002.03.16 0 0 63
Ennek vajmi kevés értelme van... A digi gépek autófokusza a kontraszt detektálás elvén működik. Azaz fókuszáláskor valamelyik irányba elmozdítja a fókuszt és figyeli miként változik az élesség. Ha csökken, akkor rántja visszafelé és addig húzza míg a legkontrasztosabb képet sejti. Ehhez pedig az kell, hogy lásson valamit a kiértékelő rendszer a képen. Erre szolgál a jobb gépeken alkalmazott AF segédfény. HA 2-3 méteren belüli témán kell sötétben fókuszt állítani, akkor a beépített nagyfényerejű LED (vagy bizonyos esetekben egyenesen lézer LED) fénye elég ahhoz, hogy működni tudjon. Tehát gyenge szobai világítás már elég lehet a megfelelő fokuszoláshoz. A kényesebb pont a fénymérés. A gagyibb gépek egy fotoszenzorral érzékelik az alapfényt és ennek segítségével próbálják a villanás szükséges erejét eltalálni. Ez a legritkább esetben sikeres egyébként.

A jobbak a fókuszálás után egy gyors elővillantással fényt mérnek (nagyjából TTL módon, azaz a lencsén keresztül), mi több fehéregyensúlyt állítanak és ennek függvényében szabályozzák a vaku intenzitását. Ilyen a legtöbb Canon és Olympus masina. A Fuji és Casio momentán nem...

A fő problémát ezesetben, (pl. egy buliban) egyébként a kevés fény mellett, a túlságosan homogén felület és az erős háttérfény jelenti. Előbbi a fókuszállítást, utóbbi a fénymérést nehezíti, nem beszélve a fehéregyensúlyról.

Ja igen... Ha nem sikerül az AF működése, általában végtelenbe fókuszál, tehát 3 méteren túl, nagyjából éles lesz az eredmény. Viszont a vaku hatótávolságának kb. itt a vége, tehát a legjobb, ha olyan gépet keresel, amin manuálisan tudsz fókuszt állítani és ki is jelzi az aktuális értéket! A Casio-k sajnos nem tesznek ilyet, szemben az Olympus és Canon gépekkel.

Ja és még valami... HA ilyenben gondolkodsz, NEM ÁRT, ha a létező legnagyobb fényerejű objektívvel szerelt gépet keresed. Például az Olympus egyes típusa 1.8-tól indulnak, szemben az általában elterjedt 2.5 de inkább 2.8-as értékkel. Könnyű belátni miért...

Előzmény: ibarom (62)
ibarom Creative Commons License 2002.03.15 0 0 62
ami érdekelne, hogy hogy tud fókuszálni az emlitett szituban. nem muszály rohannia, elég ha kocog :) na, komolyra forditva, miccólnál egy full éjszakai képhez? esetleg szabadban?
matusek Creative Commons License 2002.03.15 0 0 61
Feltettem egy ujabb kepet, ami a gep makro kepesseget mutatja.
Eleg jo, es ez az elso kep, nem csinaltam 100-at, amibol valasztottam egyet, hanem az elsore ilyen lett.

Egy baja van: az objektiv hatalmas meretu, ami mogott van a vaku, igy ha valamit nagyon kozelrol akasz fotozni, akkor alul arnyek lesz, mint az a kepen is lathato.

ujra a link: http://www.megahardver.hu/egyeb/fuji2800/

matusek Creative Commons License 2002.03.15 0 0 60
Hogy erted? Vak sotetben fusson keresztul a szoban? Akkor nagyon beveri a fejet :)))
Na de moka nelkul. Milyen kepek kellenek?
Előzmény: ibarom (59)
ibarom Creative Commons License 2002.03.14 0 0 59
esetleg ha valami mozgó alany a célpont? kisgyerek? :)
ibarom Creative Commons License 2002.03.14 0 0 58
matusek: örök hála!

komoly, hogy az a 2 kép teljesen sötétben, a TV fényénél + vaku készült??? Nagyon állat. Úgy látom sokaknak más a "gyenge" kép, mint nekem :)

Esetleg korom sötét? :) Komolyan.

Kösz mégeccer!

matusek Creative Commons License 2002.03.14 0 0 57
Na jo, megkegyelmezek, itt van par kep, amiket most csinaltam:
http://www.megahardver.hu/egyeb/fuji2800/

A kepek nem lesznek fent az idok vegezeteig, de biztos nem bantom oket par hetig esetleg honapig, tehat lehet nezegetni oket.

Ha egyeb kivansag van, akkor mondjatok, aztan pakolom fel oket a netre.

Előzmény: ibarom (56)
ibarom Creative Commons License 2002.03.14 0 0 56
valaki kegyelmezzen már rajtam, és dobjon meg egy pár rossz fényviszonyokban készült képpel :)
Bau Creative Commons License 2002.03.11 0 0 55
Igazából nem próbáltam még ilyet, csináltam már olyan képet hogy az EVF -en már semmi nem látszott, de a kép jó lett.(vaku)
Szerintem bulifotózásra nem jó a 2800-as, hacsak nem vaktában akarsz lövöldözni :) de persze ki kellene próbálni.
Előzmény: ibarom (52)
Bau Creative Commons License 2002.03.11 0 0 54
Akkor lehet hogy automatán át tud váltani a 775, csak nem állítható? asszem az A20 tud ilyet, csak az ISO150 -re vált át.
Nem lett szemcsés a kép?
Előzmény: XsaraMan (53)
XsaraMan Creative Commons License 2002.03.11 0 0 53
Sziasztok!

Baunak biztosan igaza van, én csak 1-1 felvétel erejéig tudtam kipróbálni a gépeket, így nem igazán lehet korrekt képet adni.
A Nikon 775 viszont tud 200ASA-t!
A specifikációban 100ASA (automatikus) szerepel, de csináltunk vaku nélküli képet a 775-tel, majd megnéztük a képhez tartozó infót és ott látszik, hogy a képet 200ASA-val készítette.

Üdv: XsaraMan

Előzmény: Bau (51)
ibarom Creative Commons License 2002.03.10 0 0 52
alapvetően nem erre a célre venném, csak ha már van akkor miért ne mókázzak? :) egyébként buli fény = látsz, de nem szikráz a napsütés, úgy értem nem vak sötét. igy is áll a 2800-as gyengesége? A40-ben is lesz segédfény? mennyire igaz 2800-ról hogy fine módban sem jobb egy átlagos gép normál módjánál?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!