Ez a gyanu bennem is felmerült. Ennek mindössze az mond ellent, hogy amit rendeltem az a boltban 24990Ft, a weben 17990, valamint a BrickForce-os cuccok jórésze hiányzik, köztül a Star Wars-os kiegészítők. Elég nagy öngól lenne pont ezeket mellőzni... :-) Ettől függetlenül gyanus! :-D
Nézd meg a 8043 szerelési útmutatóját (esetleg 1-2 videót, amikor egyik irányban forgatják az alját a két lánctalp ellenkező irányba hajtásával, de a tornyot meg egyhelyben tartják az ellenkező irányú forgatásával)-
Üdv! Van néhány eladó bontatlan készletem: 7599 limitált kiadású toy story szemétszállító 66411 star wars 3in1 pack 4644 kikötő 4439 helikopter 9492 star wars tie fighter
Feketében már 1-2 óra alatt meg tudnám csinálni (van is hozzá alkatrészem - asszem), de a nagy durranás a nyitható ajtó lenne. Erre is van elképzelésem (csak időm nincs).
Nagy tervem (ami teljesen saját lesz):
1)Chevy Orlando - szürkében, vagy fehérben, illetve
2) létezik egy IKARUS 620-as alapokra épített műszaki mentő (hótoló), ami Lengyelországban szolgált. Sárga-piros színekben működött, de múzeumba (vagy "nyugdíjba") már piros-fehérben került... Egyik verzió jobban néz ki, mint a másik. Otthonról majd csatolok képeket.
Látott már valaki 1x3-as lapos elemet átlátszó pirosban ??? Nagyon kellene a Porsche-hoz egy (narancs átlátszó is jöhetne)... Én nem találtam ilyen elemet.
Igen, írtam is, hogy nem saját egyik alapötlet sem. A Porschénak a belsejét teljesen átdolgoztam, illetve folyamatban van egy hátsó szárny, amit az eredeti leírás elintéz egy lapos/ sima 2x4-es elemmel és egyelőre én is csak a látható módosítást eszközöltem rajta, de valójában az egy nagyon bonyolult - többszörösen hajlított, íves alaktrész.... Ráadásul piros-fekete vegyesen.... 4 dudor szélesség kevés, 6-ban már meg tudom csinálni, de az meg sok: 5 kellene leginkább. Nehéz ügy.
Ja és van benne egy - szerintem - nagyon ritka alkatrész (lapos 1x1-es kerek LYUKAS), amit én még nem is láttam... Kénytelen voltam fúrni egy (2) ilyet magamnak (megkülönböztethetetlen lett az eredetitől)
A fényszórókat újra kellett gondolnom, mert nem volt olyan Technic elemem pirosban. Most 1-1 Lego bögre van ott... :-)
A Land Rover-hez nem volt leírás; Úgy bogarásztam ki a képből az alapokat. Nagyon nagy ötlet, hogy a karosszéria alsó fele tul.képpen FÜGGŐLEGESEN épül (mint egy létra) és csak azután van elfektetve... Erre kerül rá a hagyományosan (rakott-palacsinta szerűen) kidolgozott utasfülke. Ezért van az egész autónak "válla", ami kb. fél egység széles...
Ebben kb. 20-30% saját ötlet is van: a tetőt és az ablakokat teljesen átdolgoztam, + vadrács, csörlő, ködlámpák, antennák, rakaszok, vonószemek, "snorkel" (pipa), stb. és a belső rész is más lett.
A Land Rover egyébként komoly terepjáró képességekkel is rendelkezik: csavarodik az egész felfüggesztése... Állati.
Nem sértődtem meg, hogy "lelepleztél", de mégis azt kell mondjam: megnézem, aki bármelyiket ugyanígy (akár az eredetivel egyezően) megépíti. Pl. a Porsche kerekek külön 1 órás kihívást jelentettek a számomra.... Írja is a görög srác, hogy semmilyen egyéb megoldás nem jó rá... És tényleg.