Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

sgabo Creative Commons License 2014.03.20 0 0 9630

Na, akkor íme az én tapasznyalatom:

Az utángyártott gumik mind szarok. Két féle szar van, egy nagyobb és egy kisebb:

- a kisebbiknek csak annyi hibája van, hogy nem alakhelyes, rossz helyen vannak a sarkok, rossz ívben kanyarodik. Emiatt ha be is tudod szenvedni, akkor a sarkainál ujjnyi hézag keletkezik és az autó ronda lesz, majd egy idő után (1-2-4 év, amíg az utángyártott szutykok porladni kezdenek), már be is fog ázni

- a nagyobbik szar, amit zogobacsi is vett, az pedig meyle/febi/bilstein és egyéb olyan neveken fut, akik ugyan jól hangzanak de sose gyártottak szélvédőkédert. Az eladhatatlan török szemetet ezekbe csomagolják, hátha valaki ráharap és elviszi. Ennek szuper tulajdonsága, hogy a feszítő bepattanó részének alján lévő kis szakáll ellenprofilját kihagyják belőle. Ezáltal a kédergumi kutyadobáláson kívül az égvilágon semmire nem jó kivéve ha valami ágytröszt szerelő kezébe kerül, mert az fogja és beragasztja. Láttam már ilyet is.

Szélvédő kéderből csak gyári. Sajnos lehet próbálkozni, lehet vele trükközni, de azt a pénzt amit erre költenétek inkább rakjátok más alkatrészekbe, mondjuk egy gyári kéder árához hozzá. :)

Aki nem hiszi még ezek után se, az jöjjön el, van mindenféle utánygártottból idehaza, első, hátsó, melye, török, stb. stb. Mind úgy maradt itt, hogy segítettem volna betenni az embernek a szélvédőt, nyilván nem ment és mérgébe itthagyta. Egyetlen egyet tudok mutatni beszerelve is, egy hátsó állólámpa kéder: szarul áll, lukak a sarkon, okádék az egész, de nem érkezett meg a gyári a minősítés előtt, azóta meg lusta voltam kicserélni. Természetesen a gyári ott lóg a garázsban, beszerelésre várva, azt hiszem hétvégén meg is ejtem a cserét. :)Egyszer egyébként én is bedőltem ennek a febi/meyle trükknek, az 10cm-es darabokra fel van szeletelve és egy szatyorban van, a kutya nagyon jókat játszott velük. :)

Előzmény: zogobacsi (9628)
bakonyigg Creative Commons License 2014.03.18 0 0 9629

Minden német fórumon azt olvastam, hogy szélvédőgumit meg ajtókédert csak gyárit szabad, mert minden más nagy szívás. A gyárinak csak az ára az. Én is szélvédőgumi csere előtt vagyok, mert repedt és beázik, úgyhogy kiváncsian várom a folytatást, Hajrá!

Üdv mindenkinek

Előzmény: zogobacsi (9628)
zogobacsi Creative Commons License 2014.03.18 0 0 9628

Hát nem sikerült. :-(  Holnap elmegyek egy szakemberhez. Amikor már majdnem bent volt, alul kiugrott. A merevítő is mindíg k iakart jönni onnan, ahol még nem volt behúzva belül. Szóval ez csak elméletben olyan egyszerű.

Előzmény: zogobacsi (9627)
zogobacsi Creative Commons License 2014.03.18 0 0 9627

Ma próbálom berakni a szélvédőt. Nekikezdtem már szombaton, de majdnem feladtam. A régi üveget kivágtam a gumiból, hogy a feszítő ne sérüljön. Az új gumi (FEBI Bilstein) egész jónak tűnt, amíg fel nem pászítottam. Kicsit szűk volt, ezért a két felső sarok kicsit visszahajlott. na ez pont elég volt ahhoz, hogy a feszítő ott ne maradjon a helyén.  Berágtam, és négy kis szorítóval óvatosan megnyomtam a feszítőt, hogy bent maradjon, de csak annyira, hogy nehogy eldeformálódjon. Inkább úgy mondanám, hogy a kis szorítókkal a gumit feszítettem vissza keretre. Tegnap délután megnéztem, levettem a szorítókat és most gyönyörűen állt mindenki a helyén. Kellett neki ez a két nap, hogy a gumi beidomuljon. Ma délutám, munka után nekimegpróbálom behúzni az üveget is.

Előzmény: sgabo (9626)
sgabo Creative Commons License 2014.03.12 0 0 9626

Igen, az állólámpásban alul még nem volt feszítő. Ennek köszönhetően ha meggyötrődik az oldalsó, akkor az alja mindig kiugrik a helyéről. Jó kis móka tud lenni. :)

Előzmény: zogobacsi (9625)
zogobacsi Creative Commons License 2014.03.12 0 0 9625

Ok. A feszítőt tudom hogy előre be kell raknom. Régebben sokszor raktunk be a haverokkal szélvédőt ladába, polskiba, stb. Ott is volt feszítő. Készítettem képeket a merciéről, de most nincs nálam a gép, nem tudom azonnal feltölteni. De! Tegnap levettem az alsó széles díszítőelemeket. Szépen lejött, a 6db patent itt ott figyelt, gyakorlatilag rozsdamentes, hibátlan állapotban, szegecselve. De nekem alul más nincs. Feszítő nincs körben, csak  oldalt és felül. Alul csak a díszítő elem van! Este teszek fel képet, ha nem hihető. Arra is gondoltam, hogy nem küszködök a kiszereléssel, régebben is egyszerűen kivágtuk sniccerrel a kédert, így biztosan nem sérül a feszítő.  

Előzmény: sgabo (9624)
sgabo Creative Commons License 2014.03.12 0 0 9624

A szélvédőbe való feszítőkéder csak a szélvédővel együtt rakható be. Utólag nem lehet. Csak barmolni, de az feszíteni és jól működni sose fog. A kedvenc mondatom: bent van a szélvédő, már csak a krómot kell betenni. Ez azt jelenti, hogy még sose csinált ilyet, és most se fog sikerülni és a munka sehogy nem áll. :) :) :)

Tükör: letépni, majd felnyomni. Vissza egyébként ha már egyszer ki van rántva, sokkal könnyebben vissza fog menni.

Első lemez: 6 patent tartja. A patentok bagó pénzért rendelhetőek, ha hiányzik vagy facsavarral barmolták vissza, akkor ki lehet cserélni. A szélvédő berakása előtt célszerű betenni, de ha valaki szeret küzedni, akkor utólag is.

Első-alsó díszléc: ez nem feszítő, ezt utólag szépen elölről be kell nyomni a kéder szoknyája alá, bele a kis fülekbe, majd oldalt lecsavarozni.

250ce Creative Commons License 2014.03.12 0 0 9623

Erőből. A rugó által megfeszitett két kis pöcök be kell pattanjon a helyére.

Előzmény: zogobacsi (9621)
250ce Creative Commons License 2014.03.12 0 0 9622

Nem. Arra amelyik oldalt és felül fut végig a kéderben. Amelyik alul van azt utólag rakod be és óvatosan a kédert ráhúzod.

Előzmény: zogobacsi (9620)
zogobacsi Creative Commons License 2014.03.12 0 0 9621

Van egy tükröm pluszba, annak ugyanilyen a hátulja. De még mindíg nem értem, hogy kell majd ezt visszarakni? Nem szeretek úgy megbontani valamit, hogy nem látom a visszaút logikáját. Valami kampóba akad, vagy csak vissza kell ütni a helyére?

Előzmény: szabi0905 (9618)
zogobacsi Creative Commons License 2014.03.12 0 0 9620

A feszítőt természetesen. De te nem az alsó, széles takaróelemre gondolsz, amit 6db. patent és két csavar tart a helyén?

Előzmény: 250ce (9619)
250ce Creative Commons License 2014.03.12 0 0 9619

Ha nem akarsz nagyot szívni és szeretnéd, hogy szépen illeszkedjen, akkor a kéderfeszitőt(széles aluminium) a szélvédővel eggyütt teszed be

Előzmény: zogobacsi (9613)
szabi0905 Creative Commons License 2014.03.11 0 0 9618

Ilyen hátulról.

Előzmény: zogobacsi (9617)
zogobacsi Creative Commons License 2014.03.11 0 0 9617

Hát bakker én ezt nem merem. Nekem is van szívem.  Azt mondod, markoljam meg,és rántsam le? És vissza hogy fog menni? Öszintén mondom, nem merem. Nincs valami rajz, vagy kép, hogy mégis hogy van az ott? Nekem nagyon masszívnak tűnik.

Előzmény: Sebi114 (9616)
Sebi114 Creative Commons License 2014.03.11 0 0 9616

A tükörszárat jó erősen megmarkolod, és egy határozott rántással szépen kipattanik a helyéről!

Előzmény: zogobacsi (9615)
zogobacsi Creative Commons License 2014.03.11 0 0 9615

Nos, a külső díszléc szépen lejött, a patentok is sértetlenek. Most már látom, hogy nem lesz bonyolultabb a dolog, mint régen egy ladában. Bár a belső tükörrel nem boldogulok. Fogalmam sincs, hogy kell levenni. Nem akarom nagyon feszegetni,mert szép állapotú.

zogobacsi Creative Commons License 2014.03.11 0 0 9614

Napellenzőt miért kell leszedni?  

Előzmény: sgabo (9612)
zogobacsi Creative Commons License 2014.03.11 0 0 9613

Köszi! Délután megpróbálom kefeszegetni a takaróelemet, és a belső-felső diszlécet is. Műszerfalat nem akarom kivenni. Megnézem azokat a kapcsokat, lehet hogy van belőle nekem is taratlék. Az oldalsó díszelemek szépen kijöttem, délután a tetőfelölit próbálom még. Tükrüt le kell venni ugye?  A szélvédő beszerelésnél, a külső diszitő elemet (széles alumínium) a szélvédővel együtt, vagy utána kell berakni? Bár lehet hogy ezt majd látom ugyis, ha kibontom.

Előzmény: sgabo (9612)
sgabo Creative Commons License 2014.03.11 0 0 9612

Oldalt ugye ki kell csavarozni, majd  valamivel benyúlsz a gumi alsó takarólemeze mögé (műanyag díszlécfeszítő a legjobb) és  szépen a szélvédőre merőlegesen kifeszegeted a kis kapcsokból. Egyébként ilyen kapcsokat már most jó, ha rendelsz, mert majd minden második el fog törni/szarrárohadt/hiányzik/stb. Sokat segít, ha a középső összekötő kis elemet áttolod valamelyik díszlécre és ott nyúlsz be először.  Kevésbé vetemedik az egész.

A műszerfalat nem kell kivenni, viszont ha a műszerfalat akarod esetleg kivenni, akkor azt addig tedd meg, amíg a szélvédő nincs a helyén, utána barmolás van csak. Oldalsó díszelemek, felső két léc (tükör, napellenző ki), aztán más nem kell. Majd a behúzásnál kell okoskodni a műszerfalnál.

Előzmény: zogobacsi (9611)
zogobacsi Creative Commons License 2014.03.11 0 0 9611

Szia Gabo! Imám meghallgattatott! Téged emlegettelek, mert olvastam a klubos leírásban a szélvédőcserét, de ott nem esett szó róla, hogy pl. a műszerfal maradhat-e bent, a felső kárpitelemet le kell-e szedni, és amit végképp nem akarnék elcseszni, az a külső/alsó széles alu.takaróelem. Azt hogy tudom lefeszegetni, ill. hogy tudom majd visszarakni? (nem a merevítőről beszélek, hanem a széles, oldalt csavarral rögzítetett széles díszlécre)

Előzmény: sgabo (9610)
sgabo Creative Commons License 2014.03.11 0 0 9610

A oszlop takaróelemeit lepattintod, majd a két felső elem a lámpa és a tükör tartóelemének kicsavarozása után  szinte magától leesik, oldal irányba picit meghúzva.

Előzmény: zogobacsi (9608)
szabi0905 Creative Commons License 2014.03.10 0 0 9609

Ez az én gépem ami a képen van, szélvédő alatti lemez külön van, szélvédőt még nem vettem ki szóval nem tudom hogy ott mi a helyzet, én nyáron fogom kivenni festés elött amikor jön a karosszéria csiszolás.

Előzmény: zogobacsi (9608)
zogobacsi Creative Commons License 2014.03.10 0 0 9608

Hát nekem a kuplung vezetéke mellett volt kivezetve, ezért a gumitömítés nem nyilván nem passzolt, és jött be ott víz, sár, por, miegymás. Látom , láttál már atomjaira szedve állólámpást.  A szélvédő alatti takaróelemet utólag is fel lehet rakni, vagy csak a szélvédővel együtt? A másik dolog, hogy az új szélvédő berakáshoz a tetőkárpit és  szélvédőgumi találkozásánál lévő kárbitelemet (takaróléc) le kell-e szedni az új üveg berakásakor? És ha igen, azt hogy tudom onnan lepattintani? nem akartom nagyon feszegetni, viszon szép szóra nem jön.

Előzmény: szabi0905 (9607)
szabi0905 Creative Commons License 2014.03.09 0 0 9607

Itt jön ki :D

Előzmény: zogobacsi (9598)
zogobacsi Creative Commons License 2014.03.09 0 0 9606

Köszi! valóban befoltozták, de egy félkör megmaradt, azt viszont a zajvédőven takarták el. Kitakarítottam és átvezettem ott a spirált.

Előzmény: Sebi114 (9605)
Sebi114 Creative Commons License 2014.03.09 0 0 9605

Valahogy így néz ki és egy elég nagy lyukon megy át, valószínűleg nálad ezt befoltozták.                                                                                                                         

Előzmény: zogobacsi (9598)
Tóth W115 Zoltán Creative Commons License 2014.03.09 0 0 9604

Eladó egy komplett beige üllés garnitúra+kárpitok,króm rács,alúfelni 2db 8000ft, gyári előmelegitő berendezés,

Tóth W115 Zoltán Creative Commons License 2014.03.09 0 0 9603

200d motorral ,fehér komplett belsővel !!!!!!

Tóth W115 Zoltán Creative Commons License 2014.03.09 0 0 9602

Bármikor hívat a 70/338-7775 számon.üdv

Előzmény: szabi0905 (9601)
szabi0905 Creative Commons License 2014.03.08 0 0 9601

Üdv Tóth W115 Zoltán

Mikor lehet keresni telefonon? Próbálom elérni már hetek óta de nem sikerült semmilyen időpontban.

Előzmény: Tóth W115 Zoltán (9600)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!