Keresés

Részletes keresés

J.a.n.e.s.z. Creative Commons License 2010.07.14 0 0 1151
Esetleg több tejjel öntsd fel, hadd lakmározzanak addig a gombák!
Előzmény: _Zollinger (1148)
_Zollinger Creative Commons License 2010.07.13 0 0 1150
Örök hála! Nagyon köszi az infót! Sajnáltam volna, ha tönkremegy pláne ilyen melegben. Már nincs para :)))) Szép estét neked!
Előzmény: exiefo (1149)
exiefo Creative Commons License 2010.07.13 0 0 1149
Nyugodtan tedd a mélyhűtőbe, jól kimosva , jól lecsepegtetve műanyag dobozba, semmi nélkül. Én már engedtem fel ilyet és rendesen dolgozott tovább most is van bent vésztartalékom.
Én is így teszek majd ha elutazunk.
No para :-)

Jó nyaralást !
Előzmény: _Zollinger (1148)
_Zollinger Creative Commons License 2010.07.13 0 0 1148

Sziasztok!

 

Nekem is van kaukázusi kefírgombám. Egy hétre nyaralni megyek és nem tudom, hogy mit csináljak arra az időre vele? Kibírják egy hétig kevés tejben a hűtőben? Nem romlik meg addig az elkészült kefír? Vagy fagyasszam le? Túlélik a fagyasztást? Valakinek van valami tapasztalata ilyen helyzetre? Légyszi segítsetek!

 

 

J.a.n.e.s.z. Creative Commons License 2010.07.11 0 0 1147
"Egy kicsit olyan a kefír,mint a takony vagy a geci. Nyúlós fehér geci."

Köszönjük Emese. Most már mindenki tudni fogja milyen. Aki nem, az először szerezzen be egy kis mintát...
Előzmény: Midnightx (1139)
J.a.n.e.s.z. Creative Commons License 2010.07.11 0 0 1146
Nem tudom hogy ez így működik e, de akinek nincsen gombája, az jobb híján:

"Akár házilag is

A bolti kefirt egy kis házi praktikával könnyen „szaporíthatjuk”. Nincs hozzá szükség másra, mint egy liter félzsíros tejre, és kb. fél pohár kefirre, vagy ízlés szerint kaukázusi kefirre. Egy nagyobb üvegben keverjük össze a kefirt és a tejet, lefedve fél napig hagyjuk szobahőmérsékleten érlelődni, majd tegyük hűtőszekrénybe és fogyasztás előtt még egy napig „pihentessük”. A következő adagok készítéséhez mindig tegyünk félre belőle 1-2 decit."


Forrás: http://www.vitaminsziget.com/cikk.php?id=2454
BONNIE Creative Commons License 2010.07.05 0 0 1145
Egészségedre!
Van még, ha esetleg kell valakinek :)
Előzmény: kefírgomba (1144)
kefírgomba Creative Commons License 2010.07.05 0 0 1144

Kedves Bonnie!

Nagyon finom lett a kefír, köszönöm szépen mégegyszer! 

Előzmény: BONNIE (1137)
LamaLama Creative Commons License 2010.07.03 0 0 1143
Köszönöm, de egy segítőkész topictárs már küldött!
Előzmény: meliszio (1128)
GrabYourTorchAndPitchfork Creative Commons License 2010.07.01 0 0 1142

Micsoda különbség van a 1139 és a 1141 megfogalmazásai között!  :D

Midnightx Creative Commons License 2010.07.01 0 0 1141
Igen,a tibeti lágyabb,finomabb,selymesebb,kevésbé széndioxidos kefírt ad. Én jobban szeretem,mint a kaukázusit. Biztos vannak még apró különbségek,de még csak nemrég óta van tibetim és még nem tapasztaltam ki alaposan.
Előzmény: Brrringás (1140)
Brrringás Creative Commons License 2010.07.01 0 0 1140
Szerintem pedig van még egy kis különbség, a tibeti nem nő meg olyan szép karfiolszerűre, mint a kaukázusi, ha szaporodik, akkor is csak kicsi marad és csak a mennyisége gyarapodik. Nekem most csak tibetim van, régen neveltem kaukázusit, az egy kicsivel több széndioxidot termelt.
Előzmény: Midnightx (1139)
Midnightx Creative Commons License 2010.07.01 0 0 1139
Szerintem meg nem!
Először én is azt hittem ugyanaz,de az elmúlt hetekben észrevettem az apró,nem túl jelentős különbségeket. A tibeti gombának üreges a belseje és egy kicsit más az állaga. Ráadásul savanyúbb és nyálkásabb kefírt ad. A kanálról nyúlósan csorog lefele. Egy kicsit olyan a kefír,mint a takony vagy a geci. Nyúlós fehér geci.
Elnézést a gusztustalan hasonlatért.
Előzmény: havelina (1124)
kefírgomba Creative Commons License 2010.07.01 0 0 1138
Ok. Elküldtem. Köszi
Előzmény: BONNIE (1137)
BONNIE Creative Commons License 2010.07.01 0 0 1137
Ok. küldj a mailcímemre egy telefonszámot, és megcsörgetlek, ha odaértem. Cca 17.15környéke a legesélyesebb.
Előzmény: kefírgomba (1136)
kefírgomba Creative Commons License 2010.07.01 0 0 1136

Kedves Bonnie!

Találkozhatunk a Rákóczi téren is. Mostantól kezdve ki tudok menni a térre, a csoki megvan. Barna hosszú szoknya és türkizkék felső van rajtam. 40-50 év közötti vagyok.

Előzmény: BONNIE (1134)
Csumpi Creative Commons License 2010.06.30 0 0 1135

Sziasztok!

 

7végén (vasárnap) Pesten leszek, nincs valakinek kefírgombája  a 10.kerületben, vagy Ecser környékén (asszem a 17.kerület van mellette).

 

Csumpi

BONNIE Creative Commons License 2010.06.30 0 0 1134
Vszeg a petőfi híd felől.
Előzmény: kefírgomba (1133)
kefírgomba Creative Commons License 2010.06.30 0 0 1133

A Keleti felöl jössz vagy az Astória felöl? 

Előzmény: BONNIE (1132)
BONNIE Creative Commons License 2010.06.30 0 0 1132
Ingyen van. Najó, max egy tábla csokit elfogadok ;) Én egy kék-ezüst bringával jövök majd. Hová is pontosan?
Előzmény: kefírgomba (1131)
kefírgomba Creative Commons License 2010.06.30 0 0 1131

Kedves Bonnie!

Mára, szerdára már van programom, holnap csütörtökön 16 óra 30 után jó. Hogyan ismerjük meg egymást és mennyibe kerül?

Előzmény: BONNIE (1130)
BONNIE Creative Commons License 2010.06.29 0 0 1130
Holnap du 5után jó?
Előzmény: kefírgomba (1125)
meliszio Creative Commons License 2010.06.29 0 0 1129
Nálam! Tájékoztatót is szívesen küldök!
Előzmény: kefírgomba (1107)
meliszio Creative Commons License 2010.06.29 0 0 1128
Igen itt vagyok, én vacakolok a postázással!!!!!!!!!!!!
Előzmény: LamaLama (1111)
meliszio Creative Commons License 2010.06.29 0 0 1127
Kaukázusi kefir gombát küldök postai utánvéttel,
az ország bármely pontjára!
piri.erzsi@freemail.hu
meliszio Creative Commons License 2010.06.29 0 0 1126
Segítek, írj az alábbi e-mail címemre megmondom mit kell tenned!
piri.erzsi@freemail.hu
Előzmény: csilicsalamádé (1121)
kefírgomba Creative Commons License 2010.06.29 0 0 1125

Kedves Bonnie!

Aktuális még a kaukázusi kefír? Ezen a héten tudsz nekem hozni? A Blaha Lujza téren tudnánk találkozni.

Előzmény: kefírgomba (1110)
havelina Creative Commons License 2010.06.28 0 0 1124
Szerintem is ugyanaz.
Előzmény: GrabYourTorchAndPitchfork (1118)
GrabYourTorchAndPitchfork Creative Commons License 2010.06.27 0 0 1123

Nekem általában kettéválik, alul a fehérjedús rész (whey protein, aminek a porrá szárított változatáért vagyonokat fizetnek a boltban a testépítők), felül a zsírosabb részek.

 

Én reggel este megkeverem őket és leszűrés előtt is.

Sokáig hagyom őket dolgozni, jó csípősre csinálom.

 

Előzmény: csilicsalamádé (1121)
ágika1 Creative Commons License 2010.06.27 0 0 1122

A kefírt egy kb. 15 centi átmérőjű félgömb formájú műanyag szűrő - megfelelő méretű másik edény feletti - rázogatásával választom el a gombától.

A szűrlemény folyékony kb. aluddtej állagú.

Előzmény: csilicsalamádé (1121)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!