Segítene valaki? Szeretnék vonat jegyet vásárolni online. Mikor kivalasztom hogy melyik vonat legyen lentebb ki lehet választani ha jól értem hogy egy másik utas mellé. Ezt úgy kell érteni hogy ha 2 jegyet veszek egymás mellé szóljanak vagy ez ettől a két jegytől teljesen független? 😞
Tudna valaki tanácsot adni, hogy melyik városrészben érdemes Milánóban szállást foglalni? Szempont, hogy a környék biztonságos legyen, ha lehet inkább vmi kertvárosi rész, a közelben legyen közért, étterem, kávézó stb. és jó legyen a tömegközlekedés, mivel egy kisgyerekkel megyünk, kocsi nélkül, és nem szeretnénk sokat gyalogolni. Előre is köszi
Ahogy leszállsz a transzfer buszról a Centrale oldalában van egy bejárat, könnyen felismered. Bemész, jobb oldalon van egy trafik, tudsz venni jegyeket. Csak kp- ban lehet fizetni. Gyalog sincs messze a szállás, de mi 5- ös villamossal mentünk. 5 megálló. Ja,és balra menő villamosra kell felszálni. Nekem egy pillanatig ez sem volt ott egyértelmű.
Szia, köszönöm az érdembeli hozzászólást. Igen, Debrecenből indulunk, szerintem én is foglalok előre jegyet a transzferre, aztán remélem nem lesz semmi fennakadás. Arra gondoltam, hogy előre bekészülök egy offline Google térképpel Milánó belvárosából, tömegközlekedéssel, poi-kkal együtt. Gyalog is, tömegközlekedéssel is terveztünk mászkálni, gondolkodunk egy 24 vagy 48 órás jegyben, végül is mindenképpen ki kell próbálni, na meg hasznos is, habár a központ közel a szálláshoz.
Szia,mi is ott szóltunk meg nemrégiben. A szállás egyszerű, szép lépcsőházban 4. Emeleten van a hotel. Abban az utcában vagy bolt is, Carrefour Market. Minden kapható,meleg étel is. Ahogy látom a gép indulásokat Debrecenből mentek majd. Mi az Orio Shutle busszal mentünk be Milánóba, előre megvettem a jegyet, mert kedvezményes volt (4 €) ,de ott is vehetsz. Simán elérhető a 14:50- es buszt. Bár, mi nem adtunk fel csomagot. A Centrale hoz érkezik a busz. Milánó tömegközlekedése tökéletes, kell mobil ettől, é szombaton akkor az adott megállóra nem is látod,hogy mikor jön a legközelebbi busz,villamos a Google térképpel. De,előre is meg tudod nézni. Hányás busz,hány megállóra, stb.
Visszafelé mi 1 napot Bergamoba aludtunk. De,szerintem a reptérre azzal a busszal érdemes visszamenőleg, amivel érkeztél.
Május végén utazunk párommal Milánóba, szállás a Hotel Brasilban van foglalva. Erről esetleg valami tapasztalat? Közelben hol érdemes szupermarketet, éttermet (gyorskaját) keresni? -Transzferrel kapcsolatban mik a tapasztalatok? Van különbség a 3 cég között (Orioshuttle, Autostradele, Terravision) ami miatt érdemes lenne azt választani? Az 1-2 eurós kedvezményen kívül érdemes előre onilne foglalni és fizetni? -A gép menetrend szerint 14:20kor érkezik Bergamoba, olvastam hsz-t miszerint simán elérni a 14:50-es buszjáratot, remélem ez bőröndfelvétel esetén is igaz. Illetve későbbi járat használható vagy csak a foglalt időpontban? Visszafelé 14:50kor indul a gép, az állomásról megfelelő lehet egy 12 óra körüli indulás, vagy lett valamiféle szigorítás a Brüsszeli események óta és érdemes még korábban indulni/kiérni?
Vissza olvastam egypár oldalt vonatjegy vásárlással kapcsolatban és sikerült nagyon sok infót begyűjtenem. Menetjegy vásárlás során egy nyitott kérdés van számomra, miszerint Voglio scegliere il posto ( remélem hibátlanul sikerült begépelni ) Barátom szerint " Azt akarom hogy válassza ki a helyet"
Egy kicsit itt off Venezia - Firenze vonalon szeretnénk vonatozni feleségemmel és nem egyértelmű számomra ez az ülőhely választás kérdése. Ha kell akkor feláras-e vagy csak alternatíva. Ha kettő jegyet veszek egymás mellé szól automatikusan vagy ezzel kell biztosítani. Nehogy már külön kocsiba kerüljünk. :-)
Ha valakinek ez irányban van tapasztalata legyen szíves ezt velem megosztani.
Nem nagyon érdemes ezeknél a buszoknál menetrenddel foglalkozni, mert amelyiknek netán van is menetrendje, az sem tartja be... (alapszabály: ha egy buszon csak 1-2 ember ül, az nem fog elindulni 1-2 percen belül, és bármennyire is csábító az üressége, csak akkor üljetek fel rá, ha ráértek, és van még időtök azt kivárni amíg legalább félig meg nem töltik - általában ez sem sok idő, maximum 10-15 perc )
Megérkeztek, kimentek a terminál elé az érkezési oldalon, és ott áll majd a parkolóban rengeteg busz, és majd' mindegyik más cégtől. Természetesen mindegyik egyedi árszabással, és ez néha "pofára" megy, a lényeg az ,Malpensa és Bergamo esetében is, hogy 6 és 10 euró/fő között mozog az egyirányú ár, ennél többet ne fizessetek egy útért. Többször adnak kedvezményt több emberre, kisebb csoportra is, és bátran vehettek retúr jegyet is, az is kedvezményesebb, itt csak arra kell figyelni, hogy egyrészt ne veszítsétek el a jegyet, másrészt visszafelé is ugyanazzal a céggel buszozzatok. Ami még fontos, hogy nézzétek a buszok célirányát (ki is van írva a buszok elejére-oldalára, de egy egyszerű kérdéssel is tisztázhatjátok), mert pl. Bergamóból mennek buszok Malpensára és Linatéra, ez a két másik milánói repülőtér, és Begamo városába is, de a többség az Milánó Stazione Centráléra indul.
Ezekről a baromi olcsó (12-15 eurós) jegyekről érdemes tudni, hogy ezek elővételben, másfél-két hónappal az út előtt ennyire olcsók. Ott is meg lehet venni majd a pályaudvaron, az indulás előtt közvetlenül, de akkor már ez a 12.5 eurós jegy lesz mondjuk 35-40... Ez mind a két vasúttársaságnál úgyanúgy működik mint a fapados repülőjegyek értékesítésénél, ott is folyamatosan változik az ár, és közvetlenül indulás előtt a legtöbbször már sokszorosa a két hónappal ezelőtti árnak.
Onnan tudjátok hogy melyik vonat melyik, hogy a pályaudvaron (mint a reptereken) kiírják hogy melyik vágányra érkezik, vagy melyikről indul a vonatotok ( járatszámmal, és az üzemeltető vasúttársaság nevével) nem nagyon tudjátok összekeverni.
Ez az Italo ( a magán ) :
Ez pedig az állami vasúttársaság ( Trenitalia ) Frecciarossa vonata:
Igen, a legolcsóbb jegyeknek van egy olyan hátránya, hogy nem módosíthatóak, de valamivel drágábban lehet olyan jegyet is venni, amin át lehet íratni a járatot.
Szinte mindegy hova érkeztek, Malpensáról elvileg körülbelül 10 perccel kevesebb a transzferidő busszal, de ez nagyon forgalomfüggő, itt 40-45 perc körül mozog az út ideje a reptértől a központi pályaudvarig, és itt van alternatív vasúti lehetőség (szintén a Centraléra), a Malpensa Express, ez kb. 50 perc.
Bergamo, az Orio reptér kb. 50 perc-1 óra busszal a központi pályaudvar (Stazione Centrale).
Torinóba vonatozáshoz javaslom az Italo-t : http://www.italotreno.it/?sc_lang=en - ez egy magán vasúttársaság ( a Ferrari cég az egyik tulajdonosa), gyönyörű Ferrari-piros szuper-vonatokkal, 300-zal hasítanak, Milánó ( a központi pályaudvarról) -Torino 48 perc, itthon interneten meg tudod venni rá a jegyet, itt kinyomtatod, és kint csak annyi dolgod van ott, hogy felszállsz a vonatra. Most május közepére 12 és fél euróért lehet venni Milánó-Torino vonatjegyet itt.
Ugyanígy az állami vasúttársaság ( http://www.trenitalia.com/ ) is üzemeltet nagy sebességű vonatokat (Frecciarossa), ennek is 300 csúcssebessége, ezek ugyanúgy a központi pályaudvarról indulva egy óra alatt teszik meg a Milánó-Torinó utat,és jelenleg 15-18 euró között lehet rájuk jelenleg jegyet venni május közepi időpontokra (itt is ugyanúgy mint az Italonál itthon a neten megveszed és kinyomtatod itthon, és ez elég is.
Náluk van hagyományos gyorsvonat is, de az kétszer akkora menetidővel, és csak 2-3 euróval olcsóbb, szerintem az nem nagyon éri meg.
Sziasztok! MájusbAn utazunk Torinóba. Milánóig repülővel utána pedig vonattal gondoltuk. Tud vAlaki segíteni hogy Malpensa vagy Bergamo legyen a milánói cél? Melyikről jobb könnyebb átmenni a vasúti pályaudvarra és majd vissza?
Ja és hogyan tudunk eljutni egyikről és másikról a pu- ra?