adsl kapcsolatom van, az internetkábel a linuxos gépbe van bedugva, van mégegy hálózati kártya, azon keresztül kapcsolódna a másik, windowsos géphez. A mandrake-ben a new connection-ra, majd a helyi hálózatos kapcsolatra kattintottam a hálózat beállításához, az internet beállításához pedig értelem szerűen az adsl kapcsolatra. Windowsban hálózati kapcsolatok > otthoni vagy kisebb hálózati kapcsolat beállítása > Ez a gép a hálózat egy másik gépén keresztül kapcsolódik az internetre
létrehoztam a hálózati kapcsolatot a New Connection-ra kattintva és ugyan így az internet kapcsolatot is. A windowsos gépen beállítottam, hogy ezen a gépen keresztül kapcsolódjon az internethez, de mégsem akar működni. Mi lehet a gond?
Üdv! Lenne egy érdekes kérdésem: hogyan lehet hálózatot létrehozni két gép között, ha az egyiken Mandrake 10 van, a másikon viszont Windows Xp? (Most az olyan válaszonkat inkábbb mellőzzük, hogy tegyem fel mindkettőre ugyan azt és hasonlók :))
A minap megtaláltam a hivatalos KDE 3.2.3 for Mandrake 10.0-et, és letöltöttem. Telepítettem, ahogy szoktam:
root-ként abban a könyvtárban, ahol az rpm-ek vannak
init 1
rpm -Uvh * --nodeps --force
Fel is ment rendben, de azóta támadt egy problémám. A filekezelőm - kfmclient openProfile filemanagement - indítósorral nem indul el, csak akkor, ha legalább egyszer elindítottam a konqueror-t.
Járt már így más is? Nem tudje valaki, hogy mi lehet az oka?
Regen a Mandrake-ben volt egy nagyon zsir feature, lnx4win-nek hivtak, anno nem volt szuksegem arra, hogy win particion taroljam az ext2 filerendszert...
Most van egy prima ceges laptop, amit nem particionalhatok, bizony jo lenne a 8as mandrake-bol ismert lnx4win-t tamogato telepito...de hiaba erolkodtem le 1nap alatt a 3cd-d mandrake 10-et ... nemtom miert, de kihalt a project.
Van valakinek otlete hogyan installhatok ntfs-re?
Tudom, hogy eleg remenytelen, de hatha egyikotok tud megoldast.
Lejebb már felvetettem a problémát, de még nem sikerűlt megoldanom:(
2.6.7-s kernel forgatás után atom stabil és gyors lesz, csak
- nem tudja lecsatolnia fájlrendszereket (problémát jelent a /, a /usr, a /root és a /home)
- egyszerűen nem lehet cd-t írni (nincs bekapcsolva az automount, és fstab is stimmel szerintem)
valaki találkozott már ezzel a problémával? esetleg a megoldás?
Szia!
Csináltam szimlinket, de valami más a zűr. A fura az, hogy normál esetben ha rossz egér protokollt adsz meg neki, akkor is mozog az egérkurzor ha mozgatod, max nem úgy ahogy szeretnéd. Ez cseszik megmozdulni, pont mintha rossz lenne a port. 9.2 alatt pedig tuti volt.
Így van, nem engedi. Ha X alatt állítom be, a Vezérlőpult minden sikertelen tesztelés után visszaugrik az alap beállításokra, Any PS2 or USB mouse vagy hasonló szöveggel. Ha kézzel írom át a konfig fájlban a Option "Device" "/dev/psaux" sort, mindig visszajavítja Option "Device" "/dev/mouse"-ra. Lehet hogy az egér "gyári" neve változott meg egyik verzióról a másikra?
És miért nem állítod /dev/psaux -ra ? Nem engedi? Ha X alá akarod akkor /etc/X11/XF86config-4 ben: Section "InputDevice" Identifier "Mouse1" Driver "mouse" Option "Protocol" "IMPS/2" Option "Device" "/dev/psaux" Option "Emulate3Buttons" Option "Emulate3Timeout" "50" EndSection
Lement a 9.2 => 10.0 upgrade, egy valami nem klappol, az egér. PS/2-es Genius Netscroll egerem van (két különbözővel is próbálkoztam), eddig gyönyörűen ment is, már a cd-ről bootolva sem volt hajlandó működni, de sajna azóta sem. A hardrake-ben egy univerzális USB/Any egeret mutat, akkor is ha átállítom a listában továbbra is szereplő Netsrollra. Az USB-t onnan vehette, hogy install közben kénytelen voltam egy USB-s egeret rádugni, hogy fel tudjam tenni a 10.0-t. A hardrake /dev/input/mice néven látja az egeret, legjobb emlékezetem szerint eddig /dev/psaux vagy /dev/mouse volt. Nem megy a gpm sem, próbálttam -m /dev/mouse / és /dev/psaux opciókkal is. Mi a teendőm szerintetek?
9.2 => 10.0 upgrade esetén milyen szívásokkal kell számolni? Egy szervert kellene megupdatelnem, cyrus-imapd, postfix, proftpd van a masinán, de van X, Kde is.
az volt a gond hogy kivettem a raid-t a kernelből, gondoltam nekem olyan nincs legalábbis harveres tuti, ezek szerint mégis csak kell az nekem.
Rendben van a kernelem, de most meg nem akarja lecsatolni a fájlrendszereket leállításkor, azaz nem tudja. Ennek hol lehet utánanézni, vagy mit kéne betennem az 6-s futásiszintbe? (rc.d/rc6.d)