A régebbi rajongóktól azt szeretném még megtudni, hogy: 1. Lesz valamikor új lemez? 2. Van e nékik honlapjuk? 3. Hasonló stílusban kit ismertek még ? Hirtelen ennyi.
Pár hónapja olvastam róluk először a Wanted magazinban Uj Pétertől. Az egekig magasztalta Low Estate albumukat. Mikor a lemezboltban belehallgattam pár szám után rohantam a kasszához, a fejhallgató kiszakadt a technikából, még a pénztárnál is a fejemen volt. Az első lemezükkel ugyanígy jártam, de az utolsó lemez kicsit csalódás volt. Koncerten is úgyanígy szólnak?
a 16 horsepower volt életem eddigi legnagyobb koncertélménye. a koncert után még egy jó ideig bámultam az üres színpadot. bár azóta elég messzire kerültem bp.-tol, remélem idén is összejön a "magic"...
úgy tűnik, megint lesznek a szigeten.
ennyire bejött volna nekik a sziget? vagy magyaro.?
persze ugye mindenki tudja, hogy david eugene edwards egyik legnagyobb kedvence a muzsikás, de azért érdekes...
azért a Jordanedik hozzászólást érjük meg. aztán elég lesz.
itta szépidézet:
The sky grey-orange and the walls stained blue
and I lay right down on the satin with you
in your sweet dark circles of beautiful lies
I go round, oh Lord, I go round
én 1998 nyarán hallottam először a 16HP-t, a For Heaven's Sake cö számot először is és mintegy 4 másodperc alatt beleszerettem az együttesbe. és azóta is.
Egyszer már leírtam itt az indexen valahová, hogy a tavalyi Sziget egyetlen igazán nagy felfedezése volt számomra a 16Hp. Azt már nem tudom pontosan, hogy miért néztük meg (tán valami Nick Cave hivatkozás volt a progromfüzetben), de nagyon bejött elsőre.
engem tulajdonképpen meglep, hogy sok ember így szerette meg, ott a szigeten. itt is vannak egy páran, meg ismerőseim közül is vannak, akiknek az volt az első találkozás a zenekarral. azt hittem, aki ott akkor megnézte őket az vagy már ismerte és szerette előtte is, vagy csak épp véletlenül arra járt, aztán rögtön utána el is felejtette, és ment a következő színpadhoz.
Azért amiért ez a topik is pang: nem nagyon ismerik őket itten, én is csak a Szigeten láttam először. Ilyen bizonytalanra nem biznic leszervezni őket...
clogger, strawfoot. ezek a secret south-on vannak és nem lassúak.
elég népszerű tévhit, hogy "ikszipszilon nem játszik gyors, durva számokat, mint régen. biztos azért, mert megöregedett."
hát lehet, hogy csak a gyors számokat egyelőre kiírta magából és most lassúak vannak benne. hát nem?
aztán majd később esetleg visszajön a gyors-zene-múzsa és ad neki puszit. közben meg frissül a hallgatóság.
16 hp egy nagyon jó zenekar. kár, hogy egyre rosszabbak. nekem legalábbis minél régebbi, annál jobban bejön. mostanában már túl lelassultak, depisek nekem. jó ez is, de hosszú távon fárasztó. biztos megöregedtek. talán nem is lesznek már soha többé jó kis húzós country témáik.
nna.
ez a 16 HP olyanok, hogy mindenféle hangszereket használnak, mint plö bandzsó meg harmónika meg heggeddű meg nagy bőügőü meg zengő tambura ilyesmiket és énekel hozzá a david eugene edwards nevű igen szinpaticus ember. most mongya egy valaki itt mellettem, hogy 1részt nemtok heljyesennn irní, másrészt meg hogy felesleges a bemutattó szöveget írnom, amiben igaza van, mert ha itt vagy, akkor biztos rákerestél, ami nem igaz.
mindenesetre hallgassátok meg a american wheeze című, esetleg a neck on the new blade ami a KingInk gedvenc záma. című számot.
high fiddle high fiddle low fiddle low
there's a cold blade on my crow
high fiddle high fiddle low fiddle low
there's a girl that I know