Nemsokára indulok a fogorvoshoz, és próbálom elterelni a gondolataimat a rám váró megpróbáltatásokról.
Én napra pontosan 29 évesen szültem először. (lehetett volna előbb is, de ez más történet...)
Minden percet örömmel veszek, amit Máté babámmal töltök. Imádom felfedezni, hogy nap, mint nap változik. Soha nem felejtem el, pl. amikor először mosolygott, és arra is emlékszem, hogy a kórházban órákig csak néztem.
Tímea! Én is megállítanám az időt, mert olyan jó, hogy ilyen csöpp és akkor ölelem meg, amikor akarom.
Szóval - bevallom - én nem vagyok gyes-beteg, bár még csak 3,5 hónapja vagyok itthon. Lehet, hogy később rám tör.
Szombaton esküvőn voltunk, s nagyon jó volt felvenni egy emberi ruhát, cipőt! és kicsit kifesteni magam. Igaz, kb. 8-10 kiló plussz van rajtam, de mégsem mackóruha-papucs a mez, hanem emberi öltözék és nagyon jó volt, amikor Apa azt mondta, hogy nagyon csinos vagyok!!
Szia Tantus!
Én ott leszek a Mongolban, így ketten biztos leszünk. Apa nem hogy elengedet, hanem még ő kérdezte, hogy mikor lesz a köv. tali.
Oltástól én is félek, de mi csak jövő héten megyünk.:-(
Nekem az egyik volt osztálytársam cca annyit keres mint én, + nincs lakástörlesztése, de azzal érvel, hogy mennyi mindenről le kellene mondania, ha gyereke születne,mert arra már nem telne. Nem hitte el nekem, hogy nem olyan fájó a lemondás, mert ideje sem lenne rá. :-)
Az én lányom ma 15 hónapos, délután visszük oltani. Nem tudom, hogy ti hogyan vagytok vele, én rettegek minden ilyen oltástól, annyira sajnálom a porontyokat ilyenkor.
A szülinaposoknak minden jót!!!!!!!!!!!
Mi a héten eltávozunk Debrecenbe, nem leszek netközelben. Ha egy mód van rá, ott leszek 8-án. Viszont azt nem tudom, hogy mit csinálok, ha ti közben meggondoljátok magatokat, és meg ott ücsörgök egyedül a mongolban....
Én 26 évesen szültem először, és jellemző módon a baráti társaságunkból én voltam az első. Azóta is mi vagyunk az egyetlen gyermekesek a barátok közül. Az egyik lány tudjátok mivel érvelt?( nagyon szeretne állítólag gyereket...) Azzal, hogy nem akar addig szülni, amíg nincs háromszázezer forint nettó jövedelme havonta a családnak. ( Mivel közalkalmazottak, eléggé kicsi az esély...)
Én meg mindegyik kort szeretném kipróbálni a babázás szempontjából! (Van is rá esélyem.) A nagyfiamat 22,5 évesen szültem még egyetem alatt, a kicsit ugye már a 30.-ban, a minit meg kb. 3 múlva tervezzük. Majd elmesélem, melyik volt a legjobb! :-))
Amúgy én már most sokkal engedékenyebb vagyok a kicsivel, erre megint felkel a kismaszat. Igaz, tán jönnek a következő fogai, már aktuális lenne. Rémes, hogy még 14 foga hiányzik... És még rémesebb, hogy a héten 15 hónapos lesz, és lassan már nem pici baba. :-(
"Egyébként számomra érdekes megtapasztalni, hogy mennyire más élmény most kismamának lenni mint húsz évesen volt."
Hát igen, ezt én is tapasztalom. Csak még azt nem tudtam eldönteni, hogy ez a 3. gyerektől van, vagy a korom miatt...
Egyébként én azt vettem észre, hogy szinte mindenhol sokkal komolyabban vettek a terhesség alatt is, mint anno. Nem tudom persze, hogy ez az elmúlt 10 év szemléletváltozásának köszönhető, vagy másnak.
Ami a babához való hozzáállásomat illeti, az teljesen más, mint régen. Valahogy sokkal kevésbé vagyok szigorú... És olyan nehezen vettem rá magam még arra is, hogy 1 szopizást kihagyjunk, mint pl. Dórinál. Valószínűleg azért, mert nekem már nem lesz másik kisbabám, most kell kiélveznem a dolgokat.
Ja, és Dórival alig vártam, hogy minél nagyobb legyen, Daninál pláne (egyik kicsi, másik pici ugye...), most meg legszívesebben megállítanám az időt.
Na mentem, Kismaci ma megint korán kezdi a napot :-(((
Sziasztok!
Tímea, egyrészt éppen ezért kérdeztem...:-) 21 voltam amikor a fiam született és akkor ez volt az átlagos szerintem.Abban az időben elvétve volt 30 feletti kismama az osztályon és ha igen, nem az első gyereket szülte.
Másrészt pedig amiért érdekelt, hogy vannak-e itt ennyire fiatalok, mert a talin is többen voltunk harmincasok +/- .
Egyébként számomra érdekes megtapasztalni, hogy mennyire más élmény most kismamának lenni mint húsz évesen volt.
üdv.cicó
Tímea,
igen, jól kihúztam magam. Köszönöm a bókot, jól esett :-) Mindig idősebb voltam a koromnál, soha nem a saját korosztályom volt a társaságom, hanem a jóval idősebbek. A barátaink is mind legalább 8-10 évvel idősebbek nálam, de én köztük érzem jól magam.
Abban is egyetértek, hogy kevesen interneteznek ilyen fiatalon (főleg a kismamás topicokban és biztos kevés a GYES-beteg is ebben a korban:-) ), de nekem a cégnél anno ingyen volt és megfertőződtem, így alig vártam, hogy otthon is legyen. Ez egy idő után függőség :-)
"Remélem Tímea te is jól érzed magad ennyi idősen :-)"
Köszönöm kérdésed, soha jobban nem éreztem magam!
"De tényleg lányok...olyan igazán fiatal 20-21 éves van itt közöttünk? Vagy ilyen fiatalon ma már nem szülnek a nők? "
Cicó, Te beszélsz??? Ha jól számolom Te sem voltál sokkal idősebb, amikor a fiad született...
Én 23 voltam, amikor az első macikám született, akkoriban ez totál az átlag volt. (Az egyetemi csoportunkban ő volt az 5. baba, pedig akkor végeztünk.) Most is szülnek fiatalon a nők, legfeljebb elenyésző hányaduk internetezik :-))) (Ugye Sica?) Ja, igen! Sica én téged sokkal, de sokkal idősebbnek hittelek, egészen addig, amíg Beebite lapján meg nem láttam a fényképedet. Az írásaid alapján bölcs harmincasnak gondoltalak. (Remélem most kihúztad magad???)
Lányok, a mongol étteremmel vigyázni, tegnap este félálomban láttam, hogy az osztálytalálkozós nyerteseket is oda viszik...
Cicó,
én 21 vagyok, de már nem sokáig, kb. 3 hétig. Úgyhogy azt, hogy szülnek-e még nem tudom, én szültem és nem bántam meg. Csak ez a GYES-betegség ne lenne ... :-)
Remélem Tímea te is jól érzed magad ennyi idősen :-)
De tényleg lányok...olyan igazán fiatal 20-21 éves van itt közöttünk? Vagy ilyen fiatalon ma már nem szülnek a nők?
üdv.cicó
Javaslom nevezzük át a topicot "Mikor és hol tartunk talit?"-ra! Ti csak szervezkedtek, szervezkedtek, az embernek meg csorog a nyála...
Üdv az újaknak, remélem egy kicsit fellendül a forgalom.
Képzeljétek, egyik nap éppen ide kattintottam, amikor apa rámcsodálkozott: Nem is vagy Te gyes-beteg, nem is érsz rá arra - mondta. Szóval kész passz, én most már nem vagyok gyes-beteg.
Ja, igen! Minden szülinaposnak sok boldogságot! Lányok, hogy Ti milyen fiatalok vagytok! (Ugye, cicó? Mert mi egyidősek vagyunk, bizony ám!)
Vickie, neked a végén előbb lesz jogsid, mint nekem. Én bizonytalan időre napoltam a témát, mert egyrészt télleg millió dolgom van, másrészt meg ha kitör a nyáriszünet, még ennyi időm sem lesz, mint eddig.
Sziasztok!
Köszönöm a szülinapi jókívánságokat :-))
Gyerkőcünk teljesen begőzölt a tortától.:-))Apa délután hozta haza a lányunkat a babavigyázóból és útközben együtt mentek be a cukiba a tortáért.Ott élből volt egy nagy balhé, hogy a csúnyanéni elrakta a sütit a dobozba.Csöngettek az ajtón,bejöttek se puszi se pá...gyerek a kezembe nyomta a virágot amit a nevében vett az apja,irány a konyhába kérte a tányért kanalat, közben rángatta a dobozt, hogy azonnal vegyük ki ami benne van. Kiraktuk a kisasztalra, szaladt a kisszékéért, mínusz időn belül leült...gyertyát ilyen rövid idő alatt még sosem fújtam el...már kellett is raknom egy szeletet a tányérjára...kettő és félig meg sem állt...:-)))
Asszem ha megpróbáltam volna valami vacsorafélét adni neki előtte kitört volna a harmadik világháború...:-)))
üdv cicó
Sziasztok
Nekünk sajnos még nincs vakondunk (tényleg nem lehet itthon kapni?), viszont kiolvastam a "Krtek a paraplicko" című könyvet. Gyengébbek kedvéért szlovákul is: "Krtko a dázdnik"
Lencsi
(bocs a helyesírási hibákért, nem tudom hol vannak az ékezetes mássalhangzók ;-))
Vickie, igyekszem ráolvasással siettetni Gábor fogát. Má második napja nem lázas, de még mindig kahog. Amint egészséges, megcsodáljuk a kertet! Addig is iparkodj a jogsival, utána persze szeretettel várunk. Addig is fogd be Gyapjast, ha sofőrre van szükséged:-))
Amúgy nálunk is buli lesz a tali utáni napon, mert több kedves barátunk kérésére elhalasztottuk Gábor szülinapját egy héttel, legalább be tudjuk fejezni a csatornázást (ill. a rákötést).
Ma nagyon klassz, de fárasztó napom volt: bevásároltunk Bécsben. Az egészben a legnagyobb poén, hogy magunknak_SEMMIT_nem_vettünk, mindent Gábor kapott:-))
Cicó! Boldog szülinapot! Mindenki másnak is, aki mostanában ünnepel.
Nekem még van néhány hónap haladékom a 3. X-ig, de nagyon nem várom. Az vígasztal, hogy Máté babám a szülinapomon született, így majd jó nagyokat bulizunk együtt.
A Mongol nagyon jó. Mi is voltunk többször kumiszban érlelt húst enni. Hánykor lesz a tali?
Sziasztok,
Jó, akkor 8-án 8-kor. Ezt legalább könnyen megjegyzem.
piglet, ez nem az a hely, ahol befizetsz x összeget és annyit eszel, amennyi beléd fér?
Ma apa elvitte Borkát Nagymarosra, és én csak holnap megyek utánuk. Beleülök egy kád habos vízbe, teszek-veszek, hajat mosok, szépítkezem, olvasgatok, tévét nézek, esetleg este megiszom magamban egy pohár borocskát.
31 éves vagyok, Budapesten lakunk, van egy 7 éves kislányom és a közeljövőben szeretnék vállani ismét babát.
Én is voltam GYES-beteg, voltak apróbb trükkjeim ennek legyűrésésre.
Csatlakozhatom én is hozzátok?
Amúgy én is májusi vagyok. :-)
cicó köszönöm az üdvözlést, már alig várom, hogy találkozzam ezzel a jó kis társasággal :-) A Mongol tényleg jó lenne, már csak a hozzánk való közelsége miatt is, ha szavazásra kerülne sor, én e mellett tenném le a voksomat.
A szülinaposoknak gratulálok, remélem a 30.-ra nekem is rendeznek valami meglepetést, ha más nem kapok egy harmadik gyereket ;-).
Kisvakond nálunk is nagy sztár, a 3 éves kivülről fújja az összes történetét, még én és az öcsém kaptunk annak idején vakondos könyveket, ezek játszanak most is. Épp tegnap láttam a Tescoban egy újabbat, a Vakond az Űrben vagy valami ilyesmi címe volt.
Bugi néni nagyon egyet értünk kiköltözés kontra gyes-betegség ügyben :-)).