Keresés

Részletes keresés

caixa Creative Commons License 2011.07.26 0 0 19474

igen, köszi, megnézném

Előzmény: Jokeva (19471)
bm613 Creative Commons License 2011.07.26 0 0 19473

Az állatkertbe lehet most olcsó belépőt kapni, ráadásként NatGeo DVD-vel. Semmi közöm az eladóhoz, én is vásárlóként bukkantam rá nemrég.

http://lealkudtuk.vatera.hu/item/view/index.php?cod=1467362225

Előzmény: Midianna (19472)
Midianna Creative Commons License 2011.07.26 0 0 19472

Drága az is : ( meg ha már ottvagyunk, akkor be kell menni az Állatkertbe is : )) talán csütörtökön kimegyünk, akkorra mondja a legnormálisabb időt.

A Tropicarium nekünk 1 felnőtt jegy : 2300 ft, 1 diák jegy a 9 évesemnek 1600 ft, 1 kedvezményes (haha, - 200 ft, egy vicc) jegy a 4,5 évesemnek 1400 ft = így került 5300 ft-ba a buli... a 2,5 évesnek nem kellett jegy. Oké, h 1-2 évenként 1x jövünk, de akkor is húzós.

Amúgy marhára élvezték, főleg az új cápa-barlangot : DD

Az Állatkertben meg a Közl. Múzeumban állítólag elfogadják a tartós betegeknek járó utazási igazolványt, így arra kapunk kedvezményt, hát jó lenne : ) Lehet h a Vasúttörténeti park helyett a Közl. Múzeum lesz a befutó...

Előzmény: Törölt nick (19467)
Jokeva Creative Commons License 2011.07.25 0 0 19471

OFF

Van match élményakció kuponom, ha regisztrálsz vele akkor egy jegy vásárlása esetén a másodikat ingyen adják, érdekel?

Előzmény: caixa (19469)
H_G Creative Commons License 2011.07.25 0 0 19470

Az Állatkerten belülire gondolok, alig ismerik és nagyon kellemes, még a fejem se fájdul meg, mint a Tropicarium nagyítóüvegeitől.

Előzmény: caixa (19469)
caixa Creative Commons License 2011.07.25 0 0 19469

viszont a Tropicarium:

egy gyerekkel: 2.300 Ft + 1.900 Ft + 1.600 Ft= 5.800 Ft

két gyerekkel 2.300 Ft + 1.900 Ft + 1.600 Ft + 1.400 Ft= 7.200 Ft

mi már annyiszor elmentünk volna, ha mondjuk a felébe kerül...és a Hungary Cardban is azt hiszem, csak egy szabad jegy szerepel, ami sokat nem javít a helyzeten.

Előzmény: H_G (19468)
H_G Creative Commons License 2011.07.25 0 0 19468

Az akváriumban is jól lehet időzni, no meg ott a Közl. Múzeum...

Előzmény: Törölt nick (19467)
Törölt nick Creative Commons License 2011.07.25 0 0 19467

Legalább az állatkerti játszóházat megnézhetnétek. : )))

Előzmény: Midianna (19466)
Midianna Creative Commons License 2011.07.25 0 0 19466

Most már a hét 2. felétől jobb időt mond... beígértem Állatkertezést meg Vasúttörténeti parkot a gyerekeknek, de nem merek elindulni velük : (

Előzmény: Törölt nick (19465)
Törölt nick Creative Commons License 2011.07.25 0 0 19465

A lányaim szerdán indulnak nyolc napra a Balatonra... Vacak idő...

Előzmény: Midianna (19463)
Törölt nick Creative Commons License 2011.07.25 0 0 19464

Hát... Nem kellemes nyár...

Előzmény: Midianna (19463)
Midianna Creative Commons License 2011.07.25 0 0 19463

Bő 1 hét múlva otthon leszünk remélhetőleg, akkor rakok : ) (most Pesten "nyaralunk" mamánál, amióta feljöttünk, szakad az eső, sehová nem tudok menni a 3 gyerekkel, 1 kis szobában unatkozunk, kölkek tomolnak, otthon szétverték az egész házat, felújítunk, az életem dobozokan és zsákokban... várom már a végét nagyon.)

Előzmény: Törölt nick (19462)
Törölt nick Creative Commons License 2011.07.25 0 0 19462

Én örülök is ennek. : )))

Kár, hogy képet nem raksz be. : ))) De persze, megértem. : )))

Épp a lányaim fejtegették a múltkor, hogy több ember van, mint név, stb. : ))) Úgyhogy szerintem jó, ha a ritka neveket is használják.

Előzmény: Midianna (19461)
Midianna Creative Commons License 2011.07.25 0 0 19461

Azért volt a férjnek beleszólása Alberich-hez, csak kb. másnak nem : )))

Ha kézzel-lábbal tiltakozott volna ellene, elgondolkodtam volna, h mást adok. De neki is nagyon tetszett, így eből egy percig sem volt vita köztünk.

Mamák anno húzták a szájukat, de megszokták : )) És bejött, amit mondtam: minden csoda 3 napig tart. akkor csámcsogtak picit rajta, aztán mára teljesen elfogadott. 2,5 éves a szóban forgó fiatalúr amúgy, és egy csibész ; ) és szőkésarnásvöröses hajú, kékszemű, magas, nagydarab, és jóképű, ofkorsz : p képet most nem tudok prezentálni, mert nem otthon vagyunk. De teljesen illik rá a neve ; )

Előzmény: cantaloupe (19392)
caixa Creative Commons License 2011.07.24 0 0 19460

vannak amúgy olyan magyar(os) verziójú nevek is, amelyek kint is jól hangzanak, egy ismerősöm papája 44-ben menekült ki az USA-ba és ő a következő neveket adta:

Andor, Sándor, Jolan - és ezeket ugyan angolosan ejtik ki (Endor, Szendor és Dzsolan)

Edina vagy Adina?

Jill? (nekem nagy kedvencem a Jillian)

Előzmény: cantaloupe (19459)
cantaloupe Creative Commons License 2011.07.24 0 0 19459

Bennem ambivalens érzéseket kelt a magyar név külföldön. Mert egyrészt miért ne férne el a Kincső, Bence a sok McKayla és Ngoyen közt, nem is szólva az uniszex nevekről pl. Taylor.

Ugyanakkor a Dzsordzsi (Györgyi) és Dzsínó( Jenő) inkább mókásak, mert biza az amerikai ugyan nekifut, de aztán a saját szabályai szerint ejti a nevet. És ez, hogy max. a saját családja tudja akcentus nélkül kiejteni a nevet vagy a százszori visszakérdezés, elírások elvehetik a legszebb magyar név zamatát is.

Viszont az is furcsa, hogy a bevándorló kínaiak tipikus angolszász neveket adnak, Melissa, Jessica, pedig azért nekik van rengeteg egyszótagos, könnyen ejthető nevük.

Amúgy kösz, talonba került több név is, a Luca épp nem, mert itt szerintem a Lucas, Luca fiúnévvel azonosítják egymást.

A Naila tetszik, de sajna színarab.

Caixa: Igazad van, a dömpingneveket én is kerülöm, mert unalmasak egy idő után, századik Anna vagy Sophie, itt megy még az Olivia, Isabella, Ava...de egy előnyük van, egyértelmű, szofisztikált nevek, nem fognak százszor visszakérdezni rájuk, szép a jelentésük és klasszikusak. Nem véletlenül szeretik ilyen sokan ezeket és lesznek toplistások.

antenn Creative Commons License 2011.07.24 0 0 19458

A nagynéném mesélte, hogy találkozott régebben egy gyerekkel, aki mindenkinek Xy Áron Porszívó néven mutatkozott be. (a vezetéknevet elfelejtette) Pl. Kiss vezetéknévvel vicces lett volna.

Sőt én is porszívómániás voltam kiskoromban, de azért nem neveztem úgy magam. :-)

Előzmény: pfau (19453)
pfau Creative Commons License 2011.07.24 0 0 19457

...avagy minden név nemzetközi, csak a megfelelő nemzeteket meg kell találni hozzá... :D

Előzmény: vadász2 (19456)
vadász2 Creative Commons License 2011.07.24 0 0 19456

Kin-csau elvtársnőt tárt karokkal fogadnák Kínában ;-)

Előzmény: pfau (19455)
pfau Creative Commons License 2011.07.24 0 0 19455

Nálunk egyáltalán nem volt szempont a nemzetköziség... :)

Kincsőt is simán adtam volna... :D

Előzmény: vadász2 (19454)
vadász2 Creative Commons License 2011.07.24 0 0 19454

A Gergő sem hasonlít túlságosan pl. a Grigorij (ejtsd Grisa)-hoz.

Éppígy a Károllyal is lehet menni sok helyre, olyan helyre spec nem, ahol Csárlsznak, vagy Sárlnak ejtik, de vannak nagyon helyes Karlt, Karolt, Karelt, Kárlót, Kárloszt mondó népek is;-)

És a Károlyt egy hajszállal könnyebb leírni, mint a Gergővel majd hogy' fognak őszülni a hajszálak, hogy két kis vessző az o-ra, mivaaan? ;-)

(Ugye-ugye mennyivel nemzetközibb lett volna a Gergely :-p)

Előzmény: pfau (19448)
pfau Creative Commons License 2011.07.24 0 0 19453

Na, ez nem ér! :D Akkor tuti hiába kérdem, mi a név, mert biztos titok... OK, akkor rendszeresen követem majd a fórumot.

Hát, sok néven bemutatkozáshoz anyakönyv se kell: a fiam mindig vezetéknév+Gergő+kedvenc mesehős néven mutatkozik be. És ez a jobbik eset, mert volt már vezetéknév+Gergő Bojler is... :D

Előzmény: jidele (19451)
pfau Creative Commons License 2011.07.24 0 0 19452

Könnyen lehet, hogy mindenben egyetértünk... :) Mert az előző hsz-omat annak a hsz-omnak a kiegészítéseként írtam, hogy én a Tímea nevet jelen esetben elvetném.

És Cant-éknak a Lucát is csak Luciaként javaslom... :)

Akik közelebbi ismerőseim voltak külföldön, azok nagyon igyekeztek a rendes nevemet kiejteni-megjegyezni, nem is volt nehéz dolguk a keresztnevemmel kapcsolatban, de bezzeg a vezetéknevem... :D De a kedves ismerősök azzal is boldogultak - csak szándék kérdése...

Előzmény: --zerge-- (19450)
jidele Creative Commons License 2011.07.24 0 0 19451

egyelőre nem, de név már van :D
Amúgy sokszor eszembe jutnak az itteni "minek második név" viták, mikor Dina kikéri magának, hogy ő nem Dina, hanem Dina Chájá Dinele :D

Előzmény: pfau (19439)
--zerge-- Creative Commons License 2011.07.24 0 0 19450
Sok mindenben egyetertek (tapasztalatbol is, en is sokat eltem kulfoldon), de az a kislany, akinek most nevet keresunk, eleve egy "nemzetkozi helyzetbe" szuletik bele, ez kicsit mas, mint amirol te beszelsz.

Amugy igen, en is sok olyat ismerek, akik kulfoldon hasonlo hangzasu neven mutatkoznak be (ami ugye sokszor ugyanannak a nevnek a valtozata). Nekem mondjuk nem ment, pedig sokkal egyszerubb lett volna angol nyelvteruleten Barbarakent bemutatkozni, mint a Borbalat betuzni. Nehanyszor megtettem (fodrasznal pl.), de akiket ismertem kozelebbrol azokkal nem. Mondjuk ha ugy dontenenk ( kizarolag veszhelyzetben), hogy vegleg elkoltozunk, akkor lehet, barbarasitanam magamat, plusz felvennem a ferjem vezeteknevet, mert az is sokkal egyszerubb (ejteni es irni is).

Előzmény: pfau (19449)
pfau Creative Commons License 2011.07.24 0 0 19449

Ja és még valami: éltem és dolgoztam is már külföldön. Lényegesen többet kerestem, mint itthon. De hazajöttem, mert más dolgok fontosabbak voltak. Hiába volt egy magasabb életszínvonal, nekem hiányoztak az emberek, barátok (az igazi gyerekkori barátok, akikkel annyi közös emlék van, és ha itthon maradunk, akkor ezek nem csak emlékek, amiken nosztalgiázni lehet, hanem rendszeres mindennapok), a környezet, a gyökereim. Nem akartam egész életemben külföldi lenni máshol. (Nem a nevem miatt... Azt lazán átváltoztattam, Anikaként mutatkoztam be és kész.) Így én most azt tudom mondani, hogy ha rajtam múlik, és nincs kényszerhelyzet, akkor én maradok. Alakulhat másképp is - akkor úgy jártam...

De egész életemet arra berendezni, hogy egyszer majd lehet, hogy menekülök innét? Minek...

Az egy teljesen más helyzet lesz, és ha amiatt akkor névváltoztatás szükséges, az is OK, hiszen ha innen  elmegyek, úgyis minden megváltozik. és annak megfelelően ferdítem majd a nevem hangalakját, amilyen országban adott esetben majd letelepszünk.

van egyébként olyan gyerekkori barátunk, aki külföldön él, és hív, mi is menjünk. Eszemben sincs. Amíg élnek a szüleim, amíg több gyerekkori barátunk van itthon, addig nem látom értelmét.

Előzmény: nettomazsola (19447)
pfau Creative Commons License 2011.07.24 0 0 19448

Attól függ, milyen külföld...

Szomszédék Libanonba mentek, és most Kínába terveznek továbbállni... Erre nem lehet felkészülni, és mindenfele más a megszokott, más a kiejthetetlen.

Én sajnálom azokat az ismerőseimet, akik ilyen módon azzal szenvednek, hogy találjanak már egy jó nevet, ami tetszik is, és viszonylag egyszerű is, mert eléggé leszűkül a kör. Vannak baráti körünkben ilyen családok, és általában Anna, Laura, Emma nevet kapják a gyerekeik. Fiúknál standard a Daniel, Peter. Szépek. De kár lenne, ha mindenkit így hívnának. Persze ez legyen a legnagyobb bajuk.

Mondjuk nekem kicsit vicces volt, amikor egy kolléganőm azzal szólta le a Gergős névválasztásomat, hogy na ezzel mit csinál külföldön a gyerek, mert bezzeg ők direkt Károlyt (!) választottak, mert az mindenhol van... :D Hát ha úgy adódik, akkor egy Greggel simán boldogulhat a gyerekem, több köze van a Gregnek a Gergőhöz, mint a Károlynak a Charles-hoz.

Nár mondjuk erről is lehetne vitát indítani, hogy az ember a nevével kapcsolatban mihez kötődik inkább? A hangalakhoz, vagy a neve által hordozott jelentéstartalomhoz? Én az előbbire tippelek...

Előzmény: nettomazsola (19447)
nettomazsola Creative Commons License 2011.07.24 0 0 19447

" Luca nevet se adtam volna, ha külföldre pályáztunk volna."

ez jo!

en is aze adtam becsületes magyar nevet a gyerekeimnek, mert en a nemmagyarral vert izzadtam. erre a pici 4 eves se volt mikor eljöttünk. sosem gondoltam volna, h valaha elhagyom Magyarorszagot! most kinlodnak ök itt a szep magyar nevükkel. pl a Mate teljesseggel felfoghatatlan a nemeteknek. mindig Martin-nak irjak ... Balint at is iratta Valentinra, mert öt nagyon zavarta meg kicsinek az allando magyarazkodas.

ha most adnek nevet a gyerekeimnek akkor csak "nemzetközit", de a gyerekeim tanultak ebböl es majd az unokak ...

Előzmény: pfau (19445)
evicz Creative Commons License 2011.07.23 0 0 19446

Hogy tetszik a Naila? Van olyan szép, mint a Laila, különlegesebb is, és hangzásra talán kevésbé arabos. (Nekem most nagyon megtetszett.)

Előzmény: cantaloupe (19378)
pfau Creative Commons License 2011.07.23 0 0 19445

Tímeához csak annyit szólnék, hogy nekem tetszik, de külföldi kislánynak nem javasolnám, mert Timiként nekem inkább fiú-asszociáció lenne. Ahogy a Luca nevet se adtam volna, ha külföldre pályáztunk volna.

Igaz, akkor egyszerűen Lucia lett volna Lucából - mint ahogy ha úgy adódik az élete, akkor még megteheti ő is. Azért remélem, marad itthon nekünk Lucának... :)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!