Azon gondolkodom kollega ha mar meginvitaltal a motor cserehez azert egy tartalek karosszeria legyen mar a kozelben ha felmegy az olaszos pumpa legyen min kiadni a gozt :)))))
Ja, jut eszembe. Van egy nyiregyi srác, szívesen lát minket a saját aknás garázsában bármilyen szerelgetésre. A szerszámait is lehet használni. Szóval ha úgy hozza a szükség, akkor most már tudjad! :)
Generatort ne akarj cserelni...En az 1.8on csereltem az ominozus Lybra rugdosos alkalomnal.Egy nyomorek csavar az istennek nem akart bemenni a helyere.De kb masfel oran at.Olyan ideg jott belem ugye a szentek szolasaban hogy elmentem a bontott Lybrahoz es osszerugdostam a hatso sarvedot majd ott volt a kipufogo cso es belevagtam az oldalaba de ezt mar rohogve :)
Az elott mikor le sikerult vennem a generatort mergembe kb 3m er magasba feldobtam majd a biztos ami tuti 2szer foldhoz vagtam :))))
Tudom most sokan azt hiszik idegbeteg vagyok pedig alapbol eleg nyugi a termeszetem :)
A Thesisnel mar nem tudok ilyeket megtenni mert nincs bosszuallo kasznim annal csak a miatyank megy :)
De nalam is volt olyan amikor veletlenul kirepult a kezembol a kulcs a garazs vegebe :)
Jo hogy mondod, majd ha megyek ki, meg meg kell keresnem a kis racsnit meg a 30-as torx fejet+toldot, mert mikor nogyogyaszati pozicioban 20 perc utan sem birtam a lokos elbujtatott csavarjat kioldani, bevagtam a muhely tulso felebe es legalabb 3 kulobozo helyrol hallottam a koppanast :D
A lampa az mar csak olyan.Eltorni nem fog csak a rez beolvasztott anya kijon belole amit be tudsz ragasztani.Sajnos tapasztalat.Utanna mar a csavarok a lokosben csak jatekszer :) Amugy lett volna komplett klimacso rendszerem is.Cooler hutovel egyutt a csovek abban az arban amennyiert felujittatod es csak cserelni kellett volna.De ezt csak irom nem azert mert minden aron elado.Van helye van lybra nekem is :))))
Multkor Petivel beszeltunk meseltem neki hogy a Thesis stabrud szilentek cserejenel amit lekaromkodtam a garazsban mar nekem bantotta a fulem :D Raadasul a garazs az utcara nyilik gondolhatod hany fultanuja volt az akciomnak :D Es kertek a Thesis forumon vegyem videora a cseret mert sokan nem tudjak a muvelet menetet.Mindenki motort akar leengedni pedig csak 1db csavart kell kiszedni.
Ha most azt akkor felvettem volna most yootub star lennek :))))
Mar leadtam a ceghez a coolert, mondtak hogy 5-10k a javitas, attol fuggoen mennyi melo van vele.
Igazabol ez most azert is jott jol, mert a klimacsovem peremezese is elrepedt regebben es azt is javitjak.
Amugy a legnagyobb szivas az volt, hogy a lokharitot nem tudam levenni, mert ugy konnyen ment volna a cooler meg legszurohaz kiszedes.
Belul a lampatest alatt fogja 1-1 csavar, amihez max egy anorexias etiop ferne hozza, raadasul kicsit megrohadt lapos feju torx.
Lampatestet nem mertem kivenni(onnan hozza lehehetett volna ferni), mert ami ket csavarhoz a motorter felol hozzaferek, a legkisebb mozditasra is recsego hangot adott a lampa muanyag haza.
Szoval kellett forgatni a dolgokat rendesen. Raadasul ha valamit 4 csavar fogott, akkor 3 kijott, a negyedik meg elrohadt feju volt.(pl hutoventillator felfogato csavarjai).
5-tol ejfelig ment az "imadkozas" a muhelyben :D
Abba meg igazabol nem szeretnek belegondolni, hogy vissza hogy fog menni :D 2-3 nap mire minden megvan, addig meg megalmodom.
Cooler hutom akad ha erdekel es nem horror aron :)))) Nekem a bontott Lybraban majdnem uj vagy legalabbis felujitott turbo volt.Jol jart vele aki megvette.En is leegyszerusitettem es torokkal egyutt vettem le.Nem kockaztattam hogy beleszakadjon a csavar a leomlobe.A szetszedes az szerintem mindeggyiknel anyazos illetve az osszes olasz szent lehozatala az egbol benne van.Neha mar en szegyellem magam mikor szerelek hogy milyen csunya szavak hagyjak el a szamat : D
Kis helyzetjelentes. Mostanaban erosodott a turbomnak a hangja, illetve gazelvetelre el is kezdett huhogni.
Tegnap ravettem magam, hogy kapjuk szek a masinat. A huhogas egy reszet felerositette, hogy a kipufogo flexi szarra van szakadva, szoval egy elso cso cseres.
A turbot lebanyasztuk, radialis logasa minimalis, axialis logas pedig szinte alig erezheto kezzel. Mindenesetre beadom a Ferrykerhez, hogy nezzenek ra es ha szukseges akkor minimum tomiteskeszletet, labirinttomiteseket csereljenek.
Igazabol sokkal rosszabbra szamitottam egy 260k-t futott gyari turbotol. Semmi nem volt meg megbontva a kornyeken.
Csak egy tipp, a turbot erdemes leomlovel egybe levenni, de ugy, hogy elotte a hutoventillator kiveszitek.
A legszurohaz kiszedese is anyazos, nade az intercoolere viszi a primet, ha lokharito leszedese nelkul akarja az ember megcsinalni :D
A coolerem egyik sarkaban rettenetes olaj es kosz dzsuva allt ossze, gyanum szerint kifuj a peremezesnel(ahol a muanyag csatlakozas van rafogatva).
Megneztem az uj arat (70-80 rugo kedvezmeny nelkul, 40-be elhozhato) es miutan leultem, kitalaltam, hogy beadom a Hullo Kft-hez, akik ilyen javitassal foglalkoznak, mivel fizikailag nem serult, hanem valoszinu a visszahajtogatott peremezesnel a tometisnel fuj ki. Meglatom mit mondanak.
Olaj volt a csoben alul, de abszolut nem akkora merteku, hogy aggodjak, foleg hogy eleteben nem volt meg ott megbontva.
Nagyon gondolkodtam rajta, hogy most erdemes-e 50-70k-t "kidobni" a turbo felujitasra, mert abszolut vallalhato allapotu, de eldontottem, hogy en megegyszer nem fogom kiforgatni az elejebol a jovo hetet is :D
Ha jól emlékszem valakinek kispórolták a CD tár vezetéket. (valamilyen felszereltségben nincs...) a fejegységen rajta van a kimenet de nincs elvezetve a csomagtartóig.
A loudlink a cd-tár helyére megy. ha nincs rádugva semmi "magazine" felirat jelenik meg. Ha érzékeli 1-6CD felirat látható. A loudlink cd tárként funkcionál cd nélkül. a tár az SD kártya, a lemezek a mappák a track pedig mp3.
A kazetta adaptert is tudom ajánlani egész jó minőséget ad (kb 1500Ft)
Na ennek én is utána járok, nekem nincs gyári CD-tárom, vagy még nem találtam meg, de viszont Bose hangrendszer van benne nagyon szépen szól. Hova lehetne rakni a tárat hátra a rekesztartóba?
A gyári fejegységhez lehet csatlakoztatni Loudlink vagy Yatour illesztőt, CD tárként ismeri fel. Én egy Yatourt vettem, tud fogadni pendrivet és SD kártyát is. (FAT32-re kell formázni, CD1, CD2... CD6 mappákat létrehozni, mappánként 99 számot tud kezelni)
A tolatókamerák kompozit videójelet adnak, a fejegység viszont RGB jelet tudna fogadni. :-(