Ha jól értem a szabályváltozások közül az egyiket, akkor az idei szezontól lehet olyat ítélnie a játékvezetőknek, hogy egy szituáción belül fújnak faultot is és adnak technikait is színészkedésért. Ez mondjuk érdekes lesz, de egyébként minden, színészkedést büntető intézkedésnek én külön örülök.
Tehát ha a védőjátékos kicsit lök vagy ütközik, a támadó testét vagy karját éri el, de eközben a támadó játékos hanyatt vágódik vagy a fejét látványosan hátravágja, akkor a védőjátékos ellen befújják a szabálytalanságot, de ettől még a támadó játékos megkapja a tekót. És ugyanez megy akkor is, ha egyébként a szabálytalanságot vétő játékos próbálja eladni magát, ami meg azért lesz izgalmas, mert egy szituban kaphat két "büntetőpontot": egyet a faultért, egyet az alakításért és mindjárt egy addig kétfaultos játékos a kipontozódás szélére kerül. Ha mondjuk még a tetejébe rányom egy jó anyázást is, akkor meg be is fejezte aznapra.
De ha rosszul értelmeztem a videót a honlapotokon, akkor javíts, kérlek!
Különösen az utánpótlás korosztályokban közös érdekünk, hogy a gyermekjátékosok egészséges versenyzés közepette egy támogató közegben szeressék meg sportágunkat és fejlődjenek.
G liga tippre 10-15. legerősebb bajnokság lehet, a top5 szóba sem jöhet, szerintem.
Azért ott európai válogatottak top játékosai közül _egysem_ játszik, komoly draft prospectek nem ott játszanak általában (néhány kivétel van), és a fizetésben sem versenyképes még az európai top ligákkal.
Maronka ma nem váltotta meg a világot Heidelbergben, de az biztató, hogy kezdőként közel 20 percet játszott... mondjuk azért. 3 pont 3 lepattanónál es -3 VAL-nal többre van szüksége, ha meg akarja tartani a jatekperceit...
Az! Az új csarnok nyári használatba vételi engedélyénél állítólag nem volt meg a kézisek önrésze, a CKE vezér adta, de papír nélkül... Cirka 200 milláról beszélnek, amit nem fizettek vissza neki.... Közben a város nem adott egy fillért sem a férfi kosárlabdára, de állítólag pénzt akart a csarnok használatáért! Közben az önkormányzat a visszárságok ellenére nagyobb pénzt adott a kézire a polgármester nem tetszése mellett, mint amiről az eredeti támogatás szólt.... CKE nem indult. A tulaj a pénzét nem kapta vissza 1 éve, közben több játékos feljelentette bérelmaradás miatt! Utánpótlásedzőknek, stábnak több hónapnyi bérkifizetése maradt el! Viszont valamit lehet kaptak az up edzők, mert újra edzésbe állnak a gyerekek, így az utánpótlás talán egy időre megmenekült. Felnőtt csapat azonban nincs!
Az LA - Boston (hülye példa, mert ők magángéppel mennek - nem hsizem hogy azt fizetik az arabok) nagyjából 5,5 órát plusz buszozgatás. Kicsit más kényelmi színvonalon.
Belgrád - Dubai szintén 5,5 óra szintén, plusz kiérni reptérre és onnan a szállásra.
A magyar példa teljesen más, itthon nincsenek távolságok, se időeltolódás, se be-check, egyebek.
Ne felejts el feliratkozni a podcastre abban az appban, amelyikben épp hallgatod! Elérhető Spotify-on, Apple Podcasts-en vagy bárhol, ahol podcastet hallgatsz, sőt, most már Youtube-on is!
jaja ezt tudott,ezért nem azt írtam hogy költséges inkább csak simán strapás.
mondjuk jó vicc lenné még ilyen helyzetben a vendégeknek kéne perkálni bármit is…
egyébként egy jó 10év ugyanezt eljátszotta a maccabi is,egy szezonra beugrottak meg is nyerték,aztán otthagyták a bulit.
kíváncsi vagyok mi a Dubaj terve,mert bár bitang erős azért ez nem feltétlen egy top1keret (zvezda+partizán nálam mélyebb talán elődöntőig jók lesznek bár ez nagyon nagyon korai becslés)
kérdés hogy mi van ha nemzetközi kupás (euroliga vagy eurocup)helyre érnének oda?
Nem tudom, hogy a deal része lett-e, de korábban az volt a kiszivárgott infó twitteren, hogy minden felmerülő költséget ők állnak a vendégcsapatoknak. Lehet, hogy így némelyik csapat minőségibben tud elutazni idegenbe, mintha valamelyik nagyobb távolságú balkáni városba utazna :)
talán itt még nem volt,de a Bc Dubai nevű projektcsapat elindul az Adria-ligában... a liga gazdaságának nyilván jót tesz az ilyen,az arabok részéről meg szimpla sportwashing
átvittek magukhoz pár noname kosarast (abbas,prepelic,bertans, stb )
hazai pályájuk a sivatag közepén a15ezres Coca-Cola Aréna (biztos élmény lesz Szabadkáról meg Splitből elzötyögni...) külön irigylem azokat a -vélhetően alsóági- csapatokat melyek a rájátszásban majd egy héten kétszár-háromszor kifuthatnak Dubajba kosarazni :)))
sejk tulajdonos,szerb vezérigazgató,szlovén edző,
kis szorgalommal pirospontért felfedezhető a háttérben meghúzódó Körmend-szál ;))
Lehetett hallani-sejteni, hogy nem lesz 100% az a láb.
A történetben persze Brownt sajnálom.
A Falco-nak a hazai bajnokságra nem is kellene még egy légiós, de a BL miatt keresni kell egy jó játékost. SŐT (!), ha a továbbjutás a cél, akkor olyan légióst kell igazolni, aki jobb mint Zach, mert ez a keret még nem alkalmas arra.
Én úgy tudom, a Tiszaújvárost felkérték, vállalták is volna, igazoltak is, be is neveztek - aztán az aug. 13-i mkosz elnökségi ülésen levitték a piros létszámát 13-ra, így ők maradtak a zöldben. Ahol meg 12-re csökkentették a létszámot, ami azért is jópofa, mert amúgy volt még 3 csapat, akik addigra már 2 hete készültek a zöldre, mivel úgy tudta mindenki, a Tiszaúj megy a pirosba, és akkor a 14 csapatos zöldben akkor van 4 hely. De a bajnokság kezdete előtt 6 héttel az elnökség máshogy döntött.
Vajon nem volt senki aki elvàllalta volna a Piros csoportot? Vagy nem kèrtek fel senkit? Ez a magyar kosàrlabdànak is egy szomorú törtènet ès persze a ceglèdnek is.
"Remekül szerepelt a férfi kosárlabda NB I/B Piros csoportjában, vagyis a másodosztályban a Ceglédi KE csapata. A kék-sárgák egyaránt a harmadik helyen végeztek a bajnokságban és a Hepp-Kupában. Azonban a CKE ősztől nem indítja el felnőtt csapatát a pontvadászatban, visszalépett a küzdelmektől.
A bajnokság végén sokan a CKE remekléséről beszéltek, a csapat szimpatizánsai abban reménykedtek, hogy jövőre már az A csoportba jutást is megcélozza klub. A klub hivatalos Facebook oldalán és honlapján, amely bajnoki évad alatt napra kész volt, friss hírekkel, tudósításokkal a fotókkal jelentkezett, az elmúlt bő két hónapban egyetlen bejegyzés sem történt.
Az új évad sorsolása megtörtént, de a Ceglédi klub már nem szerepel benne. CKE-t nem helyettesíti más csapat sem az idei bajnokságban.
A szoljon.hu hírportál úgy tudja, hogy a csapat játékosai a a hónap elején e-mailt kaptak a klubvezetéstől, amiben többek között az áll, hogy nem indulnak a bajnokságban, kosarasaik szabadon távozhatnak."