Szia, Kávé Háza, Németh Janó pincéje (www.njp.hu) ha tovább is mentek délre akkor a mohácsi szőlőhegyen az ország egyik legjobb pizzája http://vesuviopizza.hu/pizzak - vele szemben a Planina terasz, kitűnő borokkal és érlelt sonkával.
Gustot nem ismerem, később nyitott. Hangulatilag Fricska fantasztikus, a konyha hullámzó. Tavaly nyáron a kajánk egy része - kacsacomb cseresznyével, törökmézes piskóta kakukkfűvel és petrezselyemolajjal zseniális, a többi felejtős. Egy próbát azért megér.
Amit mi nagyon szeretünk, sok-sok éve stabil minőség, családias, semmi flanc, csak korrekt konyha és kiszolgálás, az a Fejesvölgy . Kevésbé ismert, eldugott helyen van, de a veszprémieknek nagyon kedvelt helye.
Előzőhöz: Villa Medici most nem fér bele a büdzsébe, valami kevésbé fine dining, de nem a hagyományos "vasárnapi rántotthús" helyet keresünk, azért romkocsma se legyen:)))
Tavaly nyári emlék: Eger Bar Italia (Dobó tér) klasszik olasz ételek, frissen, jó alapanyagokból. Pizza és tésztás ételek is rendben voltak.
+ a Macok bisztró mint fix pont mind minőség, mind feeling szempontjából továbbra is ajánlott. Hétköznap délben van menüjük is, korrekt adagok és ízletes ételek.
Házigazdák ajánlották még a zuzmót, de oda nem jutottunk el.
Az beszédes, hogy ebben az 1 évvel korábbi cikkben szereplő 10 helyből legalább a fele vagy bezárt, vagy kiutálták őket és megszűnt, vagy a tavaly olvasott kritiák alapján lecsúszott.
Köszi. A honlap alapján szimpatikus. Lehetne kicsit közelebb a városhoz, akkor a borokban is el tudnék mélyülni :) Érdemes lenne, mert a boltban kapható Bodri borokat kedvelem.
Sziasztok ! Szekszárdon illetve Gemencen töltünk majd pár napot. Tudtok javasolni azon a környéken olyan evőhelyeket, amiket érdemes lenne kipróbálni ? Köszi.
Egyébként Szentes felé jöttem haza, mert bár útban hosszabb, de kényelmesebb és gyorsabb, mint a 44-en jönni.
Na akkor összefoglalva: kedden Szegeden fél órám volt rendezni az ügyeket, utána rohanás B.csabára, ahová időre kellett érkeznem. Egész nap egy banánt+egy ásványvizet 'kajáltam'.
Este a Brill sörözőben vacsoráztam, kifogástalan BBQ oldalast, medvehagymás krumplipüré galuska körettel. Szerdán Szarvason (is) volt dolgom, ebédidőben kihagytam a Halászcsárdát (egy nyüves autó sem parkolt), és minden mást is, Szentandráson a Csücsök csárdában ettem egy korrekt pacalt, de egyébként nem ajánlott a hely. Mísz kiszolgáló lány, langyos szóda, +25 fokban zárva a nyitott rész.
Így jártam. Hét végén bosszúból főztem egy szürkeharcsa halászlét belsőségekkel, egyensúlyba került a lelkem. Utólag tudtam meg, hogy Csabán jó még a főtéri Fiume szálló étterme, és a Szlovák étterem, ami hétköznap sajnos csak 15 ó-ig van nyitva.
a csucsok egy tipikus videki csarda. most nem tudom hogy foznek. tavaly serteslabat ettem rantva. en most a halaszcsardaba mennek be, de az is csak tipp. legutobb mintha sullot ettem volna ott nehany eve.