Nem igazán mondanám rá,hogy az illatos fajták közé tartozna. Persze van némi mézes illata de nem erős!
Talán amire gyermekkorodból emlékszel az nem egy dupla fehér?
Mont Blanc egy régi hagyományos fajta, dédszüleimnek és nagyszüleimnek is ezek a fajta volt, ennek eszméletlen illata van. Még a Roseum Plenum és a Luteum Plenum ami nagyon régi fajták.
Sose írtok az illatukról, pedig az is fontos. Nekem az első leanderekhez fűződő emlékem még kisgyerek koromból az, hogy az egy illatos virágú növény, azóta is mindig megszagolom, ha látok egyet. De nem mind illatos, vagy legalábbis én nem érzem.
Köszi, arra még nem jártam 🙂 Lehet, jobban járok ha itt olvasgatok majd több évre visszamenőleg. 🙂 Csak ámulok és bámulok a növényeitek láttán 🙂
Képet sajnos nem sikerül feltöltenem, pedig megmutattam volna, hogy pár napig hogy néztek ki a cserepeim. Ma végre meglestem a tettest, egy feketerigó túrta ki a földet. Sajnos a néhány kis magoncomnak is annyi, hétvégén cserepeztem őket.
Sziasztok! Nagyon kezdő vagyok, ezért nézzétek el, ha butaságot kérdezek.🙂 Azt szeretném tudni, hogy találok valahol valamiféle katalógust? Idén kezdtem gyűjteni és engem nagyon érdekelne melyik lea honnan származik, netán kinek a magonca. (mert ugye utóbbi nem mindig derül ki az elnevezésből.) Mariann könyvét gyakran kézbe veszem, de ugye ő is a gyűjteménye legszebb egyedeit válogatta össze. Próbállak visszaolvasni titeket, nagyon sok hasznos információt gyűjtögettem már, de ilyen összefoglalót még nem találtam.
Szerintem nincs igazán jó helye a fal mellett. Főleg ha a napos déli oldalról van szó.
Úgy tapasztaltam jobban szeretnek a falaktól távolabb, szellős , napos helyen élni. Amíg ilyen helyen tartottam a növényeimet, soha semmi bajuk nem volt.
A túlzott felmelegedés okozhat levélsárgulást is.
A csirketrágyának úgy tudom elég magas a nitrogén tartalma. Talán válts át magas kálium tartalmú virágos növényeknek való tápra.
Van még Braunn Mártontól két bokros nagy tövem azokon is hatalmas a buga de még egyenlőre jól tartják az ágak. Jövőre valószínű azokat is fel kell majd kötözni..
Nem égett meg a szirom széle? Nálam az Emile Sahut és a Gyenes Bársony bordó produkál ilyet. A nap perzselő hatása miatt a szirmok végei megsültek/összesültek.
Levélsárgulás lehet a bimbó és a virágtermelés miatt, most arra "gyúr" a növény. Próbáld meg hígabb tápoldattal locsolni és inkább egyenletesen. Vasoldattal is próbálkozhatsz..
De ha teszel fel a ki nem nyílt virágról fotót lehet előbbre leszünk és valaki másnak is lesz esetleg jobb tippje!
Segitséget kérnék. A piros vírágú leanderem nem nyitja ki a virágát.Olyan marad mint a léggömbvirág. Egész nap éri a tűző nap ,fal mellett. A fehér virágúakon, / csak a fehérek /sárgulnak az alsó levelek. 2 hetente, higitott csirketrágyás lével locsolom. A nevüket nem tudom ,mert már elég régi fajták.