Volt valami ítélet, vagy egyáltalán indult már valamilyen hatósági eljárás ennek a jogállamiságot alapjaiban veszélyeztető visszaélésnek a leleplezésére ???
félnóti,
sosem fogd megérteni, de a többiek kedvéért leírom: ennek a vásárlásnak pont az volt a lényege, hogy az államapparátus felhasználása nélkül szerezzék meg a bizonyítékot egy elképesztő, a jogállamiságot alapjaiban veszélyeztető visszaélés leleplezésére.
63. Kiderül, hogy a megfigyelési ügyben 8 hónap késedelemmel felhozott ún. xéniás kazettákért valójában a Defend Kft. fizetett - méghozzá 1999 márciusában.
nem veszed észre, hogy pont az előző kormány idején lépett az ország a "dél-amerikai jellegű társadalomfejlődés" útjára? Akkor kezdett el vészesen elszakadni egymástól az alsó és a felső tized jövedelme. Az sem véletlen, hogy a jól fizett értelmiség (pénzügyesek, nagyvállalkozók) javarészt hűséges MSZP-szimpatizáns. Azt sem veszed észre, hogy melyik kormány vezeti be a 40 ezres minimálbért? Már az MSZP neve is hazugság.
És az, hogy ellenvélemény is elhangozhat a topikokban, sajnos a Szovjetunió összeomlásának az eredménye. Meg a puccs se sikerült nektek. Szerintem inkább kezdjél megbarátkozni a helyzettel.
Miközben teljesen kétségbeestem, hogy kegyeidből kiesni látszom, engedd meg, hogy továbbra is ragaszkodjam a tényekhez:
Csurka beismerte, hogy verés hatására aláírta a beszervezési nyilatkozatot. De nem ettől lesz valaki besúgó, hanem ha tényleg jelentéseket ír a politikai rendőrségnek és/vagy utasításokat fogad el tőlük. Nem véletlen, hogy a törvény is így szól, és nem véletlen, hogy Csurka tisztának találtatott. Ha vannak egyéb információid, hozd elő őket.
Most ehhez képest Demszky főmaó önként jelentkezett a Gyorskocsi utcában, hogy Pór György nevű rokonára terhelő vallomást tegyen. Méghozzá azon súlyos nyomás hatására, hogy már egy éve nem tudott a kényes ízlésének megfelelő munkához jutni. Mindezt Demszky is elismerte.
Pedig, hidd el, ha Kövér tudná, már bedobta volna.
Tudtommal a bíróság már megállapította, hogy a Csurka által közzétett dokumentum hiteles.
Te figyelj, már Gyula. Kezdtelek komolyan megkedvelni, mint vitapartnert.Időnként Hormon úrnak neveztelek, de ez az én hibám.
Azt azért nem gondoltam volna rólad, hogy nem is ismered a tényeket, illetve, ha ismered, az rosszabb fényt vet rád. Arra vigyázz ezentúl, hogy azokat a tényeket, ami ország-világ előtt nyilvánvaló,azokat fogadd el, és akkor magyarázzad, ahogy tetszik, de ne tagadd.
Ez a Csurka dolog ez olyan, hogy - isten őrizz, hogy tanácsot adjak, de - ebbe nem szabad belemenni, mert elveszted minden kiharcolt hiteled. Csurka saját maga vallotta be ! Nyilvánosan, mert azt hitte, akkor mint gyónás feledésbe merül.
És ő az egyetlen, aki Demszkyról azt állítja, hogy szintén besúgó volt. Ő, a hiteles személyiség !!!, rajta kívül senki más nem mondta még.
Pedig, hidd el, ha Kövér tudná, már bedobta volna.
Vagy okosabb, és tartogatja ? Gyula,ha ez így van, borulok lábaid elé.
Mér, az a 45-ös kormány mit tudott? És a többivel mi baj volt? Nekem ahány kormány volt, mindegyik egyenletesen kör alakú volt. És mindegyikkel egyformán tudtam kormányozni...
Ez a kormány valóban a legjobb azoknak , akik régen is a felső tízezerben voltak , vagy végre találtak valami imádnivalót .Igaz 90-94 között az Antall kormányra is ezt mondták néhányan .Nem kellene elfelejteni ,bármely kormány annak jó , aki hasznot húzhat uralkodásából.Minden adat szerint a mellőzöttek ,kiszorítottak vannak sokkal többen .Nem lenne rossz ez a topic , több szimpatikus ,értelmes hozzászólást olvastam , még ha nem is értek mindenben egyet írójukkal .Az viszont rossz, hogy - mint más topicikban is - ilyen hormongyulák a svájcisapkás kételemis stílusukkal rontják az összképet
Látod, kedves folder,
pontosan a hely határozza meg, hogy mennyi a sárdobálás, mivel ez hagyományosan a baloldal eszköztárába tartozik. Neked nem tűnt még fel, hogy mennyire felbolydul a politikai élet (obstrukciók, tüntetések, külföldön feljelentgetés, stb.), mihelyst kikerülnek a hatalomból?
Gátlástalanul hazudsz. Csurka nem volt 3/3-as besúgó. De még csak nem is jelentkezett erre a nemes feladatra - ellentétben Demszky főmaoistával, "nacionalistaellenes" tüntetésszervezővel.
Aha, és a kormány erről miért is tehet (értsd: arról, hogy egy néni nem fordul segítségért az önkormányzathoz)? Miért is bizonyítja ez, hogy bármelyik előző kormány jobb volt a mainál? Hallottatok már olyasvalamiről, hogy "közgyógyellátás"?
Lehet,hogy "liberális iskolák " tucatjait jártad -bár Havas MDF-es (saját közlése) nem is tartja magát liberálisnak - de nem igazán érzem, hogy hatással lett volna Rád, amit ott tanultál.
Fenntartom, hogy legjobb esetben tévedsz, nem ítélhettek vissza senkinek semmilyen vagyontárgyat. Bármelyik jogtárban meg tudod nézni a kárpótlási törvényeket -nem egy van-,a kárpótlási jegy egyik felhasználási formája volt az állami vagyon privatizációjában való felhasználás készpénz helyett, de fel lehetett használni pl.a kárpótolt által lakott önkormányzati lakás megvételéhez is.
Tehát még egyszer: senkinek nem ítélhettek vissza semmilyen vagyontárgyat természetben.
Ui.: Nem éreztem magam agresszívnak, - lásd: nem értek egyet azzal, amit mond, de harcolok azért, hogy elmondhassa - egy megszorítással, csak tények alapján, tiszteletben tartva más emberi mivoltát, nem "zsigerből", ha nem lenne mostanság rosszízű, fideszesen elkoptatott jelző, akkor azt írnám, polgárként.
Mé csak Gyuszi?
Mi Viktorunk KISZ titkár volt
Mi Csurkánk 3/3-as besúgó (ez ám nem semmi)
Mi Torgyink sztár és milliomos lett az átkosba, aki élt akkor az tudja, nem az osztályidegenek voltal sztárok és ultramilliomosok
Tehár Gyulát Moszkvába a többit Kubába várnák.
62. Megkezdődik a Fidesz közeli cégek Postabankkal kötött ügyleteinek nyilvánosságra hozatala. Győri Béla és Simicska (nem) szokatlanul ingerülten reagál (feljelentések, üzleti titkok megsértése és erkölcsi nullázás – persze simlicska már csak tudja milyen az...:) )
És ez jó vagy rossz? Speciel nekem rossz, mert, ha nem lett volna ez a szalonképesen " vagyon újraelosztás " most én ülnék 600-as merciben, nem a fuxos zsiga. Bár én valószínüleg értelmesebb dolgokra költeném a herdálnivalót..
"Gyula és tsai pedig Moszkvában várnának jobb időkre! És azért ez sem lenne semmi!!!"
Persze! Én csak arra akartam utalni, bár tudtam, hogy félreérthető lesz, hogy Orbánékat ugyanaz a rendszer hozta helyzetbe, mint a bolsikat. Ugyanúgy egyik se dolgozott a civil életben egy percet se, mindegyik született forradalmár, mint Che Guevara.
"A kárpőtlási törvényeket éppen azért hozták meg úgy, ahogy meghozták, és találták ki a kárpótlási jegyet, mert azt megértették,nem lehet természetben kárpótolni a vagyoni sérelmeket szenvedetteket."
Így van, ezt nagyon pontosan látod. ( Bár a kárpótlási jegybe, mármint konkrét formájába már kódolva volt a jogos tulajdonosok kiforgatása, mint azt története bizonyítja, és nem volt véletlen.)
Kicsit témán kívüli, de mindenesetre az is érdekes, - a sors fintora, vagy mi! - hogy ha nem történt volna meg az erőszakos nagy vagyoni átrendeződés, államosítás, kisajátítás formájában a 40-es évek második felében, akkor a jelenlegi kormánycsapat jelentős része, élén a kormányfővel és kancellárral ma is libát legeltetne, vagy egyéb hasonlóan jelentős pozíciót töltene be, nem nagyon tudott volna kitörni körülményeiből.
Melléfogtál, liberális iskolák tucatjai vannak a hátam mögött. MÚOSZ újságíró, Havas fősuli, úgyhogy revideáld azt a felfogásodat, hogy két mondatból meg lehet állapítani vkinek a pártállását. Nem tévedek, nem hazudok, és nem hallagatom a Vasárnapi Újságot. Egyébként is szeretem ,ha "POLITIKAI SZTEREOTÍPIÁVÁ REDUKÁLNAK", kifejezetten hízeleg. Ha viszont létezik egy ilyen átfogó kárpótlási törvény, miért ítélnek vissza ezt vagy azt- alábbi példák is alátámasztják gyanúmat- egyéni elbírálás alapján?
Egyébként nagyon agresszív vagy. Egyáltalán nem tetszik, hogy ti, ún. liberálisok, csak addig fogadjátok el a más véleményét, ameddig az a tiétekkel megegyezik.
A kárpőtlási törvényeket éppen azért hozták meg úgy, ahogy meghozták, és találták ki a kárpótlási jegyet, mert azt megértették,nem lehet természetben kárpótolni a vagyoni sérelmeket szenvedetteket.
Így senki nem kapta vissza a érházait, Weiss Manfréd leszármazottjai a Csepel Műveket stb.
Kevesebb Magyar Fórumot és Demokratát olvass, és hanyagold a Vasárnapi Újságot.
Drágaegyetlen Görögöm! Igen sok- sok -sok németet ismerek, mivelhát ugye az ismerősök, család stb.. Tudod mit kaptak a németek? Kárpótlási jegyeket, amivel licitálhattak a saját földjükre, és talán két holdnyira elég is volt a kredit.
Arról, hogy mit veszek észre és mit nem, pedig annyit, hogy a voltam bátor e történettel az utolsó mondatodra reagálni, bizonyos hangulatkeltések ügyében.
Talán te nem értetted meg, hogy csakcsupán erre merészeltem..
Egyébként csípem a lekezelő stílusodat, kedves !