Keresés

Részletes keresés

ercsibe Creative Commons License 2015.10.10 0 0 3331

Nem lennél, ez létezik angol nyelvű verzióban (már ha az megy): https://www.rother.de/rother-english%20titles-iceland-4802.htm :)

Nekünk csak ez van meg, de ha jól látom a tartalomjegyzék alapján kb az, mint a német kiadás. 

Előzmény: oleandro (3328)
oleandro Creative Commons License 2015.10.09 0 1 3330

talán kicsit bugyuta az izlandi humor :)

Léna007 Creative Commons License 2015.10.08 0 0 3329

Igen, ezt a térképet vettem meg, de nem volt a legújjabb álláson. Ami az útikönyvünkhöz volt mellékelve (az kisebb volt), de részletesebb volt, jobban lehetett használni.

Előzmény: oleandro (3328)
oleandro Creative Commons License 2015.10.08 0 0 3328

Én is  F&B-z linketlem, 1: 400000. Erre gondoltál?

(kösz a német túrakönyvet, lehet, h. megrendeljük, csak az a baj, h. ki lennék szolgáltatva a nagyibbik lányomnak, mert Scheiße  csak ő bírja a németet :))

Előzmény: Léna007 (3326)
oleandro Creative Commons License 2015.10.08 0 0 3327

a linken a 7. pont azt írja, h. androidra is rakható

Előzmény: rumos14 (3324)
Léna007 Creative Commons License 2015.10.08 0 0 3326

Én megvettem előtte a Freytag&Berndt nagy Izland térképét. Ettől a cégtől szoktam minden utazásra venni. Mi még régimódiak vagyunk  és szívesen böngészünk a térképekben, navit csak akkor használunk, ha már a térkép nem segít.

Túrákra van egy remek német könyvecske, tudom ez itt most nem sokat segít bárkinek is, de azért belinkelem.

Más utazásokon mindig ezt szoktuk megvenni túrázáshoz, általában 52 túraleírás van benne.

A Kompass túratérképek jók még.

Előzmény: oleandro (3321)
Léna007 Creative Commons License 2015.10.08 0 0 3325

Mi az Osmandot használtuk, de sajnso valamilyen okból folyton lefagyott és vele együtt az egész telefon is. De amúgy eddig máshol mindiig nagyon jól szokott segíteni.

rumos14 Creative Commons License 2015.10.08 0 0 3324

értem. a mapsource, amit linkeltél, gondolom csak speckó eszközökön használható, egy mezei okostelefonra nem lehet ezt a sok információt rátenni?

Előzmény: oleandro (3323)
oleandro Creative Commons License 2015.10.08 0 0 3323

Köszi .ismerem az OSM-et, van, ahol jó, van, ahol nem.  Mondjuk én speciel nem droid vagyok, hanem lumiás, de mindegy , mert túrázásra amúgy sem telefont használok. Az általam belinkinkeltben épp az a fantasztikus, hogy összehasonlíthatatlanul részletesebb, mint az OSM.  (Viszont közvetlenül nem jó navigácóra, de az túrázáskor igazából nem is fontos )

Előzmény: rumos14 (3322)
rumos14 Creative Commons License 2015.10.08 0 0 3322

mind túratérképnek, mind autós térképnek nagyon jók az OpenStreetMap érképeket használó applikációk, pl. OSMAnd.

Előzmény: oleandro (3321)
oleandro Creative Commons License 2015.10.08 0 0 3321

majd rIkítunk, mert így félő, hogy vízesés-csömörünk lesz (amit egyelőre nem tudok elképzelni, de sose lehessen tudni...)

amúgy túratérkép megoldva.  Itt találtam egy remeket, pont jó a garmin dakotámra.

Autós papírtérkéPnek meg ezt találtam. elég (a telefonom amúgy van HERE)?

Előzmény: Léna007 (3319)
oleandro Creative Commons License 2015.10.08 0 0 3320

kösz, csekkolom:)

Előzmény: bm613 (3318)
Léna007 Creative Commons License 2015.10.05 0 0 3319

Nem semmi. A fele név nekem semmit sem mond, nyilván a nekünk kimaradt helyek. Biztosan nagon szép lesz, mert inzenzívebben éled majd meg a természetet, több időd lesz rá, mint nekünk volt. Annak pedig örülök, ha a beszámolóm valamiben a segítségedre lett.

Mi sokszor láttunk bicikliseket, akik valszeg a sziget egy részét körbekarikázták, agyonra pakolva mindenféle oldal és egyéb táskákkal, szakadó esőben, hegynek felfelé. Hát igen sportosnak kell lenni ehhez.

Előzmény: oleandro (3317)
bm613 Creative Commons License 2015.10.05 0 0 3318

Nem próbáltam, de ha jó irányba mutat a szél meg a domborzat, mókás lehet :-) ellenkező esetben már valószínűleg nem akkora élmény. Ahogy nézem, kerékpár + Izland keresőszavakra akad infó bőven, érdemes lehet beleolvasni.

És ha érdekel még egy útibeszámoló Lénáé után, akkor izland2009.blog.hu.

Előzmény: oleandro (3316)
oleandro Creative Commons License 2015.10.05 0 0 3317

Elolvastalak :)

És csináltam  a  körúthoz egy  hevenyészett majd' 3000 km-es útitervet is, ami egyelőre így fest.

reptér -> Eu.-Am. törésvonal, Miðlina -> Reykjanestoe  vil. torony,Gunnuhver solfatara -> Grindavik –> Svartsengi, Blue lagoon (csak megnézni!!) ->  Reykjavik szállás

Reykjavik városnézés + Mautholsvik strandolás (?)

szállás -> Hellisgerdi Park,Hafnafjördur -> Lake Kleifarvatn   > Krisuvik, Seltun geotermikus terület -> Reykjadalur ‘Steam valley’ túra, fürdés -> Reykjavik szállás

szállás -> Þingvellir Park (Silfra törésvonal, etc) -> Haukadalur (Strokkur Geysír) -> Gulfoss vízesés -> Gamla Lagugin, Fludir (fürdés) -> Selfoss szállás

szállás ->Urridafoss vízesés-> Keldur régi farm -> Seljalandfoss vízesés -> Seljavallalaug pool (fürdés) ->Skógarfoss vízesés -> Dyrhólaey félszgt, Reynisfjara (Black beach) -> Vík szállás

szállás -> Fjaðrárgljúfur szurdok túra-> Dverghamrar  sziklák -> Skaftafell: Svartifoss + gleccser túra-> Fjallsárlón Glacier Lagoon -> Hali szállás

szállás -> Jökulsárlón Glacier Lagoon (túra, v./és hajózás) -> Höfn ->Sveintekfoss vízesés -> Öxi road (Folaldafoss vízesés) ->Seydisfjordur  szállás

szállás ->Dettifoss & Selfoss vízesés túra(K-ről v. Ny-ról?) -> Laugar szállás

szállás -> Skútustaðagígar pszeudovulkán -> Hofdi ->Dimmuborgir ->Hverfjall vulkán ->Grjotagja barlang  ->Namafjall/Hverarönd vulkanikus terület -> Krafla krater + Leirhnjukur lávamező -> Myvatn Nature Bath (esetleg..) ->Vindbelgur peszeudovulkán -> Laugar szállás

szállás -> Godafoss vízesés -> Akuryeri botanikus kert -> Siglufjordur (fölött Rd748 Grettislaug hot springs fürdés?) -> Kolufoss, Kolugljúfur canyon,Víðidalur valley ->Hvammstangi  szállás

szállás ->autózás a fjordok mentén -> Stykkishólmur ->Bersekjahraun lávamező -> Grundarfjörður  szállás

szállás -> Kirkjufellsfoss hegy és vízesés  túra -> Saxhol krater -> Dritvik and Djupalonssandur part, Hellnar ->Armastapi öböl seta -> Stapafell hegy-> Raudfeldar canyon -> Grundarfjörður szállás

szállás ->Ytri-Raudamellur, bazaltsziklák ->Eldborg krater ->Borgarnes -> Grabrok vulkán -> Glannini paradise, vízesés -> Hraunfossar & Barnafoss vízesések ->Deildartunguhver hőforrások -> Baer szállás

szállás -> (Akranes) ->Glymur vízesés túra -> Hvalfjörudur szállás

szállás -> reptér

Előzmény: Léna007 (3313)
oleandro Creative Commons License 2015.10.02 0 0 3316

Hohó, mindig megörülök, ha egy tök máshonnan ismert nicket egy újabb dilim kapcsán viszontlátok.:))

A bringázás ott megfontolandó? És merre? Vagy a szélviszonyok miatt inkább felejtős?

Előzmény: bm613 (3314)
Léna007 Creative Commons License 2015.09.30 0 0 3315

igen. :-) A természet szépsége felülmúl mindent, még azt is elviselhetővé tette, hogy folyton jégkockává voltunk fagyva. :-)

Előzmény: bm613 (3314)
bm613 Creative Commons License 2015.09.29 0 0 3314

Ugye? Ez egy kivételes hely :-)

Előzmény: Léna007 (3313)
Léna007 Creative Commons License 2015.09.29 0 0 3313

Megnéztem. 14 éjszakába ez simán belefér, lesz időtök kényelmesen a túrákra. Én is visszamennék, sok minden kimaradt. Talán lesz még egy második Izland utazásunk is valamikor...

Előzmény: oleandro (3312)
oleandro Creative Commons License 2015.09.28 0 0 3312

https://goo.gl/maps/Ab3eQBw6wYu

14 éjszaka, 9 szállás. Minimális pénzköltés, semmi bálnales, kék laguna, stb. Sok túra

Előzmény: Léna007 (3311)
Léna007 Creative Commons License 2015.09.28 0 0 3311

Szuper. :-) Mi mindig 9-12 hónappal korábban foglalunk le minden utazást szinte.

Leírod mi lett a terv?

Előzmény: oleandro (3310)
oleandro Creative Commons License 2015.09.27 0 0 3310

Na közben már kész is a jövő nyári utunk (a maraton időpontegyeztetési problémák miatt kimarad, de  lehet, h. úgy is sok lenne ilyen achillesszel egy évben három...).

Hát nagyon megéri  "early bird"-nek lenni. Az autó is tök "olcsó", és még sikerült mazsolázni a csekély számú  magasra értékelt de azért "olcsó" szállások közül. A repülőjegy is jóval kevesebb volt, mint gondoltam, úgyhogy azzal se vártam tovább (Londonon át, oda Ryanair, WoW kombó, vissza BA). Azért jó spórolósan is meglesz négyünknek több, mint egy millió a két hét :(

Előzmény: oleandro (3282)
Léna007 Creative Commons License 2015.09.24 0 0 3309
Léna007 Creative Commons License 2015.09.24 0 0 3308

Ja, és az előbbiben említett hölgy már augusztus óta követ, lát és fotóz sarki fényeket a szigeten, amin meglepődtem, mert többször elhangzott már itt, hogy leginkább októbertől láthatóak. Így ha mégegyszer a szigetre utaznánk, szeptembert választanám a megfelelő hónapnak, ami számunkra még időjárásilag elviselhető lenne. Tehát, aki most utazik, már nagy eséllyel láthat sarki fényt - irígylem érte :-)

Léna007 Creative Commons License 2015.09.24 0 0 3307

Szia,

az autóbérlésre millió lehetőség van, sajnos mind elég drága.

A bálnales és a gleccsertúrák miatt írok.

Ha nem mentek el messzire Reykjavíktól, akkor indulnak onna na kikötőből is bálnaleses hajótúrák, egy egész csokornyi cég sorakozik egy mólón egymás után, mindtől gyűjtöttem be prospektust, de itthon aztán kidobtam őket...

Ha mentek a Snæfellsnes-félszigetre, akkor ott Ólafsvíkból megy egy társaság, amúgy meg északon Húsavíkból egészen sok társaság.

BÁLNALESRE egy jó tipp azoknak, akik csak ezután mennek!! Egy kint élő német nő, aki túravezető, blogjából értesültem, hogy a legjobbnak tűnő hely bálnalesre, nem Húsavík, hanem az Akureyrinél lévő fjord: Eyjafjörður , mert ott ők minden alkalommal egyszerr  több bálnát is láttak, még szikronúszásban is (videók itt), ha most mennék,mindenképpen itt mennék bálnalesre (a hajótársaságot láttuka kikötőben Akureyriben, akik visznek, 50 euro körül).

A gleccseres túráról is hoztunk prosit, amit már azóta szintén kidobtam, de ezt Böltiben hoztuk, a Skaftefellsjökull gleccsren van sok ilyen prgram. Sajnos konkrét nevet nem tudok neked már mondani.

Nem tudom, télen, mennyire messzire járhatóak az utak, eljuttok-e egyáltalán egy olyan helyig, ahol bálnales vagy gleccsertúra van.

Előzmény: Szuttyogó (3304)
oleandro Creative Commons License 2015.09.23 0 0 3306

no de hol van fapados Keflavikba mondjuk 12 ezerért? azé' mondom, h. döbbenetes :)

Előzmény: Dravecz Ferenc (3305)
Dravecz Ferenc Creative Commons License 2015.09.22 0 0 3305

Miért nem jó a fapados? Mindenképpen át kell szállni a nem fapadossal is.

Számos lehetőség van. Budapest - Berlin - Keflavik

Budapest - London - Keflavik

Budapest - Edinburgh - Keflavik

és még sorolhatnám.

Mi Budapestről mentünk Londonba Wizzair-rel és Londonból EasyJet-tel Keflavikba. Januárban vettem meg a repülőjegyeket augusztusra. A wizzair ára szinte nem is változott augusztusig. Az EasyJet repülőjegy ára megduplázódott augusztusra. Nem mondom, hogy olcsó volt, de gondolom azért sokkal olcsóbb, mint a hagyományos repülővel. Persze igényel egy kis szervezést, mert a Wizzair London Lutonra megy, míg az EasyJet indul London Lutonból és London Getwickből is. Illetve nem megy minden repülő mindennap.

Igazából én is visszafelé kezdtem el keresni a fapadosokat. Megnéztem mi száll le egyáltalán Keflavikban. Az honnan indul és hogy tudok oda eljutni Budapestről. Aki szeret szervezgetni, annak jó szórakozás. 

Szuttyogó Creative Commons License 2015.09.22 0 0 3304

sziasztok, február közepén megyünk...csak egy hétre, szóval nem bizos, hogy jó helyre írok. szeretném a helyiek segítségét kérni a következőkben:
1. autóbérlés, tél lesz, nagyjából az 1-esen tudunk úgyis csak menni gondolom...de...kell akkor terepjáró? Reykjavik-ban lesz a szállásunk, az lesz a bázis, akkor is ha netán nem ez a legjobb megoldás...
2. téli hajós bálnales...két céget találtam, de hátha valaki ebben is útanácsot adni
3. keresek gleccsertúrát, snowmobilost is akár..ötlet, ami elérhető távolságban lesz?
egyenlőre ennyi...előre is köszönöm a pozitív szemléletű válaszokat

természetesen olvasom a netet, guglit, de a több szem...tudjátok :-)

oleandro Creative Commons License 2015.09.22 0 0 3303

csak szólok, h. döbbenetes árú British Airways (!) jegyek vannak Heathrow - Keflavik viszonylatban (ill. főleg fordítva)!

Dravecz Ferenc Creative Commons License 2015.09.14 0 0 3302

Én azért választottam Suzuki Jimmny 4WD régi modelt, mert  a Blue Car rentals nál ugyan annyiba került, mint egy Toyota Corolla vagy egy Kia Ceed. És akkor nincs gond az F-utakkal. Más autó kölcsönzőknél még egy Toyota Corollát se kaptam volna ennyi pénzért. Egy Suzuki Jimmnyvel biztos nem mentem volna keresztül egy folyon, mert a többi komoly terepjáróhoz képest ez csak egy játékszer volt. De arra a célra, hogy néha földútra tévedünk, ideális volt. És ahogy már mondtam ez a típusú terepjáró (régi modell) valóban nem drága, de csak 2  fő számára kényelmes.  

Mivel Kia Ceed-nél kisebb autót amúgy sem akartam bérelni, így anyagilag sem volt sokkal drágább, mint egy komolyabb 2WD-s autó. 

De ha patakokon is szeretnél átkellni, akkor azért komolyabb terepjáró kell, mint a Suzuki Jimmny.

Én a Blue Car rentals-t találtam viszonylag olcsónak. És itt egy rahedli bisztosítás is beletartozott az árba. Nem emlékszem mekkora az autó választéka, mert a végén már csak a Suzuki Jimmnykre utaztam. Mást nem is néztem.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!