Keresés

Részletes keresés

roumark Creative Commons License 2003.04.18 0 0 1102
Ne aggódj, a hatfejes Phillips is feketefehéren keres LP-ben, és abba sincs felvételsebesség állítási gomb.
Előzmény: Asszem (1096)
roumark Creative Commons License 2003.04.18 0 0 1101
Hi!
Van vkinek vmi ötlete NTSC-s videókazetta másolására? Milyen készülék tudhat ilyent?
CiluHS Creative Commons License 2003.04.17 0 0 1100
Tud valaki vaamit a Video8 szabványról? Miben különbözik a VHS-től (A fizikai paramétereket leszámítva, meg azt, hogy nem 240, hanem 255 sor).

Van most szerencsém egy ilyenhez, (kamera), és VHS-re képtelenség átvenni, iszonyú béna képe lesz, de SVHS-en 1:1-ben visszaadja az egészet. A 255 sornál szerintem valamivel jobb, talán köszönhető annak, hogy minden a fejdobon van, szalagirányú rögzítés nincs rajta, a hang és a törlőfej is a fejdobon van. Ez ott alapszabvány, vagy csak a kamerákat csinálják így?

CiluHS Creative Commons License 2003.04.13 0 0 1099
És hogy milyen súlyos ez a probléma, az egyik barátom videója kishíjján széttéte a kazettáját, pedig előtte nem csinálta. Akármilyen hihetetlen, szalagfékhiba. Szintén kicsúszott a filc, és összeragadt a nyomólappal a tárcsa. Itt nem szakadt el, mint amilyen nálam volt, így kb. 10 perc alatt kész volt az új házi gyártmány, azóta nem gyűri. Ez a hiba csak öreg, de jól működő videóknál fordult elő eddig (amire vigyáztak, és használják), de a tények azt mutatják, hogy a szalagfékre vigyázni kell, máramelyik videóban ilyen kengyeles szalagtartó fék van, amit egy oldalsó nyomólap gyorsféknek is használ. Ha nem spóroltak volna ezen, nem lenne ilyen gond, hogy ez egy idő után szétgyűri az egészet a sok fékezéstől.
Előzmény: Alelnök Úr (1098)
Alelnök Úr Creative Commons License 2003.04.13 0 0 1098
Hát ezért csodálkoztam, hogy miket írkálsz, mert jó szakembernek tartalak, és ez kb olyan volt, mintha azt bizonygatnád, hogy egy Kamaznak tök mindegy hogy üres, vagy tele van sóderrel...
CiluHS Creative Commons License 2003.04.12 0 0 1097
Hát igen, pont én beszélek, aki ezt műtötte 4 hónapja :), igen, pont gyorstekerésnél 3-4 mp, mire beáll rendesen...
Előzmény: Alelnök Úr (1095)
Asszem Creative Commons License 2003.04.11 0 0 1096
Vett vki az elektrolakatosnál a 30 ezres filipsz videoból rajtam kívül??? Ekkora szart még nem b@sztam. Nem lehet elnevezni az adókat. Felvétel közben nem lehet sebességet váltani, sőt mi több, erre nincs is külön gomb, hanem a menüben van elrejtve. LP-ben fekete-fehérben keres képpel. Egyebet nem tudok elmondanim kérem kapcsolja ki...
Lehet, hogy magasra tettem a mércét a csúcs VR1600-ossal, de azé ettől többet vártam.
Alelnök Úr Creative Commons License 2003.04.11 0 0 1095
Már majdnem azt hittem, bolond gombát ettél, de szerencsére odaírtad a végére:
A pause, meg lassítás, gyorsítás nem szabad, hogy problémát okozzon, ha rendesen meg van csinálva a szalagfeszítő mechanika.
És ugye azt, hogy az a szar NINCS rendesen megcsinálva semelyik mai videóban, azt nem kérdôjelezed meg, ugye?
:)
CiluHS Creative Commons License 2003.04.11 0 0 1094
A tekergetés, lassítás, visszafelé lejátszás szerintem rongálja az amúgy is érzékeny videószalagot és élettartamát rövidíti.

Ha ez igaz egy videóra, azt hamarjában ki kell dobni... (meg a kazettát is, ha esetleg ettől jobban kopna)

Amíg néhán éve meg nem jelentek tömegméretben a nonlienár editorok, addig így ment mindennek az elkészítése, hiszen a lineáris vágógépek (igaz, hogy azokban jónéhánymilliós ipari magnók vannak, sőt több-tízmilliós), de 1-1 vágásnál több száz vagy több ezer ilyen műveletet kellett "elszenvedniük", és nem ment szét a kazetta, mert ha szét ment volna, az agyát eldobta volna az az illető, akinek több órás, vagy esetleg több napos munkáját vágja agyon egy ilyen művelet...

És boltban kapható kazik mennek azokban is, csak nem 700Ft, hanem 2500Ft-os típus.

A kazettának a legrosszabb, (amit egy editálóban aztán kap rendesen, pláne, ha elbambul vagy elbeszélget a munkás :), az a pause.

És most ebben a pillanatban térjünk át az otthon használt magnókra:

Korunk hiperszuper videói sajnos már nem ismerik a kazetta lefűzést, csak az eject gomb megnyomására. És sajnos 8-10 perces timeout-okkal kapcsolják le a fej capstan motorját, tehát a bennhagyott szalag legutolsó pozíciójában kopik a legtöbbet, mégsem észrevehető, hacsaknem valami fullextrás kínaipiaci kazettáról van szó, erről még csak hallottam, de ki nem próbálom, az biztos :)

A hab a tortán a gyorstekerés 400x-os meg hasonló sebességgel, akkor is szépen fenn van a fejen a kazetta, és nyúzza szét az egészet a videó, még a félmilliós is. Na, ha valami, akkor ez tényleg rongálja a szalagot. A pause, meg lassítás, gyorsítás nem szabad, hogy problémát okozzon, ha rendesen meg van csinálva a szalagfeszítő mechanika.

Előzmény: harpokratesz (1091)
harpokratesz Creative Commons License 2003.04.08 0 0 1093
sajnos ez van, ilyen világban élünk. jobb nem lesz, csak rosszabb. ezért kell megbecsülni a régit.

a videó már kiment a divatból, néhány év és már gyártani sem fogják. a dvd meg remélhetőleg egyre olcsóbb lesz..., legalábbis reméljük.

Előzmény: Vanek (1092)
Vanek Creative Commons License 2003.04.08 0 0 1092
A videora tudsz felvenni/törölni, dvd-re még nem (nem azonos nagyságrend pénzben).
Miért ne tekergetném, ha át akarok ugrani egy részt, vagy meg akarok nézni újra, vagy csak simán egy kazin pontosan egy film mögé szeretnék felvenni egy másikat?
Hogy a szalagnak jó-e az nem nagyon izgat, még egyet sem vágtunk tönkre. De ha igen, akkor sem azon a 6-800 forinton fogok sírni.

És érdekes módon mindezeket a funkciókat a régi panánk tudta. Jól tudta. (Sőt a mai napig tudja).

Egyszerűen nem értem, hogy miért jó ez a visszafejlődés. Vagyis értem, csak dühít.

Előzmény: harpokratesz (1091)
harpokratesz Creative Commons License 2003.04.08 0 0 1091
Biztos igazad van, de gondolom a többi márkájú új videómagnó is ilyen, persze azért lehetnek eltérések.
Én lejátszásnál nem szoktam ide-oda tekergetni a szalagot, mert nem tesz neki jót, de gondolom vannak akik szeretik tekergetni.

Amilyen funkciókról írsz, azokra ott van a DVD-lejátszó (már akinek van) és nem rongálod vele a lemezt.

A tekergetés, lassítás, visszafelé lejátszás szerintem rongálja az amúgy is érzékeny videószalagot és élettartamát rövidíti.

Előzmény: Vanek (1090)
Vanek Creative Commons License 2003.04.08 0 0 1090
Szerintem -és emellett kitartok- sok hasznos (na jó, általam és a család által kedvelt és sokat használt- funkciót kiirtottak belőle.
És nem igazán értem, hogy működő s használható funkciókat miért kell kiszedni. Ezt gondolom problémásabb megoldani, mint benne hagyni...
Csak pár példa

Szerintem a lassítás funkció jó, gyakorlatilag teljesen tönkretették.
A kockánként léptetést detto.
Szerettük a hátrafelé lejátszást (akár nézni egy-egy jelenetet, akár csak "óvatosan visszatekerni egy jelenetet), és a dupla sebességű lejátszást is.
Remek volt, hogy bepötyöghetted a távirányítón, hogy 2 óra 23 perc 18 mp-ig tekerjen előre és onnan játszon le. Ehelyett most célozgathatsz, a leállítással, mert a stop benyomása után még vagy öt percet túlszalad... Egyszeren képtelen vagyok egy kazettát odaállítani, ahova akarom.

Előzmény: harpokratesz (1082)
sera Creative Commons License 2003.04.08 0 0 1089
kösz,megtalalom!
Előzmény: Alelnök Úr (1088)
Alelnök Úr Creative Commons License 2003.04.08 0 0 1088
Hornos Kft. Vác.
Pontos címet nemtook, de van honlapja, keress rá!
Előzmény: sera (1087)
sera Creative Commons License 2003.04.07 0 0 1087
Sziasztok!
Meg tudnatok mondani,hol lehet egy ilyen vezerlö processzort beszerezni HIFI videomagnoba es mibe kerül?
A video : SHARP VC-H85
AZ alkatresz tipusa pediglen: X0822 GEC22
Alelnök Úr Creative Commons License 2003.04.07 0 0 1086
Nem, semmi ilyesmi, csak egy másik topik miatt van ez a név, nincs kedvem váltogatni. Itt nem Alelnök vagyok, csak egy videóbuzeráló barkácsmarha aki mindent szétszerel és megbuherál hogy jobb legyen... :)
Előzmény: Degeczi (1084)
harpokratesz Creative Commons License 2003.04.07 0 0 1085
csakhogy meg ne sértődjön.
Előzmény: Degeczi (1084)
Degeczi Creative Commons License 2003.04.07 0 0 1084
igen, gondoltam, h nem a NoM'am egyesület elnökéről van szó :)
Előzmény: harpokratesz (1083)
harpokratesz Creative Commons License 2003.04.07 0 0 1083
Elnézést rosszul írtam, helyesbítek: Alelnök Úr.
Előzmény: harpokratesz (1082)
harpokratesz Creative Commons License 2003.04.07 0 0 1082
na, hát ezért írtam, hogy intelligens kis gép ez. Al elnök Úr is többször erre célzott. Nyílván az olyan funkciókat megszüntették, amelyeknek nem sok értelme volt, helyette meg praktikus megoldásokat tettek be.

632-est láttam 65 ezerért is, de a legtöbb helyen 60 ezer. Akciósként szokott lenni időnként 50 ezer. Karácsony előtt én is 50-ért vettem.

Előzmény: Degeczi (1081)
Degeczi Creative Commons License 2003.04.07 0 0 1081
Szegeden a Corában és a MM-ban is 50 a 632
(előbbi biztosan országosan ennyi, utóbbi ugyan független árképzésű, ám az itteni inkább csak drágább szokott lenni a többinél)

nagyon tetszik, h bár a TV Thomson, gond nélkül letöltötte róla a csatornákat, úgy látszik ez vmiféle szabvány
mi több, a TV is új funkcióval bővült: a Thomsonokra jellemző programinfo (teletext műsoradatai alapján állít össze egy menüvezérelt panelt) most tartalmaz egy "Felvétel" lehetőséget is - szuper kényelmes!
gyakori dolog az is, h az ember néz vmit a TV-n, amit hű de jó lenne hirtelen fölvenni, és ilyenkor lehet keresni gyorsan a videón is ugyanazt a csatornát - de most elég egyetlen gombot megnyomni és a videó lekérdezi a TV-től, h éppen mit néznek rajta...

pause módban viszont tényleg nem lehet lépkedni, érdekes miért kell ilyesmin spórolni (mondjuk nem nagyon izgat: a régi monó 4 fejesen 5 év alatt egyszer sem használtam)

Előzmény: harpokratesz (1080)
harpokratesz Creative Commons License 2003.04.07 0 0 1080
Korrigálnom kell a 1071-es hozzászólásomat:

Most az AUCHAN-ban 50 ezerért Panasonic 628-ast lehet kapni, nem a 632-est. Küllemre ugyanolyan és még a doboza is. A 632-es eredeti ára 60 ezer.

Előzmény: harpokratesz (1070)
Degeczi Creative Commons License 2003.04.05 0 0 1079
á, végül a Panasonic mellett döntöttem, remélem nem bánom meg
Előzmény: CiluHS (1078)
CiluHS Creative Commons License 2003.04.05 0 0 1078
Ja, csak elég buta magnó az az 5950. Szitne mindent kiirtottak belőle az áráért. Az ET helyett jobb a kazifelfúrás, mint az 1 hónapja kiderült :)
Előzmény: Degeczi (1076)
CiluHS Creative Commons License 2003.04.05 0 0 1077
Persze, hogy oxidálódik, de az NEM ROZSDA! Az aluoxid fehér színű, és mikrométer vastagságban beborítja az alumíniumot minden pontjában, ezért nem oxidálódik tovább... (ilyen vastagon meg még átlátszó)
Előzmény: WEGA (1064)
Degeczi Creative Commons License 2003.04.04 0 0 1076
akkor még mindig a (905)-ben említett dilemma: 50 rugóért egy 632-es Panasonic, vagy 60-ért az S-VHS JVC

drága S-VHS kazettára ugyan "akarahalál" fölvenni, de ha az az ET mód azt jelenti, h normál VHS kazettára a VHS-nél érezhetően jobb minőségben rögzít (ráadásul a TV-re feltehetően nem kompozit, hanem S-video módon csatlakozik) azért az vonzó lëhet

Előzmény: Alelnök Úr (1075)
Alelnök Úr Creative Commons License 2003.04.04 0 0 1075
Szerintem meg a
legkevésbé szar ennyi pénzért, 2003-ban
minôsítést érdemli ki. Láttam egy két szemetet, van mihez viszonyítanom. Messze a legkevesebb ostoba hibát tartalmazó gép! Az talán korrekt, mikor 4 led van az elején és a playra az egyik kigyullad, és semmiféle számlálója nincs?
Ne legyünk már telhetetlenek, így a XXI-ik században, jó?
Vanek Creative Commons License 2003.04.04 0 0 1074
Hát persze.
Csak szerintem amit ezzel a géppel műveltek, az gyalázat.
Egyszerűen alig használható szerintem és lényegében az összes hasznos szolgáltatást kicserélték, és lettek helyette hangzatos nevű szarok.
Csak néhány példa, hogy mire gondolok:
-eszement gyorsan teker és ez jó. Csak ennek köszönhetően gyakorlatilag képtelenség ott megállítani ahol akarod. Ugyebár szalagkímélően áll le a pörgetéssel, ezért a stop megnyomása után vagy 6-7 perccel tovább pörög. A képpel tekerésnél detto.
-lassítani, csak használhatatlan módon lehet vele (tartsd nyomva a pauset pár másodpercig, aztán elkezd lépegetni), kockánként léptetni pedig nem
stb...

Szóval szerintem ez a video nagyjából kiérdemli a "kalap szar szépen csomagolva" minősítést.

Előzmény: harpokratesz (1073)
harpokratesz Creative Commons License 2003.04.04 0 0 1073
régi, használt videót meg nem ajánlatos venni...
Előzmény: Vanek (1071)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!