Keresés

Részletes keresés

ZedIzDead Creative Commons License 2000.10.03 0 0 371
Ne magánba, mert én évek óta hiába hajkurászom ezt! Ide a topikba bele!

[ZedIzDead]

Előzmény: rebell (364)
Enrico Palazzo Creative Commons License 2000.10.03 0 0 370
Hát bizony, én is megnéztem.....

Nyilván a "neves" szereplők miatt kellett középpontba állítani Hoover-t és LeSabre-t. Piszkosul megcsonkították Kilgore Trout szerepét.
Borzalom.

Ha gondoljátok, tárgyalhatjuk részletesebben.

didé Creative Commons License 2000.10.03 0 0 369
Olvastátok az itt megjelent kritikát. Nem tudom miért volt olyan érzésem, hogy Sosso nem olvasta a könyvet.

Ugyanis: nem hiszem, hogy Dwayne lenne a középpontban.

rebell Creative Commons License 2000.09.17 0 0 368
Sziasztok!
Hol lehet megkapni a Kékszakáll c. könyvet (Mecénás Kiadó)?
Sürgős lenne, könyvtári példány volt...
Előre is köszönöm, ha vki megdob egy segítő levéllel.

Amúgy a Halálnál is rosszabb tényleg jó, bár spec. én
nem értek 1et mindennel, amit leír
(ő se saját magával), és a boríót se láttam (szürke könyvtári fedőlap).
gúdbáj laci

lusti Creative Commons License 2000.09.15 0 0 367
Sziasztok!

Én láttam. Annyira azért nem volt rossz, én jól szórakoztam. De ebből a könyvéből tényleg nem lehet könnyü filmet csinálni. Itt is a cselekményre koncentráltak, a rajzokat pl. csak a szereplők felsorolásánál mutatták az elején, a magyarázatok elmaradtak.

Üdv
lusti

Előzmény: Hapcibeno (366)
Hapcibeno Creative Commons License 2000.09.15 0 0 366
Haho!

Még nem láttam, de mindenki nagyon lehúzta

Egyetértek, tényleg a legnehezebben megfilmesíthető könyve Vonnegutnak, a Börleszk viszont tényleg jó lehetne filmen!
Vagy a Macskabölcső, ne csak Amerika pusztuljon, hanem az egész bolygó :))

csa
Hapcibeno

Előzmény: anaximandrosz (365)
anaximandrosz Creative Commons License 2000.09.14 0 0 365
Talán jár még erre valaki...
Tehát: látta valaki Bruszvilisz főszereplésével a Bajnokok reggelijét? Mostanában vetítik.
Benyomások? Jöhetnek a lenyomások is.
Olvasni csak rosszat olvastam róla.
Őszintén szólva valamennyi magyarul megjelent Vonnegut regényt-novelláskötete olvastam, de ez a Brakfast for Champions az egyik legkevésbé tetszett, és szerintem az egyik legkevésbé filmesíthető.
Miért nem a Börleszk-et filmesítik meg? Az kivételesen vizuálisan nagyon erős (legalábbis nekem), eszméletlen jól meg lehetne csinálni, bár tutira nem amerikaiaknak.
rebell Creative Commons License 2000.09.05 0 0 364
Sziasztok!
Lenne egy kér(d)ésem:
aki tudja, h hol lehetne megkapni a Kékszakáll
c. KV könyvet (Maecenas kiado, asszem, netmom mikori kiadás)
az plz írjon magánba. Ti. könyvtári könyv volt,
ellopták (táskástul) és sürgősen pótolni kéne
(még járnék az adott könyvtárba).
Előre is kösz
Laczy
... annak, akit illet
Barton Fink Creative Commons License 2000.09.02 0 0 363
A filmet itthon láttam, sajtóvetítésen, és amennyire meg tudtam állapítani, senki nem volt tőle elragadtatva. Hogy Vonnegut maga is játszott benne, őszintén szólva csak a stáblista elolvasásakor lett számomra világos (ezzel mondjuk a Mother Night esetében is így voltam), mindenesetre az Imdb szerint a reklámrendezőt játszotta benne. Egyébként a film náluk is meglehetősen alacsony, 4,3-as átlagot bírt kapni.
Előzmény: Enrico Palazzo (361)
Music Man Creative Commons License 2000.09.01 0 0 362
Kiváncsi lennék, hogy kitérnek-e arra a részre, amikor a kis űrlény vadul elkezd sztepptáncolni meg fingani, mire a családfő golfütővel rendezi a problémát. :-)

"Mintha egy kis tüdőtágulásod volna, Vili! Mi va a jó öreg légzéssel, Vili? Még nem is beszéltünk róla, Vili, hogy miféle temetést akarsz! Még azt se mondtad milyen vallású vagy!" :-)

Enrico Palazzo Creative Commons License 2000.09.01 0 0 361
Music Man:
Köszönöm

Barton Fink:
Már itthon láttad? Esetleg próbavetítésen?
A Mester a bárban ül napszemüvegben? A kutyás részhez szerintem kissé öreg már.

Music Man Creative Commons License 2000.08.31 0 0 360
"There is a riddle about a man who is locked in a room with nothing but a bed and a calendar, and the question is: How does he survive?
The answer is: He eats dates from the calendar and drinks water from the springs of the bed." :-)
Előzmény: Enrico Palazzo (357)
Barton Fink Creative Commons License 2000.08.31 0 0 359
A film jövő héten, vagy utána jön ki, de nekem teljes csalódás volt. Nagyjából ugyan követi a regény cselekményét (bár a végét alaposan elb...ták), de a hangulatot abszolút nem tudták átmenteni. Csapnivaló dialógusok, szenvedő színészek, egyszóval nagyon kínos. Jómagam csupán Bruce Willis ismét megsokasodott hajmennyiségén tudtam igazán szórakozni. Csak azt nem értem, hogy adta ehhez Vonnegut a hozzájárulását (aki maga is feltűnik a filmben egy fél jelenet erejéig).
Előzmény: SZ.I. (358)
SZ.I. Creative Commons License 2000.08.31 0 0 358
Bajnokok reggelije ugybe ki tud ujdonsagot????
Enrico Palazzo Creative Commons License 2000.08.31 0 0 357
Music Man!
Szabad a gazda!

(A számomra "legkiborítóbb" találós kérdés -ha jól emlékszem- a Hókusz-Pókuszban volt, amikor az egyik muvelethez az oposszum vemhességi idejét kérdezte.)

Előzmény: Music Man (355)
didé Creative Commons License 2000.08.28 0 0 356
Ámbörök!

Tud valaki valami bővebbet igaz majsztrónk könyvéből készített filmről?

Music Man Creative Commons License 2000.08.26 0 0 355
Üdv mindenkinek, örülök, hogy megtaláltam ezt a topicot, mert nekem is egyik legnagyobb kedvencem Vonnegut.

Állítólag szeptember 4-től látható a mozikban a Bajnokok Reggelije.

Én legelöször A Titán Szirénjeit olvastam tőle, talán ezért is ez kedvenc Vonnegut könyvem a mai napig. Emlékeztek benne arra a találós kérdésre, hogy az ember akit bezártak egy szobába, melyben csak egy almárium és egy forrásgyűjtemény volt, hogy élte túl? Leleményes volt a fordító. Az eredetiben egy ágy és egy naptár van a szobában. Ismeri valaki az angol megfejtést?

A hamvaskék sárkány előszavában azt írják Vonnegutról, pontosabban egyes műveiről, hogy "a cselekmény mulatságos, egyszersmind azonban megrendítő." Én ennél tökéletesebben nem tudnám kifejezni mindezt.

Előzmény: EasyFriend (353)
Enrico Palazzo Creative Commons License 2000.08.21 0 0 354
"Ha már elolvasni képtelen vagyok :-(, legalább megnézhetem."
Attól félek, hogy nem lesz ugyanaz az élmény. Próbáld meg még a filmnézés elott megszerezni-elolvasni.
Előzmény: EasyFriend (353)
EasyFriend Creative Commons License 2000.08.21 0 0 353
Hu, ezt már én is akartam írni, kösz, hogy megtetted helyettem. Éljenéljen. Ha már elolvasni képtelen vagyok :-(, legalább megnézhetem.
Előzmény: Enrico Palazzo (352)
Enrico Palazzo Creative Commons License 2000.08.21 0 0 352
Nem tudom, mi történt a filmforgalmazókkal, de valaki úgy döntött, hogy mégiscsak bemutatják itthon a
BAJNOKOK REGGELIJÉT!!!
Nannics Creative Commons License 2000.07.05 0 0 351
Persze hogy nem, hiszen nem arra buzdítottalak, hogy szadgálj a könyvtár körül!!!
Előzmény: EasyFriend (350)
EasyFriend Creative Commons License 2000.07.05 0 0 350
Köszi, ez rendes lenne tőled.
Ami meg a második sort illeti, ez nem hangzott valami sportszerűen...
Előzmény: Nannics (349)
Nannics Creative Commons License 2000.07.05 0 0 349
Hát, ez nem egy ígéret!, de megnézem, hogy van-e valamelyikből kettő db.

Bár én a könyvtárat mint ingyenes és örökös lelőhelyet írtam ide.

Előzmény: EasyFriend (348)
EasyFriend Creative Commons License 2000.07.05 0 0 348
Köszi, de legalábbis a helyi Szabó Ervinben elég szegényes volt a Vonnegut-kínálat. A Széchenyiből nem tudnám hazavinni, és sajnos elég kényelmes ember vagyok (arról nem beszélve, hogy üres óráim túlnyomó többségében a Széchenyi zárva tart). Ezen felül tombol bennem a birtoklás vágya. :-)
Azért próbálkozom.
Előzmény: Nannics (347)
Nannics Creative Commons License 2000.07.05 0 0 347
Szerintem keress fel egy könyvtárat!
Előzmény: EasyFriend (344)
didé Creative Commons License 2000.07.01 0 0 346
Nem is tudja, mit hagy ki!
Előzmény: Dilbert (345)
Dilbert Creative Commons License 2000.06.21 0 0 345
nekem is most sikerült lopnom egy kékszakállt... (bár a tulaj, akinek a polcán porosodott évek óta, nem állt ellen. szerinte hülyeség...)
ezt add össze.
Előzmény: EasyFriend (344)
EasyFriend Creative Commons License 2000.06.21 0 0 344
Nem tudom, itt írtam-e, vagy a másik Vonnegut topikban, de még mindig aktuális, hogy keresem K. V. könyveit. Különösképpen Az ötös számú vágóhíd, az Időomlás és a Bajnokok reggelije érdekelne. Van valakinek bármilyen tippje, hogy hogyan tudnám őket megszerezni?
Esetleg valaki pillanatnyi elmezavarában nem adná el? :-)
Enrico Palazzo Creative Commons License 2000.06.21 0 0 343
Tényleg meglepő, hogy ennyi feldolgozás készült. A Börleszk lehet, hogy valami más, mert a zárójeles alcíme mintha nem egyezne (tehát nem a "nincs többé magány").

Itthon valamelyik tévében leadtak egy novella-adaptációt "És ma mit játsszunk?" címmel. A sztori benne van a Majomházban (kisváros, új nő, helyi színjátszókör, a Vágy villamosa), azt hiszem a Cristopher Walken szerepelt benne. Lehet, hogy ez a "Who Am I This Time" a Te listádról?

Az Ötös sz. vágóhidat egyszer rég az ORF1-en sikerült elcsípnem, de az élmény természetesen nem volt az igazi.

Valamint annakidején talán az MTV2-őn vagy a Dunán ment egy sorozat "A XX. század alkotói" v. valami ilyesmi címmel, és az egyik epizód a Mesterről szólt. Interjúk, idézetek, stb..., és illusztrációképp néhány jelenet a Bajnokok reggelijéből, persze akkor még nem volt meg a Bruce Willis-féle, úgyhogy lehet, hogy azt a pár jelenetet direkt ebbe a műsorba készítették. Mindenesetre Kilgore Trout nagyon el volt találva.
Jó lenne megszerezni ezt a műsort - nincs valakinek turkálási lehetősége a tévé archivumában?
Meg persze ezt a mostani Bajnokok reggelijét is jó lenne látni...

És mintha az Időomlásban szó esne arról, hogy az Ötös számú vágóhídból operát ír valaki...

Elnézést a hosszúsgáért.
E.P.

Előzmény: krogerzwei (342)
krogerzwei Creative Commons License 2000.06.21 0 0 342
Az Éj Anyánk szerintem sem rossz film, bár csak nemrég láttam (nem szinkronnal), a könyvet meg már régen olvastam, szóval nemigen tudom őket összehasonlítani, de úgy sejtem, ennek amúgy se lenne sok értelme.

Lássuk a többi filmeket (info a www.imdb.com-ról)

-------------------------------------
Kurt Vonnegut Jr.

Writer - filmography
Breakfast of Champions (1999) (novel)
Mother Night (1996) (novel)
Harrison Bergeron (1995) (TV) (story)
Welcome to the Monkey House (1991) (TV) (book)
D.P. (1985) (TV) (novel)
Slapstick (Of Another Kind) (1982) (novel)
Who Am I This Time? (1981) (TV) (story)
Next Door (1975) (story)
Slaughterhouse-Five (1972) (novel)
Between Time and Timbuktu (1972) (TV)
Fantasy (1972) (TV)
Happy Birthday, Wanda June (1971) (also play)

Actor - filmography
Breakfast of Champions (1999) .... Commercial Director
Mother Night (1996) (as Kurt Vonnegut) .... Sad Man on Street
Back to School (1986) .... Himself
-------------------------------------

Hát ez több, mint gondoltam. Ami meglepett, hogy a Börleszk-ből is készült film (Slapstick), erről még sose hallottam. Viszont az IMDB-n eléggé le van pontozva, és nemes egyszerűséggel 'Awful'-nak titulálva, lehet hogy ezért nem hallani róla...

Előzmény: Hapcibeno (340)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!