Keresés

Részletes keresés

Tafkó Birgut Creative Commons License 2007.11.27 0 0 729

"elkerülhetetlen volt a bűn megjelenése"

Ezzel azért nem (feltétlenül) értek egyet...

Előzmény: Törölt nick (728)
Tafkó Birgut Creative Commons License 2007.11.27 0 0 727
Nem rossz...
Előzmény: Törölt nick (713)
Paleokrites Creative Commons License 2007.11.27 0 0 722
............, ha azt nézzük, hogy a JT hány embert engedett úgymond a halálba, hogy hány JT tag lett passzívan és aktívan úgymond öngyilkos...., avagy gyilkos, véráldozatnak mondanám...., akkor arányában kellene vizsgálni és a statisztikai adatok beszélnének...
A háborúk más elítélési alappal bírnak....., de mint ember felelős önmagáért is és társaiért is, ez erkölcsi megítélés!
Előzmény: Joano (720)
Paleokrites Creative Commons License 2007.11.27 0 0 721
Ha tudatossan adja be, az bizonyára gyilkos, aki tudatossan fogadja el a fertőzőtt vért az mondjuk őngyilkos, de aki tudatlanul cselekedte, az egészen más megítélés alá tartozik, viszont aki tudatossan hárítja el magától a vért, holott tudja, hogy meghal, az szintén öngyilkos.....
Előzmény: Joano (719)
Joano Creative Commons License 2007.11.26 0 0 720
 Számold össze, hogy a katolikusok, reformátusok, evangélikusok gyilkoltak-e többet, vagy pedig az adventisták/Jehova Tanúi ? 
Előzmény: Paleokrites (710)
Joano Creative Commons License 2007.11.26 0 0 719
  Akkor az is gyilkos, aki beadja a fertőzött vért, az pedig öngyilkos, aki elfogadja........
Előzmény: Paleokrites (712)
Paleokrites Creative Commons License 2007.11.26 0 0 718
A villámhárítós példázatot úgy emlékem te hoztad fel ém csak éeteni akartam, de mellétrafáltam ezek szerint!

Nem értem a logikádat, szégyellem is ezért magamat, de nem értem!

Azt mondod, hogy " A cél a bűn minimalizálása "... Ádám és Éva esetében???????

Értem, tehát a paradicsom nem volt más, mint jól álcázott javítónevelő inztézet, avagy börtön?
Hát igen, annyi, de annyi bűnesetett hallotunk elkövetni a teremtés után, hogy nem győzte az Éden hiradója bekonferálni.... :))))))
Komolyan gondold, mindazt amizt leírtál?
Á....., eleve elrendelés nem volt, jól hallom az írott szavakat?

Te ne bizgéljél mán....., Isten felkészült minden eshetőségre? Tehát mégiscsak volt valamiféle forgatókönyve? Ez az Isten, egy Isten, hogy mi mindenre nem gonol szerepjátékának megalkotása közben!

""" Mit gondolsz, miért nem semmisítette meg Isten Sátánt abban a pillanatban, amikor az első rossz gondolata támadt? """
Mert még nem volt sátán! Ennyire egyszerű!

A bűn a céltévesztés? :))))

Komoly?

Ezt tanítják, vagy magadtól jöttél rá?

Ha nem volt céltévesztés, akkor nem volt bűn sem?
1; Éva nem tévesztett célt, csak kipróbált valamit!
2; szintén!
3; A kígyó sem tévesztett célt!
4; Isten sem tévesztett célt!

Mert nem az volt a cél, hogy ne egyenek arról a bizonyos bölcseleti fáról, hanemhogy éljenek, dolgozzanak, a kerttre vigyázzanak és gondozzák!
Előzmény: Törölt nick (717)
Paleokrites Creative Commons License 2007.11.26 0 0 716
Jééééé, Istennek célja is volt? Már azt hittem csak úgy peregnek az események maguktól!
Az idéglenes tíltásról szóló igeszakaszt beírhatnád a jó és rossz tudásának fája alá, avagy ide!
:)

Nos elmondanám, hogy a fa azért volt ott ténylegesen, hogy egyenek belőle!
De elsőre nem akartak úgymond a tíltás miatt enni, de Isten küldte a kígyót, hogy szóljon már nekik, hogy ennélkül aztán semmire sem mennek, lusták és elkényesztetettek lettek volna! Ez a negatív pozitívizmus és nem céltévesztés! :)

A te igemagyarázatodat profán prózai fordításban így értelmezhetném....;

- minden villámba nyugodtan belemehetsz, minden vasat megfoghatsz, de a villámhárítót ne bántsd, mert bizonnyal a napon meghalsz...., de megfogta a kis kölyke és nem halt meg! Az anyját nekije!!!! :))
Előzmény: Törölt nick (715)
Paleokrites Creative Commons License 2007.11.26 0 0 714
Úgy szégyelem magam a tudatlanságom láttán, köszi hogy felhívtad erre a figyelmemet, hisz te olyan okos és következetes vagy....., mindenre van egy válaszod, részleteiben ismered a bibliai elvtől kezdve a héber-arám és görög eredeti szövegei mellett, a szavak sokoldalú, de egyre miutató jelentéseit, definícióit is, de amiért még felnézek rád, az a tudás amit egyenesen a szentszellem vezetésével a bibliai betűk mögötti, sorok közötti valódi értelmet nyerted, hát nem semmi!

" Minek mondta volna? Hiszen a bűn az céltévesztés"

Tehát egy lőpályán sok bűnös van, de a szakmák megszerzése terén is...., a banki ügyletekről ne is beszéljek, hát akkor mi lenne a keresztény mozgalom felekezeteivel?

Istennek az volt a célja, hogy Ádámék soha ne egyenek arról a fáról, amit tíltani méltóztatott...., akkor ugye a bűnbeesés lehetőségének esélyei miatt ültette azt?

Hát érdekes ez az örökélet fáka....., a sok sok gyümifa mellett észre sem lejetett venni, pedig bármikor ehettek volna róla, még véletlenül is!

Idéglenes tíltások....? na ne már....!

A jelenések könyve egyféle álomvilág, lelkivideó, szellemi misztérium, hogyan hasonlíthatod össze a teremtés " valóságával" ? De te tudod!
A kígyó lenne a státán?
Tehát az paradicsomi kígyó vádolta Évát, Ádámot? Istent?

Én nem lennék annyira biztos, hogy vasbetonszerkezetű a bibliai magyarázatod, elméleti értelmezésed...., de még a biblia sem az!
Előzmény: Törölt nick (713)
Paleokrites Creative Commons License 2007.11.26 0 0 712
Valahol pl. kollektív gyilkosoknak tünnek, erőszakossan tíltják tagjainak véradását, mégha az meghalhat is, így akár kollektíve gyilkosok!
Előzmény: Tafkó Birgut (711)
Tafkó Birgut Creative Commons License 2007.11.26 0 0 711
Akkor most erőszakosak? Kik...?
Előzmény: Paleokrites (710)
Paleokrites Creative Commons License 2007.11.26 0 0 710
Miért mire számítottál?

Szerinted egyetlen adventista sem követett el gyilkosságot, avagy más bűnt és jehova tanúi közül sem?
Előzmény: Tafkó Birgut (709)
Tafkó Birgut Creative Commons License 2007.11.26 0 0 709
katolikus keretlegények voltak? hát Jehova Tanúi? Kik az erőszakosak...?
Előzmény: Paleokrites (708)
Paleokrites Creative Commons License 2007.11.26 0 0 708
???????????????
Előzmény: Tafkó Birgut (707)
Tafkó Birgut Creative Commons License 2007.11.26 0 0 707

Az 1943-ban és 1944-ben Borba vitt, összesen kb. 6000 zsidó, Jehova tanúja, nazarénus és szombatista munkaszolgálatos közül legalább 3000-en nem élték meg a felszabadulást...

http://nol.hu/cikk/472570/

Paleokrites Creative Commons License 2007.11.26 0 0 706
nos Isten sok mindent nem mondott, amit az egyházak mondani vélnek Tőle!

Pl. azt sem mondotta, hogy bűnt követnek el azzal, hogy ettek a tíltott gyümölcsből!
Nem mondotta, hogy ne hallgassanak a kígyóra, sőt azt sem tudták, hogy egy kígyó beszélni is tud a milyen nyelven is?
Isten nem mondotta, hogy van örökélet fája is...., ezt utóbb közőlte mosolyogva....!

Nos lényegtelennek tünik érveid, ha a lényegest elkendőzöd...!
A nap/on-ról van szó meghal azon a napon, megnyilatkozik a szemeik azon a napon.... a napon történt mindkettő esemény, amit Isten alá is támasztott az idősorrendiségben....
Isten elhalgatta volna sunyi módon, hogy valójában mit is tesz velük a gyümölcs, milyen a hatása....? Megnyilatkozik tőle az ember szemei és ím bölcsekké váltak, jó és rossz tudásának birtokába jutotak egyetlen harapás által! Miért tíltotta Isten ezt? Mitől akarta megkímélni teremtményeit?

Itt a kígyó honnan tudta, hogy mi ire volt jó?Tán természetgyógyász volt?

A halálnak abban a pillanatban, avagy azon a napon kellett volna bekövetkeznie, amikor is megnyilatkoztak a szemeik és olyanná véltak mint Isten!
Nos az Édenben rendelkezésre állt az örökélethez szükséges pussz táplálékkiegészítő....., míg a Paradicsomon kívül ez a fajta gyógytermék nem!
Ezért ameddig egy ember elélhet, el is éldegéltek...., ott kint a pusztában.....! Semmi fircangolmány..., ennyi!

Érdekes, hogy Isten az elmarasztaló beszédében nem emlékszik, hogy Ő halállal fenyegette meg Éváékat, sem a naponokról....., tlán szenilis volt már akkor is az írója, hogy összevissza firkálta a szavakat?
Ki mondotta, hogy a kígyó a sátán? Isten?

Előzmény: Törölt nick (705)
Paleokrites Creative Commons License 2007.11.26 0 0 704
A lényeg pedig ebben áll:
"" Hanem tudja az Isten, hogy a mely napon ""
TUDJA!!!! AZ!!!! ISTEN!!! HOGY!!!! AMELY!!!!! NAPON!!!!!!!!!!!!!!...............ejéndetek abból, megnyilatkoznak a ti szemeitek, és olyanok lésztek mint az Isten: jónak és gonosznak tudói. !!!!!

A kígyó nem hazudott és nem terelt, de mellé sem beszélt, sőt igazat mondott, avagy te ezt nem akarod tudomásul venni?

A kérdés az, hogy TUDTA!!!! AZ!!!! ISTEN!!! HOGY!!!! AMELY!!!!! NAPON!!!!!!!!!!!!!! vagy NEM??????????????????
Előzmény: Törölt nick (702)
evangelium Creative Commons License 2007.11.25 0 0 701
"Te mikor is váltál azzá?"

Elég, ha téged ídézlek vissza: "Én nem vagyok JT és nemigazán vágyok az lenni.... :)))"

Akkor csak van bennünk közös.
Van itt is olyan, aki szerintem is még JT, csak azt nem értem, ha ez az egy igaz szervezet, miért szégyenlik...
Előzmény: Paleokrites (700)
Paleokrites Creative Commons License 2007.11.25 0 0 700
"A kert minden fájáról bátran egyél!" Ismerős ige?"

Jaaaa....., és ettek? Hol írja??

Én nem vagyok JT és nemigazán vágyok az lenni.... :)))

Te mikor is váltál azzá?

Mer én már a nyolcvanas évektől kezdve sokat tanulmányoztam tanaikat, beszélgettem jó ismerősőkkel, akik azok voltak és némejek még mindig azok....
Előzmény: evangelium (695)
evangelium Creative Commons License 2007.11.25 0 0 699
"Tehát a halál az bizony csak konkrét fizikai halál lehet."

2Tim 1,10
Ez most Üdvözítőnk, Krisztus Jézus megjelenése által nyilvánvalóvá is lett: ő legyőzte a halált, s az evangélium által felragyogtatta a halhatatlan életet.(Békés-Dalos)

2Tim 1,10
de csak most tett láthatóvá Megmentőnknek, a Krisztus Jézusnak megjelenésén keresztül, ki örömüzenetén át hatálytalanná tette a halált s megvilágította az életet és a romolhatatlanságot. (Csia)

Holott mint utolsó ellenség, töröltetik el a halál.(Vagy ahogy Csia fordítja: 1Kor 15,26
Utolsó ellenségeként teszi félre a halált. )
Előzmény: Törölt nick (694)
Paleokrites Creative Commons License 2007.11.25 0 0 698
de te megfejted a rejtélyeket.... Isten helyett is..... :))

Nos a teremtésnél senki nem volt ott az írók közül, így a mózesi beszámoló egy kissé misztifikált....
A naptárrenszert még anno nem ismerte Isten sem!

"" És monda az asszony a kígyónak: A kert fáinak gyümölcséből ehetünk;
De annak a fának gyümölcséből, mely a kertnek közepette van, azt mondá Isten: abból ne egyetek, azt meg se illessétek, hogy meg ne haljatok. ""

Nos Éva nem ismert úgymond " napot" fogalmat...

De a nap fogalom most üt igazán vissza!

olvass, hogy okosodj egy következő ellenérvre.... :))))

"""" 4. És monda a kígyó az asszonynak: Bizony nem haltok meg;
5. Hanem tudja az Isten, hogy a mely napon ejéndetek abból, megnyilatkoznak a ti szemeitek, és olyanok lésztek mint az Isten: jónak és gonosznak tudói.
6. És látá az asszony, hogy jó az a fa eledelre s hogy kedves a szemnek, és kivánatos az a fa a bölcseségért: szakaszta azért annak gyümölcséből, és evék, és ada vele levő férjének is, és az is evék.
7. És megnyilatkozának mindkettőjöknek szemei s észrevevék, hogy mezítelenek; figefa levelet aggatának azért össze, és körülkötőket csinálának magoknak. """"

No...., mit nézel ki ebből a szakaszból?....Na mit?
Hát a NAPON suót....., hát nem aranyos egy szó? ott van, látod? Segítek....: " Hanem tudja az Isten, hogy a mely napon ejéndetek abból, megnyilatkoznak a ti szemeitek"

AMELY NAPON ESZTEK MEGNYILATKOZNAK A SZEMEITEK.... Látod oda van írva!?
Na és tovaolvasva? "" és evék, és ada vele levő férjének is, és az is evék. 7. És megnyilatkozának mindkettőjöknek szemei ""

Milyen érdekes, ha arról van szó, hogy azon a napon megnyilatkoznak a szemeik, amely napon esznek, akkor hogyan a túróban nem haltak meg aznap, amikor ettek, az ígéret szerint???????????????????????????????????????

Jaaaaaa, ez is valamiféle rejtélyes titok, aminek utánna kell járnod?
Előzmény: Törölt nick (694)
Paleokrites Creative Commons License 2007.11.25 0 0 696
Nem nem jó.... 7 ezer év telt el azóta...., 1 nap 1000 év
10 nap 10 000 év, 100 nap 100 000 év, 1000 nap 1 000 000 év....., 10 000 nap 10 000 000 év....., 100 000 nap, 100 000 000 év, 1 000 000 nap, 1000 000 000 év....
Kérlek ellenőrizd a számolást, mert már tévedek bizonyára, de akkor megkapjuk matematikai modelezésben is az evolúciós fejlődési alapot....
Előzmény: Paleokrites (693)
evangelium Creative Commons License 2007.11.25 0 0 695
Csumy :)

"PARADICSOMBÓL VALÓ KIŰZETÉS ÉPPEN AZÉRT TÖRTÉNT, HIOGY AZ ÖRÖKÉLET FÁJÁNAK GYÜMÖLCSÉBŐL NE EGYENEK, BÁR ELADDIG SEM KOSTÓLTÁK MEG."

Bár addíg sem kóstolták meg????

"A kert minden fájáról bátran egyél!" Ismerős ige?

"EZ AZ IGESZAKASZ VALAMI NAGYON ŐSI ÉS ELSŐKÉZBŐL KAPOTT FORDÍTÁSBÓL EREDEZHET, PERSZE AMERIKAI AGYKÖZPONTI CSATORNÁN JÖHETETT......, SZERINTEM VALAMIFÉLE SZABÁSZMŰHELYBE FÉRCELT...."

Jól írod: szerinted.

"Azért még terelheted a tévtanokat, avagy gönyölgetheted tova....., ettől JT a JT, nemde?"

Kettőnk közül ki a JT? Te az lennél?
Előzmény: Paleokrites (691)
Paleokrites Creative Commons License 2007.11.25 0 0 693
Ha egy nap annyi mint ezer esztendő, akkor Isten hatezer évig teremtett...., a hetedig ezer évben megpihent....
Ha azóta hétezer esztendő telt el, akkor ez megszorozva hétezer szer ezerrel, mennyit is kapunk?
Előzmény: Törölt nick (689)
Paleokrites Creative Commons License 2007.11.25 0 0 692
Most igazat mondott abban, hogy olyanná válnak mint Isten, jónak és rossznak tudói?

Jó lenne, ha isten helyett, aki ugye nincs kezednél, hogy megmondja mi az igazság....., megmagyaráznád ezt a mai napi halált, hogy miképpen is értette azt Isten?

Vízözön nem volt globális, csak egy szűk területen...., ugyanakkor tömeggyilkosság volt....
Mária eljegyzett menyasszony volt, avagy felesége Józsefnek....., bárki aki gyermeket nemz Józsefen kívűl bűnt követ el, ez alól Isten sem vonhatja ki magát!
Most akkor isten bűnt követett el, vagy nem?

5Móz 22,22
Ha rajtakapnak valamely férfit, hogy férjes asszonynyal hál, ők mindketten is meghaljanak: a férfi, a ki az asszonynyal hált, és az asszony is. Így tisztítsd ki a gonoszt Izráelből.
Előzmény: Törölt nick (671)
Paleokrites Creative Commons License 2007.11.25 0 0 691
A kígyó nem hazudott, de te megteheted helyette is!

Nos IGAZA VOLT A KÍGYÓNAK MERT NEM HALTAK MEG ÁDÁMÉK, FÜGGETLENÜL ATTÓL, HOGY TE MIKÉPPEN IS ÉRTELMEZED A HALÁLT!
aA PARADICSOMBÓL VALÓ KIŰZETÉS ÉPPEN AZÉRT TÖRTÉNT, HIOGY AZ ÖRÖKÉLET FÁJÁNAK GYÜMÖLCSÉBŐL NE EGYENEK, BÁR ELADDIG SEM KOSTÓLTÁK MEG..., ÍGY AZ ÖRÖKÉLET TEOMESKETEGSÉG ITT SZAKADT KETTÉ!

ÉRDEKES, HOGY SZÁMODRA AZ IGE EGYÉRTELMŰ, MÍG MÁSOK SZÁMÁRA IS, MÉGIS KÜLÖNBÖZŐ KERESZTÉNY BEÁLLÍTOTTSÁGÚ TEOLÓGAIAI ISKOLÁHOZ TARTOZTOK....., HÁT NEM ÉDI?

"" "mielőtt egybekeltek volna, úgy találtatott, hogy gyermeket fogant a Szentlélektől." ""
EZ AZ IGESZAKASZ VALAMI NAGYON ŐSI ÉS ELSŐKÉZBŐL KAPOTT FORDÍTÁSBÓL EREDEZHET, PERSZE AMERIKAI AGYKÖZPONTI CSATORNÁN JÖHETETT......, SZERINTEM VALAMIFÉLE SZABÁSZMŰHELYBE FÉRCELT....

vAN MÉG EGY PÁR HASONLÓ FÓLTOZÓANYAG?

NOS A ZSIDÓSÁG A SZENTLELKET """ISTENI KINYILATKOZTATÁSNAK""" TEKINTI ÉS NEM SZEMÉLYNEK, SEM NEM ENERGIÁNAK, ERŐNEK ÉS KI TUDJA MINEK VÉLTEKNEK!
EZEK UTÁN AZ """ISTENI KINYILATKOZTATÁS""" MIKÉPPEN NEMZ GYERMEKEKET?
VISZONT BETŐLTHETI MÁRIÁT, A SZÜLETENDŐ GYERMEKET IS!
AMI BENNE FOGANTATOTT AZ NEM MÁS, MINT AZ ISTENI KINYILATKOZTATÁS, BETŐLTÖTTE A SZENTLÉLEK ÉS ETTŐL VOLT ÚGYMOND TERHES ÉS NEM AZ ISTENI FÉRFIIVARSEJTTŐL!

Azért még terelheted a tévtanokat, avagy gönyölgetheted tova....., ettől JT a JT, nemde?
Előzmény: evangelium (669)
evangelium Creative Commons License 2007.11.25 0 0 690
24óra?
Van ilyen kifejezés a bibliában, hogy egy nap ezer esztendő és viszont, az Úrnál.
De ezzel nem én hozakodtam elő...

Én csak vigyorgok itten:)
Előzmény: Törölt nick (689)
evangelium Creative Commons License 2007.11.25 0 0 688
;)
Előzmény: Törölt nick (687)
evangelium Creative Commons License 2007.11.25 0 0 686
Sorry, hüleséget írtam, igaz. Bocsííí!!! :>

Isten alkonyatkor járt a kertben.
Előzmény: Törölt nick (685)
evangelium Creative Commons License 2007.11.25 0 0 684
"Így nemtudom rendesen cáfolni."

No ez őszinte beszéd ;)

Előzmény: Törölt nick (683)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!