Igen , nem lett volna sikere a zene nélkül de sajnos az embereket nem is érdekli a mondani valója amit a számokban, versekben írt.
Nagyon örülök Peace , hogy barátok vagyunk.
Nélküled még mindig naív és tudatlan ember volnék.
Így igaz, én is a hülyék büszke táborába tartozom. Valóban én is főleg a zenéjüket szeretem - halkan megjegyzem, a zene ~60 %-át (a számok alapötleteinek többségét) Morrison írta-találta ki. Megjegyzem, a rajongók nagy részét a zene ragadta-ragadja meg, nem az, h milyen szépen kifejezte magát költeményei által Morrison barátunk.
Azt is halkan megjegyezném, h a f@szt se érdekelték volna a költemények, ha csak úgy zene nélkül károgja kifelé a világba, hogy "I love you the best", "Please please listen to me children", "It will be an easy ride" és társai.
Hé,ezek itt majdnem mind hülyék,és nem tudnak semmit.Nekik csak a zene számít.Nekünk nem ez a legfontosabb.Tényleg egyedül vagyunk,de ezért vagyunk barátok,hogy ezeket megbeszéljük.
"There is no way back."
Játék az élet és a halál mezsgyéjén:öröm,félelem,élni akarás,önpusztítás.
Szerintem felre ertettel. Nem kell isten és földi megnyilatkozásának kísérőzenekaranak hivni, de ez egy masik Doors. Nem tudom hallottad e a tagok eddigi legujabb albumait. Akar kiet nezzuk bizony ezek mar nagyon csak oszulo, oregedo "allatok".
Azt nem tudom elkepzelni, hogy jobbak mint regen, mondjuk azt, hogy masok. Talan igy egyet tudunk erteni.
bocs, hogy belegázoltam érzékeny művészlelkedbe, és a doors-t zenekarként kezeltem, isten és földi megnyilatkozásának kísérőzenekara helyett. amúgy - bár nyilván nem érthetem meg olyan mélyen és igazan, mit te - én is szeretem a doors-t. de ettől még az életben maradt drogos állatok készíthetnek egy jó lemezt egy másik énekessel is.
Ha megegyszer vegig gondolod akkor az utolso mondatod teljesen helytelennek fog tunni meg magad szamara is. (legalabb is remelem)
Ugy altalaban pedig sajnalom, hogy nem tudjatok elsajatitani a Doors & Morrison munkassaganak egeszet. Ahogy olvasgattam az eddigieket csak azt lattam, hogy egy-ket divatos szlogennel nincs tobb benne, vagy nem tudjatok megfogalmazni; mondjuk ezt nehez is.
Majd meg visszanezek parszor.
"élni kell hazudni kell
nevetni kell meghalni"
Morrison saját életét is feláldozta azért,hogy megtudja a titkok titkát.De senki nem értette meg,ahogy minket sem.De sosem adta fel.Át akarta juttatni az embereket a túloldalra(ezért nyitotta ki nekik az érzékelés ajtóit)
De a titok immár örökre titok marad,Morrison előtt felfelé már nem vezetett út,lefelé menni meg nem akart.Jim Morrison úgy halt meg,hogy valójában senki sem tudta,hogy kicsoda.
ui.:"This is The End
beautiful friend
This is The End
my only friend
THE END"
" Kutatunk- egyik ajtót nyitjuk a másik után.
Az érzékiség és a gonosz vonzó nekünk, de azt
hiszem ez olyan mint a kígyóbőr, amit le kell
vedleni időnként.
Munkánk fokozatosan átalakul. Jelenleg jobban
érdekel az élet sötét oldala, ae éjszaka."
Most ismét technikai dolgok.. de azért ez is érdekes (?) szvsz... lényeg, h ne süllyedjünk el...
:-D
Megvettem (használt) LP-n az első Doors albumot. Fantasztikusan szól! Szomorú, mennyire elcseszték az eredeti CD-kiadás hangját... Azon túl, h milyen pocsékul szól CD-ről az anyag (no basszus, bántó, éles magasak, térhatás semmi, a 2 csatorna élettelenül lebeg kétoldalt, "nem áll össze a kép"), még olyan baromságokat is csináltak, hogy az olyan számoknál, amik egy hangszer introjával indulnak, az intro alatt a másik csatornát elnémították (pl. Break On Through, Soul Kitchen, 20th Century Fox legeleje).
És ez az LP-n nincs így!!! Ott normálisan kezdődik minden szám.
Bár én totál antialcoholic vagyok, de apokaliptikus hangulataimban tényleg szinte részegítő tud lenni sok daluk... De azért - ebből a szempontból szvsz mindenképp - a legeslegállatabb az első albumuk volt...
Nekem a Doors nagyon tetszik de nem a minden.De a szöveg, Morrison gondolkodásmódja az élet.Számomra minden más az életben fölösleges.
"Hogy ne érezzétek az Idő rettentő súlyát,
mely vállatokat gyötri, és föld felé görnyeszt,
le kell részegednetek szüntelenül. Mivel?
-Borral,költészettel vagy erénnyel,ahogy tetszik"
Hát nem vmi nagy itt a forgalom, de azért megkérdem: nincs vkinek meg az új dobozos szeta Doorstól? Tehát az 1999. okt. környékén megjelent Complete Studio Recordings-ra gondolok (amúgy méregdrága), nem a "sima" dobozos szet 1 és 2 részekre. Ez az új dobozos szet az összes sorlemezt + ritkaságokat tartalmaz 24 kbit / 96 kHz minőségben masterelve.
én valahogy hátulról jutottam el a Doorshoz... Annak idején, még gimnáziumban, jó húsz éve, láttam az Apokalipszis, most-ot Coppolától (máig az egyik legnagyobb hatású film a számomra), benne egy nyugtalanitó, lüktető, széditő dallal. Aztán később igen sok bluest hallgattam, eredeti, néger bluest, meg sokat a fehér zenészek közül, és igy kerültem ismét kapcsolatba velük... aztán lassan a széditő zene mellett a szövegek nagyszerűsége is elragadott...azóta sem tudok szabadulni. Nem ők az első szám (jó, ez most mindegy), de nagyon közel állnak a szivemhez.
"Mert még most is róla beszélünk!" - ennyi? szerinted miért jó híresnek lenni? a híresség, az, hogy sokan tudnak valamiről még jellemzi a dolog lényegét. megszámlálhatatlan olyan emberben hiszek, akiket nem is ismerek, azt sem tudom mit csinálnak, de érzem, hogy sokkal többet és jobbat mint az, aki csak híres. amit egyetlen ember tud, lehet sokkal értékesebb mint az amit mindenki, szerintem. más kérdés az, hogy meg kell-e osztani a tudást mással. nem. ez mindenkinek a szuverén joga. ha Jim ezeket a verseket és a számait leírta volna, és nem mutatta volna meg senkinek, aztán a kádban egyszerűen elégette volna és utána halt volna meg akkor mit vesztett volna a mű az értékéből? semmit. mit vesztett volna Jim a földöntúli képességeiből? semmit. saját maga számára mennyire lett volna kevesebb? semmivel.
én egyenlőségjelet tennék a híresség és a nemismertég között.
hiszen minden embernek joga, hogy a birtokában lévő elemekkel mit kezd..
speciel én újratöltöm : )))
Jogos a felvetés, de én ált. utána nem rohanok elmondani mindenkinek, hogy éppen Doors-t hallgattam.... Amúgy akkor szokott előkerülni, ha valami komoly bajom, túl rossz vagy gyanúsan jó kedvem van, aztán vagy még jobb lesz, vagy még rosszabb, de ennek már csak így kell lennie. Amire gondoltam: attól vagyok kiakadva, amikor egy láthatóan anyagilag is elég szépen elengedett 13 éves, akinek még k...a semmi gondja nem volt életében, Cult cipőjében, bőrkabátjában arről fecseg a buszon, hogy micsoda mélységeket fedeeztt fel a The End-ben... Teszi ezt olyan csajoknak akiknek Jim csak "jó faszi".
>Es ilyenkor magaddal is problemad szokott tamadni ? <
Persze, de van folyamatosan, nem emiatt, és velük/vele gyógyítom, meg Radiohead-del, Pumpkins-sal, stb.
>Más : "Szégyen, hogy egyesek arra használják fel, hogy elvontnak látszanak (de ocsmány szó), jó lehet vele villantani társaságban, de...." szerintem nincs szükséged arra, hogy velük foglalkozz, ha ugy erzed veled minden rendben, akkor mar sokat tettel a lelki bekedert.<
Ez nekem most jót jelent, ugye?
Ez akkor is furcsa, pl. nem igazán értem az Oliver Stone-dolgot... Reklámíze van mindennek, amihez hozzányúl, pedig jó volt a film. Valaki itt írta a csokrot. Úgy lett volna jó, hogy a felirat: Jimnek! Ennyi!
w
Ki lett a gyoztes?
Igazából nem biztos, hogy ezt a játékot erre játszák, de ha már választani kell akkor Jim nyert! Miért? Mert még most is róla beszélünk! És ha nem így lett volna ahogy volt, hanem szépen megöregedve a 26. életmuvét publikálná, akkor nem Jim lenne. Ez így volt jó, és ezért lett az aki. Igen, legyozte a halált! Az életét áldozta azért az élményért, amitol mindenki fél. Az életét adta azért, hogy megtapasztalja a saját tudatalattiját. Akkora nagy baj ez? Hogy tudatosan rombolta önmagát? Na és. De hogy öngyilkos lett volna az ellen tiltakoznék. Az nem illik ebbe a képbe. Meghalt a fürdokádban. Hogyan? Az maradjon az o titka...
Honnan tudom? Sehonnan. Ezt érezni kell. A tudatnak ehhez semmi köze.
csak felfogás kérdése... elég ha csak azt nézed ki/mi lett a győztes.
morrisonnak az volt a dolga, hogy a tudat alá lásson vagy hogy éljen?
életét áldozta a szernek... egyszerüen öngyilkos lett.
ki mondta, hogy igaz amit írt? ha nem tudok összehasonlítani a sajátoddal?
akkor nem értetted meg a mondanivalót!
Mert éppenhogy Morrison használta (ki) a drogokat és a piját, hogy lehatoljon a tudattalan szintre, ahol a spontán emberi dolgokat már nem nyomja el a tudat. (Öidipusz, break on thru ... stb)