Tagadhatatlan, hogy viszonylagos jólétben élünk, tagadhatatlan a hatalmas fejlődés 2000 és 2018 között, az embereknek kisebb problémát okoz egy bevásárlás, mint 2000-ben. Nem csak a technológiai fejlődésnek köszönhető, hogy könnyebben hozzájutunk hightech termékekhez. De mindennek milyen ára van? Merre haladunk és milyen következményei lehetnek?
Egyes elemei az irányításnak már a Fideszes szavazóknak sem tetszenek, de egyrészt nem látnak más alternatívát, másrészt a jólét számukra fontosabb, gazdasági fejlődésről beszélnek. Mindez még sok Fidesz ellenes számára is talán érthető.
De milyen eszköz maradt egyáltalán még a lakosság kezében, amivel pártfüggetlenül megálljt tudna parancsolni a nem tetsző témákban, ha esetleg már a Fideszes szavazók is úgy gondolnák, hogy "oké, hogy Fidesz a legjobb, de ezt azért már csak nem kéne engedni"?
A Fideszes szavazókhoz fordulva kérdezném, hogy számotokra a viszonylagos jólét mennyit ér meg? Mi az a pont, amire azt mondanátok, hogy ez már nektek is sok?
Ezekre a kérdésekre próbálok választ találni, remélem segítetek ebben!
Pedig korrupció az van, minden országban. Igen ám, de itthon a miniszterelnök hivatalosan képes kijelenteni, hogy ilyen pozitív környezetben, ami Magyarországon van, egyáltalán nem is létezhet korrupció.
Ez azért sokmindent elárul arról mennyire van komolyan véve a korrupció megelőzése, ellehetetlenítése.
Mindenhol van, de a fejlett országokban küzdenek ellene törvényekkel, külön független intézmény rendszerekkel. Hol kisebb hol nagyobb sikerrel.
Számtalanszor elmondták az EP-ben is, hogy a fő bajuk nem az velünk, hogy van korrupció és még csak nem is az, hogy több mint a nem volt kommunista országokban, hanem az, hogy már nem is küzdünk ellene. Sőt..
Pl. nem kell elitélni Orbán vejét, HA ártatlan, de az mi, hogy a föügyészségünk nem is vizsgálódik inkább, mert a miniszterelnök rokona? Hogy történhet ilyen?
Pedig ok lenne vizsgálodni minimum, mert az europai korrupció ellenes hivatal rengeteg törvénysértést tárt fel. Azért volt joguk nekik vizsgálodni, mert ök adták a pénzt. Szoval ahhoz is joguk volt, hogy emiatt az adott pénzt felfüggesszék (15milliárd forint).
Gondolom ezt nem nagyon reklámozza az a "476 fideszt támogató média, ami természetes, hogy mind ugyan azt mondja".
Sajnos nagyon ostoba, személyeskedő a posztod, tele alaptalan hazugságokkal. Érvek nélküli, ahogy az ellenzék egésze is. Ennyit dtudsz, ennyit tudtok. Ignorállak is, nincs értelme egyetlen mondatodnak sem. Egy kis tanulással, logikával, józan paraszti ésszel többre mennél.
Romániádban sok ezer embernek csökkenni fog a fizetése az idén! Nőnek az adók, kétséges, hogy mikor tudják fizetni a fizetéseket és nyugdíjakat most januárban. (ziare.ro)
A többi hülyeséget már nem is említve!
- mitől idióta aki kokárdát tűz ki nemzeti ünnepen, vörös csillagot szabad?
- a 2006-os randalírozók most veletek együtt tüncikéznek és akarják megdönteni a kormányt;
- amit 2010 óta szerintetek elloptak, az mind jól látható az új és újjáépített, szépített helyeken;
- nyilván kizárólag Fletódéknak szabad magyarként milliárdossá válni;
- nem viszonylagos, hanem valóságos jobb lét 2010 előtthöz képest.
"Számotokra mit jelent az Orbán által célként kitűzött "illiberális demokrácia"? Mert engem megrémít. "
Éppen most rémít meg? 2000-ben nem rémítettek meg a kokárdás idióták? 2006-ban nem rémített meg a gyújtogató csőcselék? 2010 óta nem jöttél rá, hogy kicsit túl vagyunk azon, hogy "a politikusok ellopják az országot"és a sok Mészáros Lölőzés meg stadionépítés között szépen lassan csődbe megyünk? Nem baj, majd ha kiürülnek a boltok, akkor talán majd aggódni is elkezdesz! Meg "viszonylagos jólét". Milyen viszonylagos jólét???? Románia leköröz minket!!! Miket hadoválsz itt össze?
még a Fidesz szavazók körében is azok vannak többségben, akik szerint tisztességtelenek és előre lejátszottak a közbeszerzések (45 százalék, 34 ellenében), és figyelemreméltó, hogy ebben a körben vannak a legtöbben, akik nem tudtak, vagy nem akartak válaszolni erre a kérdésre (21 százalék).
"a dolgok állása szerint neked kéne bizonygatnod hogy nem lopnak, "
Már miért is kéne nekem bizonygatnom? Ti hablatyoltok 8 éve a levegőbe.
"ez minden épelméjű fideszes számára is nyilvánvaló."
= van néhány szegény, naiv kormány-szimpatizáns, aki belemegy veletek ebbe a játékba, hogy mepgróbálja cáfolni a bizonyítatlant... és ez a kommunikációs trükk, ezt szeretnétek elérni igazából, igaz?
Ahonnan ő nézi a fórumot, biztos jobban látja, hogy mit érdemes meghagyni, és mit nem. Én már kinőttem abból, hogy modik döntését kritizáljam. Tegye a dógát, én is teszem a magamét.
Kár értük, anno nagyon színvonalas kiadvány volt a hvg. Más kérdés, hogy a színvonaltól éhen dögölhettek volna, így aztán lementek pöcegödörbe. Ez van.
Én a neten sem vásárolok olyan helyről, ami bosszant. Az M1 TV-n nyomatnak egy reklámot, amin egy zöld fika iszonyatosan primitív dicsekvő hangon zavarja a nyugalmam. Azoktól például soha nem vásárolok.
De azt a terméket sem, amelyiket úgy reklámoznak, hogy egy néger beugrik a képernyőmbe és elkezd ordibálni a saját lakásomban.
Csak kapcsolódik, de én pölö azt tapasztaltam a teszkónál, hogy amit a külföldi piacra szántak (többnyelvű feliratozás, elöl az angol, vagy francia, esetlegesen a magyar csak pluszban van ráragasztva), az bizony jó.
Lidl-ben egyszer voltam vagy tizenöt éve és pássz.
Megláttam egy raklap olyan "szintetikus" üdítőt, hogy még tán a víz is hamisítvány volt benne, oszt' ott helyben beleálltam a fődbe. Persze az egész választékuk kábé ilyen low-end food volt.
(És hát a "menstruáló alkalmazottak jelölgetése pirosbetűs napokon" c. sztori sem segített.)
Elég nagy a választék, egymás tövéből nőnek ki a bevásárlóközpontok.
Amelyik számomra bármi okból szar, oda én sem tolom be a pofámat. Pl. van egy S-betűvel kezdődő, amely drágább ugyan, de bőséges a választék, jó a minőség, de rendszeres, hogy csak egy pénztáros dolgozik, én meg nem fogok nagykabátban sorban állni fél órát a túlfűtött áruházban 10 db Túró Rudival.
OK, kell a topikbohóc mindenhol, de itt már nagyon túltolod a kreténséget!
Láthatóan sosem jártál még egyik ilyen boltban sem: fogalmad sincs mit árulnak, milyen minőségben....
Persze, olcsó vackot is a magadfajta kádárproliknak, de pont az a Lidl és Aldi előnye, h megkapod ugyanazt a jó minőségű terméket is, mint a német boltjaikban - nem csak kelet-eu-nak szánt vackot, mint a Tescoban vagy pláne a CBA-ban. Ha magad nem jársz oda, baromságok terjesztése helyett nézz meg egy tetszőleges élelmiszer terméktesztet: mindig a Lidlben/Aldiban kaphatóak végeznek az élen...