Lengyel Zoltán a Fideszből jön, tehát értékelvű, vallásos ember, aki von Haus aus magával hozza a munka becsületét és a megvesztegethetetlen magyarizmust az erkölcsi relativista MDF-be.
Ezzel mintegy rendbe is hozza az MDF tisztességét, mert ha képviselőtársait f.szlógatáson vagy más tisztességtelen viselkedésen kapná, egyszerűen csak bejelenti, hogy "kilépek" - és onnantól úgy táncolnak, ahogy ő fütyül.
Szili Katalin az MTI-nek elmondta: Lengyel Zoltán korábban független, most MDF-es képviselő Vas János alelnöki helyére kerül a sport- és turisztikai bizottságban. Vas János függetlenként csak egy bizottsági helyre jogosult, vagyis megtartja gazdasági bizottsági tagságát.
Ágh Péter (Fidesz) Lengyel Zoltán helyére kerül a költségvetési bizottságban. A fideszes Tiba István - aki hétfőn tette le az esküt az Országgyűlésben - az ifjúsági, szociális és családügyi bizottságban fog tevékenykedni.
Korábban a Fidesz többször kezdeményezte, hogy Lengyel Zoltánt a fideszes Ágh Péter váltsa a költségvetési bizottságban. Lengyel Zoltán korábban fideszes képviselő volt.
Répássy Róbert hétfőn, a döntést megelőzően azt mondta: azzal, hogy Lengyel Zoltán belépett az MDF-frakcióba, duplán igazuk van ebben a kérdésben, hiszen nemcsak arról van szó, hogy a pártok közötti megállapodás szerint a Fidesznek jár még egy hely a költségvetési bizottságban, hanem így az MDF-nek már két helye lenne egy helyett.
Ez most egy vagy - vagy helyzet jó lenne felfogniuk nincs választás ezen a kettőn kívül. Ha kívül akarnak maradni az olyan mintha Gyurcsányt segítenék a legjobb példái ennek az úgynevezett független képviselők.
a nemzetvesztő libsiknek muszáj minden alkalmat megragadni, hogy belerúgjanak azokba, akik egy erkölcsösebb világ felé próbálják noszogatni a panelprolik elkurvult világát.
Persze a libsik őshazájában már nem ilyen nagy a pofájuk... (milyen érdkes... khmmm)
Olyanok ők, mint a neveletlen proligyerek, aki azzal magyarázza mocskos viselkedését, hogy egyszer látta a tanárnőt is mulatozni... Akkor meg miről "prédikál"? Igaz? Előzmény: 33nev (107)
Kérdésre válaszolva hozzátette: a nagyon szomorúnak tartja, hogy a Fidesz részéről korábban elhangozhatott, hogy bárki is képviselőket venne meg, szerinte itt sem történt semmi ilyen, "egyszerűen annak a felelősségét érzetük át, hogy a jelenlegi gazdasági világválság, a külgazdasági, belpolitikai helyzet szükségessé teszi azt, hogy legyen egy konzervatív frakciója a magyar Országgyűlésnek".
Én védeném el is zárnám nehogy baja essen veszélyes a világ remélem a dupla fizetés nagy része elmegy majd ügyvédekre a következő választások után.
Azért kérdeztem amit kérdeztem mert nem értem hogy aki anyagilag nem érdekelt a Gyurcsány hatalom fenntartásában miért nem támogat minden kis történést ami gyengíti vagy megbuktatja ezt a sorsrontó rezsimet most már nem babra megy a játék.
A dupla fizetés simán kijön törvényesen is: eleve magasabb a frakcióban ülő képviselő fizetése, meg a fr.vez.helyettes is kap pénzt. Emögött nem kell keresni umbuldát.
Számomra nagy csalódás, hogy egy ezzel az alakkal lepaktálnak. Szegény Boross! Egy ilyen megélhetési hazudozó ül mellette. Eddig hinni akartam az MDF "tisztakezűségében". Én is azt hiszem nagyobbat buktak, mintha függetlenek maradtak volna.
mesterem a második mondat !! a retyópapir a zsarunak kell !! /hivatalos közegnek - aki +kérdezi , hogy a körförgalomból mikor gyüszöl ki má´ végre. :D/
A házbizottságban egyébként ma komoly vita volt arról a technikáról, amellyel az MDF-frakció megmentette önmagát. Szili Katalin úgy döntött, az ügyrendi bizottság foglal majd állást arról, hogy az MDF-frakció jogfolytonosan működik-e tovább Lengyel Zoltán belépésével.
Répássy Róbert, a Fidesz frakcióvezető-helyettese az MTI-nek elmondta: pénteken, amikor Vas János kilépésével kilenc főre csökkent az MDF-frakció létszáma, akkor "de jure", a házszabály szerint megszűnt a képviselőcsoport. Hozzátette: az MDF frakcióvezetőjének erről szóló bejelentése - amelyre három napot ad a házszabály - "nem konstitutív", vagyis nem ettől függ, valóban megszűnik-e a frakció.
A Fidesz jogi kabinetvezetője szerint arra van lehetőség, hogy az MDF-frakció újjáalakuljon, de ők nem ezt csinálták, hanem egy tagcserét hajtottak végre, holott a házszabály nem ad lehetőséget tagot felvenni egy megszűnt frakcióba.
Más pletykák arról szólnak, hogy Lengyel Zoltánnak dupla fizetést ígértek - ezt erősítheti, hogy Almássy Kornél még a hétvégén úgy nyilatkozott: Dávid Ibolya saját fizetését ajánlotta fel, ha visszaül. A többi párt részéről egyébként általános elképedés volt tapasztalataink szerint a reakció a történtekre, a parlamenti folyosón uralkodó hangulat alapján, amibe azért jócskán vegyült káröröm is, hiszen az MDF valószínűleg még jópárszor magyarázkodni kényszerül majd Lengyel miatt.