Arra szavaztunk március 9-én, hogy 2009-től töröljék el a vizitdíjat, a korházi napidíjat, és az oktatási hozzájárulást. Ehhez képest teljes az egyetértés a pártok(!) között, hogy már idén április 1-től töröljék el ezeket a díjakat, a népszavazás eredményét nagy ívben leszarva.
Csak mert olyan szivesen rágódsz a baromságodon. Éger szerint a vizitdíjjal nem lett érdemi jövedelemnövekedés, de szintén Éger szerint nagyon hiányzik a vizitdíj.
És ezen kéjelegsz.
Nos. A vizitdíj ellenében lenyúlták az amortizációt az orvosoktól. Az pedig egy adómentes nettó pénz volt az orvosok zsebében, ellentétben a vizitdíjjal, ami majdnem bér jelleggel adózott az állambácsinak. Így egy forint elvonást 3-4 forint bevétellel tudtak kompenzálni. Ez volt a vizitdíj, ami gyakorlatilag elhanyagolható mértékben emelte az orvos jövedelmét. De ha most elvonják tőle azt is, akkor bebukta az amortizációt, meg a vizitdíjat. Ez azért már egy kicsit sok. Ugyebár?
Nem lácc tovább az orrodnál és amikor jönnek ennek a csúfos népszavazásnak a negatív hatásai azt sem fogod észrevenni vagy letagadod, hogy nem azé van...
"Tulajdonképpen miért is akarsz habzó szájjal vizit- és kórházi napidíjat fizetni december 31-ig, "
Senki sem akar dec 31-ig vizitdíjat fizetni. És ha már olyan nagyvonaluan lehetővé teszi ezt kurmányunk, akkor természetesnek tekintem, hogy az ellentételezéséről is gondoskodik. Ha nem ezt teszi, akkor valami átverés van a fülük mögött.
Milyen következmény, már ne nevetess...Attól, hogy ez a politikai elemzőnek álcázott propaganda-intézmény milyen nemzethalált vízionál 20 milliárd bevétel-kieséstől, attól még Magyarország nem fog bedőlni.
Nem tetszik, hogy következményei vannak a 300Ft-os politikának, méghozzá nem csak Gyurcsányra nézve, hanem az országra. Méghozzá negatív. Persze 300Ft-os emeberektől nem várok nagy megértéseket, félre ne érts:DDD
Megnőtt Magyarország poltikai kockázata a gazdasági szereplők szemében a népszavazás után - állítja a Political Capital elemzése, amely szerint az állami függőség dicsőítése, a tőke- és piacellenesség áll szemben a modern nyugati demokráciák öngondoskodást hirdető alapeszményével.
A március 9-i magyarországi népszavazás egyedi a demokratikus országok történetében, hiszen nagyon ritka az olyan eset, amikor valamilyen kivetett díj eltörlését népszavazásra bocsátották volna - állapítja meg a Political Capital elemzése. A közelmúltban Szlovákiában rendeztek hasonló népszavazást az ottani reformok visszafordításáról, de szomszédunknál a referendum érdektelenségbe fulladt és kudarcot vallott. Más országokban vagy az alkotmány, vagy a törvények, vagy a politikai elit önmérséklete, a szokásjog az akadálya, hogy ilyen népszavazásokat tarthassanak - emeli ki a politikai elemző cég. Tehát a március 9-i magyar népszavazásnak már a puszta ténye is meglepetés volt a külföld számára, miközben a váratlanul magas részvétel is komoly következményekkel jár a jövőre nézve. ... http://www.fn.hu/penzugy/20080312/leertekeli_magyarorszagot_nepszavazas/
Az alkotmány csak lehetővé teszi a népszavazást és nem kötelezővé. És a lehetőségeket is erősen szűkíti. Tehát az alkotmány szempontjából a tisztán képviseleti demokrácia működőképes. Hogy a társadalom többsége mit gondol, azt nem tudom, jobb forrás híján hiszek neked.
Az lehet, hogy nem sokat ér, de valamit biztos számít. Nem érdemes az orvosokat hergelni, mert itthagyják az országot, aztán kurálhatod piócákkal a szélütésedet.
Pixy most már találj magadnak valami mást, amivel elütöd az időt, mert nekem mára elegem volt a gittrágásból.
Szerintem az a te egyik igen nagy bajod, hogy nem tudsz elegánsan veszíteni.
Értem, szóval te elfogadhatónak tartod a tisztán képviseleti demokráciát. A dologgal az az apró nüansz, hogy se a társadalom többsége, se a hatályos Alkotmány nem tartja annak.
A legfontosabb, hogy el kellene fogadni: ez a rendszer így tud működik.
Melyi rendszer? A magyar? Az úgy működik, ahogy a magyar Alokotmány megszabja. És valóban, ezt el kellene fogadni mindenkinek.
"Egyetértünk a kormány álláspontjával, hogy április 1-vel eltörli a vizitdíj és a kórházi napidíj fizetését" - mondta Varga Mihály, a bizottság fideszes elnöke,
Mellesleg ez a szar kenegetése és máshogy nevezése. mert azt senki sem merte kimondani, hogy arról van szó, hogy nincs pénz, ezért szűkítjük az ÁF-et. ( Azért a 15% durva szűkítés) Hanem jönnek a demagóg szöveggel, hogy semmi sincs ingyé, és majd akkor az oktatás presztizse, meg hasonlók.
Akkor merjük nevén nevezni, 15% ÁF a többi költségtérítés. Evvan.