Ne essünk túlzásokba
Európai elkötelezettsége nem jelent egyben elfordulást Amerikától. Mint fogalmaz, „el kell ismerni Amerika súlyát és szerepét, (…) de ne essünk túlzásokba a rendkívüli intézkedésekkel és jogkorlátozásokkal. Én például addig nem megyek – tudósként sem mentem – az Egyesült Államokba, amíg ujjlenyomatot kell adnom.”
http://index.hu/politika/belfold/solyom0805t/
Valóban, a kaja besugárzásos fertőtlenítése bevett szokás! Kérdés az, hogy rövidtávon úgy tűnik, hogy ez lehet megoldás, de a hosszútávú hatásokkal nem számolhatnak. Ha megeszünk valamilyen sugár kezelésen átesett ételt, annak maradék sugárzása, az a testünkbe kerül, amely tovább terheli a szervezetünket. Ok, elfogadom, hogy ennek, látható(!) rövidtávú egészségügyi kockázata nagyságrendekkel kisebb, mint mondjuk, ha ételmérgezéssel korházba kerülnénk. Mi nem vagyunk kaja! Mi még élünk, ezért szerintem NE terheljenek meg sugárdózissal! Ez más kérdéseket is felvet, pl mi az amit megeszünk. A génkezelt dolgok, amelyeknek nincs rövidtávú hatása, de hosszútávon nem mondja meg senki, hogy mik lesznek a következmények. Az USA rengeteg génkezelt növényt termeszt, gazdasági alapon szorgalmazza a génkezelt terékek piacbővítését, pl EU-ba. Nyílván, mert náluk is legfőbb érték az ember, nem a pénz, á dehogy. Szerintem kár naívnak lenni, abban, hogy simán lesugarazzák az embereket, hogy egy több millió dolláros repülő nehogy felrobbanjon, s több száz ember meghaljon, óriási anyagi és presztízs veszteséget okozva a légitársaságnak. A sorrend pedig ez: repülő, ember!
"People are just beginning to understand the seriousness of food-borne illness, caused by bacteria and bacterial by-products, which has recently renewed the interest in irradiating foods," asserted George Pauli, Ph.D., Director of the Division of Product Policy, U.S. Food and Drug Administration (FDA). The Centers for Disease Control and Prevention (CDC) estimates that every year in the US 76 million people get sick, more than 300,000 are hospitalized, and 5,000 Americans die because of foodborne illness. Ultimately, the expense for this preventable disease becomes the taxpayer's burden.
"Moreover, there is additional pressure from the meat and poultry industry to promote irradiation, as recalls due to bacterial contamination are becoming very expensive," states Dan Henroid. The meat industry has had to convince the public that it is providing a microbial safe food product, particularly after the recent high-profile outbreaks of Escherichia coli and Listeria..."
Több mint 100 alkalommal vittem át a reptéri röntgenen professzionalis szines filmet. Negatívot, diát, közepes és magas érzékenységüt. Volt olyan, hogy egy út alalmával 3x is átment a röntgenen. Soha semmi baja nem lett. De járnak a buszok, vonatok. Ott még nem használnak röntgent. Momentán.
vegul is jo hogy beszelunk errol. egyetertek hogy lehessen valasztani. lehessen peldaul valasztani a teljes testi motozast ha valaki feel a sugarazastol.
az is eszembe jutott hogy nem is kell IGAZAN sugarazni, eleeg ha mindenki ugy tudja hogy egy legy sem bujhat meg a ruha alatt mert sugaraznak. ezekutan teljesen felesleges a tenyleges sugarazas.
abban is egyetertunk hogy ne legyen kivetelezes. nehogy mar csak az arabokat, magyarokat sugarazzak hanem mindenkit.
a szegyenlosseget nem tekintem szempontnak, orvos elott is minden tovabbi nelkul levetkozunk. a harcmodort nem mi talaljuk ki hanem rank kenyszeritik. barmilyen kivetelezes emberek halalaval jarhat.
es talan a globalizacio elorehaladasa meghozhatja azt hogy egyetlen szervezett ero sem fogja az ilyesfajta terrorizmust tamogatni. elkepzelhetetlen lesz. anyagyilkossagok ellen sem kell kampanyolni es ellenorizni az embereket mert gyakorlatilag senkinek nem jut eszebe hogy megolhetne/meg kellene olnie az edesanyjat. tehat olyan ritka az esetszam hogy nem kell ra protokoll. pedig ez egy egyszeru tabubol fejlodott ki. tehat csak egy szokas hogy szeretjuk es becsuljuk edesanyankat es eszunkbe nem jutna megolni.! nevelhetoek vagyunk. ki kell talalni az elkepzelhetetlen dolgok taarhaazaat.
Alfredoo! Legyünk optimisták! Legyen Igazad! Jelen technikai tudásunk alapján persze, nem ártalmas! Vezessék be, bár más szempontok szerint is aggályos ezen eszköz használata! Gondolj bele egy apáca átvilágítása pl. (nem zárhatjuk ki termszetesen, hogy egy reverendába öltözött terroristával van a hatóságnak dolga) Más módszer nem létezik? Végezzék a hatóságok a dolgukat, erre találták ki a titkosszolgálatokat. Ne sugarazgassanak már, minden dolgozót!
Egyébként én csupán az egészből arra akarok kilyukadni, hogy mint mindenben, a mértéken van a hangsúly! Fontos lenne megszabni a határt, visszacsatolás civil kontrol segítségével szabályozni, hogy még a legnagyobb államok is betartsák ezen kényes szabályokat, s ne sérülhessenek legalább a legalapvetőbb emberi jogaink! Azért van a civilizáció, azért jöttünk le a fáról, azért viselünk ruhát! Nem lehet ezt a szbályt csak úgy áthágni, a terrorizmus elleni harc jegyében!
akkor induljunk ki abbol hogy a vilagon ervenyes eloirasok nem fogjak lehetove tenni karos mennyisegu sugarzasok alkalmazasat ilyen ceelokra.
ugy tudom hogy a reptereken hasznalt rontgen meeg a filmeknek sem aart.
tehat indokolatlannak tartom az egeszsegi artalommal torteno riogatast. a hasznalando rendszer pontos parametereit sem ismerjuk. de biztosra vehetjuk hogy bevezetesenel az egeszsegugyi kerdes is fontos szempont lesz.
a repteri berendezeseknel vedoruha nelkul uldogelnek az alkalmazok. az orvosi rendeloben gondolom 100x adagot kapunk es a hasznalo soha nincs a kornyezetunkben.
egyebkent a fel nem fedezett terrorista sokkal nagyobb egeszsegugyi karosodast tud bennunk okozni. emlekszel a cipotalpas robbantora? nem fulelik le, akkor 100 ember elpusztul. ki az isten gyanakszik egy cipofuzojet megkoto emberre?
Off Nyílván nem tudtam! :-(( Bár már az index elődjét is olvastam.... Nekem a nickem fontos, nagyon szeretem, évek óta így vagyok a neten, sorszámozva általában... Mert hát több rinpocse szaladgál a világban :-)
Mit akarok komolyra venni?????? Tényleg nem értem!
Szerintem Te sem értettél engem, amíg nem olvastad a cikket..... On
Tévedés! National Geografic valamely adása ! Megcsinálták! Tényleg alkalmazzák az említett kikötőkben. Szúrópróba ( matematikai statisztikán alapuló mintavételes ellenőrzés) szerű alkalmazása, miért ne lenne lehetséges? Kamionoknál Magyarországon is gyakorlat vám ellenőrzéseknél!
Az index cikke nem említi az alkalmazott módszer milyen energia tartományban dolgozik. Az viszont egyértelmű, hogy aktív technikát alkalmaznak, azaz valamilyen sugárzásnak teszik ki a személyt. A fém detektoros ellenőrzés passzív vizsgálat, a fém ferromágneses tulajdonságát használják ki. Bármilyen, legyen az a legkisebb sugárterhelés, hozzáadódik az amúgy is tekintélyes sugáradaghoz amit az ember az élete folyamán kénytelen elviselni!
Alfi! Nem érezted ki az íróniát? Hidd el, amit írtam félig komoly. A másik fele, pedig megtörténhet és azzá válhat! Ez pedig veszélyes, dolog! Nem szabad túlzásokba esni senkinek, főleg a nagytestvérnek! A nickkem, pedig nekem is kedves!
Ez tényleg olyan kép? Nem értem,bár nem vagyok szakértő, lehet, hogy nyilvánvalónak kellene lennie.
Szóval: itt mintha a bőrfelület kontúrjai rajzolódnának ki. Én meg úgy tudom,hogy a röntgensugár áthatol a bőrön, és a csontozatot mutatja. Azért is használják a töréseknél, tüdőszűrésen stb.
Ez ellentmondás. Vagy nem röntgen, vagy kamu kép, vagy új infók kellenének: "amikor a röntgen mást csinál, mint szokott."
Röntgen: a csontozatot mutatja; a lágy részeket esetleg CT-vel vagy MRI-vellehet, de azok rétegesen, belülről dolgoznak. Azért kell befeküdni egy szerkezetbe és betolnak vele, körbevesz a sugárforrás.
Itt mi a csudáról van szó?
A nemi szervek tudtommal elég kevés csontot tartalmaznak.
Nem vagyok 100%-ban biztos, de képtelenségnek tűnik, több okból.
A kamion/hajó fém teste nagyon elnyeli a sugarakat, így nagyságrendekkel (a többes szám használata nem véletlen) nagyobb méretű és energiafogyasztású gép kellene hozzá, még akkor is ha számítógép vezérelt réteganalizátort (közismert nevén CT) elvét alkalmaznák is. (viszonyítási alap: a jelenlegi, diagnosztikára/csomagellenőrzésre használt gépek).
Ekkora gép építése - szvsz - elvileg lehetséges, a gyakorlatban értelmetlen, ha az ember végiggondolja az antwerpeni vagy a szigapuri kikötő forgalmát.
most sem olvasom el. remeelem hogy betartom oket olvasas nelkul is. solyom ellenes vagyok de remelem hogy nem gyuloletbol hanem elvi alapokon. es nem is igazan solyom ellenes vagyok mert tisztelnem es becsulnom kell mint embert, megvalasztasanak folyamata es az indexet is atimpregnalo szili fika meelyen zavart. pedig tobb kifogasolnivalom van szilivel kapcsolatban. de ha az orszag feleet/40%-at kepviselo part ot tartja alkalmasnak koztarsasagi elnoknek akkor az akarhonnan jovo aljas fikaat elutasitom! es ebben az sem gatol meg hogy esetleg szdszes barataim muvelik ezt a mufajt.
mi a fene lenne az ember ha az integritasa is kerdeses lenne?
tudom, hogy nincs harag frédi, hisz a rövidítésemnek is te vótál a keresztapja /etn@index.hu/ ; az a baj, hogy nem olvassa el szinte senki a hirdetményeket (2. hsz)
picit cikiben vagyok mert gondolhatod hogy nem akartalak semmilyen formaban kikezdeni es nem moderator voltod miatt hanem azert mert semmifele inkorrektseget toled nem tapasztaltam. ha meg esetleg volt akkor ervenybe lep hogy ahol vagjak a faat repked a forgacs.
vedd ugy hogy leirtam a velemenyemet, a csak ugy mondok, alapon. vagy ugy is tekinthetjuk hogy hanyom a borsot a falra es ettol senkinek nem lesz jobb, semmi nem fog valtozni, viszont hogy en kiadtam magambol egy picit jobban erzem magam.
Az lesz a legremekebb, amikor majd jól megröntgeneznek egy egy utazás során a repülőtéren. Lásd index hír... A kapott sugárdózis=kilépés az országból+ repülőút+belépés az országba. Aztán irány a tüdőszűrő. ..... Ez még csak a kezdet, mert ha majd a rendőr, motozás helyett röntgenez is, az lesz majd a király világ. :-)))
Egyébként a teher hajókat és kamionokat röntgenezik, drog, csempész árú után kutatva, de embereket durva dolog ilyen vizsgálatok alá vetni, hiszen ez még az egészségre is káros! Ez az egész világ amúgy is káros az egészségre :-)))
36/1994. (VI. 24.) AB határozat
becsület csorbítására alkalmas tényállítás, híresztelés, illetve ilyen tényre közvetlenül utaló kifejezés használata pedig csak akkor büntethető, ha a becsület csorbítására alkalmas tényt állító, híresztelő, illetve ilyen tényre közvetlenül utaló személy tudta, hogy a közlése lényegét tekintve valótlan vagy azért nem tudott annak valótlanságáról, mert a hivatása vagy foglalkozása alapján reá irányadó szabályok szerint - az adott állítás tárgyára, a közlés eszközére és címzettjeire tekintettel - elvárható figyelmet vagy körültekintést elmulasztotta.
nem tényről, hanem tény-állításrólDubhatod sutba a hozzászólást.
It is my pleasure
en ugyan oregebb vagyok de edesanyam annakidejen azt mondta hogy nem baj ha nyitvahagyjuk az ajtot, legfeljebb valaki behoz valamit.
en inkabb azt mondom hogy legyen minel tobb kamera es hasznaljak is fel az adatokat. az adatvedelem ne a bunozoket szolgalja.
cca 10 eeve feltortek a kocsimat a bokreta utcaban. a rendor meselte hogy szinte naponta van ott ilyen eset. kerdeztem hogyha lekamerazok ilyet mit lehet tenni. azt mondta semmit (akkor) mert a birosag nem fogadja el a felvetelt. adatvedelmi biztosunk is a nyaalaat veri, ahelyett hogy kemeny bunuldozes lenne es o is azt segitene. talan az adatvedelem egy kesobbi kor prioritasa lehetne.
es mar irtam, hogy lehet hogy ma tobbet meg lehet rolunk tudni de a szabadsagjogaink is nottek. hiszen 40 eeve egy hazassagtores komolyan kettetorhette az ember egeesz eletet. ma mintha lenne erre vonatkozo (hallgatolagos) jogositvanyunk. vagy egyaltalan arra hogy idegen emberrel (novel) mutatkozzak valahol. megvaltozott a vilag is korulottunk.
annakidejen felhasznalhattak ellenunk ha templomban jartunk, meeg ha csak be is neztunk oda. ma ez ugye nem erdekes. amugy a szabadsagjogokat jobbrol ugyanugy veszely fenyegeti, ugyanugy megfigyelhetik politikai es egyeb maganszokasaimat es felhasznalhatjak (akaar csendben) ellenem.
ezert is vagyok feltetlen hive a magangazdasagnak mivel sem ereje sem kedve ilyesminek utanamenni. dehat a jobboldalnak ez sem teccik. miert is nem?