Tudod en meg azt mondom aki hulye dogoljon meg.En is felvettem ilyen kedvezo kamatozasu hitelt 74-ben mert joban voltam egy takarekszovetkezet elnokevel es a legkevesbe sem erdekelt, hogy ez szabalyos vagy nem , az legyen a bankelnok baja. Le is ultettek hutlen kezelesert, de nekem mi a fene kozom van ehhez.Nem volt neki kotelezo adni a penzt, en meg hulye lettem volna nem elfogadni.
Tessek a Princet elkapni ha szabalytalan volt, te meg sirhatsz,hogy milyen erkolcstelen dolog es . Kit erdekel. Az a lenyeg,hogy torvenytelen volt-e vagy nem. Ha torvenytelen volt felelossegre kell vonni azt aki a hitelt adta, a tobbi ,mint mondtam suket duma, hogy ezzel megvette a hitelt felvevoket. Meg hat hisz erre ment ki a dolog, de ezen csak fanyalogni lehet , a hitelt felvevot ez meg a legkevesbe sem erdekli,hogy neked ez tetszik vagy nem es igaza van. A hitelt felvevo nem koteles a bank szabalyait ismerni.
Nézd Derek, te most itt a korrupciót véded, de ez egyáltalán ne zavarjon. Ugyanis a VIP hiteleknek az volt a lényege, hogy felmart a delikvens tízmilliót évi tíz százalékos kamatra, másnap pedig visszaslattyogott és elhelyezte ezt ugyanott harmincszázalékosra. Évi két millió haszon. Most ezek után szerinted nem fogja megkövetelni a kenőpénzt adó, hogy azt írjon az ügyfél, amit ő akar? Derek ne csináld már, a Mesterék húzása védhetetlen.
"mert a végén még azt mondja a szemét szélsőjobb, hogy elfogult. "
Hadd mondjak,kit erdekel. Eleg hulyek voltak amikor kipattant az ugy akkor elkezdek mentegetozni, en egyszeruen azt mondtam volna senkinek semmi koze hozza amig fizetem a kamatokat es a toket vissza a banknak, ha meg nem fizetem akkor az a vegrehajto dolga onnantol.
Azt kell nezni mi volt benne torvenytelen , az irigyek es szeplelkek moralis fanyalgasa meg le van ejtve. Nem a hiteltfelvevo dontott a VIP statuszrol, hanem a hitelt ado bank, tessek a bankot blamalni es ne a hitelt felvevot. Az tok mindegy ,hogy allami vagy maganbank, az a lenyeg ,hogy a bankelnoknek,volt-e hataskore arra ,hogy ilyesmit nyujtson a szamara fontos szemelyeknek. A tobbi az suket duma es font fust.
Vilagos ,hogy nem Kovacs Jozsef teglagyari segedmunkas lesz VIP egy bank szamara, hanem olyanok akiket a bank a maga szamara fontosnak tart. Lehet ezen moralizalni, de ez mindenhol a vilagon igy van. Mar ahol vannak bankok.
**Egyebkent az a hulye aki nem veszi igenybe ha ilyet felajanl neki egy bank.**
az lehet, de viszont aki felveszi az meg szánalmas haszonleső, tenyérből etetett kiskutya, kilóra megvett sz...házi.
Ez ennél egy kicsit bonyolultabb. Például attól a naptól kezdve, hogy a főszerkesztő a VIP-hitelére gondolva szelektálni kezd a bankról szóló hírek között: ezt közlöm, ezt nem közlöm...
Derek! Egy újságíró, főleg politikai, ne vegyen fel kedvezményes hitelt egy állami banktól, mert a végén még azt mondja a szemét szélsőjobb, hogy elfogult. Egyébként jó a dumád.
Na jó, annyit tudok, hogy Jusztból a gonosz törpe nemrégiben csinált mártírt, a Mester Ákos meg a 168 óra főszerkesztője.
En a "gonosz torpe" szintagmat (?) nem tudtam elso olvasasra hova tenni, valahogy mindig az jott ki, hogy Mester Akos csinalt martirt a Jusztbol. Az elso vesszonek kulonosebb jelentosege itt most nincs, csak feltuntettem.
"No, és - ha szabad kérdeznem - hogyan viszonyulsz Princz Gábor a VIP-betétes és VIP-hiteles bértollnokaihoz?
(Kocsi Ilona, Juszt László, Bölcs István, Mester Ákos. Őket mennyire tiszteled?). "
Mi az te nem kaptal?
Egyebkent az a hulye aki nem veszi igenybe ha ilyet felajanl neki egy bank. Itt egy dolog ami vizsgalhato,hogy Princnek ,mint a bank elnokenek a bank tulajdonosaitol volt-e felhatalmazasa arra ,hogy ilyen hiteleket adjon, ha volt akkor nincs mit tenni, ha nem volt akkor tessek Princet ezert elovenni. Ha pedig volt akkor az aki adja a hitelt az donti el,hogy kit tart VIP-nek. Ilyen egyszeru ez. A dolog a bank tulajdonosaira tartozik es a bankfelugyeletre, de semmi esetre sem blamalhatok azok akik a hitelt igenybe vettek,ha mar egyszer felajanlottak nekik. Az meg a dolog szempontjabol tok kozombos ,hogy mi volt Princ kriteriuma arra,hogy kit tart VIP-nek.
Eörsi Istvánt mindenesetre meggyőzte Demszky (orr)töréstesztje. A mai Népszabóban bevallja, tetszik neki ez a fajta férfias keménység:
"Demszky... a demokratikus ellenzék legáldozatosabb és legfontosabb tagjai közé tartozott, szellemi látóköréhez értelmiségi körökben ritka FIZIKAI BÁTORSÁG társult."
Na jó annyit tudok ,hogy Jusztból a gonosz törpe nemrégiben csinált mártírt a Mester Ákos meg a 168 óra főszerkesztője.
Sajnálom ,hogy nem vagyok egy kétlábon járó Almanach:).
"No, és - ha szabad kérdeznem - hogyan viszonyulsz Princz Gábor a VIP-betétes és VIP-hiteles bértollnokaihoz?"
Nem igazán tudok (v)iszonyulni ,mivel nem igazán ismerem az illető személyeket ,azt viszont nem tudtam ,hogy Hetényi Károly is fizetett bértollnok ,kár érte egész ügyes ember.
nem értesz félre? Én őszintén NEM örülök, ha akár balról gyanúsítják Demszkyt, akármekkora hülyeséggel is, DE őszintén kíváncsi vagyok, mit ír erre Nagydög. (Lehagytam tán a szmájlit?)
Ha ugyan ezt a sok slájmot "arany"köpéseknek lehet nevezni. :-)
Önbizalommal túlontúl jól állsz, az biztos. Egyébként jó, ha tudod, nem én rögzitem őket, hanem az Index. Sőt, még CD-n is kiadja. Hogy később is, amikor már (remélhetőleg) kissé érettebb leszel, olvashassad őket. Meg mások is...