Keresés

Részletes keresés

rainman Creative Commons License 2003.08.18 0 0 246
A vezetékes SMS használatához SMS képes készülék IS szükségeltetik!
Amikor a mobilt lecserélik csak azért, hogy az újabbat nyakba lehessen akasztani (számít mennyiért?) addig találkoztam olyannal, hogy az ISDN NT-n régi tárcsás készülék volt... (Sokallták az ISDN készülék akciós árát?)
Na azon nem fog SMS-t küldeni.
De küldhetne, ha ISDN készüléket vásárolt volna, vagy SMS képes analóg készüléket, vagy azt a kiegészító adaptert, amire mikiMaus utalt.
Ja! Az ISDN csak ellenpélda lett volna a mobillal szemben. SMS analóg vonalon is megy, ha a központ képes rá.
Előzmény: Törölt nick (237)
Törölt nick Creative Commons License 2003.08.18 0 0 245
Mikimaus kérlek ne káromkodj!-)))

Mi az a RF technikát (pl. RLL/GSM)?
És mit keres egy ilyen az erdőben? És minek neki 3× akkora légkondi, mint a Westelnek?

Előzmény: Törölt nick (243)
Törölt nick Creative Commons License 2003.08.18 0 0 244
Reméljük! :-)

Zoli_fiú!

Most megint leszólod ezt aszolgáltatást - amikor meg nem csinálnak semmit akkor az a baj.

Én azt javasolnám inkább, hogy csinálj egy SMS-képes dobozt, szabadalmaztasd és gazdagodj meg belőle (bill+LCD+analóg IF)!

Üdv.

mikimaus

Törölt nick Creative Commons License 2003.08.18 0 0 243
Helló!

A Matáv is alkalmaz RF technikát (pl. RLL/GSM) és mikrohullámot is (nagytávolságú "rádiórelé").

Valami ilyesmit láthattál...

Üdv.
mikimaus

Előzmény: Törölt nick (242)
Törölt nick Creative Commons License 2003.08.18 0 0 242
Valamit szeretnék tőletek megkérdezni:

Kirándultunk a 7végén és egy érdekes dolgot találtam az egyik falutól nem messze az erdőben.
Volt ott egy pont olyan bázisállomás, mint a Westelé, még az antennák is úgy voltak felrakva. Ami más volt, hogy a torony közepén volt egy marhanagy köralaku antenna TOLATEL felirattal, a konténer egyik végén peidg egy böszme hatalmas Liebehr légkondi, nem mint a Westelnél azok a kicsik és a konténer oldalán legnagyobb meglepődésemre megtaláltaláltam a régi Matáv logót és alá volt irva: Matáv Rt. műszaki állomás.
Kérdésem: EZ MI? Talán a Matávnak is van mobilszolgáltatása, amiről mi nem tudunk? Kétlem. De akkor mégis mi ez?

Zoli_fiú Creative Commons License 2003.08.14 0 0 241
javitva: 60 ezer SMS
380 millió SMS....

bocsesz

Előzmény: Zoli_fiú (240)
Zoli_fiú Creative Commons License 2003.08.14 0 0 240
Kedves nagyferi!

A matáv sms szolgáltatását kb 60 EZER ember vette igénybe, migy a mobilokét 380 MILLIÓ.

Ennyi a különbség.

A vezetékes telefont NEM SMS-re találták ki, hangbemondással..:-)

Törölt nick Creative Commons License 2003.08.14 0 0 239
Ja és ha itt tartunk vajon tervezi-e a Matáv, hogy a külföldi hálózatokba is működjön majd az SMS, ill. onnan is? És a vezetekes SMS utan elmeletileg van-e lehetoseg a vezetekes WAPra es MMSre? Letezik-e ilyen?
Bocs, ha láma vagyok!
Németh Ádám Creative Commons License 2003.08.13 0 0 238
Szia Rainman!
Köszi a segítséget, azóta megoldódott a probléma. Kiderítették, hogy az EWSD amin vagyok mégis képes a hivószámkijelzésre, mint rég, azaz nem felejtette el-:) Azóta megy.
Előzmény: rainman (227)
Törölt nick Creative Commons License 2003.08.13 0 0 237
Tud valaki arról valamit, hogy a MATÁV-Vodafone, Vodafone-MATÁV SMS irány meg lesz nyitva, azaz tudjunk egymásnak SMSt küldeni? Mire föl ez a diszkrimináció? Maguknak miért csinálnak kiesett bevételt ezáltal?
Amúgy ahogy olvastam, jól belebukott a MATÁV az SMSbe, tizedannyian se használják, mint a mobilos SMSt! Gondolom jóval többet beleáldozott, mint amennyi bejön neki.
Hkoala Creative Commons License 2003.08.13 0 0 236
8 millió bírság - szemben mennyi adókedvezménnyel?
Előzmény: NTHAM (233)
expesti Creative Commons License 2003.08.13 0 0 235
Remélem tudtok segíteni nekem. Belépek az e-számla rendszerbe és meg akarom nézni a ki nem számlázott adatokat, de mikor a kérésre kattintok, mindig a köv. üzit kapom:
"Kritikus hiba lépett fel a rendszerben. Kérem próbálja újra később."
És ez megy már szinte egy hete, akárhányszor is próbálkozom. Most én szurok el valamit, vagy az e-számla ennyire "jó"?
Törölt nick Creative Commons License 2003.08.13 0 0 234
:-)

És Bölcskei Imre mit is nyilatkozott (szombaton?) a Népszabadságban az utolsó leszerelendő Motorola RLL-ek (kiváltva: GSM-re) apropóján?!
Nem fogjátok kitalálni: a telefont elsősorban beszélgetésre és NEM faxolásra vagy modmezésre kell hazsnálni.
És:
Azért nem tudnak kisebb alapdíjat felszámítani az RLL/GSM bűzisú előfizetőknek, mert (tessék figyelni!) az alapdíj hatósági áras és ÁTLAGOS (terüóleti és műszaki értelemben vett) szolgáltatást fedez.

Na akkor kidobtam azt a lapot mert a végén még újabb - hasztalan - levelet írtam volna a Népszabis Szabó Brigittának, hogy azért minden hülyeséget nem kell megírni, amit Bölcskei mond...

(Az, hogy tényszerűen hülyeségként az szerepel, hogy már a régi Tk tvben 9600 bps adatátviteli minőségi követelmény szerepelt - miközben ez csak a Hkt-vel jött be, addig 2400 volt a "szabvány", nem is bírt sokkal többet a sok 7A és a rosszul karbantartott AR, ezt távfelüfgyeleti tapasztalatokból tudom! - szerintem nagyon szomorú.)

Üdv.

mimimaus

PS: Kovács Kálmán úgy fél éve(?) megpendítette, hogy elveszik az Egyteemes jogolkat attól aki nem teljesíti. Na a Matáv most ezzel játszik. Elég ha egyes primer körzetekben megölik az egyetemességüket, onnan - ha a HÍF és az IHM tényleg kemény tudna maradni - elég érdekes játszma jönne ki...

Előzmény: NTHAM (233)
NTHAM Creative Commons License 2003.08.12 0 0 233
Nyolcmillió forintos bírság a Matávnak

A Hírközlési Felügyelet Területi Hivatalának Debreceni Irodája nyolcmillió forintos bírsággal sújtja a Matáv Rt.-t GSM hozzáféréssel biztosított egyetemes szolgáltatása miatt. A helyhez kötött telepítésű GSM szolgáltatás bevezetésekor a szolgáltató a megfelelő műszaki paramétereket nem állította be, így ez országszerte több mint 60 ezer előfizető számára okozhat hibás működést, többletköltséget. Az érintettek nem minden esetben tudnak telefonálni, faxolni, adatátvitelre használni készüléküket - derül ki a HíF [origo]-hoz eljuttatott közleményéből.

Tiszadada (Nyíregyháza körzet) és Őrtilos (Pécs körzet) - két település abból a több százból, ahol a Matáv Rt. egyetemes távközlési szolgáltatását helyhez kötött alkalmazású GSM hozzáféréssel biztosítja. A szolgáltató döntése szerint az országban több mint hatvan ezren nem a megszokott vezetékes hálózaton keresztül vehetik igénybe az egyetemes távközlési szolgáltatást, hanem fix telepítésű GSM terminálokkal.

A Hírközlési Felügyelet Területi Hivatalának irodáiba több tucat bejelentés érkezett, melyek nyomán múlt decemberben egy vizsgálatsorozat indult Pécs és Debrecen körzetében. Az ellenőrzést a hatóság által meghatározott vizsgálati program szerint a szolgáltató saját munkatársaival, eszközeivel és módszereivel végezte.

Az ellenőrzés során a felügyelet munkatársai megállapították, hogy a Matáv Rt. nem teljesítette az egyetemes távközlési szolgáltatás részletes műszaki követelményeiről szóló rendeletben foglaltakat. Később, az ismételt ellenőrzés során részben ugyanazokat a hibákat tapasztalták, mint korábban: a szabályosan elindított távbeszélő hívások nem értek célba, a szabályosan kezdeményezett fax és adatátviteli hívások nem teljesültek.

Az ellenőrzést végző szakemberek viszont arra következtetésre jutottak, hogy a hálózati együttműködési zavarokra léteznek megfelelő műszaki megoldások. A hibák forrása az, hogy a szolgáltató a technológia bevezetése során a műszaki paramétereket nem állította be megfelelően.

A HíF Debreceni irodájának határozata megállapítja, hogy a szolgáltató az ismételt előfizetői hibabejelentések ellenére sem végezte el a megfelelő színvonalú hibaelhárítást és nem valósult meg az országosan egységes működés sem. A Matáv Rt. szolgáltatása több ponton sérti a Hírközlési törvény előírásait és nem felel meg más rendelkezéseknek sem. A Matáv Rt-nek hatvan nap áll rendelkezésre az eljárás során feltárt eltérések teljes megszüntetésére - derül ki a Hírközlési Felügyelet közleményéből.

[origo]

rainman Creative Commons License 2003.08.12 0 0 232
>ha kitöltöd a Matáv hirlevélben levő kupont, leadod a Matáv pontjában, ajándékba kapsz 2 méter telefonzsinort!

Végülis kapott valaki ilyen zsinórt?
Merthogy kíváncsi lennék rá milyen is volt az a kétméteres? Sima készülékzsinór, vagy pediglen kézibeszélőzsinór volt? Mert azért nem mindegy!
Kétméternyi spirális kézibeszélőzsinór azért már megfelelő mozgásszabadságot tud biztosítani. Mégha nem is ér fel egy cordless-el.

Előzmény: Törölt nick (216)
rainman Creative Commons License 2003.08.12 0 0 231
Szervusz mikimaus!

Azért a TPV központokban is el tudok képzelni olyan analóg kártyát, ami nem szolgáltat FSK jelet.
TPV-nél a HW poz. nem határozza meg a hívószámot, mint az AR technikában. tehát átköthető a vonal máshova is, anélkül, hogy a szám változna. De lehet, hogy egy ilyen átkötés a többletszolgáltatásokat teszi használhatatlanná. (alacsonyabb verziójú HW esetén) Nem állítom, hogy így van, de a lehetőséget sem zárom ki!

Egyébként a napokban kerültem át ARF-ről EWSD-re, számváltozás nélkül. A minóségjavulást viszont már nem érzékelem, (pedig biztosan van) mert az analóg modemem nyugdíjba került, ADSL okán.

Előzmény: Törölt nick (230)
Törölt nick Creative Commons License 2003.08.10 0 0 230
Szia Rainman!

Másik hw pozció?! Analóg az analóg, ISDN meg ISDN előfi. szer., nem?!
Kihelyzett fokozatnál szerinted létezhet nem fsk-s analóg előfiz. szerelvény?! Lehet, hogy ARK-ban vagy ARF-ben an szegény és tényleg Te nyertél?! brrr:-(

Üdv.
Maus Robi

Előzmény: rainman (227)
káoszkutató Creative Commons License 2003.08.04 0 0 229
Mennyire ismerted meg?
Lehet, hogy még nincs veszve minden, és 9 hónap múlva ő jelentkezik... ;-)
Előzmény: erikasearchco (221)
Renta Creative Commons License 2003.08.04 0 0 228
Szija!
Kizártnak tartom, hogy visszafejlesztettek volna. Ha van Összhang csomagod, akkor az ügyfélszolgálatnál be kell hogy legyen rendezve. Talán a hibabejelentőnél megkérdezhetnéd mi a baj műszakilag. (143)
Előzmény: Németh Ádám (224)
rainman Creative Commons License 2003.07.31 0 0 227
Ha nem változott a vonal jellege. illetve nem történt áthelyezés (másik központba) akkor szerintem szerintem most is mennie kellene annak, ami ezelőtt X idóvel ment.

Szerintem a különféle díjcsomagokkal (minimál, kontroll, csevegő, felező, stb.) járó különféle korlátozások valószínűleg üzletpolitikai megfontolások eredményei, nem műszakiak.

Persze lehet, hogy a valamelyik díjcsomag-váltással egyidőben megváltoztatták a müszaki körülményeket is. Pl másik hardver pozicióra került a számod, amely nem képes a hívószámkijelzéshez szükséges FSK jelet szolgáltatni?

Előzmény: Németh Ádám (226)
Németh Ádám Creative Commons License 2003.07.31 0 0 226
Szia!

Analóg vonal.
Két hete kontrollról váltottam felezőre.
Kontrollom kb. 8hónapig volt, előtte Bázis.
Bázis alatt tökéletesen működött, kontrollhoz nem járt a szolgáltatás. Most meg már nem is tudja a központ.
Érdekes-:)

Előzmény: rainman (225)
rainman Creative Commons License 2003.07.31 0 0 225
>régebben nálam már tökéletesen működött a
hívószámkijelzés, használtam is.

Milyen vonalon? (analóg? ISDN?) Milyen csomagban?

Említesz egy bizonyos csomagváltást. Ez csak egy díjcsomag módosítás, vagy esetleg pl. ISDN-> analóg váltás, esetleg számváltozással is járt?

Előzmény: Németh Ádám (224)
Németh Ádám Creative Commons License 2003.07.31 0 0 224
Eltűnt szolgáltatás?

A segítségeketek, tanácsotokat szeretném kérni:
A mai napon egy bizonyos dolog miatt felhivtam az 1212 ügyfélszolgálatot. A
hölgy rákérdezett, hogy biztos kérem-e az Összhang csomagot, mert a
műszakiak nem tudják lezárni a megrendelést, hisz én kértem a
hivószámkijelzést, de a központ nem tudja. (Igaz a csomagváltáskor (kb. 2
hete)én kértem a szolgáltatást, azóta nem is jelez ki nekem a telefon
számot, de gondoltam kell idő, míg feltelepítik a szolgáltatást nálam.)

Szóval az a probléma, hogy régebben nálam már tökéletesen működött a
hívószámkijelzés, használtam is. (A probléma azért is érint érzékenyen, mert
beszereztem emiatt két db. hivószámkijelző készüléket, ami nem 2 ftba
kerültek.) Akkor tudta a központ. Akkor hogy a frászba tűnhetett el? Talán fejlesztés helyett visszafejlesztenek?

Törölt nick Creative Commons License 2003.07.31 0 0 223
Én azért megpróbálok 5letekkel segíteni!

HA a balatonátúszáson ismerted meg, akkor kb. tudod, mikor indult vagy ért be és a balatonátúszás listáján (valahol meg kell legyen a neten!) meg tudod találni, kb. (minimum valami nicket..).

Viszont ha nem, de azt pl. kiderítetted, hogy meliyk kerületben lakik, akkor {a..w}*erika* kereséssel a Matáv netes tudakozóban (ez kb. 40 keresés az első betűk alapján) TALÁN meg tudod találni. (Ha titkos a száma, akkor mindegy!)

Végül: legrosszabb esetben adj fel egy hirdetést valamelyik napilapba, hogy keresed!

Üdv és sok sikert (én 1989-ben az összes Csepeli Tóth lakást (!!!) felhívtam - igaz a munkahelyemről - mire megtaláltam az utolsó 10 között, akit kerestem...)!

mikimaus

bruno954 Creative Commons License 2003.07.31 0 0 222
erikasearchco, te szerencsementes,

Komolyan gondoltad, hogy a tudakozó felsorolja neked Budapest összes Erikáját?

Mondd, hogy csak vicceltél...

bruno954 Creative Commons License 2003.07.18 0 0 220
Telex ma már gyakorlatilag csak a múzeumban működik. A dolog egy zárt hálózat volt, amelyen írógépbillentyűkkel ellátott és írógépszerűen papírra nyomtató (természetesen kizárólag karaktereket nyomtató) gépek voltak. Minden telexállomás saját hívószámmal rendelkezett, és íly módon a rendszer szöveges üzenetek továbbítására volt alkalmas.
Létezett automata üzemmódja is, ezzel egy lyukszalagra előre rögzített szöveket lehetett elküldeni. dióhéjban enni. Egyébként, ha a google-val rákeresel vagy elmésza telefon múzeumba (Bp. I. ker Vár) akkor többet tudsz meg.
Előzmény: Törölt nick (219)
Törölt nick Creative Commons License 2003.07.18 0 0 219
Hello!
Bocsi a láma kérdésért, de meg tudja mondani nekem valaki, hogy mi a különbség a Fax és a Telex között? Egyáltalán mi és milyen az a telex, én még a büdös életben nem láttam olyat! Működik egyáltalán még telex szolgáltatás, ha igen kik használják és ki üzemelteti? Hol lehet esetleg a telexről többet olvasni?
Köszike!

Az e-számla szolgáltatást szvsz. azért használják kevesen mert egy átlagembernek a sok külcstöltögetés, stb. miatt elmegy a kedve az egésztől. Megaztán nagyon hirdetve sem volt az egész sehol.

Törölt nick Creative Commons License 2003.07.18 0 0 218
Szar ügy!

De szerintem ez az egész - SAJNOS! - meg fog szűnni, mert nagyon kevesen használják.

Az adattörlés azért szvsz picit ellenkezik az üzletszabályzattal, de mivel másfél év után is csak kíséleti üzemben működnek, bármit meg lehet tenniük - különben pedig (egyelőre?!) ingyenes.

Az a szerény megérzésem van, hogy el van bökve a rendszer az alapjainál, mert - én, mint az egyik legősibb felhasználó - alkalmanként olyan lassan jutok hozzá adatokhoz, ami szégyen.

Van újabb durva hiba is, ami indokolja a leállást, ti. az új számlák nem kerülnek be a rendszerbe (a részletezők - épp a lényeg) és a kiszámlázottak között sincsenek. Híváskereséssel meg lehet persze találni, de ahhoz pontiosan kellene tudni, abban a hónapban mikor zárt le az OSS...

Ami viszont elég durva, hogy annak ellenére, hogy ismerik az e-mail címeinket, nem jelentették be JÓELŐRE e-mail-ben ezt az igazán fontos információt!

Na jó pihenést mindenkinek!

Maus Róbert
mikimaus

Előzmény: Törölt nick (217)
Törölt nick Creative Commons License 2003.07.17 0 0 217
Tisztelt Ügyfelünk!

A kísérleti jelleggel bevezetett Elektronikus számlainformáció szolgáltatás 2003.07.21. 10:00 és 2003.07.28. 12:00 között átmenetileg nem lesz elérhető.

A leállás alatt olyan karbantartási tevékenységeket fogunk végezni, melyek kapcsán a két
hónapnál régebbi adatok törlődni fognak. Amennyiben Ön szeretne ezekhez az adatokhoz a
jövőben is hozzáférni, kérjük töltse le azokat!

Megértését köszönjük!

Tisztelettel:
Matáv

Törölt nick Creative Commons License 2003.07.16 0 0 216
Ismeritek?:
www.netezz.matav.hu

A Matáv ajándékoz:
ha kitöltöd a Matáv hirlevélben levő kupont, leadod a Matáv pontjában, ajándékba kapsz 2 méter telefonzsinort!

Láttátok már a Matáv kocsikon az új reklámot?
Körbe van festve a csavaros telefonzsinórral, a felirat:
MATÁV - Az igazán fontos beszélgetések hivatalos szállítója
KIRÁLY!!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!