A vezetékes SMS használatához SMS képes készülék IS szükségeltetik!
Amikor a mobilt lecserélik csak azért, hogy az újabbat nyakba lehessen akasztani (számít mennyiért?) addig találkoztam olyannal, hogy az ISDN NT-n régi tárcsás készülék volt... (Sokallták az ISDN készülék akciós árát?)
Na azon nem fog SMS-t küldeni.
De küldhetne, ha ISDN készüléket vásárolt volna, vagy SMS képes analóg készüléket, vagy azt a kiegészító adaptert, amire mikiMaus utalt.
Ja! Az ISDN csak ellenpélda lett volna a mobillal szemben. SMS analóg vonalon is megy, ha a központ képes rá.
Kirándultunk a 7végén és egy érdekes dolgot találtam az egyik falutól nem messze az erdőben.
Volt ott egy pont olyan bázisállomás, mint a Westelé, még az antennák is úgy voltak felrakva. Ami más volt, hogy a torony közepén volt egy marhanagy köralaku antenna TOLATEL felirattal, a konténer egyik végén peidg egy böszme hatalmas Liebehr légkondi, nem mint a Westelnél azok a kicsik és a konténer oldalán legnagyobb meglepődésemre megtaláltaláltam a régi Matáv logót és alá volt irva: Matáv Rt. műszaki állomás.
Kérdésem: EZ MI? Talán a Matávnak is van mobilszolgáltatása, amiről mi nem tudunk? Kétlem. De akkor mégis mi ez?
Ja és ha itt tartunk vajon tervezi-e a Matáv, hogy a külföldi hálózatokba is működjön majd az SMS, ill. onnan is? És a vezetekes SMS utan elmeletileg van-e lehetoseg a vezetekes WAPra es MMSre? Letezik-e ilyen?
Bocs, ha láma vagyok!
Szia Rainman!
Köszi a segítséget, azóta megoldódott a probléma. Kiderítették, hogy az EWSD amin vagyok mégis képes a hivószámkijelzésre, mint rég, azaz nem felejtette el-:) Azóta megy.
Tud valaki arról valamit, hogy a MATÁV-Vodafone, Vodafone-MATÁV SMS irány meg lesz nyitva, azaz tudjunk egymásnak SMSt küldeni? Mire föl ez a diszkrimináció? Maguknak miért csinálnak kiesett bevételt ezáltal?
Amúgy ahogy olvastam, jól belebukott a MATÁV az SMSbe, tizedannyian se használják, mint a mobilos SMSt! Gondolom jóval többet beleáldozott, mint amennyi bejön neki.
Remélem tudtok segíteni nekem. Belépek az e-számla rendszerbe és meg akarom nézni a ki nem számlázott adatokat, de mikor a kérésre kattintok, mindig a köv. üzit kapom:
"Kritikus hiba lépett fel a rendszerben. Kérem próbálja újra később."
És ez megy már szinte egy hete, akárhányszor is próbálkozom. Most én szurok el valamit, vagy az e-számla ennyire "jó"?
És Bölcskei Imre mit is nyilatkozott (szombaton?) a Népszabadságban az utolsó leszerelendő Motorola RLL-ek (kiváltva: GSM-re) apropóján?!
Nem fogjátok kitalálni: a telefont elsősorban beszélgetésre és NEM faxolásra vagy modmezésre kell hazsnálni.
És:
Azért nem tudnak kisebb alapdíjat felszámítani az RLL/GSM bűzisú előfizetőknek, mert (tessék figyelni!) az alapdíj hatósági áras és ÁTLAGOS (terüóleti és műszaki értelemben vett) szolgáltatást fedez.
Na akkor kidobtam azt a lapot mert a végén még újabb - hasztalan - levelet írtam volna a Népszabis Szabó Brigittának, hogy azért minden hülyeséget nem kell megírni, amit Bölcskei mond...
(Az, hogy tényszerűen hülyeségként az szerepel, hogy már a régi Tk tvben 9600 bps adatátviteli minőségi követelmény szerepelt - miközben ez csak a Hkt-vel jött be, addig 2400 volt a "szabvány", nem is bírt sokkal többet a sok 7A és a rosszul karbantartott AR, ezt távfelüfgyeleti tapasztalatokból tudom! - szerintem nagyon szomorú.)
Üdv.
mimimaus
PS: Kovács Kálmán úgy fél éve(?) megpendítette, hogy elveszik az Egyteemes jogolkat attól aki nem teljesíti. Na a Matáv most ezzel játszik. Elég ha egyes primer körzetekben megölik az egyetemességüket, onnan - ha a HÍF és az IHM tényleg kemény tudna maradni - elég érdekes játszma jönne ki...
A Hírközlési Felügyelet Területi Hivatalának Debreceni Irodája nyolcmillió forintos bírsággal sújtja a Matáv Rt.-t GSM hozzáféréssel biztosított egyetemes szolgáltatása miatt. A helyhez kötött telepítésű GSM szolgáltatás bevezetésekor a szolgáltató a megfelelő műszaki paramétereket nem állította be, így ez országszerte több mint 60 ezer előfizető számára okozhat hibás működést, többletköltséget. Az érintettek nem minden esetben tudnak telefonálni, faxolni, adatátvitelre használni készüléküket - derül ki a HíF [origo]-hoz eljuttatott közleményéből.
Tiszadada (Nyíregyháza körzet) és Őrtilos (Pécs körzet) - két település abból a több százból, ahol a Matáv Rt. egyetemes távközlési szolgáltatását helyhez kötött alkalmazású GSM hozzáféréssel biztosítja. A szolgáltató döntése szerint az országban több mint hatvan ezren nem a megszokott vezetékes hálózaton keresztül vehetik igénybe az egyetemes távközlési szolgáltatást, hanem fix telepítésű GSM terminálokkal.
A Hírközlési Felügyelet Területi Hivatalának irodáiba több tucat bejelentés érkezett, melyek nyomán múlt decemberben egy vizsgálatsorozat indult Pécs és Debrecen körzetében. Az ellenőrzést a hatóság által meghatározott vizsgálati program szerint a szolgáltató saját munkatársaival, eszközeivel és módszereivel végezte.
Az ellenőrzés során a felügyelet munkatársai megállapították, hogy a Matáv Rt. nem teljesítette az egyetemes távközlési szolgáltatás részletes műszaki követelményeiről szóló rendeletben foglaltakat. Később, az ismételt ellenőrzés során részben ugyanazokat a hibákat tapasztalták, mint korábban: a szabályosan elindított távbeszélő hívások nem értek célba, a szabályosan kezdeményezett fax és adatátviteli hívások nem teljesültek.
Az ellenőrzést végző szakemberek viszont arra következtetésre jutottak, hogy a hálózati együttműködési zavarokra léteznek megfelelő műszaki megoldások. A hibák forrása az, hogy a szolgáltató a technológia bevezetése során a műszaki paramétereket nem állította be megfelelően.
A HíF Debreceni irodájának határozata megállapítja, hogy a szolgáltató az ismételt előfizetői hibabejelentések ellenére sem végezte el a megfelelő színvonalú hibaelhárítást és nem valósult meg az országosan egységes működés sem. A Matáv Rt. szolgáltatása több ponton sérti a Hírközlési törvény előírásait és nem felel meg más rendelkezéseknek sem. A Matáv Rt-nek hatvan nap áll rendelkezésre az eljárás során feltárt eltérések teljes megszüntetésére - derül ki a Hírközlési Felügyelet közleményéből.
>ha kitöltöd a Matáv hirlevélben levő kupont, leadod a Matáv pontjában, ajándékba kapsz 2 méter telefonzsinort!
Végülis kapott valaki ilyen zsinórt?
Merthogy kíváncsi lennék rá milyen is volt az a kétméteres? Sima készülékzsinór, vagy pediglen kézibeszélőzsinór volt? Mert azért nem mindegy!
Kétméternyi spirális kézibeszélőzsinór azért már megfelelő mozgásszabadságot tud biztosítani. Mégha nem is ér fel egy cordless-el.
Azért a TPV központokban is el tudok képzelni olyan analóg kártyát, ami nem szolgáltat FSK jelet.
TPV-nél a HW poz. nem határozza meg a hívószámot, mint az AR technikában. tehát átköthető a vonal máshova is, anélkül, hogy a szám változna. De lehet, hogy egy ilyen átkötés a többletszolgáltatásokat teszi használhatatlanná. (alacsonyabb verziójú HW esetén) Nem állítom, hogy így van, de a lehetőséget sem zárom ki!
Egyébként a napokban kerültem át ARF-ről EWSD-re, számváltozás nélkül. A minóségjavulást viszont már nem érzékelem, (pedig biztosan van) mert az analóg modemem nyugdíjba került, ADSL okán.
Másik hw pozció?! Analóg az analóg, ISDN meg ISDN előfi. szer., nem?!
Kihelyzett fokozatnál szerinted létezhet nem fsk-s analóg előfiz. szerelvény?! Lehet, hogy ARK-ban vagy ARF-ben an szegény és tényleg Te nyertél?! brrr:-(
Szija!
Kizártnak tartom, hogy visszafejlesztettek volna. Ha van Összhang csomagod, akkor az ügyfélszolgálatnál be kell hogy legyen rendezve. Talán a hibabejelentőnél megkérdezhetnéd mi a baj műszakilag. (143)
Ha nem változott a vonal jellege. illetve nem történt áthelyezés (másik központba) akkor szerintem szerintem most is mennie kellene annak, ami ezelőtt X idóvel ment.
Szerintem a különféle díjcsomagokkal (minimál, kontroll, csevegő, felező, stb.) járó különféle korlátozások valószínűleg üzletpolitikai megfontolások eredményei, nem műszakiak.
Persze lehet, hogy a valamelyik díjcsomag-váltással egyidőben megváltoztatták a müszaki körülményeket is. Pl másik hardver pozicióra került a számod, amely nem képes a hívószámkijelzéshez szükséges FSK jelet szolgáltatni?
Analóg vonal.
Két hete kontrollról váltottam felezőre.
Kontrollom kb. 8hónapig volt, előtte Bázis.
Bázis alatt tökéletesen működött, kontrollhoz nem járt a szolgáltatás. Most meg már nem is tudja a központ.
Érdekes-:)
A segítségeketek, tanácsotokat szeretném kérni:
A mai napon egy bizonyos dolog miatt felhivtam az 1212 ügyfélszolgálatot. A
hölgy rákérdezett, hogy biztos kérem-e az Összhang csomagot, mert a
műszakiak nem tudják lezárni a megrendelést, hisz én kértem a
hivószámkijelzést, de a központ nem tudja. (Igaz a csomagváltáskor (kb. 2
hete)én kértem a szolgáltatást, azóta nem is jelez ki nekem a telefon
számot, de gondoltam kell idő, míg feltelepítik a szolgáltatást nálam.)
Szóval az a probléma, hogy régebben nálam már tökéletesen működött a
hívószámkijelzés, használtam is. (A probléma azért is érint érzékenyen, mert
beszereztem emiatt két db. hivószámkijelző készüléket, ami nem 2 ftba
kerültek.) Akkor tudta a központ. Akkor hogy a frászba tűnhetett el? Talán fejlesztés helyett visszafejlesztenek?
HA a balatonátúszáson ismerted meg, akkor kb. tudod, mikor indult vagy ért be és a balatonátúszás listáján (valahol meg kell legyen a neten!) meg tudod találni, kb. (minimum valami nicket..).
Viszont ha nem, de azt pl. kiderítetted, hogy meliyk kerületben lakik, akkor {a..w}*erika* kereséssel a Matáv netes tudakozóban (ez kb. 40 keresés az első betűk alapján) TALÁN meg tudod találni. (Ha titkos a száma, akkor mindegy!)
Végül: legrosszabb esetben adj fel egy hirdetést valamelyik napilapba, hogy keresed!
Üdv és sok sikert (én 1989-ben az összes Csepeli Tóth lakást (!!!) felhívtam - igaz a munkahelyemről - mire megtaláltam az utolsó 10 között, akit kerestem...)!
Telex ma már gyakorlatilag csak a múzeumban működik. A dolog egy zárt hálózat volt, amelyen írógépbillentyűkkel ellátott és írógépszerűen papírra nyomtató (természetesen kizárólag karaktereket nyomtató) gépek voltak. Minden telexállomás saját hívószámmal rendelkezett, és íly módon a rendszer szöveges üzenetek továbbítására volt alkalmas.
Létezett automata üzemmódja is, ezzel egy lyukszalagra előre rögzített szöveket lehetett elküldeni. dióhéjban enni. Egyébként, ha a google-val rákeresel vagy elmésza telefon múzeumba (Bp. I. ker Vár) akkor többet tudsz meg.
Hello!
Bocsi a láma kérdésért, de meg tudja mondani nekem valaki, hogy mi a különbség a Fax és a Telex között? Egyáltalán mi és milyen az a telex, én még a büdös életben nem láttam olyat! Működik egyáltalán még telex szolgáltatás, ha igen kik használják és ki üzemelteti? Hol lehet esetleg a telexről többet olvasni?
Köszike!
Az e-számla szolgáltatást szvsz. azért használják kevesen mert egy átlagembernek a sok külcstöltögetés, stb. miatt elmegy a kedve az egésztől. Megaztán nagyon hirdetve sem volt az egész sehol.
De szerintem ez az egész - SAJNOS! - meg fog szűnni, mert nagyon kevesen használják.
Az adattörlés azért szvsz picit ellenkezik az üzletszabályzattal, de mivel másfél év után is csak kíséleti üzemben működnek, bármit meg lehet tenniük - különben pedig (egyelőre?!) ingyenes.
Az a szerény megérzésem van, hogy el van bökve a rendszer az alapjainál, mert - én, mint az egyik legősibb felhasználó - alkalmanként olyan lassan jutok hozzá adatokhoz, ami szégyen.
Van újabb durva hiba is, ami indokolja a leállást, ti. az új számlák nem kerülnek be a rendszerbe (a részletezők - épp a lényeg) és a kiszámlázottak között sincsenek. Híváskereséssel meg lehet persze találni, de ahhoz pontiosan kellene tudni, abban a hónapban mikor zárt le az OSS...
Ami viszont elég durva, hogy annak ellenére, hogy ismerik az e-mail címeinket, nem jelentették be JÓELŐRE e-mail-ben ezt az igazán fontos információt!
A kísérleti jelleggel bevezetett Elektronikus számlainformáció szolgáltatás 2003.07.21. 10:00 és 2003.07.28. 12:00 között átmenetileg nem lesz elérhető.
A leállás alatt olyan karbantartási tevékenységeket fogunk végezni, melyek kapcsán a két
hónapnál régebbi adatok törlődni fognak. Amennyiben Ön szeretne ezekhez az adatokhoz a
jövőben is hozzáférni, kérjük töltse le azokat!
A Matáv ajándékoz:
ha kitöltöd a Matáv hirlevélben levő kupont, leadod a Matáv pontjában, ajándékba kapsz 2 méter telefonzsinort!
Láttátok már a Matáv kocsikon az új reklámot?
Körbe van festve a csavaros telefonzsinórral, a felirat:
MATÁV - Az igazán fontos beszélgetések hivatalos szállítója
KIRÁLY!!