...a történet miatt, amit Bobbie Gentry a dalban megírt?
"És én megborzongtam, amint egy csótányt láttam átfutni a magassarkú cipőm orrán. Úgy hangzott, mintha valaki más beszélne, amikor megkérdeztem: Mama, mit kell tennem? És ő így szólt: csak légy kedves az úriemberekhez, Fancy, és ők is kedvesek lesznek hozzád."
Katie Melua - Fancy (live @North See Jazz Fest, Bobbie Gentry cover)
Fancy Mindenre nagyon jól emlékszem, visszanézve, Azon a nyáron történt, amikor tizennyolc lettem, Egy egyszobás, lerobbant viskóban éltünk, New Orleans peremén. Nem volt pénzünk ételre, lakbérre, Túlzás nélkül, kemény volt a helyezetünk, És akkor Mama a utolsó kis[...] Bővebben!Tovább »
Mert eszembe juttattad a Hungáriát... imádtam kislánykoromban... ez volt a kedvenc számom tőlük, és persze nem csak azért, de azért is.... mert... ;)))
"The lyrics ostensibly reflect the problems in Ian Curtis's marriage to Deborah Curtis, as well as his general frame of mind in the time leading up to his suicide in May 1980. Deborah Curtis had the phrase "Love Will Tear Us Apart" inscribed on Ian Curtis's memorial stone."
Nerina Pallot - Love Will Tear Us Apart (Nerina's stripped version of the Joy Division song)