Az ABS akkor lép működésbe, ha a fékezés hatására a kerekek blokkolnának. Ez pedig előfordulhat jeges úton 30-nál kis fékezésnél is, ill. autópályán satuféknél is.
Írtad, hogy a kanyarban rosszabb volt az út minősége. Rosszabb volt a tapadás is, így bekapcsolt. Az autópályán pedig egyszerűen nem fékeztél olyan erővel, ami a bekapcsolásához kellett volna.
Az nem lehet egyébként, hogy az egyik keréken csökkent a terhelés a kanyar miatti súlyponteltolódás következtében, és azért kapcsolt be az ABS (mindenkitől kérdezem)? Mi a véleményetek? Vagy a kocsijainkban nincs fékerőelosztó?
A rosszút érzékelő elhelyezése a mellékelt rajzon látható (14-es számmal jelölt alkatrész).
ABS-es kocsiban nincs (ott vszinűleg az ABS-be lett integrálva, mert elektronikusan létezik - a szervízműszer jelzi a hibáját - de fizikailag nincs a megjelölt helyen).
De a terv szerint mindenkinek az lett volna ill. szerintem lesz is. Csak amig cél nélküli út, addig a kutya nem fogja használni szgk-val így pénzt sem sikerül beszedni. Ezért halasztottak...
Ez az első ABS-es kocsim, ezért van pár kérdésem: mekkora lassulásnál kapcsol be az elektronika? illetve függ az útviszonyoktól is? Lehet ezeket tudni? ma 50-nel haladva egy enyhe jobb kanyarban ugyanis éreztem a pedálon, hogy besegít ;-))) nem volt vész-, (igaz ott szarabb is az út minősége) csak normál fékezés :D ezt a kanyart máskor 60-nal is simán be lehet venni. Tegnap autópályán -sima úton- ennél jóval nagyobb lassulás volt (legalább -40km/órás elég rövid távon) s ott mégsem kapcsolt be
(s még valami: beírás előtt kerestem is a hozzászólások közt, de nem volt elég neki a 3 karakter :P)
így igaz. ha lehet akkor megyek. egyébként Lanoson át vezetett az utam Lacettihez, szóval nem ismeretlen előttem a kipuffogó rozsdásodás, de a Lacetti még csak másfél hónapos.Ahhoz képest elég szarul néz ki :((( A 7 éves swift kipuffogója ehhez képest fényes tükör. Tanulhatnának már egy kis anyagválasztást a koreaiak
Kb két hónapos korában cseréltem le az elsőket Championra, az eredeti egy trágya volt, azóta minden ok. A hátsóhoz nem nyúltam hozzá. A méret a lényeg, a két első nem egyforma hosszú, autósboltban összepárosítják neked. Bosch twin-t ne vegyél, pár hónap után szétszakad a kétféle gumi. Az M9 meg tudtommal csak teherautóknak fizetős.
2 hete vettem észre, hogy első ablaktörlő lapátgumik kezdenek beszakadozni.
Szombaton Pécs...alább folytatom - hazaérve vettem észre, hogy a hátsó is megadta magát 1cm tartja még!
Kérdés: cserélt valaki ablaktörlőt - lapáttal vagy csak gumit? Lehet még natúr gumit venni? Kell valami paramétert figyelni, hogy ne szívjam meg a cserét?
...Pécs. Szekszárdról átmentünk Pécsre, hát a pofám leszakadt!! Szekszárd Mohács között az útat felmarták és szélesítik. Ez szép is lenne (lesz), de könyörgöm az útmarásos szakaszon 60/40/30 km/h határ ugyanannyi mint Baja-Szeged között vagy Mohács környékén marás és útjavítás nélkül!!! Akkor meg mi a fenének a tábla?? Inkább minden autósnak adjanak terepjárót...
Időre mentünk, hát ez a kis meglepi azt eredményezte, hogy a jobb szakaszon kevés alkalommal léptem át a 100-at jobbról balra....
M9 fizetős, mert nem visz sehová... csak tehermentesíthetné a bajai hidat. Ami szintén fizetős szakasz, nehogymá a vidékit ne lehessen megszivatni! Mobil lakosság nesze neked! Útdíj, pótdíj, benzindíj tökmindegy... akkor is sz*r úton közlekedtünk és közlekedünk most is:-(((
Majd elfeledtem! Ma kirándultunk egyet, ez családunkban Húsvét hétfői hagyomány. A cél idén a Közlekedési múzeum volt. Lacsival először fővárosunkban....
Tapasztalat vegyes, hisz maga az intézmény érdekes volt, rengeteg látnivalóval, de Pest a kaotikus közlekedésével és fos útminőségével!!! Megszakadt a szívem a Thököly-n, pedig csak 50-60-nal poroszkáltunk...főleg középen a síneken! Na meg előtte kinéztünk a Normafához, hát jártam már arra is néhányszor, de lacsim épségére figyelve ebben a közlekedési káoszban sikerült kétszer plusz kilométerekhez jutni. Először mire a Balatoni útról felkavartunk oda, utána meg a Margit körútról a Vidámpark felől bekeverni a Városligetbe! Inkább, mint egy szoros sávváltás után kasztniztatni! :-)
NO de sebaj, M7 oda-vissza kellemes langyforgalomban 130-140 kényelmes utazásban tetszett a gépnek....azt hiszem inkább erre való, mint városi kavalkádba!
u.i.:Láttam jónéhány szép lacsit (köztük taxit is) szép felnikkel! Kellemes volt a látvány!
Vagy mégis álmodtam a múltkori beszélgetést? Úgy emlékszem, hogy pont itt beszéltünk erről, hogy van benne egy ilyen érzékelő. Amikor felgyűrődött aszfalton, vagy kiálló síneken megy át az ember, akkor olyan jelenséget lehet tapasztalni, mintha kihagyna a motor. Egyszer asszem a lacsi EPC-ben volt egy részlet erről a "rossz út érzékelés" dologról. Lehetett vagy egy-másfél hónapja asszem. Még jót derültem is magamban, hogy ez valami vakítás lehet, ha egy lacsi ilyen technikával bír! :-)
Ha mindez nem így lenne akkor asszem én aludtam valamely éjjel rosszul és zöldeket álmodtam.:-) Már nekem is kezd gyanús lenni, ha Te is rákérdezel erre a témára! :-)
Egyik este leszek olyan hülye és visszaböngészek, vagy átnézem a CD-t.
Szerintem meg rozsda, nagyon vékonyan, apró pöttyökben, a hőhatásoknak megfelelően. Két-három éves korára szét kell rohadnia, ez az átlag. : ( Az enyém is rozsdás volt már két hónapos korában.
Szerintem hátsó sárvédőt nem cserélnek, ha egy fikarcnyi esélye is van a lakatolásnak. Vágni kell hozzá a kasztnit, az meg nem tesz jót a szilárdságának. Szépen kilakatolják, észre sem lehet venni. Nekem is megzúzta egy állat teherautós, azt sem cserélték, de nem látszik.
Az automat a balesetes törés után szemrevételezés alapján szépen kijavították,de mivel nem találtam heggesztési pontokat kérdésem: szerintetek,hogyan állapítható meg ,hogy kérdéses elem (bal hátsó sárvédő) valóban ki volt cserélvle! Válaszotikat előre is köszönöm!
Hol lehetnek az érzékelők és hogyan szabályoznak, mert pl. amikor kiállok a szutigarázsból (~2 m szintkülönbség úgy 5 méteren tört hoszz-szelvénnyel) az nemhogy rossz utat, hanem egyenesen az autó feletti uralom elvesztését jelentené aktív kormányzás esetén. Sőt kijövet után a balra kanyar még be sem fejeződik- a fekvőrendőrön már túl is vagyok! Mind a 4 kerék a rugózás és lengéscsillapítás szite teljes úthosszát többször is megjárja. Akár egy teszpálya...
Mindenkinek kellemes hudvétot kivánok?ha már az enyém elrontotta a gép!Szombaton utolért a sárga rém....hidegen először rángatás,utána cheklámpa folyamatosan világit!Le állitás,várok 2-3 percet minden rendben!?
ui:2006-os gyártás,vajon,teljesen mindegy mikori,akkor is előfordul?Holnap irány a szerviz.