Szerintem az a legbiztosabb ha leforditatod hivatalos fordito irodaban, arra elvileg semmit nem mondhatnak. Ha a gyerekek magan iskolaba fognak jarni, ott nem igazan csesztetnek a papirok miatt, viszont az allami iskola eleg burokratikus, nagyon szeretik a papirt.
Ja es egy jo tanacs keszulj fel a tetu elleni harcra, mivel itt rengeteg helyen van tetu, s az allam semmit nem tesz ellene. Ha fiaid vannak akkor konnyebb, nekem ket lanyom van, s raadasul a nagyba szeret visszajarni a tetu, igy ket honap alatt haromszor volt benne reszunk, azt hiszem birkanyiras lesz!
Francia sulikba kérik a magyar bizonyítványokat? Másoltassam le , vagy fordítassam le a gyerekek bizijeit? Az az igazság hogy a bizonyítványokba ma már csak az szerepel hogy tovább léphet a következő osztályba. Semmi osztályzat, ez valami új!! A mi időnkbe még jegyeket is látott a szülő.....(sajnos :) manapság már nem. Ja és százalékos osztályzás megy ...nincsennek jegyek egész alsóban!
Ok, szerenykedhetsz , na de akkor is vegig csinaltad, ha nem is volt igazi haboru. Nekem volt egy-ket ismerosom Magyarorszagon aki elkezdte a legiot, utana sirva szokott haza. A kilencvenes evek vegen nagy divat volt a legio otthon , nagyon sokan megprobaltak ,viszont ismerek egy olyan sracot is aki vegigcsinalta az 5 evet, evfolyamtarsam volt az alt. iskolaban. De o most otthon van , s el mint Marci a hevesen. Te vegleg itt akarsz maradni?
A DVD borítón a díszegyenruhákban lévők közűl,én vagyok az első.1997-ben készült a kép.Ha a google képkeresőjébe beírod,hogy légionnaire,ez a kép fog megjelenni.
En 2001-ben erkeztem Montpellier-be, pont elkerultuk egymast. Viszont te nagyon fiatalon kezdted a legiot? s tulelted, bravo igy ismeretlenul is. A ferjem azt mondana: igazi tokos gyerek.
Akkor neked a Féria de Nimes mond valamit, gondolom.
Az teny, hogy egyaltalan nem szeretem az ottani kornyeket, viszont a Féria de Nimes kihagyhatatlan elmeny! S raadasul annak idejen amikor ott laktunk a ferjem egy whisky es pezsgo forgalmazo cegnel dolgozott, igy a legjobb bodegakda volt beleponk ,nagyon jokat buliztunk.
Nekem 50km-re(Nimes-ben) volt a laktanyám és amikor csak lehetett ki is használtuk Montpellierben a helyzetünket...;-)
Párizsban ha túristák által látogatott helyeken voltunk egyenruhában,elég sokan kérték,hogy lefényképezzen minket.Két legyet(ismert dolgot) egy csapásra.:)
Teljesen igaza van Dobrinak, Montpellier Franciaorszag, ha jol tudom- 3. legnagyobb diakvarosa. Tele van diakokkal, s nem csak franciakkal de egesz eu.-bol szarmazo emberkekkel. Annak idejen, amikor mi ott laktunk eszmeletlenul sok sved diak volt , eleg jokat buliztuk veluk.
Ha arra gondoltál,hogy otthonról keresnél itteni melót,akkor azt szerintem elfelejtheted.Montpellier tele van diákokkal,akik a személyes elbeszélgetésre,megbeszélésre el tudnak menni.Nem fognak olyannal kínlódni,aki nincs is ott,hiába felelne meg minden feltételnek.
Koszi a cimeket, gyorsan megneztem az internet oldalakat, tenyleg nagyon erdekes. A var is es a majmos parc is nagyon tetszett, viszont a mi kis utazasunk nagyon villam kirandulas lesz, majus 1 indulunk Montaubanbol, majus 2 eskuvo, s 3.-an este Avignonban fogunk aludni a ferjem egyik kollegajanal, s 4.-en delutan mar melo, ujra itthon, remelem a lanyok kovetik az iramot?
Megnéztem,hogy merre van.A táj legalább szép lesz.:)Ha véletlenül eltévednétek akkor úgy veszitek észre,hogy átnemtetek Lotaringiába,hogy a tehenek szebbek a lányoknál és mindenkinek nagy füle van.:)A füles dolog onnan jön,hogy a fülüknél fogva emelik meg a gyerekeiket,hogy át tudjanak nézni a Vogézeken.Annak érdekében,hogy megnézzék milyen szépek az elzásziak.
Ha lesz egy kis időtök akkor ezeket megnézhetitek.Nem messze lesztek tőle és egymástól pár km-re vannak.
Varjunk csak valami kitekert neve van, Fréland es Kaysersberg. Francia - Nemet lagzi lesz , allitolag a jovendobeli asszonyka nem valami szep(nemet), legalabb is az en rosszindulatu ferjecskem azt mondta. Tartok egy kicsit ettol a felig nemet eskuvotol, a nemetek szorakozasi szokasai ... nem is tudom, ismeretlen.
Mar ilyen oreg vagy, 31 eves! A ferjem 32 eves, mar ketgyerekes csaladapa, s persze hullik a haja( 3 novel, nem mindig konnyu). Szerintem jon az majd magatol, nem kell eroltetni, azt viszont meg lehet erteni, hogy az otthoniak ragjak a fuledet-tuti, hogy csak az unoka miatt, tapasztalatbol mondom.
"Na latod, vegul is barhol lehet szep noket talalni csak ki kell nyitni a szemunket, s ugyan igy van ferfiak szempontjabol. S legalabb megkopogtattad az ablakot, hogy oda figyeljen?"
Nem volt rá szükség.Náluk kellet kitölteni a belépési és kilépési könyvet,kávéval kínáltak.Amúgy a szemem mindig a pályán van.Otthoniak már nagyon rágják a fülemet,hogy én is álljak be a sorba,de valahogy még (31 évesen) nem akarózik.:)
Az egész belváros lezárva,csak az ott lakók mehetnek be.Közlekedés szinte lehetetlen.Szerencsére én a város legnyugatibb részén élek.Így ebből csak annyit veszek észre,hogy a kedvenc kocsmámba nem tudok eljutni,így a külvárosban lakó magyar diáklányoknál vagyok kénytelen bulizni.:)
Tegnap olyan meleg volt,hogy ebédidőben a tetőn napoztunk alsógatyában.Remélem marad ilyen idő október végéig!
Pontosan hova jöttök lagziba?Elzász melyik részére?
Na latod, vegul is barhol lehet szep noket talalni csak ki kell nyitni a szemunket, s ugyan igy van ferfiak szempontjabol. S legalabb megkopogtattad az ablakot, hogy oda figyeljen?
Egyebkent mi ujsag feletek? Remelem tuelitek ezt a kis mozgalmas strasbourgi , vagy is inkabb maradjon mindenki otthon hetveget.(sarga zona, piros zona.... az ujsagirok mindent nagyon jol elmagyaraztak, egy szot se lehet belole erteni, s igazat megvallva az ott elo emberkeken kivul mas nem is erdekel)
S idojaras szempontjabol? Remelem jo ido lesz, mivel a lanyoknak talaltam igazi hercegnos ruhacskat, a nagyobbik lanyom azt mondta amikor meglatta magat a tukorben/ Anya! olyan szep vagyok, mint egy hercegno!! Viszont remelem jo idonk lesz majus 2.-an, mivel ha rossz az ido nagyon hamar ki fog abrandulni a hercegnos szerepbol.
Januárban azt írtam,hogy nem láttam jó nőket egy itteni kórházban.
Most pár napig egy másik strasbourgi kórházon lógtunk.Az IRCAD-on.Az accueil-ön kegyetlenül szép nők voltak.Igaz nem kórházi dolgozók,de annak a területén található az épület.
Hát igen ő hív így:)Arról kezdek én is letenni,hogy bac+4-as állásokat keressek...inkább átírtam az önéletrajzomat is bac+ 3-ra..aztán majd meglátjuk...de legalább kinn fogok kapni assedicet 6 hónapig...mikor hazajöttem a Munkaügyi hivatal bruttó 28.600 Ft-ot akart adni 3 hónapig...ja és mivel külföldön dolgoztam kb. 4 hónapot vesz igénybe a procedura mire kinntről bekérik a papírokat....szóval itthon még van mit fejlődni...és még szerencse,hogy nem ebből a pénzből kell itthon megélnem, hanem visszajöhettem a szüleimhez.. Megpróbálom akkor ezt a candidature spontanéet is...hátha:) Igen szerencsére együtt fogunk lakni, így legalább emiatt nem kell aggódnom.
poulette- milyen edes becenev, csak nem a kedvesed nevez igy? Hat neked is csak annyit tudok mondani, hogy kitartas mivel az teny, hogy nem konnyu jelenleg jo melot talalni. Ha kepes vagy arra, hogy lejebb adod a mercet, lehet, hogy konnyebben talalsz valamit, s kozben folyamatosan nezed a hirdeteseket. A bankoknal probaltad ? bar allitolag nagyon rosszul fizetnek( bac+2= petit SMIC)
Amikor a ferjem munkanelkuli volt(18 honap), azt csinalta, hogy elkuldott spontan eletrajzokat azokhoz a cegekhez akinel dolgozni szeretne, mivel allitolag a felvetelek 20 % ilyen modon tortenik?!( o uzletkotokent dolgozik )
Neked annyi elonyod van legalabb, hogy van lakhelyed, gondolom a baratodnal laksz? Tehat tovabbra is kitartas elvtarsak es elvtarsnok!!!
Persze hogy van webcamera meg minden, mivel a nagyszulok mind ket oldalon messsze laknak, igy kotelezo. a ferjem szulei normandiaban elnek, majd kuldok egy uzenetet az e_mail cimedre. Egyebkent en talaltam egy masik blog-ot is, ahol van egy ket magyar valence kornyeken, s lyon_ban eleg sok magyar el, ha jol emlekszem meg valami magyar ovodarol is volt szo? Ja a masik blog a MagyarOnline.net - à voir.
Az teny, hogy nem mindig talalunk olyan munkat ami a diplomanknak megfelelo, nekem az elso melom gyari melo volt, bolcseszdiplomaval, de annak is nagyon orultem, igy legalabb emberek kozott voltam, s volt sajat fizetesem! Utana ujra iskola, s most mar van egy biztos allasom, de remelem meg ujra visszaterhetek az iskolapadba. kitartas elvtarsak!!!
meséltem a fiamnak a két lányodról, ő mindenképpen szeretne velük találkozni.msn-en tudunk beszélni?
a megye nem a mi választásunk, a munka miatt (a ferjemé) jöttünk ide.sikerült találnunk egy szép lakást, és a környék fantasztikus.csak a tenger van kicsit messze.
egyenlőre még nem dolgozom, vegyész vagyok, és remélem júniusban már biotechnológus is.nem valószínű, h a szakmámban találok, de még eddig nem is kerestem semmit.
Nemrég vesztettem el az állásom Párizsban 7 hónap munkaviszony után a válság miatt... Előtte mint Sales Executive dolgoztam.Érdeklődni szeretnék,hogy tudtok-e valamilyen lehetőségről magyar közgazdász diplomával + angol és francia nyelvtudással rendelkező friss diplomás számára? Párizsban vagy IDF érdekelne...nagy ijedségemben hazajöttem Magyarországra...de ahogy látom itt még rosszabb a helyzet és a szívem is visszahúz a francia barátomhoz..szóval április 15-én megyek vissza és nagyon sürgősen kellene állást találnom,hogy ne kelljen a barátomra támaszkodnom sokáig...Minden megoldás érdekel...csak lehessen előbbre lépni az idő folyamán... Segítségeteket és az ötleteket előre is köszönöm! Poulette
Sajnos eleg messze vagy tolunk, mi Toulouse kornyeken lakunk, francia ferj es ket kislany(4 es 1 eves)-a mi pici csaladunk. Te mar megszoktad, dolgozol ?Miert pont Drome megyeben laktok?
most bukkantam rá erre a fórumra.mivel a családom és én is Franciaországban élünk, gondoltam írok.
2008 július óta vagyunk itt, pontosabban Drome megyében, Romans sur Isere-ben.
Valaki esetleg lakik a környéken?
kicsit rendhagyó módon kerültem ide, a férjem francia, Magyarországon dolgozott (beszél magyarul egy kicsit), ott ismerkedtünk meg.
van egy nyolc éves fiam, neki elég kemény volt az első pár hónap, ő 1 szót sem tudott, és szeptembertől itt jár suliba.szerencsére elég jól alakultak a dolgaink, és remélem ez így is marad.