Nem lenne baj a fennhagyással, ha a hídról leeső fickó adott esetben nem tudna mondjuk egy vétlen járókelőt, vagy motorbiciklistát agyonütni. A Lánchídról egyébként nem nehéz lemászni, ellenben a turulhoz egyszerűbb felmászni, mint leesés nélkül visszajönni onnan.
Teljesen jogos, a Lánchidas, Turulos mászókat még extra jól meg is büntetném. Plusz nem is szedném le őket. Ahogy felmászott, másszon is le. Ezzel a nagy felhajtással csak kedvet csinálnak a többi őrültnek, hogy másszanak ők is.
Elvileg igen, de mivel a leszedés után – azt hiszem, mindig – a pszichiátriára viszik a mentősök, és ott megállapítják, hogy nem komplett, bizonyára nem kell fizetnie.
Egy ismerősömnél a lakásában valaki azt hitte, felesége begyógyszerezte magát. Azonnal kihívta a tűzoltókat. Az erős ajtót csak megrongálni tudták, kinyitni nem. Aztán emelőkosárral szemből az erkélyen át benéztek, bevilágítottk, de az üveget már nem kellett betörni, nem volt senki a szobában. Csak utána telefonált és kiderült, hazament a mamához. Az indokolatlan riasztásért úgy néz ki, a tűzoltók leszámláznak egy többmilliiós számlát neki.
Csak analógiaképp, lehet hogy a lánchídmászó is kap egy kövér csekket?
A késés nálam is szigoruan tilos, minek következtében többnyire jó korán ott vagyok mindenhol. Viszont senki se gondol arra, hogy vannak olyan hülyék, akik hétköznap délben tüntetnek. Ma, szerencsére csak haza akartam jönni, de azért bosszantott, hogy hagyják az embereket álldogálni egy megállóban, minden értesítés nélkül.
Én meg a Kossuth téren láttam valami lezárást, elterelést. (Tüntetés, amúgy helyes, de tessenek időben szólni.)
Sajnos kiskoromban belém nevelték, hogy egy percet sem késhetek sehonnan, így az álló kocsisor és a pergő másodpercek rám életveszélyes hatással vannak. :)
Volt ma valami gubanc. Délben le volt zárva a Lánchíd. Ezt persze nem közölték a bamba néppel, akik a Deák téren vártak a buszra, pedig megjelent ott egy autó, amire BKK Hibaelhárítás volt írva, de csak nézelődtek, majd elhajtottak.:-(
Ma délután, amikor háromnegyed kettőkor elindultam a Klauzál térről Óbudára, hogy elérjek egy fél hármas rádiófelvételt Óbudán, és valaki elvitt szívességből, így nem a kötött pályán próbálkoztam, és negyed háromkor még mindig a Margit hídon döcögtünk, és nagyon erősen szorított a mellkasom, na, akkor igencsak kétségbe voltam ezt...
Egy Havanna ltp-i, többlépcsőházas, tízemeletes panelházban kellett igazságügyi szakértőként 1300 hibát (!) felülvizsgálnom. Ezen túlmenően még észrevettem a tapétázási hibáknál sokkal súlyosabbakat, pl. hogy a földszinti lépcsőnél beütötte az ember a fejét, mert nem volt meg a szükséges és előírt magasság.
Behívott a bíróság elnökhelyettese, hogy miért nem csak a feltett kérdésekre válaszoltam. Mondtam, hogy egy perben hallgatóként tanúja voltam annak, amikor a beidézett tanú, Marx György fizikus azt mondta a bíró kérdésére, miszerint szólhat-e valaki olyan ügyben, amihez nincs köze, azt válaszolta, hogy nemcsak szabad, hanem köteles szólni, mert az az írástudó felelőssége...
Hogyne lehetne. Ha öt-nyolc évig minden évben rendelkezésre állna az a milliárd, prímán végre lehetne hajtani a rekonstrukciót. Így viszont sallangmentesen rá fog omlani az egész az Üllői útra.
Szerinted évi egymilliárd forintból lehetne segíteni pl. az iparművészeti múzeumon? A kérdés persze költői, de az összeg nem álmomban jutott eszembe, nagyon is konkrét.
A Várkertbazár is csak úgy jött össze, hogy elcsaklizták a turisztikai fejlesztésre adott EU-pénzből: ebből kellett volna megcsinálni a Szépművészeti föld alatti kiegészítését. (Vagy mondjuk az Iparművészeti felújítását.) Onnan elvették, felépítették helyette a Múzeumi Negyed (rém)álmot, a pénzt meg átcsoportosították a Bazárra. Nem viccből avattak kétszer, és még csak nem is a választás miatt, hanem mert lejártak az elszámolási határidők, virítani kellett az EU-nak. Mivel most új ötéves időszak kezdődik, ebben már a központi régió nem kap ilyen fejlesztésekre pénzt. Nem véletlen, hogy a Múzeumi Negyedből is kezdenek visszatáncolni - Baán László, látva, hogy a jövő évi költségvetésben erre lényegében nincs betervezve semmi, már rémülten egyedi kormánydöntéseket emleget -, és a Hauszmann Bizottság felállásakor is feltűnően fékezett habzású beszédek hangzottak el. Miszerint hosszú távú terv, meg távlati tervezés... A kormányzati költözködésen kívül jó darabig nem lesz semmi, erre akár fogadhatunk is.
Azt hittem hogy a Várbazár mintájára itt is csak kis önrész lesz. Vagy tévedtem azzal is? Kizárólagos költségviselésből túl nagy falat, inkább nézem a mostanit.
Az M4 más lesz ha bevezetik a dugódíjat, mert azt be kell. A legaljasabb a Hungária körút. Vagy legyen a kiskörút vagy az M0-ás. Vagy bejelentem a kocsit a határon belülre.
Ámbár a "régi szép időkben" kemény vám, vámhatár volt. Van egy 1935-ös Shell autóatlaszom, abban sok város van feltüntetve ahol kövezetvámot szedtek.
Az "erős és gazdag" Monarchia meg adott Amerikának milliónyi kitántorgót .