Keresés

Részletes keresés

Richi29 Creative Commons License 2009.11.11 0 0 881

Szia Dom Guss!

Megkaptad a levelünket? Hétfőn érkezünk és 3 fakultatí programra szeretnénk menni Veled!

Üdv!

Dom_Guss Creative Commons License 2009.11.06 0 0 880

Ahogy néztem még hozzájön a 99e Ft/fö illeték, nem egy olcso dolog de végül is nem rossz.

Igazából az Oasis Punta Cana szobáinak nagyrésze felújításra szorul, az Oasis Bavaro az teljesen új.

Előzmény: mangikaa (879)
mangikaa Creative Commons License 2009.11.06 0 0 879
Sziasztok!
Találtam egy nagyon jó dominikai ajánlatot, decemberben 182 ezer Ft/fő. Ki mit szól hozzá?
http://www.utazzunkel.hu/component/adsmanager/?page=show_ad&adid=1006
Dom_Guss Creative Commons License 2009.11.04 0 0 878
www.dr1.com
Előzmény: Silhouette (877)
Silhouette Creative Commons License 2009.11.04 0 0 877

Kedves Guss,

Köszönöm szépen az információkat. Tudna esetleg ilyen komolyabb (angol nyelvű) fórumokat esetleg bevált horgásztatást vállaló szolgáltatókat ajánlani?

Üdv,

Silhouette

Előzmény: Dom_Guss (876)
Dom_Guss Creative Commons License 2009.11.04 0 0 876

A félnapos túra az egészen pontosan 4 óra, ami nem sok, föelg ha azt vesszük figyelembe hogy elég messze el kell mennie a hajónak itt a környéken nem sok halat fognak, aminek több oka is van.

Eöször is a viz nagyon meleg és homokos tehát nagy testü halak nincsenek, akik kifejezetten horgászni szeretnének azok mindig északra mennek.

Szórakozás szempontjából nem rossz, viszont a fényképen látható halak nagyon jók vendégcsalógatónak.

Érdemes körülnézni komolyabb fórumokon, angol vagy spanyol nyelven ott minden le van írva.

Előzmény: Silhouette (874)
Dom_Guss Creative Commons License 2009.11.04 0 0 875

Beutazáskor 10U$D, távozáskor 20U$D ez korrekt, vannak olyan légitársaságok akik beleépítik a repülöjegy árába ezeket az adókat (pl AIR EUROPA, IBERA) és azoknak az utasoknak nem kell fizetni, de efektive megfizették mikor megvették a jegyet.

Ezek a kilóméterek nekem elég furcsák, a PP-SD 175km, légvonalban az elképzelhetö, autóval 235km Santo Domingo kb 3-4 óra autóval de ha jól eltévedsz Santiago de Caballerosban akkor 5 is lehet:-)))

Nekem kb 3-4 óra mindig attól függ hogy milyen a forgalom.

Amikor megérkezel Santo Domingóra onnan egészen pontosan Punta Cana az 211km, 3 óra és 15 perc, annak aki nem ismeri az utat megint csak sokkal több lehet, San Pedro de Macoris, La Romana, Higüey részeken nehéz tájékozódni.

Puerto Plata-ról el lehet jutni másik úton is , elmész északon Sanchez-be és onnan vagy egy fizetös autóút Las Americas-ig (majdnem Boca Chica) és onnan megintcsak 2 óra 50 perc kb.

Előzmény: bar v eck (873)
Silhouette Creative Commons License 2009.11.03 0 0 874

Én itt találtam jó ajánlatokat Punta Cana-n:

http://www.firstclassfishing.com/

Ha jól látom, lehet egyesével csatlakozni és akár fél napos túráik is vannak 100 USD-ért.

Stellamy, ha januárban pecáznál, összebeszélhetünk. :)

Üdv,

Silhouette

Előzmény: Dom_Guss (872)
bar v eck Creative Commons License 2009.11.03 0 0 873

Kedves Dom Guss!

Köszönjük a válaszokat,még az illetékekről kérdeznénk.Beutazáskor 10USD,kilépéskor, van aki azt írja tripadvisoron,hogy 20USD,van aki azt,hogy nekik nem kellett kifelé fizetni.Mi a frankó info?Puerto Platától csak 175 km Santa Domingo?Punta Cana pedig 270?Ez persze légvonal gondolom,a reptér honlapján olvastam.

Elöre is köszi a válaszokat

P.S:A vízesésről a fórum előzményeit olvasva kérdeztelek,ahová busszal kell menni...

Előzmény: Dom_Guss (871)
Dom_Guss Creative Commons License 2009.11.02 0 0 872
Sajnos a tengeri horgásaztra elég korlátozottak a lehetöségek, a hotelekben nem is ajánlják, egyedül Bayahibe-n (90km Punta Cana-tól) ahol foglalkoznak ezzel, kb 600 USD  (2 fö) egy napra, felszereléssel , mindennel együtt. (Mivel ezek komoly yacht-ok így nem egy olcsó dolog)
Előzmény: stellamy (869)
Dom_Guss Creative Commons License 2009.11.02 0 0 871
Samana az ami hires a vízeséseiröl, olyanok mint a "Salto de Limon", "El Valle" de azok kb 280km-re vannak.  A Salto de Limon a leghíresebb ott forgatták a Jurassic Park egy részét.
Előzmény: bar v eck (868)
Dom_Guss Creative Commons License 2009.11.02 0 0 870

Helicoptetura az rendelhetö a hotelekböl, 10 ,20,30 perces utak, 65,100,150 Euro.

Indulási hely: Playa Dorada, kb 30 perc onnan ahonnan ti lesztek.

Paradise Island szintén a hotelekböl, pontosítva az egy homokzátony.

Előzmény: bar v eck (867)
stellamy Creative Commons License 2009.11.02 0 0 869
Érdeklődnék,hogy tengeri horgászat lehetséges-e a Karib tengeren?? Mik a lehetőségek ez ügyben?? Köszi!!!
bar v eck Creative Commons License 2009.11.02 0 0 868
Állítólag Soussa híres a,, vízeséseiről,,igaz ez?Persze csak,ha egy napba belefér,mivel barátnőmmel megyek..:-)))
bar v eck Creative Commons License 2009.11.02 0 0 867

Köszi a választ,maradunk az autóbérlésnél,120 USD/nap,Braziliában ha megyünk mindig bérelünk,gondolom hasonló a vezetési stílus ...A helikopter túra működik Puerto Platában is?Csak egy kisebb repülésre gondoltam,még nem ültünk helikopteren.Honnan indulna a helikopter,mennnyibe lenne félóra 2 felnött+ 1 gyermek?Cabaretben leszünk,messze van onnan?Olvasom az angol utazási irodák élménybeszámolóit ,állítólag van Puerta Plata mellett egy Paradise Island nevű sziget,ahová szerveznek utat,tudsz róla valamit?

Elöre is köszi:Baro von Eckelstein

Dom_Guss Creative Commons License 2009.11.02 0 0 866

Persze, csak nyugodtan.

muchoviaje_rd@live.de

Előzmény: Iapa (863)
Dom_Guss Creative Commons License 2009.11.02 0 0 865

Hát a december az már kezd megtelni, tessék gyorsan egy mail-t küldeni a muchoviaje_rd@live.de re, és akkor küldenék leírást a programokról, kérem leírni hogy melyik hotel, érkezés, indulás napja, hány fö, gyerekek stb.

VIZESÉSEK CSAK 2 NAPOS TÚRA!!!!!!

Előzmény: zorka2007 (862)
Dom_Guss Creative Commons License 2009.11.02 0 0 864

Az attól függ hogy a Karib-tenger melyik részére szeretnétek átmenni mert Karib tenger az van Santo Domingo-n is, igaz sziklás a partja. Ha a Punta Cana-i részre gondoltál akkor az sajna nehéz lesz, esetleg kisrepülö vagy helikopter, a helikopter az 650 USD óránként, oda vissza 3.0h kell számolni, nem biztos hogy megéri, ha kisrepülövel gondolkodtok az oda-vissza 250 USd de legalább 6 fönek kell utaznia.

Lehet autot is bérelni azt azért nagyon meggondolnám, nem egy veszélytelen dolog az itteni stilus ismeretének hiányában vezetni.

Autóbusszal 1 nap alatt meg lehet járni a Puerto Plata- Santo Domingo utat a "METRO" nevü busztársasággal, igaz sok idöd nem lesz látni a tengert.

Azt meg megintcsak leírom hogy a magyar utazási irodák úgylátom nem ismerik a dominikai köztársaságot, eladják az eladhatatlan puerto platai szobákat jó áron ahova igazából senki nem is akar menni.

Félreértések elkelrülése véget nem fikázni akarom az északi részt, és azért amiért a déli részen élek föleg nem, eleget dolgozok és utazok Puerto Plata-ra is de szerintem jó lenne ha a magyar irodák is megértenék végre hogy a turisták 69%-a Punta Cana-ra kiváncsi a több 31% pedig eloszlik Boca Chica, Samana és Puerto Plata között.

Az északi rész nagyon jó túrázásokra és kirándulásokra, szórakozásra, de akik Maldív-szigeteki tengerpartot akarnak látni azt ott ne tessék keresni, mert nincs.

Szép tengerpartok, 30 fokos víz, fehér homok az déli-rész. (Punta Cana, Bavaro, Bayahibe, Isla Saona, Guayacanes, Boca Chica, Juan Dolio.)

Előzmény: Baro von Eckelstein (861)
Iapa Creative Commons License 2009.11.01 0 0 863

Én az elmúlt 5 évben mindig Dominikára utazom. Kedves Guss van lehetőség, hogy levélben kérdezzek tőled?

Köszönöm válaszod

zorka2007 Creative Commons License 2009.11.01 0 0 862
Tisztelt Guss!
Dec 16-an erkezunk dominikara felesegemmel és ket gyerekunkkel (2, es 7 evesek). Program utan szeretnek erdeklodni ebben az idoszakban, ha van ra lehetoseg. Az egged szamu vizeses peldaul szimpi lemme, persze a kettes is egy masik uton :).valaszat varva udvozlettel: Attila
Baro von Eckelstein Creative Commons License 2009.11.01 0 0 861

Sziasztok!

Volt már valaki Puerta Platán,a Tropical Casa Hotel Lagunában?December 11.-én megyünk Frankfurtból a Condorral. .Mennyi idő átmenni a Karib-tengerhez?Mivel érdemes?

Ha tudtok segítsetek...Barátnömmel és 10 éves lányommal megyünk 7 éjszakára.Szeretnénk találni valakit,aki átvisz egy napra a Karib tengerhez,este meg visszaszállit.Autó,repülő,helikopter,léghajó,hajó,vizibicikli,tutaj is szóba jöhet..:-)

Köszi:B.O.V

Dom_Guss Creative Commons License 2009.10.31 0 0 860
Hát nem éppen a legjobbak közé tartozik, nagyon ráérett már a felújításra, a tengerpartja sem a legszebb. Igaz sokszor nézöpont kérdése , vannak aki jól tudják érezni magukat, akik kritikus szemmel jönnek azoknak nem ajánlom. Egyébént ha jó áron van és ha ki is akartok mozdulni a hotelböl akkor nem rossz.
Előzmény: zorbassopron (859)
zorbassopron Creative Commons License 2009.10.31 0 0 859
Kedves Dom Gass!

Lehetőségünk lenne a Tropical Princessbe december elején elutazni.
Véleményed a szállodáról?
Előre is köszi.
Dom_Guss Creative Commons License 2009.10.30 0 0 858

Kedves Tigernut,

Az IFA Village Bavaro az egy elfogadható szintü hotel, ezért a pénzért szerintem jó az ajánlat ha benne van a repülöjegy is. A 7 napos utakat adják spanyolországban 500-600 euroért repülöjeggyel.

A szabadidösprogramokkal kapcsolatban fogok küldeni egy e-mailt, jó lenne majd a gyors válasz mert kevés a hely.

Kezdödik a föszezon és már májusig a 75%-a helyeknek már elkelt, bövítésre pedig nem vagyok hajlandó, nem fogunk átlépni az ipari turizmus kategoriába.

Egyébkén decemberben sokan jönnek magyarországról.

Bármilyen kérdésük ha van, vagy itt vagy pedig e-mailben lehet keresni.

Előzmény: tigernut (857)
tigernut Creative Commons License 2009.10.30 0 0 857

Üdv Dom Guss!

Szeretnénk menni december elején a barátnömmel dominikára legalább 9-10napra és mindenképpen szeretnénk a programjaidon részt venni!!!A forumot olvasva kiderült számomra,hogy érdemes a déli partot választani ami valamivel drágább de szebb is!A legjobb ajánlat amit az utazási irodától kaptam az a következö:dec 9től 14éjszaka  

4* IFA Villas Bavaro Resort & Spa / All inklusive punta cana mindez 1095euro/fö! (Bécsi ind.)

Mit gondolsz ez az ár érték arány megfelelö vagy esetleg tudsz olcsobbat(jobbat) ajánlani?

Az email cimem be.ta@freemail.hu!Szeretném ha felvennénk a kapcsolatot a forumbol kiderül,hogy a személyed garancia egy jol szervezett,élménydus nyaraláshoz... Gábor

Dom_Guss Creative Commons License 2009.10.29 0 0 856
Ibolyka, ne tessék gondolkodni melegítöben, nappal 28-30 fok lesz az esti órákban pedig 24-26 és természetesen párás levegö, amivel elindulnak az elég is lesz, feleslegesen ne terheljék meg a csomagokat.
Előzmény: Trioibi (855)
Trioibi Creative Commons License 2009.10.25 0 0 855

Sziasztok!

Mi januárba utazunk Dominikára és engem az érdekelne, hogy milyen ruhával kell készülnünk. Gondolok a kirándulásokra és esetleg az estékre. Igazából az érdekelne, hogy kell e melegítő, vagy elég csak valami laza sportos ruha. Ha valaki megírná megköszönném.

Dom_Guss Creative Commons License 2009.10.22 0 0 854
A RIU-nak egészen pontosan 5 hotele van a dominikai köztársaságban, 4 db 5 csillagos és 1 db 4 csillagos. Az 5 csillagosok: Macao Palace, Punta Cana Palace, Mambu és Taino. a Naiboa ami 4 csillagos. A RIU hoteleket elég sok kritika éri az utobbi években, messze nem azt a szolgáltatást nyújtják amit elvárnak a látogatók a szolgáltatás terén pedig 1 csillagot le lehet venni mindegyikböl. A RIU Punta Cana Palace-t tudom ajánlani mindenkinek ott nincs problema, az messze a nomák felett teljesít.
Előzmény: sunshine31 (853)
sunshine31 Creative Commons License 2009.10.22 0 0 853
Most pl. okt. 27-től Riu Roulette 4 *-ba. Ha jól tudom két 5 és egy 3+-os Riu hotel van Dominikán 12 éj 750 EUR illetékekkel együtt, gyereknek 600 EUR. Szeptember végén Krétán fizettünk ennyit 1 hétre és nem Riu hotel volt!
Előzmény: Dom_Guss (852)
Dom_Guss Creative Commons License 2009.10.22 0 0 852
Kérdés az hogy melyik hotelekbe szólnak az ajánlataik???????
Előzmény: sunshine31 (851)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!