AfrikHa az emberiség bölcsője, mondhatni alfája és omegája, ezért ott minden másabb, nagyobb, színesebb. Persze, csillagászatból szintúgy nem voltam az osztály esze, úgyhogy ez egy mentális eszeme c futtatás.
De megijedtem a napló első négy szavának olvastán. Azt hittem Béláékat lecsukták.
Hallomásból tapasztaltam, hogy AfrikHában a lemenő nap sokkal nagyobb mint pl. nálunk a déli nap. Ezt hogyan magyarázná ki a Mester? Sőt a hold is állandóan változtatja a méretét. Különben is állítólag sajtból van.
Szerintem: "n a p l ó . . és ." Mert Béla választékos, és nem csak úgy odaveti, hogy pontpontpont, hanem egy felsorolás utolsó eleme előtt illik "és"-t tenni.
Itt ülünk a hüvösön és élvezzük, hogy nem süt a nap. Ez nem is baj mert a nap nagyon veszélyes sugarakat lövel ki. Amúgy ma azon vitatkoztunk, hogy tűnik a hold és nap egyformának a földről. Szerintem én tudom jól hogy egy nem így van. Arról van ugyanis szó hogy a nap lényegesen nagyobb mint a hold. Viszont jó messze van és így picinek tűnik. Ennyi a titok kulcsa. Szerencsére Endrét meggyőződtettem erről és jól elszégyelte magát, miként Klaudia is, aki úgy tünik földrajz és csillagászati szempontból, nem volt az osztály esze. Persze én sem tudhatok mindent, de ezt tudtam.
Itt ülünk a hüvösön és élvezzük, hogy nem süt a nap. Ez nem is baj mert a nap nagyon veszélyes sugarakat lövel ki. Amúgy ma azon vitatkoztunk, hogy tűnik a hold és nap egyformának a földről. Szerintem én tudom jól hogy egy nem így van. Arról van ugyanis szó hogy a nap lényegesen nagyobb mint a hold. Viszont jó messze van és így picinek tűnik. Ennyi a titok kulcsa. Szerencsére Endrét meggyőződtettem erről és jól elszégyelte magát, miként Klaudia is, aki úgy tünik földrajz és csillagászati szempontból, nem volt az osztály esze. Persze én sem tudhatok mindent, de ezt tudtam.
Szintén cseppkőbarlang, de mi pont fordítva jártunk. Hosszú túrára jelentkezünk be, több órás tekergésre bányászlámpával - szuper jó volt. Persze ennek megfelelően öltöztünk, melegítő, bakancs, miegymás. Fergetegesen jól éreztük magunkat a túrán, csodaszép dolgokat láttunk, ám a végén rosszul esett feljönni a kristálytiszta finom levegőről a - pont maihoz hasonló módon - tomboló, poros kánikulába. Az átlagtúrára sorban álló nyári látogatók meg nézték, hogy miként sikerült ilyen alapos varacskosdisznó-feelinget magunkra applikálni, néha a gatyaféktől derékig sáros nadrágot összekoszolni ebben a szikrázóan száraz 40°C-ban.