Keresés

Részletes keresés

Ha Creative Commons License 2002.09.17 0 0 983
OFF
Ha jól tudom, Karácsonyi Zoltán a hajdani Jugoszláviából jött, ettől tud szerbül.
ON
Előzmény: ColinCrazy (965)
Ha Creative Commons License 2002.09.17 0 0 982
CC-nek
Elméletileg megyek a "Mi szerelmünkre"-re. Nagyon rég vadászom már erre filmre. Én nem gondoltam, hogy előre kéne rá jegyet venni, de lehet, hogy tetetek el.
2 gondom van. Egyrészt nem tudom megmondani, hogy el tudok-e lógni a munkahelyemről. (Ha jól emlékszem 16.30-kor kezdődik én meg papíron 17,30-ig dolgozom.) Másrészt színházjegyem van arra az estére. 19-kor kezdődik a Kamrában. A baj az, hogy ha elkések az elég kínos, mert nem szívesen sétálnék be késve egy felolvasóestre. Tehát egyelőre hagyjuk nyitva a kérdést.

Aranyhal
Én még tavaly ősszel kétszer láttam az előadást, de esküszöm nem volt aranyhal. (Illetve én nem láttam.) Először egy pécsi barátom tett említést aranyhalról, aki a POSZT-on látta a darabot. Egyébként eleinte nem volt tőle elragadtatva és haza akart menni a szünetben, de mégis maradt és nem bánta meg. Azt mondják, a nagy tér Pécsen eléggé tönkre tette az előadást.

ColinCrazy Creative Commons License 2002.09.17 0 0 981
Hú, de sokat írtatok!
Hogy egy másik darabot* idézzek: "Értek hatások!" :))
(*Karácsonyi Zoli=Művész a Sóska, sültkrumpliban - szept. 25. után okt. 6-án is megnézem...)

én egyetértek vele az arctalan, nemtelen, "férfiatlan" színészeket illetően. Olyan ritka már férfias férfit látni. Igaz, nem csak a színházban. :(
Tegnap láttunk néhányat! :) Egyébként nem szeretném elpoénkodni a dolgot, igazad van.

Előzmény: barrix (980)
barrix Creative Commons License 2002.09.17 0 0 980
Hú, de sokat írtatok!
Még mindig az említett cikkhez visszatérve:
igaz, hogy egy kissé hatásvadász volt a kérdező, de én egyetértek vele az arctalan, nemtelen, "férfiatlan" színészeket illetően. Olyan ritka már férfias férfit látni. Igaz, nem csak a színházban. :(
ColinCrazy Creative Commons License 2002.09.17 0 0 979
Komolyan (ill. dehogy! mosolyogva) mondom, könnyekig meghatódtam soraidon! Íme, egy rokon lélek! :)
Előzmény: DEMIAN (978)
DEMIAN Creative Commons License 2002.09.17 0 0 978
A félistenség témára visszatérve, néha én is elragadtatom magam ilyen teljesítmények láttán. Aztán próbálom magam visszarángatni a földre, meg hogy ők is csak emberek. De milyenek! Milyen tehetségesek! És miért is ne szállhatna el az ember ilyenektől. Inkább ilyenektől szálljon el, mint mástól, nem? SZóval csak oda akarok kilyukadni, pontosan tudom, mire gondolsz, mikor azt írod, nem tudnál csak úgy odamenni hozzájuk, mint valami haverhoz. Tisztelet. Csodálat. Jó, hogy vannak ilyen dolgok. És jó, hogy vannak még olyan emberek, akik teljesítményükkel és személyükkel ezeket az érzéseket tudják kiváltani. Szükség van rájuk.
Előzmény: ColinCrazy (960)
ColinCrazy Creative Commons License 2002.09.17 0 0 977
Bizony mellettük ültetek, utóbbi volt Doriannn (aki 2 lánnyal érkezett)! :)
CC, a nyomozó

Hidd el, egy rosszalló pillantásunk nem volt Felétek, hogy elfoglaltátok a "helyünket"! :)

Előzmény: DEMIAN (976)
DEMIAN Creative Commons License 2002.09.17 0 0 976
Nem, nem. Egy régi gimis osztálytársammal voltam. Valószínű akkor, hogy Dorianék mellett ültünk. (?) (Ha jól emlékszem 2 lány ült mellettünk balra, egy hosszabb szőke hajú és egy hulllámos kb. vállig érő hajú.) Azt nem hallottam, miről beszélgettek (gondolom a szünetben).
Előzmény: ColinCrazy (974)
DEMIAN Creative Commons License 2002.09.17 0 0 975
Kedves BB, abszolúte megértem a türelmetlenségedet. Én is elmentem "bűnözni" olyan korán, ahogy csak lehetett. Irigyellek is kicsit, amiért Machbet ügyileg "beelőzöl". Majd feltétlenül írd meg, hogy tetszett!
Előzmény: bogibébi (950)
ColinCrazy Creative Commons License 2002.09.17 0 0 974
Nem Doriannn-nal voltál véletlenül? Bár kétlem, akkor biztosan megemlítetted volna. Ha esetleg hallottál valakit Tőled balra a rendezőről beszélni (vagy esetleg Zsótérről), az biztosan ő volt. :)
Nem bánom, hogy nem ugyanott ültem, ahol elsőre, mostantól ezt a helyet (Amper lábánál) is javasolni fogom! :)
Előzmény: DEMIAN (973)
DEMIAN Creative Commons License 2002.09.17 0 0 973
Szerintem "kiköpött pizza" szaga volt. Én egyébként nagyon jó helyen, Zsoltár ágyának fejrészénél ültem az első sorban. Jól megcsodálhattam a hegeket!
Naná, nem hiába böngésztem végig a hozzászólásokat, a praktikus tanácsok is megmaradtak bennem (hova kell ülni)! :)
Előzmény: ColinCrazy (969)
ColinCrazy Creative Commons License 2002.09.17 0 0 972
Köszi! Tényleg nem láttam. Úgy látszik, nem figyeltem eléggé... Ilyenkor szoktam mondani, hogy meg kell nézni még egyszer! :)
Előzmény: navarre (964)
ColinCrazy Creative Commons License 2002.09.17 0 0 971
Emlékszem, eléggé irritált a vörös színésznő szenvelgése (Majsai Nyilas Tünde?).
Major Melinda. Majsai-Nyilas Tünde barna hajú, törékeny teremtés, a Vígszínház tagja. Én még csak az Iglicben láttam (Háziszínpad, tehát kamaraelőadás). Furcsa, hogy az alkatához képest milyen határozott, erős hangja van. Nem tudnám elképzelni szenvelegni.

Bertók Lajost akkor még nem ismertem mint színészt, de ő és a hangja fogott meg akkor leginkább. Miatta érdemes megnézni!
Ennyi ok elég is! :)

Most hétvégén megnéztem ismét az EL NINO-t
Én a mozikban való megjelenés hetében rögtön megnéztem, majd a következő héten is, Navarre és (akkor még nem tudtam) Deabhail szülinapján. :) De régen volt!

Előzmény: DEMIAN (963)
ColinCrazy Creative Commons License 2002.09.17 0 0 970
A Vasárnapi Blikkes cikk
A nagy tömegben majdnem elvesztettem ezt a hozzászólást!

Nagyon sok a tehetséges fiatal színész, akikről nem is hallani szinte sehol. Ha csak a tegnapi Bűn és bűnhődés előadásra gondolok vissza, szerintem remek alakításokat láthattunk.
Pont arra gondoltam hazafelé a vonaton, hogy "köszönöm Sopsits Árpádnak, hogy ezeket a színészeket ilyen remek szerepekkel látta el", mindannyiukra büszke vagyok, mint hazánk tehetségeire.

Amiben valamennyire igaza van a riporternek, az az átsütő egyéniség és férfiasság jelenlétének kérdése. Persze ez részben adottság is szerintem, és most nem kezdek el Latinovitsozni meg Cserhalmizni meg Lászlózsoltozni, pedig tehetném...
Szóval nem egy közös kedvencünk van? :) Bocs, ha Te nem szereted a kedvenc szót!

Előzmény: DEMIAN (952)
ColinCrazy Creative Commons License 2002.09.17 0 0 969
Na de eddig nem láttam! Hiába, akkor messzebb voltam. Ennél közelebb már úgysem megyek. Véna hányásának illatát így is jól éreztük, paradicsomlére emlékeztetett, de darabos volt... Jó étvágyat az ebéd közben olvasgatóknak! ;)
Előzmény: navarre (967)
ColinCrazy Creative Commons License 2002.09.17 0 0 968
Tegnap arra is figyeltem, milyen jó kis fotókat lehetne készíteni előadás közben. Persze nem venném a szívemre, ha ezzel megzavarnám az előadást és a játszókat, úgyhogy a képek a fejemben maradnak... Sajnos a hangok (szövegestül) nem... Persze diktafonozni sem mernék...
Előzmény: ColinCrazy (966)
navarre Creative Commons License 2002.09.17 0 0 967
Jaj, CC! A csíkokat csak rájuk festik, hogy börtöntöltelékebbek legyenek. :)
Előzmény: ColinCrazy (962)
ColinCrazy Creative Commons License 2002.09.17 0 0 966
Előzmény: DEMIAN (958)
ColinCrazy Creative Commons License 2002.09.17 0 0 965
A felszabadult szórakozás pillanata:

Bónuszkérdés: Tudtátok, hogy Karácsonyi Zoli beszél szerb-horvátul? Egy internetes adatlapon láttam. A romát is igazán odaírhatnák! :)
navarre Creative Commons License 2002.09.17 0 0 964
Aranyhal: befőttesüvegben, Madonna ágyához erősítve. Néha eteti is. :)
Előzmény: ColinCrazy (961)
DEMIAN Creative Commons License 2002.09.17 0 0 963
A mi szerelmünket én még vagy 2-3 éve láttam a Szindbádban. Háááát.... Nem nagyon fogott meg. Emlékszem, eléggé irritált a vörös színésznő szenvelgése (Majsai Nyilas Tünde?). Persze lehet, hogy csak tüskés hangulatomban voltam, és nem voltam vevő az efféle nyomozzunkanagyiszerelmiéleteutánanagyonromantikuspárizsbanésközbenperszetaláljunkegymásra típusú találkozásra. Bertók Lajost akkor még nem ismertem mint színészt, de ő és a hangja fogott meg akkor leginkább. Miatta érdemes megnézni!
Tanulság: a lassan sodró romantikus filmekhez is kell egyfajta hangulat. Az én hangulatkészletem akkor fogytán volt ennek a tónusnak. Ti vigyétek magatokkal!

Apropó Szindbád! Most hétvégén megnéztem ismét az EL NINO-t, mert már elég régen, még a filmszemlén láttam a Quimby aláfestésű Ponyvapottinggal egyetemben. Nagyon tetszett... Ismét...Malomharc...A lelked sehogysem nyugszik...

Előzmény: ColinCrazy (954)
ColinCrazy Creative Commons License 2002.09.17 0 0 962
Lehet, hogy nem a legjobb választás (úgy vélem, ez lehet az első előadás ebben az évadban), de egyszerűen képtelen voltam tovább várni.
Ha abból indulunk ki, hogy az első évad-beli Bűn... milyen jó volt, nincs miért aggódnod! :) Azt hiszem, most sem alkalmas a pillanat, hogy jó szórakozást kívánjak, legyen inkább részed hozzánk hasonló élményben!
(Légy szíves, áruld majd el, ki játsza Ujvári Zoltán és Juhász Réka szerepét!)
Azon tűnődtünk, Zsoltár arcán a vágás vajon egy nagyszerű maszkmester munkája vagy magát LZs-t érte valami? Cicerón arcán is végigfutott egy hosszú piros csík. Ezeket is ellenőriznéd ma? Köszi!

Négyen tegnapról, akiket ma így láthatsz:

Előzmény: bogibébi (950)
ColinCrazy Creative Commons License 2002.09.17 0 0 961
Köszi a gyors választ! :)
Előzmény: navarre (959)
ColinCrazy Creative Commons License 2002.09.17 0 0 960
HÚÚÚÚ de felpörögtek az események itt a fórumon!:)
Szoktak. :)

Jelentem Ha-nak: aranyhal tényleg volt.
Áruld el nekem, lécci, mikor és hol! Na meg miért?
Hogy lehetek ilyen béna, hogy nem vettem észre?

Bertók Lajos is volt, de még mennyire hogy, több mint volt, frenetikusan, intenzíven létezett. (Megy a darab más szereposztással is? Én erről nem tudok.)
Egy időben Horváth Lajos Ottó játszotta Ampert.
Soha nem láttam még színpadon és nem is szeretnék ellene lenni, de nekem Bertók Lajos az igazi Amper, mindig vele szeretném látni a darabot. Külön élmény volt közelről figyelni (mint már említettem, őt láttam szemből). Hihetetlen! Az ilyen színészi teljesítmények miatt képzelem azt, hogy amit ilyenkor művelnek, az már nem is emberi, tehát ők félistenek, akiket nem lehet megszólítani az utcán (mondjuk Gyulán). A többesszám nem véletlen, kedves LZs! :)

+ volt a közönségben 1 db Blaskó Péter
Eljött megnézni a Falstaffos társakat? :)

A piros rózsás rajongó szerintem aranyos volt, bár én magát az átadás menetét nem láttam tisztán. Biztos zavarban volt, és nagyon szerette volna tetszését kifejezni. Így sikerült. Lehet, hogy fanatikus Madonna-rajongó ;)
Mi közelről láttuk az átadást, onnan, Amper ágya mögül máshogyan nemigen hívhatta fel magára a figyelmet a hölgy. Esetleg, ha átmászik rajta két taps között... :)
Mégiscsak Madonna az egyetlen " nő" a társaságban... (Ide direkt nem teszek mosolygós jelet!) Amikor Sűrű beöltözött Dunyának, erősen vissza kellett fognom magam, hogy ne röhögjek. Utána csak arra tudtam figyelni, Homály milyen epekedve nézi. :) Nekem ez annyira tetszik, hogy közben a szövegre alig tudtam figyelni.
Már megint elkanyarodtam. Ez az én élménybeszámolóm: mindenről eszembe jut valami.

Előzmény: DEMIAN (958)
navarre Creative Commons License 2002.09.17 0 0 959
Annyit írtatok, hogy csak délután fogok mindenre reagálni. :)

Most röviden: A mi szerelmünkre mennék, aranyhal van, Cartoon Network van, strasbourg-i indiánok mindig is voltak - CC nincs, Cicero van (bocs, CC). :)

Addig is sziasztok. :)

DEMIAN Creative Commons License 2002.09.17 0 0 958
HÚÚÚÚ de felpörögtek az események itt a fórumon!:)

Jelentem Ha-nak: aranyhal tényleg volt. Bertók Lajos is volt, de még mennyire hogy, több mint volt, frenetikusan, intenzíven létezett. (Megy a darab más szereposztással is? Én erről nem tudok.)

+ volt a közönségben 1 db Blaskó Péter, az előadás előtt és a szünetben Sopsits Árpád rendező is fel-feltűnt bőrdzsekijében. Nekem kicsit izgatottnak tűnt, de az is lehet, hogy én voltam az. Nagyon kedves és szeretetreméltó ember, még a Duna TV-n láttam vele egy interjúfilmet, azt hiszem, a Torzók előtt vetítették le.

Részemről az élménybeszámoló még érik-érik. Kíváncsi vagyok, beérik-e valaha. Azt hiszem, majd megfelelő hangulat kell hozzá. És nagyon várom navarre beszámolóját a Megtisztulváról... Én Zsótértól az Athéni Timónt láttam a Radnótiban, de az olyan nagyon nem tetszett.

A piros rózsás rajongó szerintem aranyos volt, bár én magát az átadás menetét nem láttam tisztán. Biztos zavarban volt, és nagyon szerette volna tetszését kifejezni. Így sikerült. Lehet, hogy fanatikus Madonna-rajongó ;)

Előzmény: navarre (944)
ColinCrazy Creative Commons License 2002.09.17 0 0 957
Zsocinak tüsi haja van (ami szerintem jobb, mint a hosszú :o))
Nem is tüsi, mert ahhoz még túl rövid. :)
Megfigyelésem: a nyáron nőtt a fiúk haja. Eddig általában frissen nyírtnak tűnt, most csak LZs és BL voltak nagyon rövid hajúak. Törköly Levente szakállas (talán azért, hogy ne ismerjék fel a tévéreklám alapján?), Dolmány Attila borostás.
Ja, ha már a külsőségeknél tartunk, Zsoltárnak más cipője van, mint februárban, amikor 3 nap különbséggel ugyanazt a cipőt láthattam a Bűn-ben és a Haramiákban is.

Én nagyon örülök, hogy jött az a virág tapsnál. Ennél a darabnál teljesen természetes, hogy az átélt élmények hatására a szereplők és a nézők zord arrcal viseljék magukat taps közben (én még utána is). A csokor feszültséget oldott, mindannyian mosolyogtunk. Mindig kéne valaki, aki virágot hoz!

Előzmény: Deabhail (946)
ColinCrazy Creative Commons License 2002.09.17 0 0 956
Tegnap akkor együtt adóztunk az Ericssonban.
Nahát! Ha ezt előre tudjuk, találkozhattunk volna!
Nálam most nem tartott annyi ideig a fejfájás, mint elsőre, talán kezdem "megszokni" a darabot. pl. Zsoltár pár perccel az előadás megkezdése után megemel és földhöz csap egy asztalt. Láttam, többen megijedtek, én nem - pedig nem tudtam, hogy ez lesz. Talán folyamatosan számítottam az ilyesmire.

Igazad van, tényleg ÉLMÉNY volt és egészen biztosan még megnézem többször is.
:)) Dettó.
Másodszorra több dologra tudtam figyelni, pl. folyamatosan nézelődtem, ki mit csinál. Dolmány Attilát talán zavarba is hoztam, mert a szeme sarkából észrevette, hogy valaki az irányomból odanéz és inkább lefeküdt, hogy ne lássam (addig ült).

Izgat egy dolog: LZs nyilván tud rá válaszolni, ha egyszer erre jár, de hátha más is tudja a választ. Cicerónak mit mondanak a többiek? Egyszerűen csak C hangokat adnak ki, vagy azt mondják cécé? Semmi értelme, hogy ezt mondják, én mégis magamat hallottam bele a szövegbe...

Előzmény: DEMIAN (943)
ColinCrazy Creative Commons License 2002.09.17 0 0 955
Ha: aranyhal indig van. :)
Én mért nem látom sosem? Ilyen vaksi volnék?
Mert Homály WC-ből való kibukkanását ugye nem nevezhetjük aranyhalkodásnak. ;)
Előzmény: navarre (944)
ColinCrazy Creative Commons License 2002.09.17 0 0 954
Nem. Viszont volt, amin meglepődtünk: Borotva valami angol nyelvű rajzfilmet nézett a tévében. Ilyesmire én nem emlékszem.
Az eddigi egyszeri alkalom ahhoz is kevés volt, hogy megjegyezzem, Sűrű korábban is mondott-e olyasmit, hogy "strasbourg-i indiánok". :)

Más: Szerinted van még esély jegyet szerezni 25-re az Örökmozgóba A mi szerelmünkre? (16:30) Téged érdekelne? Vagy valaki mást a topicból?

Előzmény: Ha (941)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!