Orbán Viktor kitért Izrael esetleges EU-tagságára is. Mint mondta, az EU-ban uralkodó bővítés-ellenes hozzáállással szemben támogatni fogja az ország felvételét, ha a kérdés aktuálissá válna...(2011. február 14) -- Avigdor Liberman izraeli külügyminiszter Budapesten /2011. október 25. (5772 Tisri 27)/: Izraelnek mindenképpen az Európai Unió teljes jogú tagjává kell válnia. Időhatárokat nem kívánt megnevezni...
Izrael csatlakozása elég sok kalamajkával járna. Kezdjük ott, hogy az izraeli állmapolgárságú arabok közt is van szélsőséges. Az Európában élő muszlimok közt is akadnak. Európa jelenleg Izrael és az USA után következik a favoritjaik listáján, ha Izrael EU-tag lesz, előrébb ugrunk egy megtisztelőbb helyre.
Földrajzilag elég jól meghatározták a kontinenseket az ősmasszívumok kapcsán. Hogy kultúrálisan mi Európa, az már más kérdés, de az EU elvileg a földrajzi Európáról szólna.
A véleményemet olvasva-visszaolvasva nem látom sehol azt a kitételt, hogy az ország vezető politikusai szándékosan ártottak-ártanak a nemzetnek. Az, hogy tudatlanságuk (tanácsadóik tudatlansága) miatt nem az ország javára döntenek, már egy egészen más kérdés. És az általánosítást, hogy "bennetek, jobbikosokban", pedig végképp nem tudom hova tenni, ugyanis kilencszáz-ezer ember nem lehet egy véleményen...
Attila hun volt. Azon kívül, hogy itt rendezte be az európai bázisát, nem sok közünk volt hozzájuk, ők keletebbről érkeztek. A zsidók meg nemcsak néhányan éltek itt, mire Árpádék bejöttek.
Amúgy földrajzilag nem Európa, az EU meg európai országok szövetsége, úgyhogy nem értem, mit keresnének benne. Arról nem beszélve, hogy az iszlamisták sem reagálnának jól. Úgy értem, az eddiginél is jobban bepöccennének az EU-ra.
Egy Jobbikos álláspontját tudom Veled megosztani. Orbán, ugyanúgy ahogy elődei nem Magyarország, a magyar nemzet érdekeit képviseli. Ezzel együtt teljesen mindegy, milyen etnikumhoz, vagy vallási felekezethez tartozik. Szerintem...
Az ún. Szentföld sincs Európában. Remélem, nem mondtam újat.
Az ún. zsidó-keresztény kultúra meg egy méretes marhaság, agymosás. Európa kultúrája görög-latin alapokon áll, amihez valamennyit a kereszténység is hozzátett (illetve elvett belőle), de át nem lényegítette. A zsidók nem tudom, hogy keveredtek ide (is), pláne a mesterkélt kifejezés első helyére. Törökök, mórok is voltak Európában, vannak ma is, Európa kultúrájához is tettek valamennyit (matematika, orvoslás, kávé, fürdők), de ez csepp a tengerben. Szerencsére ők nem olyan erőszakosak, hogy török-latin meg arab-mór Európáról beszéljenek komoly arckifejezéssel, legfeljebb a maguk által épített gettóból kiszabadulva hőzöng ilyenekkel pár munkanélküli két autógyújtás vagy fehérverés között. A dolgozó török, arab meg nem hőzöng, hanem megpróbál Európában európai módon élni, viselkedni, ami nem kicsit más, mint amit otthon megszokott.
De ez még mindig nem arról szól, hogy európaiak-e a törökök vagy az arabok, legfeljebb arról, hogy török vagy arab-e Európa. A válasz mindkettőre határozott nem.