Sajnálattal tapasztaltam, hogy a múlt héten szombaton küldött levelemre senki sem válaszolt. Gondolom elkerülte a figyelmeteket, ezért kérlek keressél rá. Segítséged köszönöm
az kicsekkolas :) aznap amikor el kell jonnotok a hotelbol 10:00 ig le kell addni a borondoket es ok viszik ki a repterre es teszik fel a gepre, igy nem nezik a sulyhatart mert ott sem vagy a merlegelesnel.
mi dollart vittunk (csak kp-t) azzal fizettunk kb mindenhol ugyanugy valtjak nem is hasznaltunk helyi valutat
hat nekunk az utazasi iroda kepviseloje mondta a repteren hogy mi a helyzet, de rutinos nemetek meseltek hogy ok mindig igy csinaljak, sajna azt nem tudom hogy hotelek kozott mukodik e a dolog de kis penzert jobb szebb szobat kapsz. egy ket dollart adtam elso nap etteremben es a takaritonak az agyon ezert gyonyoru rend volt es vartak a kedvenc italunkkal a szokasos asztalunknal mikor eljottunk akkor is adtam, 10-20 dolcsi az ott mar nagy penz, a fukar nemetek miatt ha borravalozol lesz jutalmad
most neztem hogy 2 embernek 2 hetre 120e korul lenne a jobb szalloda, sztm megeri a szolgaltatas es a kaja miatt, de egy ilyen helyen siman "ki lehet birni" az altalatok valasztottal is mondjuk a legolcsobb iberostar az regi es kicsit tomeg hotel
probaljatok meg mindenkepp a neckermannal a frankfurt-punta cana repulore oda vissza lefoglalni a helyeteket szam szerint, mert mint irtam aki a 3as helyen kozepen ul annak vege :(
a fovaros nekunk kimaradt mert repulovel draga volt busszal meg hosszu es az utak minosegerol ne is beszeljunk
turacipo is kell ha a hegyekbe is akartok menni
remelem ket hetre mentek!
mi csupan 6000 kepet es kb 8 ora videot csinaltunk
ha lementek a tengerpartra es jobbra fordultok akkor kb 5-8 perc setaval egy kis tengerparti bevasarlokozpntban talaljatok magatokat fa bodek es nem tul eroszakos eladok
Köszi szépen a hasznos tanácsokat! :) Saona mindenképp benne lesz, megnézzük még a fővárost is, meg Los Haites-t. Delfinúszás, bálnázás szintén tervben van, ill. mindenképpen szeretnénk egy kis horgászkalandhoz is jutni. :)
Néhány kérdés:
1.) A előzetes becsekkolás hogyan működik? Ez módfelett érdekelne. 2.) Mennyi borravalót érdemes adni a recepción? :) Hátha esetleg megoldja az Iberostar Bavaro cserét. :) :) :)
3.) Mennyire érdemes készpénzt vinni, ill. milyen valuta a nyerő?
saona szigete sztm mindenkepp kihagyhatatlan es a vizeses + balnanezes + bacardi sziget is kotelezo meg voltunk delfinekkel uszni es igy volt ha jol emlekszem 600 dollar kettonknek
ja a helikoptertura sem utolso 200 dollar 2 fo 20 perc
atalakitot vigyetek mert mas a konektor es nehez a hotelben beszerezni
minibar a szobaban ingyenes
torolkozot ne vigyetek van boven a partra is es a szobaban is
visszafele nyugottan meg lehet tomni a borondot a sulyhatar fole mert precsekking van igy a borondot elobb elviszik
erkezeskor borravalo a portan jelentosen jobb fekvesu szoba lesz
ja a leggazabb az hogy frankfurtbol charter van sok idiota nemettel 2 3 2 helyes kis repulon DE a szinten nem top neckermannal nem mondtak hogy elofoglalas lehet a charter uleseire (de kideritettem) mi fogleltunk is veszkijarathoz igy 2x akkora helyunk volt. takarot adnak de hideg lesz a gepen. vigyetek kis jackos fulest mert csak igy lehet a gepen hallgatni a mozit vagy radiot 5 euro ha a gepen veszed :( javasolnam a szemellenzo es kis termeszetes altato hasznalatat!
a hotelben olcsobb a hutomagnes kepeslap stb mint a tengerparti arusoknal, mi ott csak kepeket vettunk de ugy hogy az arust elvittunk messze a fonoktol zsebbe kis penz es maris az eredeti ar 20%!!!! ert vasaroltunk :) egy kep kb 200 dollarrol indul
van bevasarlo kozpontszeru is hotel portan lehet taxit hivni mert akkor fix aras es nem vernek at
Van lehetoseg talan ha jol emlekszem 500-1000 ft kozott volt egy nadrag mosas + vasalas. Ne vigyetek sok cuccot max 2 ing egy hosszu nadrag az al a carte ettermekben kotelezo. Tavaly voltunk oda fogleltunk de sajna nem volt hely igy attettek minket a vadiuj luxus Iberostar Grand Bavaroba :))
egyeni vagy utazasi irodaval mentek?
ui: ha esetleg nektek is telt haz lesz es felajanjak a cseret ne nagyon gondolkodjatok
Richi, köszi az eddigi beszámolókat, sok hasznos információt adtál, ne fogd vissza magad a továbbiakban sem (mi januárban megyünk, és szintén regisztráltunk Dom Gussnál). :)
Dom Guss, nem tudod véletlenül, az Iberostar Punta Cana-ban van-e lehetőség ruha mosatásra? A honlapjukon semmi ilyen információ nincs, az utazási irodában sem tudtak erre válaszolni. Ha nem muszáj, nem vinnénk egy tonna ruhát. :)
Szóval a repülő út fáradalmai után Punta Cana-ra való megérkezés megkönnyebülés volt! 10 dollár/fő belépési díj és egy regisztációs papír kitöltése után könnyen beléptünk. Csomagjaink gyorsan és sértetlenül megérkeztek. A meglepetés a transzfernél ért minket! Nem minket vártak. Az történt, hogy az Atlasznál nem a mi nevünket adták le. Teljesen más név került az itteni CocoTourshoz. Ráadásul ezen a néven nem is volt utas. Minket nem is akartak kivinni. Egy komoly veszekedés a Coco képvislőjével megtette eredményét és kivittek minket a szállodába!
A szállodánk a Barceló Baváró Palace Deluxe volt.
Megérkezésümk után regisztáció, s megkatuk a szobánkat, ahol 19 fokos hőmérséklet fogadott. A külső hőmérséklet 30-32 fok volt. Ez itt általános! A helységeket ahol csak lehet hűtik nagyon, komoly megfázások lehetnek belőle. (Utolsó nap elért minket is!)
A Barceló gyönyörű. Ahol csak lehet buja, zöld növényzet. A Deluxe a legmagasabb szintű, itt még jacuzzi is van minden szoba erkélyén! Igaz csak 6 fúvókás, de volt!
Ebben a szállodában a személyzettel volt nagy gond! Lusták, nem igazán érdekli őket a vendég. Nekünk nászutas csomagunk volt. Ebben sok minde plusz volt benne. Mindenért szólni kellett. Dom Guss is segített, de még utána is huzkodták a szájukat!
Ha legközelebb Punta Canába megyünk tuti, hogy nem a Barcelóba és nem is ajánlom senkinek. Az egy hét folyamán nem volt szinte olyan nap, hogy a személyzet ne bosszantott volna fel minket valamivel. Más szállodákba mosolyognak, kedvesek, de szinte észre sem lehet venni őket! Egy alkalommal sürgősen át kellett öltöznünk. Hiába magyaráztam a takarítónőnek, hogy 5 percre menjen ki. Ő csak takarított tovább!
Aki olvasta a fórum korábbi részeit az tudja, hogy a nejemmel most érkeztünk haza erről a csodálatos helyről.
Mielőtt elkezdeném az összefoglalómat hadd kezdjem azzal, hogy megköszönjem annak az embernek , aki szívvel-lélekkel azon volt, hogy ez az egy hét gyönyörű legyen.
Dom Guss !
Nagyon köszönjük Neked mindketten!
Igazad lett! Gyögyörű ez a hely!
Még megyünk az is biztos!
Tehát elkezdeném összefoglalómat. Igyekszem részletesen leírni mindent, ezzel segíteni az utánunk kiutazóknak!
Először is ! Jól válogassátok meg az utazási irodát akivel kimentek, mert igen kellemetlen tud lenni ha nem jól szervezik meg. Mi az Atlasszal mentünk. Volt is gondunk.
Mindjárt a repülőről illik tudni, hogy a megvásárláskor lefoglalhatjátok a helyeteket! Jó tanács! NE üljetek ablak mellé! Mindenképpen folyosó mellé és a legjobb a középső 4 ülés valamelyik oldalán! Miért? Az ablak mellett úgy sem sokat látsz4 Az út viszont nagyon hosszú! A lábaidat meg kell mozgatnod és WC-re is ki kell menned , a folyosó mellől nem kell senkihez igazodnod!
Ja és még valami! A repülőn nagyon hideg van! Vastag ruha mindenképpen ajánlott!
Kaja az bőséges, változatos, inni is lehet bőven! Ha nem tudsz aludni videózhatsz (Nincs se magyar hang, se feliratse!) , de akár kártyázhatsz is!
Pl. a www.lastminute.at oldalán 1166 euró/fő két hét Dominika, all inclusive (bécsi indulással), a szálloda a tripadvisor-os beszámolók szerint nagyon jó. Ez az ár tartalmaz MINDEN illetéket (csak a magyar irodák áltatják azzal az embereket, hogy olcsónak tűnik egy út, aztán simán legombolnak ez emberről rengeteg illetéket, transzferdíjat és egyéb mondvacsinált költséget. ) Ehhez kapcsolódóan sokat gondolkodtam azon, hogy vajon miért SOKKAL olcsóbb bármilyen út külföldről és miért elképesztően drága ugyanaz az út itthonról. Felháborító.
Termeszetesen a magyar csoportokat en viszem. keresem az lenne hogy egy gyors valasz mert decemberre elvileg tele vagyunk de ha hagyok egy nagyobb autot a magyar csoportnak akkor meg johetnek.
MI A PÁROMMAL ÉS KÉT GYERMEKÜNKKEL (3 ÉS 13 ÉV) DEC 16-ÁN ÉRKEZÜNK A Catalonia Gran Dominicus HOTELBE! VOLNA EGY PÁR KÉRDÉSEM MIVEL GYEREKEKKEL MEGYÜNK ELŐSZÖR AZ IDŐJÁRÁS ÉRDEKELNE,HOGY MELEGEBB RUHA KELL-E ESTEFELÉ (MERT PL KENYÁBA NEM KELL). ESIK-E AZ ESŐ? TUDNÁL-E AJÁNLANI EGY PÁR PROGRAMOT GYEREKEKKEL (BÍRJÁK A KIKÉPZÉST) KB ÁRAKAT IS SZERETNÉK TUDNI!VELED OTT LEHET TALÁLKOZNI? TE VISZEL A PROGRAMOKRA? HA KELL AZ EMAIL CÍMEM CUKIANDIKA@EUROCOMNET.HU. ELŐRE IS KÖSZÖNÖM! CUKIANDIKA
Korrábbi bejegyzésben olvastam, hogy lehet nálad szállást intézni a Grand Paradise-ba!? Néztem az official site-jukat, és 1138 USD-ért találtam 10 éjszaka, 2 főnek, az lehet, hogy ebben a tax és minden más is benne van? Szívesen intéznénk rajtad keresztül a foglalást, ha nem gond. (A honlapon nem írják, hogy milyen szobák szabadok még, és persze szívesen mennénk oceáni kilátással rendelkező szobába.)
A Gran Bahia Principe Bavaro honlapján is (meg még sok más helyen) néztem árakat: 10 éjszakára 1320 USD 2 főre. Ez is teljes ár lehet?
Azzal is hadilábon állok, hogy nem találok pontos térképet az egyes hotelekhez, hogy hol helyezkednek el. Ehhez a kettőhöz tudsz esetleg térképet küldeni?
Előre is köszönöm,
Vanda
u.i.: ha tudsz árajánlatot küldeni a szállásra, akkor azt a fikarcnyi@yahoo.com e-mailcímre tudod elküldeni:
2009. dec. 12-én érkezünk, 22-én jövünk el, azaz 10 éjszaka, 2 főnek, ocean view jó lenne, ha van még ilyen szabad szoba, a tengerpartra kilépőset is preferáljuk :-)
Monte Christibol nyugodtan tovabb lehet menni Dajabonig... egy igazi dajaboni piacozas nelkul nincs igazi dominika feeling :D.. ha valami hát az maradandó élmény lenne
Saona Island-t ne hagyjatok ki!!Menjetek Dom Guss szervezeseben,ne pedig nagyobb csoporttal.Jo volt ugy is,megvolt a feelingje,csak a lenyeg maga a szigeten talan ha ket orat tartozkodtunk.Rament par ora mire felvettuk az embereket a kulonbozo szallodaknal stb stb.
Autot En sem ajanlom.Szerintem mindenki felejtse el,hogy elokapja a terkepet es mondja:itt balra,ott jobbra.Volt olyan,hogy mentunk a Dom Guss-al es hirtelen balra tertunk,mert az ut veget ert.En az arokban kotottem volna ki az biztos.:)A helikopteres turat is nagyon tudnam ajanlani.Nem sok olyan latvanyban volt reszem,mint abban a 30 percben.Ha tehetitek,menjtek valamelyik Melia halozat hoteljebe!!!Nagyon jo velmennyel vagyok roluk,jok a szolgaltatasaik.(Dom-an nem tudom,h mennyi van belole).
Elovigyazatossagbol vigyetek magatokkal gyomorra gyogyszer es vigyazzatok a "csalogato"tengeri etelekkel.Kedvesemet levette a labarol egy fel napra.Dom Gussal mentunk az orvozhoz.
"Joindulatuan"irigyellek Titeket,mert nagyon jo hely!!Erezzetek jol magatokat!!
Új fórumozó vagyok, véletlenül találtunk rá erre a fórum oldalra.
December 12-én megyünk Dominikára és 22-ig maradunk Punta Cana-n vagy Báravaro-n, még most fogunk csak szállást foglalni. Kicsit beleolvasgattunk a korábbi írásokba és érdekelnének 1 napos programok. Az október 10-én írt szabadidős Programok Punta Cana-ról és Bávaro-ról felkeltette az érdeklőésünket. Esetleg tudnál részletes leírást, meg árakat küldeni azokról a programokról? Ha egyáltalán tudunk még jelentkezni, és nem telt már be a listátok. Ketten vagyunk. A Tour Isla Saona, a Tour Parque de Los Haities, a Tour Interior és a Tour Santo Domingo érdekelnének.
Eredetileg gondoltunk autóbérlésre is, de nem tudjuk milyen a közbiztonság, meg írtad valahol, hogy nem jó az utak minősége...stb.
Hajótúrára szívesen mennénk valami közeli kis szigetre.
Hoteleket többet is néztünk. Online foglalnánk közvetlenül a szálloda honlapján. Pl. néztük a Barcelo szállodaláncot. Az jó? Bár gondolom ott minden hotel ugyanolyan jó, ugyanazt kapjuk.
Az egynapos túrákról (ha még lehet jelentkezni) az infot a fikarcnyi@yahoo.com-ra tudod e-mailezni nekem.
Mint minden évben a szezon megkezdésekor (novembertöl-májusig) ismételten szervezünk minden hónapban egy szigetet bejáró körutat, ami természetesen olyan helyeket tartalmaz ahova nagyon kevesen jutnak el, ill. tartalmaz olyan ismert helyeket is amelyeket természetesen nem szabad kihagyni.
A körút érinti a következö helyeket:
Indulás:2010 Január 16.án Punta Cana, Santo Domingon is lehet csatlakozni
Érkezés január 22 (23)
Februári indulás: 2010 Február 9. én Punta Cana, Santo Domingo is lehet csatlakozni
Érkezés február 15(16)
-La Romana-Santo Domingo-San Cristobal-Playa Najayo-Dunes de Bani-Azua-Barahona-Laguna de Oviedo-Pedernales-Bahia de las Aguilas!!!!!-Jarabacoa-Santiago-Monte Cristi-Punta Rucia-Puerto Plata-Samana-Punta Cana.
Azok akik szeretnék közelebbröl megismerni ezt a csodálatos országot azoknak szivesen ajánlom, esetleg az út végén egy pár napos, vagy egy hetes resort ajánlott.
várom a jelentkezéseket:muchoviaje_rd@live.de
Tel:(00-1)809-864-5862
(Ebbe a csoportba már van konkrét foglalás Mo.ról)
Nem, nem kaptam e-mailt de jó hogy mondjátok hogy hétfön jöttök, itt a kezembe a novemberi beosztás, ha egy 2 órán belül el tudjátok küldeni mik azok az utak ahova jönni szeretnétek akkor lesz hely, ha nem akkor sajnos nem tudok segíteni, november owerbook határán van, küldök egy mailt is hátha igy gyorsabb lesz.