Picsit elfáradt az én szemlyem is, de azért figyelemmel kísérek mindent, arra való tekintettel. Meg aztán 2 db könyvet is olvasok.
Lehet, hogy este írok az iwittyen, ha az ujjaim engedik, mert én is használtam őket, ha nem is a Nagyredőn, mint a Mester.
Még az is lehet, hogy ugyanarra használtuk, mert én példának okáért tölteléket tömködtem a paprikákba, de lehet, hogy Béla nem. Ez még a titok nyitja lesz.
Meglehetősen snassz, hogy a Krampusz "helyileg a Nagyerdőn van a focipályán". Faluhelyen szokás a helybéli focipályán megrendezni a tavaszi kirakodóvásárt. Legalább a Nagyredőn lenne.
MEgtudtam, hogy a Kampusz fesztivál = Nagyredő. Instállom, nem én írtam rosszul. Illetve a koncertek és a humoristák is darabszámra számolhatók. Nem is tom, mit szól ehez pl. Hadházi László t. Remélem, a Mester hamar kipiheni az ujjai fáradalmait. Elgondolkodtattot: Vajon micsinálhatott az ujjaival Béla a Krmapusz fesztivál alatt?
Tegnap ami péntek volt, hát kimentünk a Kampusz popfesztiválra, ami Nagyerdő. Négyen mentünk. Frici, Jolán, Nándi és én. Merthogy a főnökség 4 db protokorális jegyet kapott és nekünk adta. Ingyen. Igy mi képviseltük a munkahelyet, ami szerintem megtisztelő és bizalmas. Különösen Nándi érzekenyült meg, hiszen ő még új dolgozó és egyből kiküldetsét kapott a kulturális Kampuszra. Helyileg a Nagyerdőn van a focipályán és körülötte, illetve Nagyerdei Viztorony. Azt pl. tökéletesen megvilágitották és szinpompás. Megnztem a Miszter Geng nevű együttest akik Budi Holi nevüt játszottak meg még 4 darab koncertet. Illetve 2 darab humoristát. Kovács Péter Attila és Hadházi László t. Ő például már személyesen megismert. Pont a Duna tv cimű tévémüsorba beszélgetett ami egyből már tévében is megjelent. Utánna odajött, hogy jóestt Szakács ur és bemutatott Kovács urnak aki egy fiatalember és hallootta a naplómat. Na lassan befejezem, mert az ujjaim még elfáradva vannak, mert azért sokáig ott voltam és szóval még egy picsit pihennem kell szerintem.
Kellemes szombatot Gömbtársak! Nagyon frappáns kis meterológiai jelentést írt a gé! Nállunk az éjszakai erős nyugati szél jelentős mértékben csökkent, a lehullott csapadék elpárolgott, a sápadtkék eget saccperkábé háromnegyed részben fátyolfelhők boríttyák be. A napfényhő majdnem teljes hiánya rendkívül álmosító módon hat a kedélyállapotra, pedig a reggeli kávézolás megvolt.
Ja, még annyit a meterológusoknak, hogy a Tisza nyugati oldalán már csak szakadozott felhőzet van. Szerintem szép napos délelőttnek nézünk elébe, kellemes, front utáni hőmérséklettel.
De szép verset írt a Kedves gt. a Lövölde térről!!
Meteurológusoknak jelentem Tiszacsegéről, hogy : saccperkb reggel 5:30-kor gyönyörű szép napfelkelte volt, de a Tisza másik oldalán, nyugaton, meg zivatar felhők voltak. Azóta most Tiszacsegén zárt felhőzet uckve 0.333 milliméter csapadékkal és lanyha szellőzettel kombinálva. Szerintem ez lehet most Debrecenben is.
Voltam esti fürdőn és nem égetett a nap szép barna színem lett ! A hold szerintem barnít és nincs káros sugara! Bár sötétben minden embernek sötét a színe!
Akkor hasonló mikroklímájú lehet, mint a Lövölde tér. Mert ahogy a dal mondja: "Lövölde tér, ott mindig hideg van és fúj a szél, a Liget felől unottan, Lövölde tér, ott sosincs nyár, csak ősz meg tél vagy csak úgy képzelem én."
Ház szigetelés darabok repkedtek a levegőben 3. emelet magasságban. De nem fáztam egyáltalán. Mondjuk annak a helynek a mikroklímája is olyan, hogy ott mindig fúj egy kicsit a szél
Ezért is igen veszélyes a 3. emelet magasságában sétálni...
Én hajnalban szembesültem a széllel munbkába c menet. Sokat tapasztalt kerékpárosként tapasztaltam, hogy mindig hátszél van, csak rossz irányba megyünk. Ha már ennyire fújt, elvártam volna tőle, hogy Friss legyen mint a rádió, de nem igazán voltr az.
Nállunk volt egy kis sustorgás, illetve nem teljes szélcsend, de szélvihartól távol áll. Reggel nagyon kultiváltam az enyhén dinamikus szélmozgást a már közel 30 fok celziuszban.
Nálunk az éjszaka még viszonylag moderált széljárás volt, viszont reggel amikor a Flórián téren jártam Óbudán, akkor ott olyan erős szél fújt, hogy neki lehetett dőlni. Ház szigetelés darabok repkedtek a levegőben 3. emelet magasságban. De nem fáztam egyáltalán. Mondjuk annak a helynek a mikroklímája is olyan, hogy ott mindig fúj egy kicsit a szél, de a ma reggeli az nagyon durva volt. Pedig egy árva felhő sem volt az égen. Mostanra már sokat mérséklődött.
Bizony! A szélrózsa minden irányából zörgette nagysebeséggel a redőnyt. Reggelre ki is hűlt a lakás, szinte mint egy sziklavájat, amibe a Mester meditált. De ez a hőmérkésletváltozás nagyon nem tesz jót a fejnek, legalábbis az enyimnek.
Csakugyan ? Nálunk csak olyan kb. 23,18km/h szél fújt... De az is nagyon kellemes volt, bár csak 3 óra környékétől, mert addig bizony melegebb volt kint, mint bent és nem voltunk hajlandóak addig beengedni...
Olyan forró a levegő c. járás a szobában mint AfrikHában egy sátorban télen. Pedig a nap már nem is szór veszélyes sugarakat.
Miért kellene elszégyellnie magát valakinek, (mint ahogy Endrének a naplóban), ha nem tudja, hogy miért akkora a nap mint a hold. Többek közt én sem tudom pontosan. Ezt kutatom most, hogy látszólag miért akkora. Különben a tudomány szerint nem is pontosan akkora.