Keresés

Részletes keresés

Zombie Creative Commons License 2005.09.22 0 0 1001
Szabadnapos ilyenkor az ellenfel, ezt hivjan fusen-nek.
Előzmény: asolyom (999)
Zombie Creative Commons License 2005.09.22 0 0 1000
Ez gyakorlatilag igy van (a yokozuna tudni fogja, mikor jott el a pillanat a visszavonulasra).

Egy kiveteles eset volt, Futahaguroe, aki 1987-ben yokozunakent megutotte az oyakata feleseget. Ot a riji-kai (a szovetseg legfobb vezetese) meghallgatas nelkul visszavonultatta, miutan az oyakata beadta a visszavonulasi kerelmet (amit Futahaguro maga nem irt ala, csak az oyakata).
Előzmény: asolyom (998)
asolyom Creative Commons License 2005.09.22 0 0 999
És olyankor mi van, ha az egyik versenyző megsérült, akkor az aznapra kisorsolt ellenfele szabadnapos, vagy valaki mással mérkőzik, és új sorsolást csinálnak. És ha páratlan számú versenyző van sérülés miatt akkor mi van?
Előzmény: Zoli bacsi (992)
asolyom Creative Commons License 2005.09.22 0 0 998
Azt még megkérdezném, hogy tényleg úgy van, hogy a yokozuna címet nem lehet eleveszíteni, hanem ha az illető yokozunának már nem megy úgy a küzdelem, akkor a hagyomány szerint vissza kell vonulnia?
Zombie Creative Commons License 2005.09.22 0 0 997
Ez mar csak azert is erdekes, mert Aminishiki az egyetlen, akinek kinboshija van Musashimaru, Takanohana es Asashoryu ellen is.
Előzmény: Zoli bacsi (996)
Zoli bacsi Creative Commons License 2005.09.22 0 0 996
Hogy még valamiben tévedjek, a harmadik. Az elsőt még Musashimaru ellen követte el. A jelenlegi mezőnyből a legtöbb kinboshival Tochinonada és Tosanoumi rendelekzik, 11-gyel.
Előzmény: Zoli bacsi (995)
Zoli bacsi Creative Commons License 2005.09.22 0 0 995
nyugdíjazta (hehe :))
Előzmény: Zoli bacsi (994)
Zoli bacsi Creative Commons License 2005.09.22 0 0 994
Ez volt a második. Az elsővel "nyigdíjazta" a legendás Yokozunát Takanohanát (ma Takanohana Oyakata).
Előzmény: OZ Juice (993)
OZ Juice Creative Commons License 2005.09.22 0 0 993
Ez Aminishiki hanyadik aranycsillag győzelme?
Zoli bacsi Creative Commons License 2005.09.22 0 0 992
Asasekiryu mérlege nagyjából: 4 gyözelem, 1 vereség, 7 mérkősésről hiányzott. Kachi-koshit min. 8 győzelemmel lehet csak elérni. A "kis" Asának már nincs rá esélye.
Előzmény: asolyom (991)
asolyom Creative Commons License 2005.09.22 0 0 991

Köszi, közben én is rátaláltam. :D

Nagy meccs lesz ez a holnapi Asashoryu-Kotooshu.

Chiyotaikai egy M6-ossal fog meccselni, a kachi-koshi meg már úgyis megvan. Jól tudom, hogy ez elég az ozeki rang megtartásához?

Asasekiryu meg egy M13-assal mérkőzik, és 4-1-7 a mérlege. Ez az 1 középen azt jelenti, hogy 1 napot sérült volt és nem mérkőzött? Ha így va, és teszem azt a hátralevő mérkőzéseit mind megnyeri, akkor a 7-1-7 az kachi-koshi vagy make-koshi?

Előzmény: Zombie (990)
Zombie Creative Commons License 2005.09.22 0 0 990
Az eredmenyek leggyorsabban a szumo szovetseg oldalarol erhetok el.
Előzmény: asolyom (989)
asolyom Creative Commons License 2005.09.22 0 0 989

Üdv Mindenkinek!

Csak most találtam rá erre a fórumra, pedig régóta kedvelem a szumót, és szoktam is nézni az Eurosporton. Annyira nem vágom a témát, mint itt a fórumon egy páran. A mostani rikishik közül Chiyotaikai és Asasekiryu a két kedvencem. A korábbi versenyzők közül meg Akebonot és Mainoumit kedveltem. Tudna valaki adni egy linket, ahol a mostani basho legfrissebb eredményei fent vannak. Ha jól tudom 25-én fog véget érni a torna....

További jó szurkolást, kinek kinek a kedvenc versenyzőjének.

Pib Creative Commons License 2005.09.22 0 0 988
Vicces, de már holnap is végleg eldőlhet a yushó, ha Kisenosato kikap Kyokutenhótól (ez esélyes), Asashoryu meg Kotooshutól.
Zombie Creative Commons License 2005.09.21 0 0 987
Egy rekord azert igy is megdolt ma, Chiyotaikai nyolcadszor jott vissza sikerrel kadoban statuszbol.

Visszanezve az utolso meccset kikockazva, Aminishiki gancsa szenzaciosan jo volt, tokeletes utemu.

Ez a kep mindent elmond (mint akitol elvettek a lapatot a homokozoban :)

gambitman Creative Commons License 2005.09.21 0 0 986
A keleti a bal, a nyugati a jobb oldal (legalábbis a szokásos kameraállás felől nézve). Ha a két félnek azonos a besorolása, azaz mindkettő keleti vagy nyugati akkor az erősebb rangú megy a saját oldalára.Ezért van Asa mindig a bal oldalon, a keleti ozeki pedig csak a yokozuna ellen van a jobb oldalon.
A kadoban ozeki nyugati szokott lenni, de sosem lehet 2-vel több nyugati mint keleti, úgyhogy a dolog felborul ha több kadoban ozeki van :)
Előzmény: Everton (981)
HITMAN Creative Commons License 2005.09.21 0 0 985

Mindig a keleti rang az értékesebb, magasabb.

Az ozekik gyengén muzsikálnak mostanában, ezért vannak az alacsonyabb értékű oldalra sorolva.

(Szerintem) szintén az égtájjal függ össze, de ezt egy nálam tájékozottabb majd megmondja...

Előzmény: Everton (981)
Pib Creative Commons License 2005.09.21 0 0 984
Igaz is, Asa három tervezett rekordjából kettő éppen megy a levesbe... (7 yushó zsinórban illetve 6 yushó egy évben - viszont simán összejöhet még a legtöbb győzelem egy évben).
turnbull Creative Commons License 2005.09.21 0 0 983

Aminishiki mai győzelme jól mutatja, hogy a felső osztályban azért nem lehet a babérokon pihenni. Pl. a mostani bashon is így járt Tochiazuma, Robocop jól kipenderítette...

A bolgár biztos bekeményít Chiyo ellen a múltkori lábkirúgás miatt. Kotooshu magas, nem lehet ki oshidashizgatni, szerintem megint lábra megy vagy lerántással próbálkozik majd az Ozeki.

Előzmény: Pib (978)
Zombie Creative Commons License 2005.09.21 0 0 982
Ha annyit teljesit, amennyit tud, akkor a mostani Chiyotaikait ugy fogja osszepakolni, mint egy borondot...

egyebkent Chiyotaikai messze nincs olyan nagy formaban... ez a tsuppari mar nem a regi.
Előzmény: Pib (980)
Everton Creative Commons License 2005.09.21 0 0 981

az számit hogy eastbe vagy west be sorolnak be?

az mitöl változik meg?

mér van két west es ozeki a yokozuna miatt?

mér van az hogy asa mindig a .....aaa aaa ....kupac bal oldalán jáccik?

van összefüggés? 

Pib Creative Commons License 2005.09.21 0 0 980
Zombie: tényleg úgy értékeled, hogy egy formában és lendületben lévő Chiyotaikait _sima ügy_ legyőznie?

Lehet, de akkor Kotooshu nem is ozeki, de inkább yokozuna-alapanyag :o)

Persze én is azt mondom, hogy most már a bolgár a nagy-nagy favorit, de csak várjuk ki a végét.
Zombie Creative Commons License 2005.09.21 0 0 979
Nem tulzas, ekkora sansza tobbet nem lesz. Ha nem tudja behuzni, annak csak a mentalis gyengeseg lehetne oka, de akkor ne is legyen ozeki!

Szerintem sima lesz.
Előzmény: Pib (978)
Pib Creative Commons License 2005.09.21 0 0 978
Zombie: ez enyhe túlzás. Ha kikap Asától, már csak egy meccs az előnye. Persze jó kérdés, Chiyotaikaion kívül van-e kihívás jelentő ellenfele.
Pib Creative Commons License 2005.09.21 0 0 977
Futeno és Kokkai, már mindketten makekosival a zsebükben, nagyon-nagyon hosszan gyűrték egymást, aztán egy oldalra táncolásnál a grúz lába összecsuklott.

Kotomitsuki a tachiai után kitért, és földre rántotta Hakuhót. Nem hagyja, hogy a mongol visszaelőzze a banzukén :o)

Chiyotaikai teljesen autentikus Chiyotaikai-stílusban kicupparizta Kyokoshuzant. Ezzel megőrzi ozeki címét!

A nap meccse előtt Asashoryu itatta meg fő riválisát. A bolgár most, Tochiazuma ellen nem trükközött. Egyből támadott, övre ment, és simán kiyorikirizte az ozekit. Nagyon meggyőző.

Aminishiki végig kezdeményezett Asashoryu ellen, aztán egy kis összekapaszkodós pihenés után jól fel is borította a yokozunát. Döbbenet. Alig jutok szóhoz.

Most már Asa hiába veri meg Kotooshut, valaki mástól is szüksége van egy kis segítségre. A szeptemberi torna a yokozuna mumusa, úgy tűnik.

Zombie Creative Commons License 2005.09.21 0 0 976
A yusho eldolt, innen Kotooshunak kutya kotelessege nyerni.
Everton Creative Commons License 2005.09.21 0 0 975

:))

na azokat értettem

Előzmény: gambitman (973)
Zoli bacsi Creative Commons License 2005.09.21 0 0 974
"ha egy ozekinel gyengebb yushot nyer szinte biztos hogy kulondijat is fog kapni."

...vagy ami sokkal gyakoribb, egy újonc 10, vagy több győzelmet szerez, az automatikus különdíjjal jár.

Jó hír, hogy Masutoo ma megszerezte negyedik győzelmét, ezzel kaichi-koshit ért el, a banzukén biztosan előrelép.
Előzmény: gambitman (973)
gambitman Creative Commons License 2005.09.21 0 0 973
Mivel a yusho 1. es a jun yusho 2. helzert jar ezert ezeket nem lehet egyszerre nyerni :) .
3ik ize alatt nem tudom mit ertesz, 3 fajta kulondij van kanto sho, gino sho, es shukun sho, ezeket ozekinel alacsonyabb ranguak kapjak lehet beloluk tobbet is kapni egy bashon + yusho v. jun yusho melle is, sot ha egy ozekinel gyengebb yushot nyer szinte biztos hogy kulondijat is fog kapni.
Előzmény: Everton (972)
Everton Creative Commons License 2005.09.21 0 0 972

yushót

yun yusot meg a 3dik izét lehet eccerre nyerni vagy kizárják egymást???

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!