Keresés

Részletes keresés

szuperfizikus Creative Commons License 2022.12.02 0 0 6611

Őszszakál!

Megkérnélek valamire. 3 napig nem leszek, mert gyerekeket viszek kirándulni külföldre. Addig próbáld már megtudni a választ a 4 kérdésemre. Ennyi idő elegendő bárkinek, hogy feltúrja az internetet, és megkeresse a választ a kérdéseimre. 

Csak emlékeztetőül a kérdések:

Ha valaki tud olyan fénysebesség mérésről, amelyet vonaton, repülőn, űrhajón, vagy más mozgó eszközön végeztek, (amit nem hiszek), akkor az a kérésem, hogy írja le ide:

- milyen mozgó eszközön végezték a mérést?

- kik végezték?

- mikor végezték?

- milyen eredményt kaptak?

Az első kérdés nagyon fontos, mert éppen ez bizonyítaná, hogy a Földhöz képest mozgó eszközökön is ugyanannyi a fénysebesség. Nem véletlen, hogy erre eddig nem jött válasz. Hiszen a válaszadó is tudja, hogy Evensonék mérése a Föld rendszerében történt, tehát nem vonaton, nem repülőn, nem űreszközön. Vagyis szándékosan hazudik. 

Hiába sorol fel akárhány olyan mérést, amelyet szintén a Föld rendszerében végeztek, ezek nem bizonyítékok arra nézve, hogy a Földhöz képest mozgó rendszerben is ugyanennyi lenne a fénysebesség.

Ne dőlj be a hazugságoknak, légy szigorú! 

Vasárnap este jövök. 

Előzmény: őszszakál (6606)
újszuper Creative Commons License 2022.12.02 0 2 6610

Számtalan ilyen mérés van.

Például Evensonék 1972-ben lézer-interferometrikus eljárással 299792 456.2ą1.1 m/s -nak találták a  fénysebességet vákuumban, a Föld nevű mozgó bolygó felszínén.(Közvetlenül mérték egy koherens lézersugár frekvenciáját és hullámhosszát, amiből c=f x l).

Evenson, KM; et al. (1972). "Speed of Light from Direct Frequency and Wavelength Measurements of the Methane-Stabilized Laser". Physical Review Letters. 29 (19): 1346–1349.

A következő években több hasonló független mérés nagyon hasonló eredményre vezetett, noha a mért fénysugarak iránya mindannyiszor különböző volt a Föld pillanatnyi mozgásirányához képest, és természetesena Föld mozgásiránya is változott közben a magaéves ciklusa szerint. (A Föld Nap körüli keringési sebessége kb. 30000 m/s.) A "c" értéke mégis néhány m/s-on belül egyezett minden mérésnél.

Te pedig csak hazudozd tovább nyugodtan, hogy nincs mérés.

Előzmény: szuperfizikus (6609)
szuperfizikus Creative Commons License 2022.12.01 0 0 6609

Csak ennyit kértem: 

Ha valaki tud olyan fénysebesség mérésről, amelyet vonaton, repülőn, űrhajón, vagy más mozgó eszközön végeztek, (amit nem hiszek), akkor az a kérésem, hogy írja le ide:

- milyen mozgó eszközön végezték a mérést

- kik végezték

- mikor végezték

- milyen eredményt kaptak

Én nem is akarok Gyula bá nyomába lépni. Ő egyéniség volt, miért akarnám utánozni?

De még mindig nem kaptam választ.

Mit gondolsz, miért nincs válasz?

Egy ilyen tájékozott, iskolázott ember, aki kutatóintézetben dolgozott. 

Hogy megmutassa, hogy ő a menő, már régen beírta volna ha lenne ilyen mérés. 

Ehelyett fogvicsorgatva próbál elmenekülni a válaszadás elől.

Mert tudja, hogy nincs, de ezt a jóistennek se fogja kimondani. 

Szánalmas. Ilyen egy "relativista tudós". 

szuperfizikus Creative Commons License 2022.12.01 0 0 6608

Látod, hogy milyen ízléstelenségre fanyarodnak egyesek, ha sarokba szorulnak? 

Szegény Gyula bát használja fel figyelemelterelésre, mert nem tud válaszolni a 4 egyszerű kérdésre.

Szűköl, vicsorog, de tudja, hogy igazam van.

Inkább meghal, de nem fogja kimondani. 

Előzmény: őszszakál (6604)
újszuper Creative Commons License 2022.12.01 0 1 6607

Természetesen nyomába se érhet.

De amiben követi, az nem stílus, hanem a rögeszmés leépülés jele.

őszszakál Creative Commons License 2022.12.01 0 0 6606

Ez a @szuperfizikus, Gyulának a nyomába sem léphet. Utánozhatja, de csak a stílusát. :( 

Előzmény: újszuper (6605)
újszuper Creative Commons License 2022.12.01 0 0 6605

Az elmélete szóba se került, csak újra feltűnt itt a rá jellemző kövér-betűs önismétlő monologizálás. Ismert szimptóma, baljós előjel.

Előzmény: őszszakál (6604)
őszszakál Creative Commons License 2022.12.01 0 0 6604

Nyugodjon békében iszugyi! Az elméletéről majd kiderítik valakik, hogy miben jó, vagy miben rosz. Ne itt példálózzunk vele. 

Előzmény: újszuper (6603)
újszuper Creative Commons License 2022.12.01 0 0 6603

Mgdöbbentő hírem van. Semmi kétség, Iszugyi feltámadt!

Csak most szuperfizikusnak álcázza magát.

Mégis biztosan felismerhető a kövér betűs önismételgetéseiről, arról a hiedelméről, hogy ezzel a kataton sulykolással valahogy igazzá teheti az állításait.

Előzmény: szuperfizikus (6602)
szuperfizikus Creative Commons License 2022.12.01 0 0 6602

Még gyengébbek kedvéért leírom harmadjára is:

- kik végezték

- mikor végezték

Az olyan válaszhelyettesítő szövegek, hogy már többször leírtam, belinkeltem, stb. nem értékelhetőek. 

Négy kérdésre kell válaszolni.

Senkinek nem megy?

Nem véletlen, mert nincs ilyen mérés.  

Előzmény: szuperfizikus (6600)
újszuper Creative Commons License 2022.12.01 0 0 6601

Amikor leírtam (többször is), te vagy tudomást se vettél róla, vagy lehazudtad.

Olyan bolondot pedig nem fogsz találni, akivel ezt a játékot többször is lejátszhatod.

Mormolj csak tovább magadnak, akár iszugyi!

Előzmény: szuperfizikus (6600)
szuperfizikus Creative Commons License 2022.12.01 0 0 6600

Tudom, hogy vannak kevésbé értelmes emberek is, aki elsőre nem értik meg, hogy mi a feladat.

Ezért megismétlem:

- kik végezték

- mikor végezték

Az olyan válaszhelyettesítő szövegek, hogy már többször leírtam, belinkeltem, stb. nem értékelhetőek. 

Négy kérdésre kell válaszolni. 

Előzmény: szuperfizikus (6598)
újszuper Creative Commons License 2022.12.01 0 0 6599

"Egy tudományosan gondolkodó értelmes embertől elvárható, hogy le tudja írni."

Leírtam többször is.

És azt természetesen nem te fogod eldönteni, hogy melyik leírás, és melyik mérés helyes.

Hanem a tudományos világ.

Előzmény: szuperfizikus (6598)
szuperfizikus Creative Commons License 2022.12.01 0 0 6598

Ha valaki nem értené, hogy miről van szó, mégegyszer elmondom. 

Einstein azt állítja, hogy minden rendszerben ugyanannyinak mérnék a megfigyelők a fény sebességét, függetlenül attól, hogy a rendszer áll, vagy mozog, függetlenül attól, hogy milyen sebességgel mozog a rendszer. Ez a relativitáselméletnek az egyik alapaxiómája. 

Nos, ez az állítás minden kísérleti alapon nélkülöző félrevezető hazugság. Mert sohasem mérték meg.

Nem léteznek olyan fénysebesség mérések, amelyeket különböző sebességgel mozgó eszközökön végeztek volna. Sem vonaton, sem repülőgépen, sem űreszközön soha nem végeztek fénysebesség mérést. 

Ha valaki tud ilyenről (amit nem hiszek), akkor az a kérésem, hogy írja le ide:

- kik végezték

- mikor végezték

Ha van ilyen mérés, akkor ezt nem nehéz leírni. 

Egy tudományosan gondolkodó értelmes embertől elvárható, hogy le tudja írni. 

Ha viszont nem tudja leírni, akkor férfiasan be kellene vallania, hogy nem léteznek ilyen mérések.

Igen ám, de ezt egy hithű relativista semmiképpen nem akarja bevallani (még magának sem), mert akkor összeomlana benne az egész jól felépített hitvilág. Inkább becsapja saját magát is, de nem vallja be. Mellébeszél, hülyézik, toporzékol, de nem vallja be. 

Előzmény: szuperfizikus (6596)
újszuper Creative Commons License 2022.12.01 0 0 6597

Dehogynem fog!

Én már számtalan igazoló mérést linkeltem neked. Keresd vissza!

Az nem tudományos érvelés, hogy te rendre mindegyik mérés tényét egyszerűen lehazudod.

Előzmény: szuperfizikus (6596)
szuperfizikus Creative Commons License 2022.12.01 0 0 6596

A relativitáselméletet cáfolja több kísérleti tény. 

Viszont nincs olyan, ami bizonyítaná.

A fénysebesség einsteini állandóságáról szóló híresztelés kamu, nincs egyetlen egy mérés sem, amely bizonyítaná, hogy a Földhöz képest mozgó rendszerben (vonaton, repülőgépen, űrhajón, űrállomáson) ugyanannyi lenne a fénysebesség, mint a földi rendszerben. 

Nincs ilyen mérés. Aki azt állítja, hogy van, az hazudik. 

Ilyen hazugságokra épül a relativitáselmélet. 

A fénysebesség einsteini állandósága a relativitáselmélet egyik alaptétele, de nem igaz. 

Ha valaki tud ilyen mérésről, az írja ide le, hogy mikor, ki, milyen eredményt kapott.

De nem fog senki, mert nincs ilyen. 

Előzmény: szuperfizikus (6594)
újszuper Creative Commons License 2022.12.01 0 2 6595

Eddig nem hallottunk tőled egyetlen új tapasztalati tényt se.

Csak kijelentéseket, amelyekről elvárod, hogy elhiggyük, bármiféle igazolás nélkül.

Ezen kívül csak tények tagadásait, hazugságokat és vádaskodásokat.

Előzmény: szuperfizikus (6594)
szuperfizikus Creative Commons License 2022.12.01 0 0 6594

A jövő fizikájának az alapját a tapasztalati tények fogják jelenteni.

Nem a csapongó fantáziálás a feketelyukakról az időgépekről, a multiverzumokról, és más mesebeli állatfajtákról. 

A fizikának vissza kell térnie a realitás talajára. 

újszuper Creative Commons License 2022.11.30 0 0 6593

Milyen észérvek? Mert tőled nem hallottam még ilyet. Csak az állításaid imamalomszerű sulykolását.

Előzmény: szuperfizikus (6592)
szuperfizikus Creative Commons License 2022.11.30 0 0 6592

"Csak azt nem ertem, hogy miert hiszikazt, hogy ha allitanak valamit, amit aztan fekete feheren bizonyitunk, hogy nem igaz..."

A vakhit ellen az észérvek hatástalanok. 

Előzmény: cseik (6585)
mikipédia Creative Commons License 2022.11.29 0 1 6591

Ha egy mágnesnek a hatása 10 méternél már nulla, akkor hiába veszel tízszer erősebb mágnest, mivel mindkét pólusa ugyanannyival lett erősebb, ugyanúgy kioltják egymás hatását 10 méternél.

szuperfizikus, és ha százszor erősebb mágnest (vagy elektromos pólusokat) veszek, akkor is kioltják egymást 10 méternél ?

Előzmény: szuperfizikus (6564)
szuperfizikus Creative Commons License 2022.11.29 -3 0 6590

Az idős Albert bácsit megkérdezi egy riporter:

- Mondja Albert bá, van-e éter?

- Éter, az nincs.

- És bővebben?

- Van éter, nélküle nem terjedne a fény. 

szuperfizikus Creative Commons License 2022.11.29 -1 0 6589

Látom, már megint itt vagy.

De miért is?

Előzmény: sr1 (6588)
sr1 Creative Commons License 2022.11.28 0 1 6588

látom elég szorgalmas is vagy.... 

újszuper Creative Commons License 2022.11.28 0 2 6587

A te elemi hozzá nem értésed lelepleződött a "A Lorentz transzformáció hibás?" topikban.

Akárhol kezdi is olvasni az ember dolgaidat, süt belőlük a dilettantizmus. De ami még ennél is nagyobb baj, az önismeret, meg az önkritika tökéletes hiánya.

Előzmény: cseik (6584)
szuperfizikus Creative Commons License 2022.11.28 0 0 6586

"Pont olyan a szitu, mint amikor egy hivovel vitatkozol az isten leterol. Nincs racionalizmus."

Igen, nagyon jól látod.

Ha a relativitáselméletről van szó, akkor minden "szakember" eldobja az agyát. Nincs racionalizmus. 

Elfelejtenek gondolkodni. Tudod miért van ez?

Mert a relativizmus vallássá vált. Már semmi köze sincs a tudományhoz. 

Einstein a próféta, akiben tilos kételkedni.

Olyan ő a relativistáknak, mint Mohamed próféta a saját híveinek. 

Gyilkolni tudnának érte.  

cseik Creative Commons License 2022.11.28 0 0 6585

Csak azt nem ertem, hogy miert hiszikazt, hogy ha allitanak valamit, amit aztan fekete feheren bizonyitunk, hogy nem igaz, akkor is igazuk van ha elkezdenek sertegetni.

Primitiv szocsataznak konkret bizonyitas helyett. Pont olyan a szitu, mint amikor egy hivovel vitatkozol az isten leterol. Nincs racionalizmus.

Előzmény: szuperfizikus (6581)
cseik Creative Commons License 2022.11.28 0 0 6584

Elotted a lehetoseg, hogy bizonyitsd. Persze nem fogod, valami atlatszo indokra hivatkozva, igy probalva az en hibamnak beallitani, hogy nem tudod. Inkabb engem nevezel hazugnak, minthogy kicsit hasznalnad az allitolagos nagy tudasodat.

Előzmény: újszuper (6580)
újszuper Creative Commons License 2022.11.28 0 0 6583

"A relativitáselmélet a gyakorlatban nem használható semmire."

Persze te soha a közelébe se kerültél olyan intézményeknek, cégeknek, projekteknek, amelyek használják. Én viszont évekig dolgoztam egy ilyen kvantumoptikai kutatóintézetben.

újszuper Creative Commons License 2022.11.28 0 2 6582

"ha leírnám, akkor egyesek sírva rohannának a modikhoz."

Miért valami politika vagy személyeskedés, vagy trágárság?

Nem tudsz te semmit, ha ilyen átlátszó alibik mögé bújsz.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!