Tudna valaki nekem segítení?
Van egy OleoMac Sparta-26-s fűkaszám. Kellet vennem egy új damilfejet, mert a régi már tönkre ment és csak már az új fajtát lehet kapni hozzá és ez folyamatosan széthúzza a kuplungot, mert nehezebb. Legalábbis szerintem ez a hiba oka. Mit lehet tenni házilag, mert semmi kedvem minden egyes használat után 2000 forintot költeni a javítatására. Újra pedig nincs kb. 100 000 Ft-m!
Tanácsot szeretnék kérni fűkasza vásárláshoz. A kaszákkal kapcsolatban nincs semmi tapasztalatom még. Kb. 50 000 forintot szánnék rá. Ma láttam a "madarasban" MTD 790-est 40 000- ért, ha esetleg erről valaki tudna írni, örülnék neki. Előre is köszönöm a válaszokat!
Nekem van két kaszám mind a kettő 1 éves lesz nyáron de még semmi bajuk nem volt. Az egyik Einhell MSB34-ES a másik pedig egy Német gyártmányú gép de az csak "bógli" és az 25 cm3-as
Akad nálam egy Einhell MS32-es "fűkasza". Nincs rajta se kés, se damilfej (illetve az van, de szerintem én vagyok a béna, és nem forog, ha ráteszem :)). Nos nem tudom mennyit ér (gondolom nem sokat), de eladó. Ajánlatot várok ;) Ja, nyáron volt 1 éves. 30/670-38-76
Oleo-Mac Sparta 25 fűkaszához keresek pdf formátumban magyar nyelvű leírást / használati útmutatót / kézikönyvet. Sehol nem találtam eddig a neten, tudnátok segíteni? Nagyon jó lenne, hálásan köszönöm!
Köszi az ötleteket mindnekinek az Oleo mac fükasza gondjaimhoz!
Végülis szerelőhöz vittem. Karburátort kellett tisztítani meg alapjáratot beállítani. (Elöbbit próbáltam én is itthon, de valahogy a szerelőnek jobban sikerült:) Ja és új légszűrő is került rá. Gyönyörű a hangja!
a mintaboltban van a központi szervíz, hátha ott tudnak segíteni külön alktrészben is.
persze elég durván hangzanak az alktrész árak egy ilyen géphez ami kompletten 30-40ezer pénz a múltikban, bontott alktrészt kell venni, úgyis van belöle bőve.
ezt a gépet nem szabadott volna megvenni, kicsit többért már sokkal jobb gépeket lehet venni.
Ezzel kapcsoaltos a tovabbi kerdesem is. A kerdeses fukasza egy Einhell tipusu vasarolmany, és ebben a fejben van két darab kúpkerék, ilyet szeretnék vásárolni valahol ha lehet, mivel amit en tudok helyet ott csak az egész fejet árulják egyben 18 ezerért, amikor szumma 30 volt az egész. Ötletetek, hgoy hol lehetne kapni, vagy lehet-e egyáltalán?
Sziasztok, Egy fukaszanak a motorjat szednem szet de sehogy nem akar szetjonni, nem tudtok olyan oldalrol ahol van ezekrol robbantott rajz, vagy valami utmutato? Thx Pallr
szalaylp nem kell elhinni hogy csak 2 órát lehet vele dolgozni de az igaz hogy 40-50 perc munka után 10 perc pihenő, de én nem így szoktam hanem amikor tankolok (nekem normál nagyságú füvön kb 60-75 perc alatt fogy ki egy 3/4-ed tank benzin) és utána 15 perc pihenő
de ha sok benzint kap akkor meg nagy / full gázon se akar vágni csak felpörög azután rögtön fulladozik és ha nem engeded vissza a gázt, akkor kb 10mp után le is áll.
Nekem is volt ilyen problémám egyszer a stihl fűkaszámmal mert vagy 5 éve vettünk rá karbit szerelő összerakta, vagy 3szor lett vele kaszálva aztán következő tavasszal be se akart indulni. Gondoltam majd én belövöm a karbit aztán sikerült beindítani de ugyanaz volt a probléma, ha nagy gázt adtam fulladt(így használhatatlan volt) kicsit utánanéztem a problémának, találtam is leírást azt írták, hogy mindkét csavart fullra be kell tekerni, aztán szépen negyedfordulatnyit ki és közben figyelni a motor reakcióját. Nekem a motorhoz közelebbi a levegőcsavar a távolabbi a benzin, a levegőt kb 3 tekerésnyire tekertem ki a benzin kb fél 34 tekerésre(ha túl sokat kap akkor alapjárat nincs ha keveset akkor meg fullad nagy gázon.