Keresés

Részletes keresés

4125 Creative Commons License 2009.04.27 0 0 180

A simson motorjába kell külön olaj?

Én úgy tudtam, hogy keveréket kell bele tankolni, az új kétütemű robogba már sima benzin kell és az olajtartályba 2T olaj, mert beporlasztja az olajat.

Meg váltóolaj is kell nekik.

A kertigépek kétütemű motorjába előre bekevert keverék kell, a tűgörgős csapágy pl. simán megragad a tiszta benzintől.

Előzmény: Szuky (177)
4125 Creative Commons License 2009.04.27 0 0 179

Nekem 4125-öm volt, vagyis van, de már félig nyugdíjjazva van :-)

A telken használom már csak.

Az én gépem még a régi fajta, nem ez a szürke motorburkolatos gép.

A nagyobbik gépet csak boltban láttam, amikor én vettem a 4125-öst, még talán nem is létezett.

Szóval csak a kicsiről tudok beszámolni.

Alkalmi használatra van, de nem bohockodásra, ha nem hajtod túl, akkor szerintem még sokáig dolgozhatsz vele, én nem mertem úgy használni, mint ahogy mostanság használom az ipari gépeimet, valószínűleg ezért is működik még ma is a telken.

Idén friss benzinnel, második rántásra indult, szóval elég pöc-röf gép :-)

1 óránál többet soha nem használtam folyamatosan, hanem hagytam visszahűlni, addig én csináltam más munkát, árnyékban elég hamar visszahűl a motor.

Mire használod a gépet?

A gyakori használatot biztosan bírja, az iparit már kevésbé, bár ipari használatnál sem hal el rögtön, simán visszahozza az árát.

Mondjuk én elég olcsón vettem, talán 30ezer alatt.

Előzmény: Szuky (178)
Szuky Creative Commons License 2009.04.27 0 0 178

Megkérdeznélek az al-ko bc 4535 tipusú fűkaszáról mert ugy látom otthon vagy e gépek között. Mit gondolsz lehet ezt folyamatosan használni hosszú távon ? Mert azt mondták rá hogy alkalmi használatra van, vagyis otthoni bohócodásra. Remélem  nem adja meg magát néhány 10 üzemóra mulva. Kb 10-et működött óvatosan egyenletesen bejáratva, de érdekelne mennyi ideig működnek ezek a gépek. Mennyire bírják a gyakori üzemeltetést?

Köszi!

Előzmény: 4125 (172)
Szuky Creative Commons License 2009.04.27 0 0 177

Ismerem a két ütemű működését csak azt nem értem miért nem kell neki olaj, hiszen a simsonba is kell. Tehát mi a különbség azt nem értem? Elhiszem hogy nem kell csak érdekelni miért nem.

Köszi az eddigi válaszod!

Üdv!

Előzmény: 4125 (159)
4125 Creative Commons License 2009.04.27 0 0 176
Na ezt most nem értem, én se vagyok nyelvtanilag 5-ös, de ez most elég össze-vissza van :-)
Előzmény: Törölt nick (175)
Törölt nick Creative Commons License 2009.04.27 0 0 175
Szerintem jó  megegyeznek nem kinai / te mindenhez érteszt /
4125 Creative Commons License 2009.04.27 0 0 174

Lehet, de ha rendszeresen olvadod pl. a kerti gépek topicot, akkor ott már írta kereskedő-szerelő, hogy a saját garanciális raktárból küldött alkatrészek sem mindig passzolnak ezekbe a kínai gépekebe.

Tehát, ha elvileg van alkatrész, az sem biztos, hogy jó bele, vagy nagyon buherálni kell, hogy beépíthető legyen.

Ha ez a szegélynyíró 10-15 ezer forint lenne, akkor talán megérné megvenni, de amíg kapni ennél biztosabb alkatrészellátással rendelkező hasonló gépet, addig elég lutri megvenni, nekem ez a véleményem.

Ennél még az einhell is jobb, mert az legalább már egy ideje kapható az országban, de az ilyen, néha csak 1-2 kamionnyi mennyiségben érkező gépekhez, még bontott alaktrészt is nehéz lehet majd találni.

Persze ezek a negatívumok, csak feltételes módban vannak, hiszen lehet hogy jó gép és normálisan ellátják az alkatrészellátását is majd, de ezeket a problémákat bele kell kalkulálni, mielött megvenné az ember.

Előzmény: Törölt nick (173)
Törölt nick Creative Commons License 2009.04.27 0 0 173
Ugyanaz a fazonja hasonlit a formája,lehet hogy még az alkatrészei is megegyeznek.
4125 Creative Commons License 2009.04.27 0 0 172

Azt, hogy a vételára olcsó, de hosszú távon a legdrágább megoldás lehet, olyan gépet venni, aminek nem is merjük a minőségét és nem biztos, hogy biztosított az alkatrészellátása a márkának. Sőt, szinte biztos, hiszen álltalában egy importcég behozza kínából és mire vmi gond lesz a gépekkel megszűnik a cég, de helyette újak jönnek létre, akiknek ugyanazok a vezetőik és újra elárasztják a szar gépekkel az országot.

Ráadásul ez egy szegélynyíró, a multi áruházak szakértelmét jellemzi, hogy fűkaszaként árusítják.

Szerintem, ha egy normális országban élnénk, akkor ezért simán fel lehetne nyomni őket kereskedelmi megtévesztés vádjával és ilyet ezek a xxxx nagyáruházak napjában tucatszor tesznek meg a vásásrlóikkal.

Előzmény: Törölt nick (171)
Törölt nick Creative Commons License 2009.04.27 0 0 171
Ezek ?Mi a véleményetek erről
4125 Creative Commons License 2009.04.26 0 0 170

A 40 perc munka 20 perc pihi, nincs beleírva a használati útmutatóba, csak annyi, hogy nem iprai és állandó munkavégzésre gyártott gép.

Ha hűvösben használod a gépet, azzal sokat "könnyítesz" a dolgán, ha pihenteted, akkor tedd árnyékba, ahol gyorsabban és jobban visszhűlhet.

Ezt a szakaszos munkavégzést bejáratásnál viszont nagyon fontos betartani, igaz, ott kisebb időközökkel ajánlott használni, hogy fel tudjon melegedni a gép üzemi hőmérsékletre, majd visszahűlni, így összekopnak az alkatrészek.

Pár liter keverékkel be lehet járatni a gépeket, 5-10 liter, bár egy ilyen kicsi gépnél még az 5 liter is sokára foyg el :-), a lényeg, hogy ne alapjáraton járassuk, mert úgy túlmelegszik a motor, mivel nem hűti eléggé a ventillátor.

A bejáratáskor változó fordulatszámon kell használni, csak ne max fordulaton, de a gázkarral nem szabad "pumpálni", hanem a kiválasztott fordulatszámot tartani.

Nézd egy sparta25-el is le lehet kaszálni több ezer négyzetmétert havonta, ha ésszel használja az ember ezt a kis kaszát, akkor még ezt is bírja, ha nem tud ésszel dolgozni, akkor tönkremegy a kasza, vagy a felhasználó azon töri az agyát, hogy bizony egy 50ccm-es gépet kellett volna vennie.

Tisztában kell lennie a gépkezelőnek, hogy mire képes a gépe, ha ez megvan, akkor nem lesz gond, ha kicsi a gép, akkor kompenzálni lehet egy gyakoribb kaszálással, mondjuk havonta 1-2-szeri kaszálással.

Előzmény: gws580 (169)
gws580 Creative Commons License 2009.04.26 0 0 169

Bevallom természetesen a Sparta 25 felé tendálok,csak érdeklődés képpen kérdeztem a másik márkáról,mivel még számomra ismeretlen...

Am, egy 150 m hosszú 5m széles terület vágására kellene a gép, amely sajna foltokban náddal is tarkított fele arányban.

Olvastam a sparta 25 nek tartozéka a 3 ágú kés,azt felszerelve elboldogulok

akkora területtel?

ja!,és igaz az hogy 40 perc munka 20 perc pihi a munkaideje?

Ha így is van természetesen betartom ha meglessz majd...

"ha meglessz majd"

de már azt most kérdezném ,hogy a bejáratási időszaka mennyi (hány tank) ezeknek a gépeknek és az hogyan milyen terheléssel történjen?

Köszi a választ és az előbbi infót is a Güde márkáról!

Előzmény: 4125 (168)
4125 Creative Commons License 2009.04.26 0 0 168

"Gűde vs Oleo mac???"

Mit akarsz hallani, véleményt?

A güde csak kínában gyártat, bár ez nem jelent semmit, vannak nagyon jó termékei, de a benzines gépekkel vigyáznék.

Az oleo-mac egy komoly márka, igen nagy modellpalettával, az egyik legnagyobb európai kerti gép márka.

sparta25 árkategoriában milyen gépet vennél, mert ha nem 40ccm-es gépet adnak 50ezerért, akkor nem értem, miért nem sparta25-öt veszel, ami már kipróbált és bevált gép.

Előzmény: gws580 (167)
gws580 Creative Commons License 2009.04.26 0 0 167

Sziasztok!

A Gűde bozótirtókról milyen vélemények vannak? Általában!

Venni szeretnék én is a közel jövőben....

A sparta 25 árkategóriájában....

Gűde vs Oleo mac???

Hmmm??

Köszi nektek előre is!!

norbi5522 Creative Commons License 2009.04.25 0 0 166
Köszi a segítséget
4125 Creative Commons License 2009.04.25 0 0 165

A 790-es kaszát nagyon sokan szídják, állítólag nagyon sok vele a probléma és elég sokszor javíthatatlan a motorja.

Amire azt mondják, hogy jó, az a 990-es négyütemű kasza, állítólag nincsenek vele gondok, mint a 790-es kaszával.

Az auchanban 50 ezer volt múltkor a 990-es kasza, valószínűleg máskor is lesz ennyiért majd ott.

Az mtd gépekre 2 évgari van, a második év feltétele, hogy az első év után elvidd a gépet egy márkaszervízbe egy átvizsgálásra.

(Ha kaszát szeretnél, akkor ne vegyél hajlított szárú szegélynyíróüt, mert az nem 1000nm-re való gép.)

Előzmény: norbi5522 (164)
norbi5522 Creative Commons License 2009.04.24 0 0 164
Köszi a segítséget, lenne még egy kérdésem : mi a véleményed a MTD típusokról,mennyire megbízhatóak?
4125 Creative Commons License 2009.04.24 0 0 163

Hát a 40 ezeres költségvetéssel eléggé lekorlátoztad a lehetőségeidet.

A nagyon noname olcsó csodagépektől óva intenélek.

Viszont ennyi pénzért csak kisteljesítményű kaszát kapsz megfelelő minőségben.

Amit nagyon ajánlanék az az oleo-mac sparta25 vagy az új veziója a sparta250T, ez akciósan 50ezer körül van.

Nagyon bevált gép, csak 1 lóerős, de szinte agyonvághatatlan masina, ha tudsz ésszel dolgozni, akkor0 nagyon sokáig kiszolgálna ez a tipus téged.

Ha kéthetente kaszálod a területet, akkor pedig nem lesz gond az erejével sem, hacsak nem esik nálatok mindennap sok eső és anő a gaz embertelen módon :-)

Esetleg van még az al-ko két kaszája, ami nagyobb ccm-esek, de azokról nincs annyi jó vélemény mint a sparta25-ről, a kert gépek topicabn olvass vissza, a spart25-ről csak jó véleményt fogsz olvasni, pedig elég sokan megírták róla a véleményüket.

egyébként ez egy olasz márka, megbízható és jó alkatrészellátással, a hermes importálja hazánkban.

Előzmény: norbi5522 (162)
norbi5522 Creative Commons License 2009.04.24 0 0 162
A ház körül /1000 négyzetméter/ használnám és kb 2 hetente
4125 Creative Commons License 2009.04.24 0 0 161
Mekkora területre kéne és milyen időközönként kaszálnád a területet?
Előzmény: norbi5522 (160)
norbi5522 Creative Commons License 2009.04.24 0 0 160
Sziasztok!

Ha valaki tud segíteni szívesen venném. Szeretnék venni egy fűkaszát 40 e körül olyat keresek ami megbízható mert nem 1-2 nyárra venném hanem tartósan de sajnos még nem volt így nem tudom milyet érdemes. segítsetek ha tudtok ,köszi.
4125 Creative Commons License 2009.04.21 0 0 159
Most inkább nem magyrázom el a kétütemű motor működését, de hidd el hogy nem kell neki, csak a keverék, meg a szöghajtásnak egy kis zsír.
Előzmény: Szuky (158)
Szuky Creative Commons License 2009.04.21 0 0 158
Sziasztok!

Egy kétütemű fűkaszának nem kell olaj az üzemanyagba keverésen kívül? Mert nem találok rajta sehol olajbetöltöt. Hogy lehetséges az hogy nem kell olaj a deknibe?
Köszi!
4125 Creative Commons License 2009.04.21 0 0 157
4125 Creative Commons License 2009.04.21 0 0 156

Én ezt 250.+áfáért veszem, én is meg vagyok vele elégedve.  :-)

Persze ugyanezt megvehetném 20ezer körül is másik boltokban, de vmiért inkább itt az olcsóbb boltban veszem.

Egy jó hallásvédő kb. 2ezer kröül van és ez már nagyon nem gagyi:

http://depiend.hu/progress.php?php_session=find&php_state=details&immovable_id=378

Aktív hallásvédőt lehet venni 15-20ezer között, de az aktív, nem pedig passzív, full gázon járatott, 50ccm-es kétütemű gép mellett, tisztán, értehtően hallom benne, ha egy mellettem álló ember beszél.

Előzmény: rieder 18 (155)
rieder 18 Creative Commons License 2009.04.21 0 0 155
4600ft-ért vettem a szemüveget amit munka közbenis meg utána is szoktam használni nagyon megvagyok elégedve vele
Előzmény: Lipi07 (154)
Lipi07 Creative Commons License 2009.04.21 0 0 154
Védőszemüveg meg hallásvédő 15-16ezerért ... ezt te sem hiszed el, azaz vennéd meg ennyiért :)
Előzmény: rieder 18 (152)
rieder 18 Creative Commons License 2009.04.21 0 0 153
Ja a nagy márkánál még ha joltudom damilfejet vagy vágótárcsát nem adnak a géphez ami a Husinál alapból benne van
Előzmény: rieder 18 (152)
rieder 18 Creative Commons License 2009.04.21 0 0 152
csak annyi az eltérés hogy a Husi 323-II igencsak eltlált profi gép amelyhez jár még egy védőszemüveg meg egy hallásvédő aminek értéke kb 15000-16000ft
Előzmény: bohrer (149)
Krisztian17 Creative Commons License 2009.04.21 0 0 151

Sziasztok!

Az  Fs-450 elkelt!!!!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!